Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows Xp - изчезва паметта

Featured Replies

:bye:

Ще съм много благодарна,ако някой има решение на моя проблем.И се извинявам предварително,ако някъде вече е писано за това,но аз не намерих нищо sad.gif

И не разбирам нищо от компита,нали така им казвате :) Сега се уча ;)

Та установих аз че това е проблем,защото много пъти ми го прави тоя номер-как от 30% свободна памет изведнъж стават 0%?

Казва ми че ми остават някакви си 90mb,и като ми пуска отдолу постоянно едно съобщение,че съм нямала памет biggrin.gif Къде е отишла тая памет,на море ли, къде ли ;) И ми ги няма двете ценни за мен 2 гигабайтчета sad.gif Те после пак се появяват,ама е изнервящо, докато чакам завръщането им sad.gif

Не може да смята ли,що ли biggrin.gif При положение че няма нищо,което да го пълни,защото аз всичко теглено веднага качвам на CD-та.

Дано сте ме разбрали cool.gif

Здравей,

Наистина проблема ти е озадачаващ... като изчезва в Task Manager-a процесите има ли някой непознат? Това става като си пуснала нещо или изведнъж без прецидент? Причината може да е различна, да е проблем в операционната ти система, пък дори и вирус.

Здравей.

Ще започна с въпрос за това, откъде виждаш, че свободната ти памет пада от 30% на 0%, защото това ще ни помогне да разберем какво точно гледаш.

Съобщението, което ти пуска предполагам, че излиза в долният десен ъгъл на монитора ти и има едно оранжево (или жълто) триъгълниче с удивителна в него. Ако е това, това означава, че виртуалната ти памет е малко. Виртуалната памет е допълнителна памет, която Windows заделя върху твърдият ти диск, за да може да подпомогне работата си. Компютърът ти разполага с RAM памет, която работи по-бързо от хард-диска ти и най-общо служи за временен склад на програмите, които се обработват. Например ако отвориш един Word документ, операционната ти система го прехвърля от твърдият диск в оперативната памет (RAM), защото така ще работиш по-бързо. Понякога обаче RAM паметта недостига и затова по подразбиране още с инсталирането на операционната система, Windows заделя част от твоят хард диск, като тази част почва да служи като допълнителна RAM памет или т.нар. виртуална памет.

Прозорчето, което ти се е показало означава, че тази виртуална памет ти е много малко и ще е хубаво да я увеличиш. Това става по следният начин:

Върху десктопа избираш с десет бутон My Computer, след това от менюто избираш Properties, след това отиваш на страничката Advanced, оттам избираш първият бутон Settings (най-отгоре), после в новопоявилият се прозорец избираш отново страничката Advanced и там натискаш бутона Change. Ще ти се отвори още един прозорец, където в полетата Initial size и Maximum size трябва да зададеш размера на виртуалната памет. Аз те съветвам това да е 1,5 умножено по твоята оперативна памет (RAM), ако не знаеш колко е тя, тогава да речем задай 512 и в двете полета и след това задължително натисни бутона Set и след това ОК на всички прозорци.

Ако ти звучи объркващо ето ти една снимка:

picture0744tu.jpg

Относно свободното пространство по товоят хард диск, можеш да погледнеш тази тема, където има много добре обяснени нещата - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=2386&hl=

• Автор

:bye:

В последното прозорче, на Virtual Memory,цифрите ми са 192-384,да ги сменя ли и на колко?Препоръчва 190МВ,minimum-2MB,Space available - 2376MB.

А процентите,които са free,ги пише горе над Local Disk (C:),Total Size = 7,84GB,Free Space = 2,13GB,за сега.След малко може пак да напише някоя глупост,знам ли го sad.gif

Пробвай да го сложиш и на двете места на 512.

Относно свободното място - изключи ли функцията System Restore както беше описано в темата, за която ти дадох линк?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.