Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на Windows XP

Featured Replies

Имам един много сериозен проблем и съм много обнадеждена че ще намеря помощ тук. Бях си преинсталирала Windows-а от XP на Vista и няколко месеца бях с Vista-та. Но взе много често да ми забива така че мисля отново да мина на XP. Проблема е че като изтегля XP-то и го запиша на диск и след това го стартирам не мога да го инсталирам. Ето какво ми се появява

myspace_images_11_01_2007_09_15_27_51385.png

Много моля някой да ми помогне защото не издържам вече тази Vista. Много ще съм ви задължена ако ми кажете как да го инсталирам sad.gif

Ами трябва да го настроиш от биоса да зареди от CD-то и действаш, а не да го стартираш след като зареди Vista.

голям смях стана три еднакви поста :)

Редактирано от Scorpion76 (преглед на промените)

• Автор
Трябва системата да стартира от CD-то, не от твърдия диск.

Ами тя от там ми стартира, след като поставя диска след няколко секунди ми изписва Изпъление на Setup.exe а като го избера ми се появява това което съм показала

Ами трябва да го настроиш от биоса да зареди от CD-то и действаш, а не да го стартираш след като зареди Vista.

голям смях стана три еднакви поста :)

И как да го настроя, къде да вляза, извинете за невежеството но не съм наясно с това

Чети тука http://hometechlabs.hit.bg/Articles/XP I...ndows XP.html

по принцип най-често след като рестартираш компютъра трябва да натиснеш del или F2 за да влезеш в биос, но там внимавай къде какво пипаш.

Редактирано от Scorpion76 (преглед на промените)

• Автор

Да разбрах че трябва да направя Биоса да зарежда от диск при стартиране, но къде да го намеря този Биос и неговите настройки?

Влезнах в прословутия Биос и ми се появи това

Hard Disk Boot Priority [Press Enter]

First Boot Device [CDROM]

Second Boot Device [Hard Disk]

Third Boot Device [Disabled]

Boot Up Floppy Seek [Disabled]

Password Check [setup]

Init Display First [PEG]

Какво да правя оттук нататък?

Редактирано от maritza_ferrer (преглед на промените)

Да разбрах че трябва да направя Биоса да зарежда от диск при стартиране, но къде да го намеря този Биос и неговите настройки?

Влезнах в прословутия Биос и ми се появи това

Hard Disk Boot Priority [Press Enter]

First Boot Device [CDROM]

Second Boot Device [Hard Disk]

Third Boot Device [Disabled]

Boot Up Floppy Seek [Disabled]

Password Check [setup]

Init Display First [PEG]

Какво да правя оттук нататък?

По принцип в този вид просто трябва да сложиш диска в Cd-то и да рестартираш, преди да зареди Windows трябва да ти изпише press any key to boot from CD натискаш нещо и тогава трябва да зареди директно от диска и да започне инсталацията. Успех.

• Автор
По принцип в този вид просто трябва да сложиш диска в Cd-то и да рестартираш, преди да зареди Windows трябва да ти изпише press any key to boot from CD натискаш нещо и тогава трябва да зареди директно от диска и да започне инсталацията. Успех.

Да това правя от цял ден но нищо не става sad.gif Отново си зарежда Вистата

Разгледай това обяснение за преинсталация.Аз лично с негова помощ си преинсталирах Уина сам.Препоръчвам ти първо да го принтираш за да ти е под ръка като започнеш.

РР.Много бавно се зарежда страницата,явно има проблем с Датата.

Обяснението от горния линк е достатъчно подробно, за да се справиш с инсталирането. Но, има два въпроса:

1. Дали дискът ти с Windows XP е boot-ващ?

2. Ако го теглиш като .iso, след това правилно ли го записваш като image на диска?

Не знам къде да пиша така че извинявайте ако не съм уцелила рубриката

Та като преинстална уиндос-а той пак ще си е нелегален :rolleyes:

С тая разлика че пак мога да бера ядове с Бил Гейтс-че вече ме посети,мда,оная сивата звезда ми дойде на гости

sad.gif

Не знам къде да пиша така че извинявайте ако не съм уцелила рубриката

Та като преинстална уиндос-а той пак ще си е нелегален :rolleyes:

С тая разлика че пак мога да бера ядове с Бил Гейтс-че вече ме посети,мда,оная сивата звезда ми дойде на гости

sad.gif

Принципно не хвърлям на боб, ама тоя път хвърлих та май се досетих за коя звезда говориш

Да не би да става въпрос за звездата "Genuine Windows Validation" ?

Принципно не хвърлям на боб, ама тоя път хвърлих та май се досетих за коя звезда говориш

Да не би да става въпрос за звездата "Genuine Windows Validation" ?

Мда,те тая същата звезда-на Бил Гейтс :P

Така става то-заловиха ме-ама кой да ми каже че не трябвало да го ъпдейтвам Уиндос-а :huh:

Викам си то компчето от IBM значи всичко е ок,да ама не

Сега вече знам-парен каша духа

;)

• Автор
Обяснението от горния линк е достатъчно подробно, за да се справиш с инсталирането. Но, има два въпроса:

1. Дали дискът ти с Windows XP е boot-ващ?

2. Ако го теглиш като .iso, след това правилно ли го записваш като image на диска?

Не зная дали диска ми е боутващ. ХР-то го изтеглих от замундата в исо формат и го записах с неро

Не зная дали диска ми е боутващ. ХР-то го изтеглих от замундата в исо формат и го записах с неро

До тук всичко е ОК,но ако си го записала както записваш филми и музика няма да стане.Следвай следващите стъпки за да го направиш бутващ.

004406288-big.jpg

004406290-big.jpg

004406291-big.jpg

004406293-big.jpg

И записвай на ниска скорост.Успех

РР.Чекни-Затваряне на CD-то(следващ запис невъзможен)

Редактирано от stilrex (преглед на промените)

Добре, ето ти стъпките възможно най-подробно:

1. Докато си във Vista, отваряш CD устройството.

2. Поставяш диска с WinXP БЕЗ ДА ГО ЗАТВАРЯШ.

3. Избираш Vista да се рестартира.

4. Чакаш 3 секунди и затваряш CD устройството.

5. Когато зареждането започне, системата трябва да открие, че диска с WinXP е буутващ и да те подкани да натиснеш някой клавиш, за да тръгне от CD-то. Ако не натиснеш нищо, ще се зареди Vista.

6. Ако всичко е наред, т.е. биосът наистина е нагласен както трябва, дискът с WinXP е буутващ и е записан както трябва, инсталацията ще започне. Ако не, тогава ползуваш следващия жокер: "Обади се на приятел".

• Автор
До тук всичко е ОК,но ако си го записала както записваш филми и музика няма да стане.Следвай следващите стъпки за да го направиш бутващ.

004406288-big.jpg

004406290-big.jpg

004406291-big.jpg

004406293-big.jpg

И записвай на ниска скорост.Успех

РР.Чекни-Затваряне на CD-то(следващ запис невъзможен)

Благодаря за разяснението! Ще го пробвам, само да попитам като натисна Запис Изображение ми и ми се появява прозорец с файлове трябва да сложа файла за ХР-то който съм изтеглила нали?

Благодаря за разяснението! Ще го пробвам, само да попитам като натисна Запис Изображение ми и ми се появява прозорец с файлове трябва да сложа файла за ХР-то който съм изтеглила нали?

Да,там където те пита кой файл отваряш исо файла.

• Автор

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат но проблемът въобще не е бил нито в диска нито в настройките на БИОСА. Извиках един приятел който разбира и каза че проблемът е бил в клавиатурата понеже била USB. Много съм радоства защото той успя да ми инсталира ХР и сега съм с него. Още веднъж благодаря!

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат но проблемът въобще не е бил нито в диска нито в настройките на БИОСА. Извиках един приятел който разбира и каза че проблемът е бил в клавиатурата понеже била USB. Много съм радоства защото той успя да ми инсталира ХР и сега съм с него. Още веднъж благодаря!

Остава да почерпиш :hush: приятеля де cool.gif

• 2 седмици по-късно...

А по новите версии на НЕРО нямат ли вече опция за боотващ диск.Аз си презаписах WIN от друг диск чрез неро boot но още не съм го инсталирвала все ме е страх да не би да съм го записала както нетрябва :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.