Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за компютър дъна платка процесор рам

Featured Replies

Здравейте не ми предлагайте интелл имам конфигурация с него мога да дам шестотин,шестотин и педесет лева максимум

изкам да ми направите една конфигурация ако може разбирасе изкам със този процесор http://jarcomputers....g/?m=7&i=540577 или този http://jarcomputers....g/?m=7&i=543716 който вие прецените за по добър този процесор ми кажете да използвам във конфигурациата да има дъна платка рам и един от процесорите от по горе който прецените за по добър

Редактирано от ifko1996 (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой май няма време за училище от тия компютри ... Иначе е по удачно да се вземе FX-6100. Лично мнение. Професионалистите ще кажат.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

http://www.kaldata.c...howtopic=191504

Не мога да разбера колко теми са необходими? Друг път си пусни една тема в правилния раздел и си напиши в заглавието че искаш препоръка за АМД.

Така хората няма да ти предлагат по-добър процесор и няма да се пускат по няколко теми.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

тази тема я заключиха а и аз мислех че онзи процесор 8 ядра .. а и вече съм решил амд ! ще бъде

The_Reaver

захранването ми е 400 вата

ще трябва ли ново захранване :? и изкам да попитам видях този процесор fx 610 че пише

Turbo frequency (MHz) 3600 (6 cores)

3900 (3 cores)

това какво е че при 3.6 мхц работят 6 ядра а при 3.900 работят 3 ядра

е добре извиняван naruto аз мислех че този процесор който сте ми дали е 8 ядрен но разбрах че не е извинавам се пак .. ако знаех щях да си кажа още там

Човек процесор с 8 ядра няма никъде в нито една от темите ти. Имаш шест ядрено АМД което е много по зле от четири ядрения интел като са на една цена. Това е картинката. Отделно тоя 400W Codegen не става за нищо. Ако ще купуваш видеокарта първо трябва да смениш захранването. И от сега да ти кажа че видеокарта с 2GB не означава че е по-добра от такава с 512MB.

Зависи какво е сегашното. Но без мощно видео, не мисля, че ще има проблем. На втория въпрос - да, това означава. Според натоварването е. И мисля, че и двата въпроса бяха засегнати в предишната ти тема.

• Автор

аз питам пак защото друг процесор и друга дъна платка , и не разбирам мноо момчета извинете ако изглеждат глупави въпросите но все пак не секи се родил учен и пак си задавам въпросът на тази дъна платка ще тръгне ли това видео първоначално после ще си взема захранване наруто ми е дал и друго видео вудеити е ГФ ФХ6600LE 256 МБ

На коя дънна платка? Всичко зависи от слота. Ако е agp няма да стане на никоя. Вече не се правят. Ако е PCI-E ще стане на всяко. И що ми се струва че Интела освен всичко и вграденото му видео е по-добро от туй чудо, хъм?

Аз ако съм на твое място ще си карам със стария компютър. Ти въобще май не разбираш какво ти говорят хората. Аз даже не знам как имат нерви да ти отговарят и да те напътстват, като ти и две думи не хвана от всичко до сега.

Turbo frequency (MHz) 3600 (6 cores)

3900 (3 cores)

това какво е че при 3.6 мхц работят 6 ядра а при 3.900 работят 3 ядра

Сам си отговори на въпроса.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

Човек защо си такава дебела глава? В предишната ти тема хората ти предложиха няколко много добри конфигурации с intel I5 ,дадоха ти и много сравнения и аргументи ,защо е по добра от това което ти искаш и защо си заслужава повече покупката , а ти пак си знаеш своито 6 ядра та 8 ядра та 20 . Не гледай цифрите понякога 4 е повече от 6

Хубаво е авторът на темата да има предвид, че за момента архитектурата на процесорите с по 6 или 8 ядра не е толкова функционална, колкото на тези с по 4 ядра, при които обаче е заложено на по-висока производителност на самото ядро. Така че човек не трябва да се подвежда по броя на ядрата, а да гледа производителността на процесора.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

хораа вие не разбрахте че амд изкам но както и да е и предищното заглавие беше за амд .. както и да е не ми се спори :) хораа вие не разбрахте че амд изкам но както и да е и предищното заглавие беше за амд .. както и да е не ми се спори :)

хораа вие не разбрахте че амд изкам но както и да е и предищното заглавие беше за амд .. както и да е не ми се спори :)

Никой не ти оспорва правото на избор, просто ти даваме съвет кое е по-добро, а това дали ще ни послушаш или ще си държиш на своето мнение, зависи единствено от теб.

ifko1996 това което ни стана ясно е че на теб нищо не ти е ясно. Като не искаш съвет ходи при ония мошеници в Jar и веднага ще ти дадат един 6 ядрен.

Утиваш плащаш си и готово. Не мога да разбера защо ги пускаш тия теми след като вече си решил какво ще купуваш?

Накрая ще се окаже че нямаш видео понеже старото е agp и че ти трябва преходник за харда. Захранването пък няма да го коментирам.

А осем ядреното АМД дето го искаш и постоянно го споменаваш е това - http://nikem-bg.net/...escription.html

Ето ти и дъно за него - http://nikem-bg.net/...escription.html И памет - http://nikem-bg.net/...escription.html

Обща стойност: 583.49 лв. с ДДС.

gothicrock & CHUPAKABRA са прави :) Не гледай цифрите !! ще ти дам един пример - Fx-8120 - 8150 големи параметри голямо нещо (16 мб кеш , 8 ядра и т.н) , но във тестовете какво показва ? че интел и5 го спуква от бой ;) така че ако не искаш да съжаляваш после , че си взел лош процесор , вземи си качествен интелски процесор който ти предлагат колегите от форума :) в почти всичко съм се допитвал до тях и никога не са ме подвели :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Автор

Ми ще ида аз немога да разбера аз ви питам едно и полочавам съвсем друг отговор, хе добре интел е по добър Еи голяма работа немога да разбера говорил съм със човек който работи във хостинг компаниа мисля че не случаен просто неможе 4 ядрен процесор да е по добър от 6 ти просто не сравняваш 4 ядрен процесор със друг 4 ядрен сръвняваш 4 ядрен интел със 6 ядрено амд те просто не са във един клас и това за жар просто този сайт съм намерил във него гледам аз гововя със добър тон той почва да ми се кара какво очаква да направя :?

Ми ще ида аз немога да разбера аз ви питам едно и полочавам съвсем друг отговор, хе добре интел е по добър Еи голяма работа немога да разбера говорил съм със човек който работи във хостинг компаниа мисля че не случаен просто неможе 4 ядрен процесор да е по добър от 6 ти просто не сравняваш 4 ядрен процесор със друг 4 ядрен сръвняваш 4 ядрен интел със 6 ядрено амд те просто не са във един клас и това за жар просто този сайт съм намерил във него гледам

:D ми явно оня човек "неслучайния" толкова си разбира и от работата ;) незнам наистика , защо спамиш тук ? искъш съвет - даваме ти го , ти си знаеш да гледаш цифричките ... еми добре хвърляй си парите на вятъра като си решил :) няма смисъл да искъш съвет :)

Твоя човек явно разбира по-малко и от теб. Демек нищо! Може както и може един 3GHz да е по-слаб от 2.7GHz като и двата са двуядрени. Вземи се образовай малко по-въпроса после разгледай тестовете с които е пълно в нета и тогава спори. Дотогава се съветвай с твоя човек и не спами. пс. Точно както една видеокарта с 2GB може да е по-слаба от друга с 512MB та дори и от вграденото ми видео.

• Автор
naruto човек разбериме не съм от тези хора дето претендират че съм разбирач .. просто постави се на мое място секи казва различно кво да правя :? само ми кажи на кой да вярвам :?

Твоя човек явно разбира по-малко и от теб. Демек нищо! Може както и може един 3GHz да е по-слаб от 2.7GHz като и двата са двуядрени.

Вземи се образовай малко по-въпроса после разгледай тестовете с които е пълно в нета и тогава спори. Дотогава се съветвай с твой човек и не спами.

пс. Точно както една видеокарта с 2GB може да е по-слаба от друга с 512MB та дори и от вграденото ми видео.

+1 ! според мен - това видео http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=37468 ще "спука от бой" това видео - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34912 - "те да не ни мислят за идиоти :D като можем да си вземем 2 гб видео карта за 100 лв. по-малко :D :D "

Еи пич явно не си на множко годинки , но недей да спориш за нещо което си нямаш и понятие за него ;) Решил си да си да вземеш 6-8 ядрено амд . Като можеш да си вземеш за тези пари процесор ,който ще ги спука и 2-та заедно.Но ще съжаляваш ;) основните цифри не се гледат ;) трябва да прочиташ редовете с по-ситните букви :)

До тук всички ти повтаряме едно и също нещо? Отделно едно търсене в google ще ти предостави купища тестове на избраните от теб процесори. Просто чети и се информирай вместо да гледаш етикети.

naruto човек разбериме не съм от тези хора дето претендират че съм разбирач .. просто постави се на мое място секи казва различно кво да правя :? само ми кажи на кой да вярвам :?

аз поне не съм видял до ся някой да ти препоръчва АМД освен оня "разбирач" от жар компютърс ;) мога да ти кажа , че на тия работници на фирмите изобщо (в повечето случай) си нямат и понятие за кавко става въпрос ... на мен един от Мулти Т. като си сменях кутията , видеото и захранването ( кутията ми е: COOLER MASTER ELITE 430) ми върва всички кабели на една купка пред прозорчето (той е плексиглас, както и да е) и ми вика неможе да се скрият кабелите , защото hdd-to е от дясно и такива теории ми развива, та се наложи да си разглобя всичко и да си подредя кабелите, защото нестига ,че ги беше вързал на купка отпред , ами ги и беше оплел много здраво :) така , че на тия не им вярвай ;) ако искъш нещо добро вземи си интел ;) не гледай етикетите както каза NARUTO :) това е от мен :)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.