Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за компютър дъна платка процесор рам

Featured Replies

Направи една снимка да видим как си се справил с подредбата на новата конфигурация. Вярвам на много от нас ще ни е интересно да видим.

• Отговори 74
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

http://s-gamerb...G/dsadanvpc.PNG

сега ще кача снимка обаче има еидн проблем очита ми само 1 рам защо така :X:X:x направо съм на тръни може ли да съм пребал нещо

хооора моляви помогнете :Ь:Ь:

Редактирано от ifko1996 (преглед на промените)

• Автор

да има 2 слота и съм сложил рамовете там сега ползвам сервер 2003 windows леле направо ми става лошо :Ь във properties i tam my computar не е от рамта вадя едната слагам другата и така ги редувах двете и със двете си работи ама заедно не ги отчита

С 2003 съм нямал досег но принципно ти трябва 64 бит. ОС за тия 8GB памет. Ако може линк за кой точно кит си си купил?

пс. Всъщност сега като се загледах - http://msdn.microsof...a366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_server_2003_sp2

това важи само за Standard Edition.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

И защо ти е Windows Server ? Виж в BIOS колко оперативна памет отчита. П.П. naruto е прав - ако е 32 битова ОС, забрави за пълния обем памет.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

windows server ползвам защото дъжа сървъри но ... просто е така го сложих да го пробвам значи минах на хп и сичко се оправи тоест било е сигурно от windowsa сега ще пробвам windows 7 дали ще праи така и някой може ли да ми каже ако кача linux ubuntu дали ще има някъв проблем :? а и друго сложих рамовете на ново извадих батериата на дъното, след това я поставих и за сега със хп сичко е наред, сега се сещам че когато бях със 2 гб на windows server 2003 ми беша 1,99 а не точно 2 може и от windows да е мене сърцето ми изръкна :D иначе впрочем супер е конфигурацията :wink12:

ХП-то с тая конфигурация е пълна ебавка. А 64-бит. му версия няма да я коментирам. Слагай 64-бит. Седмица или ако държиш 64-бит. 2003/2008. пс. То и при 32-бит. ще ти изписва колко е но ще се ползва 4ГБ. Отделно ще има заделени няколко МБ за вгр. видео каквото и да сложиш.

• Автор

фалят мноого 2008 но аз този процесор не мисля да го бухтя .. то и предполагам трудно се натоварва, но за сега ще остана със xp profesional 64 ако реша да пускам повече сървъри ....обаче, още не съм сложил захранването със старото съм това черното дето го поръчах за 122 лева неможе да пасне ще трябва и нова кутия, а кутия без захранване продава ли се чисто нова обаче :?

Взимай едни ножици за ламарина и я почвай. :D Каква ти е старата кутия?

Иначе разбира се. Евтина кутия ли ти трябва и колко е бюджета?

Ето бюджетни варианти под 100 лв.

CM Elte 371 - 75 лв. - Инфо

CM Elte 430 - 85 лв. - Инфо

И двете имат обновен вариант (431, 372) но са по-скъпи.

CM Elite 431 - 101 лв. - Инфо

372 явно няма внос все още. - Инфо

• Автор

бъджета е около 60 лева :Д тия дет са ми останали иначе наистина ли със ножици :?

Пиша в тази тема за да не отварям нова.

Съживявам един мъртвец ползван за офис, интернет и тъпите игри във фейса.

Дъното е умряло заедно с рама, всичко друго е тествано и работи.

Процесора е Pentium® 4 Processor 541 supporting HT Technology (1M Cache, 3.20 GHz, 800 MHz FSB)

Въпроса е коя комбинация е най-удачна пари няма, трябва да е възможно най-евтино.

1. ASROCK G41M-VS3/BULK + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO + посочения пентиум.

2. ASROCK N68-VS3 UCC + SEMPRON 145 /2.8G/AM3/TRAY + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

3. ASROCK H61M-VS /H61/LGA1155 + G440 1.6GHZ/1MB/LGA1155/BOX + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

Знам че втория процесор е без охладител но имам един два подходящи охладителя подръка.

редакцията е заради глупава грешка.

Редактирано от trial version (преглед на промените)

Ами щом трябва да е най-евтино, то вариянт 1 е доста евтин. На практика няма да има разлика с това, което е било до сега, та работа ще върши същата, без промяна. Сам си прави сметката. Ако ще се дават повече пари- вариант 3 със H61 дъно е по-добре, но и по-скъп.

Въпроса е коя комбинация е най-удачна пари няма, трябва да е възможно най-евтино.

Ако ще има възможност за бъдещ ъпгрейд, това:

Ако няма да има възможност за бъдещ ъпгрейд, това ще работи по-добре.

Трябва да се има предвид, че G440 е едноядрен процесор, тъй като в Nikem е писан като двуядрен.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ами щом трябва да е най-евтино, то вариянт 1 е доста евтин. На практика няма да има разлика с това, което е било до сега, та работа ще върши същата, без промяна. Сам си прави сметката.

Ако ще се дават повече пари- вариант 3 със H61 дъно е по-добре, но и по-скъп.

При вариант едно определено ще има разлика до момента компютъра е бил с две плочки DDR по 512mb.

Но реално няма никакво бъдеще може би още една плочка рам след време и един процесор втора ръка.

Чудя се за вариант 2

преди 1-2 години сглобявах няколко офис компютъра със семпрон 140 и един от предните варианти на дъното и всичките се отключиха успешно и си бачкат и до днес.

Само сложих по един допълнителен вентилатор на чипсета че грее ужасно.

Хората ще се съгласят на всичко което им предложа до определена сума (150 май е максимума)

но при някакви бъдещи проблеми пак аз ще трябва да го оправям

а трябва и да изкара възможно най-много време с този принудителен ъпгрейд.

И понеже от сутринта сравнявам ценови листи и вече взех да блокирам реших да се допитам до вас.

Процесора е Pentium® 4 Processor 541 supporting HT Technology (1M Cache, 3.20 GHz, 800 MHz FSB

1. ASROCK G41M-VS3/BULK + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO + посочения пентиум.

3. ASROCK H61M-VS /H61/LGA1155 + G440 1.6GHZ/1MB/LGA1155/BOX + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

Знам че втория процесор е без охладител но имам един два подходящи охладителя подръка.

Аз продължавам да се мъча.

Поради финансови причини третия вариант от първото ми мнение отпадна и добавям това.

ASROCK AD525PV3 INTEL NM10 + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

От тези трите кое ще е най-производително с кое ще има най-малко проблеми?

Аз продължавам да се мъча.

Поради финансови причини третия вариант от първото ми мнение отпадна и добавям това.

ASROCK AD525PV3 INTEL NM10 + 2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

От тези трите кое ще е най-производително с кое ще има най-малко проблеми?

Аз бих взел това:

По-натам може да се сложи някое двуядрено процесорче. ;)

Аз бих взел това:

По-натам може да се сложи някое двуядрено процесорче. ;)

И аз към това клоня но съм малко пристрастен, както споменах нагоре имам опит със семпрон 140 и успешно отключване.

При този вариант ще може да се продаде и пентиума и да вземем още една плочка рам.

Имам още един два дена да реша какво да поръчам.

И аз към това клоня но съм малко пристрастен, както споменах нагоре имам опит със семпрон 140 и успешно отключване.

При този вариант ще може да се продаде и пентиума и да вземем още една плочка рам.

Ами това е добра насока за развитие. А и както казах, може да се ъпгрейдва, ако се наложи. Атомите просто са си процесори за нетбуци, защото са с малък разход на електроенергия.

Ако ще има възможност за бъдещ ъпгрейд, това:

Ако няма да има възможност за бъдещ ъпгрейд, това ще работи по-добре.

Трябва да се има предвид, че G440 е едноядрен процесор, тъй като в Nikem е писан като двуядрен.

Видеото на AMDплатката е много кофти обаче,не е ли по-добре 1155но с процG460/530-евентуално?

ASROCK N68-VS3 UCC

SEMPRON 145 /2.8G/AM3/TRAY

2GB DDR3 1333 A-DATA PRO

май ще е това

Благодаря за помощта.

Редакция. Имаме си видео карта вградената няма да се ползва. Май съм забравил да го спомена.

Видеото на AMDплатката е много кофти обаче,не е ли по-добре 1155но с процG460/530-евентуално?

По-добре ще е, но в случая бюджетът е крайно ограничен и тези процесори не се вписват в него - просто се мисли какво ще е най-удачно да се вземе за тези пари.

По-добре ще е, но в случая бюджетът е крайно ограничен и тези процесори не се вписват в него - просто се мисли какво ще е най-удачно да се вземе за тези пари.

Имах предвид,че 460 е на същата цена,но с половин мега каче в повече,а530 трябва да струва само8-10 лв отгоре.

Имах предвид,че 460 е на същата цена,но с половин мега каче в повече,а530 трябва да струва само8-10 лв отгоре.

Виж колко парички излиза това, на което trial version се е спрял последно, и дай предложение на същата цена. Аз споделям мнение относно конкретното питане. ;)

Този пост е излишен но за да не се пише излишно в темата ще обясня.

Компютъра не е мой, парите не ги давам аз. Човека иска нещо което да работи и да става за изброените дейности в първия пост.

Интернет,филми, скайп и фейсбук.

На мен далаверата ще ми е една бира с картофки.

до момента е бил с

Pentium® 4 541 3.20 GHz

2х512gb DRR

ATI Radeon X700 XT 128 MB PCI-Е

160gb HDD освен ОС е направо празен има малко снимки и пет филма.

Захранването е фортрон 350W на около 7-8месеца от тези новите ментета.

и всичко това му е вършило идеална работа

дъното е изпушило

има един куп изтекли и окислени елементи, ремонта му не си заслужава.

Затова търсим дъно процесор и рам до 150лв.

Прегледах страшно много оферти включително и втора ръка и така се спрях на изброените три варианта.

Ако може да предложите нещо до 150лв и нито лев повече пишете.

поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.