Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов компютър

Featured Replies

Здравейте! За много години: )

От супер много време отлагам покупката на нов компютър, и аз не знам защо... Все чета разни каталози, сравнявам цени, общо взето - мотая се!

Имам три основни въпроса:

1. Надеждна ли е стоката на Plesio?

2. Ако отговорът на първия въпрос е "по-скоро НЕ", тогава коя фирма държи най доброто съотношение цена - качество?

3. Каква машина да избера (за нет, филми и музика) - готова сглобена или най-добре е да намеря свестен продавач-консултант, с когото да измислим нещо индивидуално докъм 600 лева?

Благодаря!

следващия път при такова заглавие заминава в кошчето

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ми най-добре от скай, че там цените са най-добри като цяло.До 600лева казваш.

Дъно: GIGABYTE MA770-DS3, AMD770, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, AM2+

Процесор: AMD ATHLON64 5000 X2, 1024c, AM2, DUAL CORE, BOX

Рам: ADATA 2 x 2GB DDR II 800+

Хард: SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

Видео карта: ASUS 512M EAH4670 /DI DDR III PCI-E

Захранване и кутия: FOXCONN TSAA-891, 420W PFC

Записвачка: LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK

Общо е 660лв, ако неможеш да ги превъзмогнеш можеш да смениш харда с такъв SEAGATE 320GB 7200 16MB SATA II и става 638лв, ако и те са много треа да сменим видеото или дъното с по-слабо, което ще има значение от гледна точка на производителността.

Аз бих взел две обикновени плочки DDR2 800Mhz A-DATA по 1GB. За филми и нет 4GB не са необходими, а и тая памет от клокърската серия не се вписва в изискванията. Разликата в цената е 50 лева, а 2-та GB памет ще са предостатъчни. Иначе конфигурацията е добра и балансирата. padpaduck, "продавач-консултант" не съществува в тая сфера (има ги, ама са малко) ... дори и хора, които те познават и ти се водят приятели биха те излъгали за да си пробутат стоката. Консултантите са тук cool.gif

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Е па тоя рам струва 68лв, а колкото и да е евтин рама трудно ще се намери 2по1 за 18лв, аз съм с такава рам 2по2 и съм много доволен, както вероятно и много други, понеже това е просто най-изгодното.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Не знам за какво спорите,но погледнато през моите очи разликата е по-малко от 10лв,следователно се досещате коя бих препоръчал! ;) Отделно-конфигурацията ми харесва.

Не знам за какво спорите,но погледнато през моите очи разликата е по-малко от 10лв,следователно се досещате коя бих препоръчал! ;) Отделно-конфигурацията ми харесва.

E не знам. Последно гледах ценовата листа на Мост преди седмица. 2х2 800+ беше 78, 2х1 беше 2х16 (на толкова взех за брат ми). Сега 2х1 е 2х19, а 2х2 800+ е 73. В Скай нещата май са още по-различни. И пак ... 30 лева могат да се спестят от паметта, която и без това не е необходима.

Xactor,има впредвид 2х2 800 и 2х2 800+.Мисълта ми е,че като се прави нещо-да се прави както му е редът.Значи не са му нужни 4гб,ок,тогава за какво му е 4670 с 512мб и ддр3.За филми и нет и добро вградено върши работа.Все си мисля,че е по-добре да сложи сега 2х2,защото с 2х1,хем след време при бъдещ ъпгрейд да слага още и да станат 4х1гб.Според мен 2х2гб е по-добре.Може Виста да сложи,може след време и игра да пусне,знаеш ли какво може да му дойде на акъла.Минаваме малко 600 да,но лично според мен си заслужава.

но лично според мен си заслужава.

Според мен не ... Вистата и игрите вървят с 2GB RAM. А и с тоя процесор и тая видео карта, РАМ-та няма да му е най-големият проблем, ако тръгне да играе. Да не говорим, че 4х1 е по-зле от 2х2 чак като тругнеш да клокваш на 1000-1100Mhz, което едва ли ще се случи. 800+ едвам стига до 1000Mhz и то с много над препоръчителните 2,2V. Така че и откъм възможности за клок не е много правилен избор. Иначе съм съгласен, 4>2. Просто като е казал 600 лева, ще е добре да се съобразим и вместо да се лишава от процесор или хард, може да се лиши от ненужната памет. Видео картата също е прекалено бърза за нуждите, но ако тръгне да играе поне ще отговаря на останалата част от конфигурацията. Затова и още в първият пост казах, че конфигурацията ми харесва и че е балансирана.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Забелязвам почти пълно единодушие, значи ми остава да си принтирам характеристиките и да действам: )

Сега ще прозвуча като пълен лаик, (което не е чак толкова далеч от истината), но защо AMD пред Intel?

Intel са по-скъпи от амд и надали ще тръгнеш да клокваш, за да ти е чак толкова нужен интела.

За 600 лева трудно ще се вземе читава машина на Интел. Най-евтиното дъно за Интел, което е на нивото на предложеният GB е на почти същата цена, но процесора ... особено ако не се клоква, ще е от 20 до 50 лева по-скъп.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

2 месеца по-късно все още съм с 15-годишната бежова щайга. Утре обаче съм планирал наистина да задвижа въпроса. Само ако може да ми кажете, дали все още машината, която ми "сглобихте" тук е оптимална за 650-700 лв. или междувременно се е появил някой по-добър чарк и бихте променили нещо?! Ето предложените характеристики в началото на януари:

Дъно: GIGABYTE MA770-DS3, AMD770, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, AM2+

Процесор: AMD ATHLON64 5000 X2, 1024c, AM2, DUAL CORE, BOX

Рам: ADATA 2 x 2GB DDR II 800+

Хард: SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

Видео карта: ASUS 512M EAH4670 /DI DDR III PCI-E

Захранване и кутия: FOXCONN TSAA-891, 420W PFC

Записвачка: LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK

Благодаря, че ще отделите пак от времето си в полза на нуждаещите се: )

Дънни платки за INTEL GIGABYTE EP43-S3L, P43, DDR II 1200+/1066/800, SATA II, GLAN, LGA775 1 73.70 73.70 $

Процесори INTEL INTEL PIV CORE 2 DUO 2.50GHz CONROE E5200, 2M, 800, BOX, Dual Core 1 70.50 70.50 $

Памети RAM ADATA 2 x 2GB DDR II 800+ 1 49.00 49.00 $

Твърди дискове & Флопи SAMSUNG 500GB SpinPoint F2 7200rpm 16MB cache SATA II 1 53.80 53.80 $

Видео карти SAPPHIRE 512MB HD4830 DDR III PCI-E /BULK/ 1 104.00 104.00 $

Кутии и Захранвания FOXCONN ZL-699/400W DELTA 1 61.70 61.70 $

750лв с ддс но е с много пъти по добро от това АМД което си дал. А ако нямаш толкова пари не е проблем ако вземеш

Видео карти SAPPHIRE 512M HD4670 DDR4 PCI-E LITE/BULK/ 1 82.00 82.00 $

и цената пада до 703лв.Успех

• Автор

За хард ще ми стигнат и 320 GB. Мисля да взема Seagate, 7200rpm, 16 MB, SATA II.

А каква е разликата м/у тези 2 кутии? Типа захранване?

1. FOXCONN TSAA-891, 420W PFC

2. FOXCONN ZL-699/400W DELTA

За харда вземи този ...надежден,тих,няма да имаш проблеми с него.Относно кутията - взимай втората.На добра цена е,с приличен дизайн и добро захранване върте( по-добро от това на първата кутия).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.