Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за клок Celeron 330

Featured Replies

Значи у дома имам един кошник на около 5 години, който е с процесор Intel Celeron D 330 на 2.66 GHz и се чудя дали има някакъв смисъл от клок и дали ще може да работи поне на 3 ГХз. Дъното е AsRock p4i48.

Ето и малко повече инфо за процесора

449ec916b0c1d3d4.JPG

А охлаждане имаш ли си ? Да знаеш,че процесора сие печка и за клок ти трябва добро захранване и охлаждане!

За работене ще работи, сигурно и повече ще понесе. Проблема е че реалния прираст ще е около 0-1%. Кеша му е много малко, шината е бавна, така че няма да извлечеш полза.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Охлаждането е добро, но захранването е някакво измислено (350W). В сегашното си състояние в ненатоварен режим процесора държи от 21 -23, а в натоварено някъде около 35 градуса.

Ако няма да има никаква промяна в производителността, както каза go6o_kara изобщо да не се захващам тогава.

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

Значи у дома имам един кошник на около 5 години, който е с процесор Intel Celeron D 330 на 2.66 GHz и се чудя дали има някакъв смисъл от клок и дали ще може да работи поне на 3 ГХз.

Не се чуди ами го нашивай. То досега да го беше направил де laugh.gif Внимавай с температурите на проца наистина, иска се и кутия с добра вентилация. Стандартният му бокс ще грее здраво. Но поне заради тръпката към спорта едно 3 гиги ще му мязат.

А бе давай за спорта, мисля че тия процесори могат да достигат големи честоти.

Според мен не е никакъв проблем да достигне 3гхз.Въпросът е охлаждането и тези температури нещо ме съмняват доста са ниски!!!Аз преди бях със селерон д340 и лятото не му мърдаха 70-80 градуса под товар.Пък и това измислено захранване.Но както казват колегите давай за спорта и това е :) Но ако дадеш малко повече информация за хардуера няма да е зле !

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

• Автор

За коя част на хардуера да дам повече инфо? Дъното е АSRock p4i48.

Сега ядрото на процесора работи на 1.40 V, като го клокна на 3 гхз, горе долу колко ток трябва да му пусна?

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

За 3гиги 1.4 преполагам ще му стигнат(е немога да кажа 100% разбира се), ама ако охлаждането е добро 4 може да ги минеш за валидация. А сега се сещам, че дъното беше Ашрок(следователно тея 4гхз дето ги казах са меко казано нереални), а бе пъни го доколкото стигне, защо си мисля, че подобен вид дъно няма да има опции за волтажа :P

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Сега като влязох в биоса и видях, че множителя му е заключен. На Auto си е 20х133, а като дам на Manual мога само да променям мегахерците 133, 134... и т.н. а на множителя ми показва Locked. Някакви идеи? Дали да вдигна мегахерците на 150?

За да ти е отключен множителя ти трябва екстремна серия процесор, логично там няма селерони, и цените са едни хубави, хубави...

Дигай шината(онова за което питаш). Давай смело на 150. Преди това намери от къде да пуснеш рамта на по-малка честота. Ако не запали ->ресет на биос и пак същото упражнение, но му дай малко повече ток.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Рамта е ДДР1 и работи на 166.1Мхз на каква честота да я сваля 133 примерно?

Примерно...

///Какви въпроси задаваш само. Опитай и ще разбереш. Ако искаш и на 100 я сложи. Експеримента е майка на прогреса. И на пържените яйца.

• Автор

Благодаря за изчерпателните отговори. Темата вече може да бъде затворена.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.