Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем със субтитри в VLC media player

Featured Replies

Здравейте!Появи ми се проблем с VLC player.Работеше си нормално,със субтитри,а сега субтитрите изчезнаха и не мога да ги отворя по никакъв начин-поне известен на мен.Моля ви за помощ,защото с този плеар мога да гледам онлайн филми в Bin формат,обаче без субтитри-все едно не мога.

Благодаря ви предварително и с нетърпение очаквам помоща ви.

Моля,да ме извините,ако нещо повтарям,но незнам защо търсачката на форума не можа да ми покаже нищо по тази тема.

Преди субтитрите сами ли тръгваха или ги стартираше ръчно?

Хм ...

Току що го разгледах и не виждам откъде могат да се пускат субтитри.

Според мен просто трябва да са в една папка и с едно и също име. Ако преди е било така а сега не съвсем :) значи причината е някъде там.

Поне засега аз така съм си ги зареждал досега, ако си пускам филм от харда:

File - Open File - Subtitle options (даваш отметка) - Settings - Subtitle file и посочваш, къде се намира файлът! Поне аз така си пускам надписите. Дръги начини засега не знам и не съм ползвал.

Наистина ще е добре да кажеш, ти какви начини за отваряне на събтитри знаеш, за да не се дублираме!

• Автор
Преди субтитрите сами ли тръгваха или ги стартираше ръчно?

Хм ...

Току що го разгледах и не виждам откъде могат да се пускат субтитри.

Според мен просто трябва да са в една папка и  с едно и също име. Ако преди е било така а сега не съвсем  :)  значи причината е някъде там.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей!Радвам се,че се включваш по темата.Преди субтитрите ми тръгваха автоматично с филма.Не ги бях подкарвала ръчно досега.Иначе филмите и субтитрите са в една папка.Ако пусна филма директно като укажа,че искам да се отвори с този плеар,тръгва,но без субтитри.Ако пусна филма,като отварям файловете-тръгват и субтитри и филм.Да ти напомня нещо този проблем-като с Кристал и winamp,доскоро.Явно,както казваш,проблема е в кодеците,ама и на тоз етап съм намерила решение-пускам ръчно.Още веднъж благодаря! :bye:

• Автор
Поне засега аз така съм си ги зареждал досега, ако си пускам филм от харда:

File - Open File - Subtitle options (даваш отметка) - Settings - Subtitle file и посочваш, къде се намира файлът! Поне аз така си пускам надписите. Дръги начини засега не знам и не съм ползвал.

Наистина ще е добре да кажеш, ти какви начини за отваряне на събтитри знаеш, за да не се дублираме!

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря и на теб.И аз така ги подкарвам ръчно-като теб.За жалост друг начин не знам.Само дето,преди да оплескам кодеците субтитрите си тръгваха директно с филма,ама като не знам от къде да укажа да ги зарежда автоматично.Ако ти разбереш пиши.Всичко най-най. :bye:

Прегледай си кодеците които си ползвал досега и е добре да ги преинсталнеш наново... Същото се отнася и до VLC плеъра.... Пробвай с VobSub и последната стъпка е преинстал на windwos-a / много кофти решение обаче/.. Упех :bye:

Прегледай всиките кодеци които ползваш и ги преинстални.... същото се отнася и за VLC плеъра... може да пробваш и това VobSub, при мен работи успешно... Успех :bye:

Редактирано от bobsixkiller (преглед на промените)

Сетих, че има още един начин за пускане на надписите.

Значи трябва да си пуснал филма и докато е пуснат от менюто Видео, избираш Subtitle Track и след това избираш Track 1. Поне при мен досега, ако дам на някой видео файл да се отвори с VLC, никога не ми се пускат надписите автоматично. Винаги трябва да ги пуснеш по току-що изложения начин, освен ако не ти се занимава да посочва точно, къде се намира файла с надписите. Ако има няколко файла с надписи със сходни имена на видео файла, тогава ще имаш повече тракове. Не знам, по каква логика ги номерира, кой да е първи и кой втори и затова ще трябва да ги пробваш, докато не попаднеш на желаните от теб субтитри.

Засега това е всичко, което мога да допълня по темата!

• Автор
Сетих, че има още един начин за пускане на надписите.

Значи трябва да си пуснал филма и докато е пуснат от менюто Видео, избираш Subtitle Track и след това избираш Track 1. Поне при мен досега, ако дам на някой видео файл да се отвори с VLC, никога не ми се пускат надписите автоматично. Винаги трябва да ги пуснеш по току-що изложения начин, освен ако не ти се занимава да посочва точно, къде се намира файла с надписите. Ако има няколко файла с надписи със сходни имена на видео файла, тогава ще имаш повече тракове. Не знам, по каква логика ги номерира, кой да е първи и кой втори и затова ще трябва да ги пробваш, докато не попаднеш на желаните от теб субтитри.

Засега това е всичко, което мога да допълня по темата!

<{POST_SNAPBACK}>

Wateries,много ти благодаря.номера с трак 1 става и е доста лесно.Освен това,мисля,че това е начина за автоматично пускане на субтитрите.Аз след като веднъж дадох трак 1,то си го запомни и не е нужно да го пускам всеки път.Така или иначе,при мен субтитрите не тръгват автоматично,заради кодеците,които съвсем са се оплескали.При теб трябва да стане.Ако не ти запомня трак 1 ,виж си настройките.А аз,явно ще се боря с кодеците,които ми създават проблем след проблем. :bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.