Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

предложете уиндоус

Featured Replies

предложете ми уиндоус - хп или виста за 64 битов процесор.

да върви добре на 1 гб рам и 2ядра по 2400мхз на амд

Win7 определено е по-добър от Виста а може и класиката ХП

хр 32 битово

1. няма да усетиш никакво подобрение от 64-битова версия

2. виста и 7 не са от най-комфортните за работа с 1 гъба рам

3. хр 64 бита е най-лошия възможен избор - може би дори по-лош от МЕ

• Автор

значи на 64 битов процесор мога да лупна и 32 битов уин?

и няма да има проблеми?

значи на 64 битов процесор мога да лупна и 32 битов уин?

и няма да има проблеми?

Никакви.

Също можеш да намериш някоя резната 7ца, която ще лети и на 1 гб, въпреки че 1 гб е минимума за нормална работа, а не минимума за да тръгне 7цата...

а за вистата какъв е минимума и има ли някоя изрязана?

виста е най тежкия избор, ако не ти е вградено видеото, пляскай си един 7, по тракерите ще намериш и на български и си свиркай.

Иначе хп ще лети на тоя комп

Разбира се, Win7 32bit. ХП е морално остаряла система.

ХП е морално остаряла система.

Ъъм... то хубаво така да си пляскаш мнения, но да подкрепиш мнението си с тестове или други факти? Специално визирам XP x64.

Тия "морално остаряли" уиндоуси какъв дял държат, ужас...

dhfn8y.png

Дяловете ги остави, и 98SE дълго време беше на преден план спрямо NT системите. Факт - 10 години OS. Факт - мизерен Security center, вкаран от SP2 и елементарен за деактивация; Факт - калпава поддръжка на езици; още по-калпава поддръжка на Tablet, в това число и MultiTouch; скапано индексиране; Няма Bitlocker енкриптването, self-maintanance, поддръжка на Turbo memory; Няма ReadyDrive; няма визуални ефекти като умалено изображение на програмите в таскбара, хитрото групиране, jump lists..; Смотан префетч; визия, напомняща миналия век; силно лимитирани Power options; и още хиляди, вече не съм на ХП и забравям (слава Богу)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

• Автор

а на тоя комп -

video - powerful geforce 9500 gt 256mb 128b gddr3

mb - GA-MA69WM-S2

cpu - amd athlon x2 4600+ 2444mhz

ram - 1gb ddr 2

hdd - 250gb

става ли 32 битова седмица?

а на тоя комп -

video - powerful geforce 9500 gt 256mb 128b gddr3

mb - GA-MA69WM-S2

cpu - amd athlon x2 4600+ 2444mhz

ram - 1gb ddr 2

hdd - 250gb

става ли 32 битова седмица?

За игри ще ти е нужно повечко памет, сложи си 7 и като имаш възможност добави още рам памет, не са скъпи.

• Автор

няма да го позлвам за игри ами за работа - фотошоп, ноутпад++ и други уеб приложения.

виста по-добър вариянт ли е?

няма да го позлвам за игри ами за работа - фотошоп, ноутпад++ и други уеб приложения.

Зависи с колко сложни проекти работиш, вероятно няма да ти е проблем 7. Виста я отпиши, това е моя съвет към теб.

• Автор

ами проектите са доста големи като обем - едно псд ми е къ м50-80мб понеже иам много слоеве

май ще съм с хп

а ми предложете някоя лека 7-ца и някое читаво хп, понеже сега съм с 1 хп което е много тъпо направено

ами проектите са доста големи като обем - едно псд ми е къ м50-80мб понеже иам много слоеве

май ще съм с хп

а ми предложете някоя лека 7-ца и някое читаво хп, понеже сега съм с 1 хп което е много тъпо направено

Зарежи орязаните версии, най-добре е да тестваш 7 RTM и да видиш как е за всеки случай. Иначе XP е най-добре да сложиш Untouched и ръчно да слагаш SP1, след което SP3 и съпътстващите го обновления.

Зарежи орязаните версии, най-добре е да тестваш 7 RTM и да видиш как е за всеки случай. Иначе XP е най-добре да сложиш Untouched и ръчно да слагаш SP1, след което SP3 и съпътстващите го обновления.

Имат си недостатъци да, но читавите рилийзи са значително по-добри от пълните версии.

Photoshop на 1 GB RAM?!? Чист мазохизъм, ако ще да е на олекотен Win 98!!! Слагай още няколко GB RAM (според бюджета) и 7цата и не се тормози повече с глупости :yanim:

П.П. Вистата е най-лошият вариант...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Имат си недостатъци да, но читавите рилийзи са значително по-добри от пълните версии.

Няма такова нещо. По-добри са само за човек, който няма елементарни познания по операционни системи.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Няма такова нещо. По-добри са само за човек, който няма елементарни познания по операционни системи.

По-добри са за хора, които не знаят как да спират сервизи, да настройват оптимално регистрите на Windows-а и да махат ненужни компоненти, да подбират кодеци (и такива работи се слагат в някои дистрибуции). Или това изисква елементарни познания и всички могат сами да го сторят с два клика на мишката?

ХП по принцип ползва стотина мегабайта без рязане и инсталирани драйвери. Тъй като драйверите няма как да се режат, какво печелиш, едно голямо нищо. Кодеците се инсталират повече от елементарно, кой от кой пакет по-лесно. Хайде да не си говорим глупости..

ХП по принцип ползва стотина мегабайта без рязане и инсталирани драйвери. Тъй като драйверите няма как да се режат, какво печелиш, едно голямо нищо. Кодеците се инсталират повече от елементарно, кой от кой пакет по-лесно. Хайде да не си говорим глупости..

Еми хайде де. Рязано ХР SP2 съм го карал да лети на Р3 с 256 мб памет, където при нормалната версия само зареждането е 3 минути.

При чист XP SP3 (без драйвери) на моя лаптоп заемаше над 300 мб (от общо 2 гб). Само че не знам кой ще го ползва без драйвери и антивирусна примерно? И пак повтарям - елементарните неща за теб и мен не са елементарни за всички. Рязането има смисъл когато се бориш за всеки мегабайт памет и когато не искаш да го правиш ръчно всеки път...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

xp64 е супер стабилен и бърз, дефакто това е server 2003. ако нямаш 4гб обаче няма смисъл, а ако имаш по добре сложи 7, пак 64бит

мизерен Security center, вкаран от SP2 и елементарен за деактивация; ....... скапано индексиране; Няма Bitlocker енкриптването, self-maintanance

Иначе XP е най-добре да сложиш Untouched и ръчно да слагаш SP1, след което SP3 и съпътстващите го обновления.

Това си е направо за "Бисери от форума".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.