Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антена за Wi-Fi

Featured Replies

Здравейте,искам да ползвам wi-fi интернет и реших,че за да хвана сигнал,ще е най-добре да взема хубава антена+AP.До колкото разбрах от четене из форуми,най-добра антена за целта е решетъчно рефлекторната или?Бюджетът ми е до 180-200лв.Антената ще я слагам на покрива.След последната безполезна покупка(linksys wusb54gc)съм склонен да изслушам всяко едно мнение на по компетентните от мен да не сбъркам пак нещо.

Редактирано от justdoit89 (преглед на промените)

• Отговори 89
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Значи накратко искам да хвана някакъв wi-fi сигнал от някъде си..като сложа мощна антена на височина 17,18м и я свържа към ап-рутер.Пускам ап-то да работи като клиент рутер,т.е. приема и после предава сигнала,и по кабел сигнала ще стига до лаптопа ми.Съвети за антена и aп/рутер?

Видимост, релеф на местността, сила на сигнала, отдалеченост... и т.н... Не става да боднеш една антена на покрива и да си пиеш пиенето после с лаптопа в скута.

• Автор

Видимост, релеф на местността, сила на сигнала, отдалеченост... и т.н...

Не става да боднеш една антена на покрива и да си пиеш пиенето после с лаптопа в скута.

Като го написах по ясно май всички ги мързеше да го четат и съкратих малко :cool: Антената ще я слагам на 17,18м височина,в близост до центъра.До мен има една по висока сграда и на 20-на метра още една,всичко останало са предимно по ниски сгради.Не съм обвързан с никакъв нет,в момента ползвам wi-fi и искам да намеря други такива мрежи със примерно 24дб външна антена.Забравих да спомена,че от ап/рутера до лаптопа ще има кабел ест.

Много ми помагаш,не се бях сетил да потърся за антени в гугъл ;)

http://www.varianti.net/-Wireless/-Wireless-Antennas/D-Link-Outdoor-12dBi-Yagi-Antenna/ Яги насочена 12дб 50о

http://sat.bg/communicational/index.php?main_page=product_info&cPath=70_13_48&products_id=40&zenid=6iluhmichjhhrvkg0ukrblg2j6 Панелна насочена 14дб 30о КСВ 14:1

http://www.antenabulgaria.com/bg/p/759/24ghz-18db-h20%C2%BA-v20%C2%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F-

Панелна насочена,18дб 20о КСВ 1.5:1

http://reloadbg.com/shop/product_info.php?cPath=22&products_id=34 Параболична насочена 24дб 10о КСВ 1.5:1 2150-2700mhz

http://reloadbg.com/shop/product_info.php?cPath=22&products_id=229 Параболична насочена24дб H14o V10o КСВ 1.5:1

http://anteni.net/images/ms2424m2.pdf Параболична насочена 24дб КСВ 1.3:1 8о 2400-2500mhz

http://anteni.net/images/ms2415p3.pdf Панелна насочена 15дб КСВ 1.4:1 40о 2400-2500mhz

http://anteni.net/images/ms2415_2.pdf Секторна антена 15дб КСВ 1.4:1 H120o V6o 2400-2500mhz

http://www.bez-pari.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=1179&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 насочена 15дб(но четох че макс 12 достига) H26o V23o 2400-2500mhz

Антени много има,но не ги разбирам коя за какво е най-добра и не винаги,каквото пише е вярно..

С цел да остана неразбран но без да се заяждам ще се опитам да опиша колко е безкрайно човешкото нахалство. Пнеже автора на темата не иска да плаща всеки месец за интернет като нормалните хора.Той иска еднократно да направи една инвестиция за такава антена и с цялото си нахалство ще я слага на покрива на блока си.И после като си сложи всичко ще използва интернета който едва ще хване с цялата му скорост само за него си.Ще му сложи една парола на модема му там и никой комшия няма да може да се свърже.Представете си примерно вашия комшия направи такова нещо като заема място върху блока или върху фасадата му като сложи антена (загрозява) и си има интернет без да плаща нищо на доставчици.А вие плащате всеки месец на доставчик и го гледате как се фука на други че не плаща нищо всеки месец..Не знам дали ме разбрахте но поне се опитах да ви покажа колко е безкрайно и егоистично същество е човека. Предлагам да си направиш един договор с някой доставчик и да си плащаш всеки месец или ако никой не покрива района ти поне да споделяш интернета с комшиите към тяхните рутери и модеми от антената.Поне да не личи егоистичността и нахалството ти.Без да искаш пари от тях естествено.

• Автор

С цел да остана неразбран но без да се заяждам ще се опитам да опиша колко е безкрайно човешкото нахалство. Пнеже автора на темата не иска да плаща всеки месец за интернет като нормалните хора.Той иска еднократно да направи една инвестиция за такава антена и с цялото си нахалство ще я слага на покрива на блока си.И после като си сложи всичко ще използва интернета който едва ще хване с цялата му скорост само за него си.Ще му сложи една парола на модема му там и никой комшия няма да може да се свърже.Представете си примерно вашия комшия направи такова нещо като заема място върху блока или върху фасадата му като сложи антена (загрозява) и си има интернет без да плаща нищо на доставчици.А вие плащате всеки месец на доставчик и го гледате как се фука на други че не плаща нищо всеки месец..Не знам дали ме разбрахте но поне се опитах да ви покажа колко е безкрайно и егоистично същество е човека.

Предлагам да си направиш един договор с някой доставчик и да си плащаш всеки месец или ако никой не покрива района ти поне да споделяш интернета с комшиите към тяхните рутери и модеми от антената.Поне да не личи егоистичността и нахалството ти.Без да искаш пари от тях естествено.

Автора на темата просто иска да се свърже към някоя СВОБОДНА точка за достъп!Без да се заяждам,мнението ми е,че ти показваш колко завистливо е човешкото същество,купи си и ти оборудване за 200лв и ползвай нет,някои да те е спрял?Една година плащах по 55евро на месец,като зимата нета го нямаше напрактика,5кб/с..това са юсб скоростите на Wind в Гърция,а за друг нет трябва телефонна връзка.И това за блока или фасадата..сградата е 4етажна,с 5-и тавански етаж,собственост на 1 човек,висока около 17,18м и абсолютно никой няма да види антената 20м над земята,и на абсолютно никой няма да преча!Поредицата ти от глупости започна така-"с цел да остана неразбран"..е наистина не те разбирам.

С цел да остана неразбран но без да се заяждам ще се опитам да опиша колко е безкрайно човешкото нахалство. Пнеже автора на темата не иска да плаща всеки месец за интернет като нормалните хора.Той иска еднократно да направи една инвестиция за такава антена и с цялото си нахалство ще я слага на покрива на блока си.И после като си сложи всичко ще използва интернета който едва ще хване с цялата му скорост само за него си.Ще му сложи една парола на модема му там и никой комшия няма да може да се свърже.Представете си примерно вашия комшия направи такова нещо като заема място върху блока или върху фасадата му като сложи антена (загрозява) и си има интернет без да плаща нищо на доставчици.А вие плащате всеки месец на доставчик и го гледате как се фука на други че не плаща нищо всеки месец..Не знам дали ме разбрахте но поне се опитах да ви покажа колко е безкрайно и егоистично същество е човека.

Предлагам да си направиш един договор с някой доставчик и да си плащаш всеки месец или ако никой не покрива района ти поне да споделяш интернета с комшиите към тяхните рутери и модеми от антената.Поне да не личи егоистичността и нахалството ти.Без да искаш пари от тях естествено.

Колега, като искате и вие така правете. И да ви кажа много технически неграмотно сте се изказал.Хаха, ще сложи парола на модема му. И да не беше свободен, никой не кара собствениците на рутери да не слагат дори една парола, да не си четат ръководствата. Заради такива изказвания сме на такъв хал - на мен ми е добре като на съседа му е зла.

Автора на темата просто иска да се свърже към някоя СВОБОДНА точка за достъп!Без да се заяждам,мнението ми е,че ти показваш колко завистливо е човешкото същество,купи си и ти оборудване за 200лв и ползвай нет,някои да те е спрял?Една година плащах по 55евро на месец,като зимата нета го нямаше напрактика,5кб/с..това са юсб скоростите на Wind в Гърция,а за друг нет трябва телефонна връзка.И това за блока или фасадата..сградата е 4етажна,с 5-и тавански етаж,собственост на 1 човек,висока около 17,18м и абсолютно никой няма да види антената 20м над земята,и на абсолютно никой няма да преча!Поредицата ти от глупости започна така-"с цел да остана неразбран"..е наистина не те разбирам.

Аз не се заяждах и не обиждах директно не го прави и ти ако не искаш да те накажат.Както ще накажат и мен ако те обиждах.

Изобщо не ми пука колко си плащал нито какво ще купуваш или къде живееш.Това че ще хвърлиш 200 лева за някаква антена и ще хващаш нет с голяма скорост и да го оставиш само за себе си е доста егоистично.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аз не се заяждах и не обиждах директно не го прави и ти ако не искаш да те накажат.Както ще накажат и мен ако те обиждах.

Изобщо не ми пука колко си плащал нито какво ще купуваш или къде живееш.Това че ще хвърлиш 200 лева за някаква антена и ще хващаш нет с голяма скорост и да го оставиш само за себе си е доста егоистично.

Виж сега дай да не разводняваме темата с глупости.Има една поговорка "каквото повикало,такова се обадило".Значи аз съм нахален и егоистичен,защото искам да си сложа антена,с която да увелича обхвата на ап-то?Сигурно не само аз се смея като чета писанията ти : )) От някои постове направо лъха завист,само се чудя откъде и защо такова отношение..

Виж сега дай да не разводняваме темата с глупости.Има една поговорка "каквото повикало,такова се обадило".Значи аз съм нахален и егоистичен,защото искам да си сложа антена,с която да увелича обхвата на ап-то?Сигурно не само аз се смея като чета писанията ти : )) От някои постове направо лъха завист,само се чудя откъде и защо такова отношение..

Да, нахален си, защото искаш да крадеш!!
  • Автор

Да, нахален си, защото искаш да крадеш!!

Кой е казал,че искам да крада?Копирай къде пише за кражба?Откога ползването на некриптиран WI-Fi е кражба?

По рано пуснах тема за "взимане на интернет",но се отказах и за това сега искам съвет за антена,аз в момента виждам сигнал и от wep и от wpa мрежи,но ми омръзна да се занимавам с такива.

Кой е казал,че искам да крада?Копирай къде пише за кражба?Откога ползването на некриптиран WI-Fi е кражба?

Човека обявил ли е официално че предоставя безплатен достъп? Използването на чуждото незнание за лични облаги е наказуемо

• Автор

Човека обявил ли е официално че предоставя безплатен достъп? Използването на чуждото незнание за лични облаги е наказуемо

Модератор си,а пишеш такива неща..всъщност дори да е заключена мрежата никой не може да те съди,поне засега за това нещо няма закони,така че...??? НО на мен ми е нужна антена,за увеличаване обхвата на ап-то,виждам свободна мрежа,свободна(без парола)и се свързвам.Мн добре помниш,че по рано писах,че почти съм разбил една парола,а една даже съм разбил,това какво ти говори?Че аз ако искам да разбивам пароли,има офис над мен с нонстоп нет,но реших,че не искам да се занимвам повече с глупости

Модератор си,а пишеш такива неща..всъщност дори да е заключена мрежата никой не може да те съди,поне засега за това нещо няма закони,така че...??? НО на мен ми е нужна антена,за увеличаване обхвата на ап-то,виждам свободна мрежа,свободна(без парола)и се свързвам.Мн добре помниш,че по рано писах,че почти съм разбил една парола,а една даже съм разбил,това какво ти говори?Че аз ако искам да разбивам пароли,има офис над мен с нонстоп нет,но реших,че не искам да се занимвам повече с глупости

Това че съм модератор в случая няма нищо общо. Опитвам се да ти кажа че даже и да няма парола ако официално не е обявено че е безплатен достъп си в нарушение. Даже и в България е наказуемо взломяването (разбиването на ключалка/парола) за да се достъпи пимещение, информационна система и т.н. Все едно да влезеш в някоя къща, която не е заключена и да си вземеш каквото ти харесва!

Тогава защо се занимаваш а антени и подобни глупости след като имаш нет от който предполагам има някакъв начин да вземеш сигнал без да се забележи видима разлика в скоростта на настолния компютър.

Ще ти дам пример с мен.Аз имам модем който по някакъв начин съм го настроил леко некъдърно и сега е без парола.И понеже скоростта ми е ниска веднага ще забележа разлика ако някой умник като теб дето иска да си увеличава обхвата (с цел да не плаща всеки месец) и случайно ако хване моя сигнал (краде най-подло от мен) както ти искаш да крадеш така от някой друг, който си плаща всеки месец редовно.Просто не е честно спрямо другия/те да крадеш от някой който не подозира с цел лична облага.Ако и сега не си разбрал колко е нечестно и нахално това дето го мислиш не знам как по друг начин да ти го обясня.

Опитай да се поставиш на мястото на този от който ще крадеш интернет.Как ще се почувства той?А как ще се почувстваш ти ако си на негово място?Сега разбра ли защо постъпката ти е егоистична?

Аз ако разбера, че някой като теб ми краде от нета ще му навра скъпата антена за увеличаване на обхвата там дето слънце не огрява.

• Автор

Това че съм модератор в случая няма нищо общо. Опитвам се да ти кажа че даже и да няма парола ако официално не е обявено че е безплатен достъп си в нарушение. Даже и в България е наказуемо взломяването (разбиването на ключалка/парола) за да се достъпи пимещение, информационна система и т.н. Все едно да влезеш в някоя къща, която не е заключена и да си вземеш каквото ти харесва!

За едното има ясен и точен закон,за другото няма!В някои страни може и да има закон за wi-fi мрежите,даже вече има и осъдени,но ест в тея страни съдебната система е светлинни години пред нашата.Сигурно се сещаш в коя страна има вече осъдени заради wi-fi,в Бг няма осъден и едва ли ще има скоро.В крайна сметка,свободния wi-fi си е свободен,всеки може да се закачи към него,независимо дали е от кафе ресторант или съсед.

За едното има ясен и точен закон,за другото няма!В някои страни може и да има закон за wi-fi мрежите,даже вече има и осъдени,но ест в тея страни съдебната система е светлинни години пред нашата.Сигурно се сещаш в коя страна има вече осъдени заради wi-fi,в Бг няма осъден и едва ли ще има скоро.В крайна сметка,свободния wi-fi си е свободен,всеки може да се закачи към него,независимо дали е от кафе ресторант или съсед.

В кафетата и ресторантите си е указано с знак че има безплатен интернет и никой няма да ти каже нищо ако се включиш докато си там.Тогава всичко си е напълно законно.Все пак сигнала е пуснат за клиентите да имат достъп от там а и за да привлича клиенти.

Прочети поста ми преди твоя защото така се получи че си постнал след мен и едва ли ще го видиш ако гледаш само последния пост.

• Автор

Тогава защо се занимаваш а антени и подобни глупости след като имаш нет от който предполагам има някакъв начин да вземеш сигнал без да се забележи видима разлика в скоростта на настолния компютър.

Ще ти дам пример с мен.Аз имам модем който по някакъв начин съм го настроил леко некъдърно и сега е без парола.И понеже скоростта ми е ниска веднага ще забележа разлика ако някой умник като теб дето иска да си увеличава обхвата (с цел да не плаща всеки месец) и случайно ако хване моя сигнал (краде най-подло от мен) както ти искаш да крадеш така от някой друг, който си плаща всеки месец редовно.Просто не е честно спрямо другия/те да крадеш от някой който не подозира с цел лична облага.Ако и сега не си разбрал колко е нечестно и нахално това дето го мислиш не знам как по друг начин да ти го обясня.

Опитай да се поставиш на мястото на този от който ще крадеш интернет.Как ще се почувства той?А как ще се почувстваш ти ако си на негово място?Сега разбра ли защо постъпката ти е егоистична?

Аз ако разбера, че някой като теб ми краде от нета ще му навра скъпата антена за увеличаване на обхвата там дето слънце не огрява.

Абе човек,не се ли усещаш какви ги пишеш?първо по никакъв начин,не можеш да докажеш,че аз "крада" нет от теб,защото това не е кражба,а щом сме тръгнали да говорим за съдене,аз мога да се свържа с твоя нет ако не е криптиран,а ти ако ми пипнеш антената и това се докаже то тогава ти подлежиш на съдене!В момента ползвам wi-fi нет,искам по същия начин да ползвам друг wi-fi,като поставя антена на покрива и от там хвана или от някое кафе,или от някои,които е оставил рутера да разпръсква навсякъде.Я кажи ти би ли плащал по 1300лв на година за нет,при положение,че може да сложиш антена на покрива и да хващаш СВОБОДЕН wi-fi?

Някой обикновен човечец се свързва към wi-fi,как той ще разбере според твоята логика дали нета е от кафето или от съседа?или в закона пише,че щом е от кафето нета трябва да се казва "гошо".Поне capnemo разбра за какво говоря а ти не четеш и пишеш глупости,повече няма да те коментирам.

Ако някой попадне на темата,моля за съвет за външна антена или кой вид антени а най0подходящ за увеличаване на обхвата на АП.

Абе човек,не се ли усещаш какви ги пишеш?първо по никакъв начин,не можеш да докажеш,че аз "крада" нет от теб,защото това не е кражба,а щом сме тръгнали да говорим за съдене,аз мога да се свържа с твоя нет ако не е криптиран,а ти ако ми пипнеш антената и това се докаже то тогава ти подлежиш на съдене!В момента ползвам wi-fi нет,искам по същия начин да ползвам друг wi-fi,като поставя антена на покрива и от там хвана или от някое кафе,или от някои,които е оставил рутера да разпръсква навсякъде.Я кажи ти би ли плащал по 1300лв на година за нет,при положение,че може да сложиш антена на покрива и да хващаш СВОБОДЕН wi-fi?

Някой обикновен човечец се свързва към wi-fi,как той ще разбере според твоята логика дали нета е от кафето или от съседа?или в закона пише,че щом е от кафето нета трябва да се казва "гошо".Поне capnemo разбра за какво говоря а ти не четеш и пишеш глупости,повече няма да те коментирам.

Ако някой попадне на темата,моля за съвет за външна антена или кой вид антени а най0подходящ за увеличаване на обхвата на АП.

Това е само пример.А дори и да е истинска ситуация с мен и друг герой ще си видиш антената на части, а не открадната.И тогава не можеш по никакъв начин да докажеш че аз съм ти я счупил или че аз съм ти я наврял в ****.Тогава не можеш да ме осъдиш за нищо ,защото нямаш доказателсва.Но пък да речем, че аз имам модерен скъп модем с всякакви екстри и т.н. И ми показва колко IP адреса са свързани към него освен моя.Тогава мога да се оплача и да ти разгоня фамилията ако ми беше комшия.Това е само в скучай, че не аз не съм ти разрешил да ползваш моя сигнал и по някаква случайност съм забравил да сложа парола.

Не очаквам да се вразумиш просто искам да покажа колко може да бъде нахално съществото наречено човек.Готови сме да набутаме другия само за да си начешем крастата.Дори и да няма такъв закон няма ли да се чувстваш гузно че крадеш?Защото едва ли ще го познаваш и ще му искаш разрешение.

Тази разгоряла се дискусия потвърждава силата на масите. Когато повече хора са съгласни ставаш по-силен.Направо голям майтап.

Редактирано от Bozhidar1702 (преглед на промените)

NanoStation или подобна, например http://www.ubnt.com/products/loco.php или http://www.ubnt.com/products/nano.php Нямам намерение да се намесвам в спора ви. Моят интернет доставчик ползва WiMax технологията, а за локално разпръскване ползва Wi-Fi клетки(общо 3 на брой, малко населено място сме).Със същите антени, под точно втората приемаме сигнала. Моля никой да не ме напада!Само си казвам мнението. П.П Във всеки един момент могат да ти отрежат достъпа и да останеш с пръст в устата, по-добре си намери някакъв свестен ISP.

• Автор

Това е само пример.А дори и да е истинска ситуация с мен и друг герой ще си видиш антената на части, а не открадната.И тогава не можеш по никакъв начин да докажеш че аз съм ти я счупил или че аз съм ти я наврял в ****.Тогава не можеш да ме осъдиш за нищо ,защото нямаш доказателсва.Но пък да речем, че аз имам модерен скъп модем с всякакви екстри и т.н. И ми показва колко IP адреса са свързани към него освен моя.Тогава мога да се оплача и да ти разгоня фамилията ако ми беше комшия.Това е само в скучай, че не аз не съм ти разрешил да ползваш моя сигнал и по някаква случайност съм забравил да сложа парола.

Не очаквам да се вразумиш просто искам да покажа колко може да бъде нахално съществото наречено човек.Готови сме да набутаме другия само за да си начешем крастата.Дори и да няма такъв закон няма ли да се чувстваш гузно че крадеш?Защото едва ли ще го познаваш и ще му искаш разрешение.

Влизаш в двора ми,политаш до покрива на къщата и чупиш антената?...Сменям си мак адреса и ме хващаш за ***.Явно не си мн запознат с материала,човек който е навътре в нещата,ако иска може много поразии да ти направи,вярвай ми!и wpa2 не може да те спаси нужна е само мощна видеокарта от едната страна и малко умен човек от другата :)Предпоследното ти изречение казва всичко...

Влизаш в двора ми,политаш до покрива на къщата и чупиш антената?...Сменям си мак адреса и ме хващаш за ***.Явно не си мн запознат с материала,човек който е навътре в нещата,ако иска може много поразии да ти направи,вярвай ми!и wpa2 не може да те спаси нужна е само мощна видеокарта от едната страна и малко умен човек от другата :)Предпоследното ти изречение казва всичко...

Опитай WPA2/Radius и тогава ще говорим. Прекалено високо самочувствие имаш......
  • Автор

NanoStation или подобна, например http://www.ubnt.com/products/loco.php или http://www.ubnt.com/products/nano.php

Нямам намерение да се намесвам в спора ви. Моят интернет доставчик ползва WiMax технологията, а за локално разпръскване ползва Wi-Fi клетки(общо 3 на брой, малко населено място сме).Със същите антени, под точно втората приемаме сигнала.

Моля никой да не ме напада!Само си казвам мнението.

П.П Във всеки един момент могат да ти отрежат достъпа и да останеш с пръст в устата, по-добре си намери някакъв свестен ISP.

Всичко добре,но имат ли изход за външна антена?И поддържат ли функцията WISP или клиент рутер?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.