Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Брюксел пак ни мъмри за ромите

Featured Replies

Брюксел пак ни мъмри за ромите

430x274.jpg

„Необходими са повече усилия за защита на малцинствата и децата, за да се гарантира, че техните нужди са вградени в процеса на вземане на решения ", заяви Томас Хамарберг, Комисар по правата на човека към Съвета на Европа.

Той публикува днес доклад за посещението му в България през ноември 2009 г. по повод установяване на напредъка в защита на правата на малцинствата и на децата в неравностойно положение.

„Защитата на малцинствата срещу дискриминацията, расизма и нетолерантността, следва да бъде подобрено", каза той, като препоръчва законодателни изменения, които да поставят расистката мотивация като утежняващи вината обстоятелства при всички престъпления.

"Адекватни мерки трябва да бъдат взети за предотвратяване и санкциониране на случаите на нарушения от страна на полицията", подчертава комисарят, като призовава българските власти да предоставят обезщетение и да намерят бързо решение за висящите пенсионни искове на жертвите на "Възродителния процес".

Хамарберг препоръчва по-опростено законодателство относно регистрацията на вероизповеданията.

Той подчерта и необходимостта властите да бъдат точно инструктирани, за да се избегнат ненужните намеси в правото на упражняване на свободата на религията и призова властите да решат значимите имуществени искове, включително и тези на мюсюлманската общност.

Комисарят препоръча законодателно изменение на Конституцията, за по-добра защита на правото на малцинствата да се сдружават и събират и за пълното присъединяване към стандартите на Съвета на Европа.

"Образователни усилия, целящи интегрирането на децата от малцинствените групи и децата с увреждания трябва да бъдат продължени", добавя комисарят, призовавайки властите за подобряване на достъпа до информация и до здравни услуги на членовете на социално-икономически групи в неравностойно положение - особено роми, турци и помаци.

Все още има сериозно безпокойство за положението на ромите, които продължават да живеят в условия под нормалния стандарт.

"На изгонените по законен ред роми трябва да се предлагат достойни алтернативни решения.

По-общо казано - достъпът до адекватно жилищно настаняване, образование и социални права остават проблематични и те твърде често са жертви на расистка дискриминация и насилие.

Властите трябва спешно да променят тази ситуация.", заявява в доклада си комисарят от Съвета на Европа.

Източник: news.bg

Публикувам тази статия,защото преди някалко дена мислех точно по този въпрос.За така наречената "дискриминация на ромите в България" и за това колко сме нетолерантни към тях.Лично аз познавам точни хора от това малцинство,но повечето са...Бях потресен от този клип http://vbox7.com/play:085de79d ,не че в Столипиново или където и да е в България е по различно,но...Като се замисля,какво се получава?Аз всяка година си плащам данък смет и сгради,плащам си сметките за ток,парно,вода.И ако не го правя,ще дойдат от EVN и ще ми спрат тока,Топлофикация сигурно ще ме съди,за ВИК не знам...А "братята роми" не плащат нищо,даваха ги по "Господари на ефира" да обясняват как се краде ток,но срещу тях никакви мерки.Имат по 3000лв неплатени сметки,разчитат само на "соцалните",но всяка тяхна къща е с сателитна чиния поне 1,5м(който не вярва,да заповяда да види къщите срещу Руския пазар).Да не говорим и за мръсотията около тези къщи,макар че според тях "вятъра носи боклуците".Законите са за всички,не може спазването на тези закони да се нарича дискриминация..Да не говорим и за престъпността.За това,те се чувстват безнаказани(не виждам смисъл да давам примери).Че утре може някой от тях да ме заколи на улицата защото според него съм го гледал накриво.Това ли е дискриминация?Според мен не е.Бях попаднал на много интересен пост относно толерантността,който ще прикача,даже мисля,че беше в този форум(моля автора да ме извини за плагиаторството,но думите му много ми харесаха).И в крайна сметка,кажете ми-аз ли грешно мисля,защото според мен ние сме дискриминирани,а не те,или наистина я има тази дискриминация?

New Text Document.txt

Редактирано от Madonna
Оправих снимката (преглед на промените)

Мрънкали .. ами то нашите политиците никога не са се интересували от тях, освен ако им трябва някой да свърши мръсната работа.Всеки говори за това, никой нищо не прай, както винаги е било .. никога няма да се промени .. :)

А колкото до това, което казваш, че ние сме дискриминираните .. хм,може би ... Щом могат да се наричат българи .. значи трябва да спазват законите, което до сега не се е случвало и да, винаги са безнаказани(той е циганин, прост, не разбира), никой не ги закача и те си правят квото си знаят, пък един българин(не ром) ако прегреши му търсят отоговорността до край(но не винаги, логично) ... А уж всички трябвало да сме равни, дрън дрън ... Празни приказки.В тая държава няма равнопоставеност.ТЕ винаги ще са си цигани, роми .. и държават никога няма да ги приеме за равни.Пък и на кой ли му е притрябвало ... Промяната е трудна.Както казват, какъвто се родиш, такъв си оставаш.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Това дали те са малцинство не е много сигурно.. може би до няколко години, ако раждаемостта при тях е същата, няма да ги наричаме така. Дали са дискриминирани? Аз лично не мисля така. Да може да има някаква дискриминация от българите спрямо ромите, но тя е вследствие на доста от нещата, описани по-горе от автора на темата. Виждала съм, познавам роми, които са далеч над така наречения нормален стандарт на живот. И това не е, защото чакат и рачитат само на социалните помощи, ами са си налегнали парцалите, за да свършат нещо повече. Според мен при тях това е начин на мислене. Една моя приятелка прави проучване за тях и обикаля по къщите им и стига до същото заключение. Не съм толкова добре запозната със законите, но според мен трябва да се предприеме нещо спрямо тях. Ние пищим, пропищяха и другите страни от тях. И това ли е дискриминация? Нещата при тях са можели да се променят много отдавна, но докато това е начин на мислене, то те винаги ще си останат просто циганите по улицата, които крадат всичко що мърда, а и не само!

Мрънкали .. ами то нашите политиците никога не са се интересували от тях, освен ако им трябва някой да свърши мръсната работа.Всеки говори за това, никой нищо не прай, както винаги е било .. никога няма да се промени .. :baby:

А колкото до това, което казваш, че ние сме дискриминираните .. хм,може би ... Щом могат да се наричат българи .. значи трябва да спазват законите, което до сега не се е случвало и да, винаги са безнаказани(той е циганин, прост, не разбира), никой не ги закача и те си правят квото си знаят, пък един българин(не ром) ако прегреши му търсят отоговорността до край(но не винаги, логично) ... А уж всички трябвало да сме равни, дрън дрън ... Празни приказки.В тая държава няма равнопоставеност.ТЕ винаги ще са си цигани, роми .. и държават никога няма да ги приеме за равни.Пък и на кой ли му е притрябвало ... Промяната е трудна.Както казват, какъвто се родиш, такъв си оставаш.

Обяснението за тази расова дискриминация, винаги е едно и също - НЕМА МЪНИ. Хайде да видим, дали пък нема ... Когато на бели родители-данъкоплатци се роди детенце, то не получава детски, ако техния облагаем доход е над 1050 лв. БРУТО - (3 х 350). Нека да вземем тази най-малка цифра, защото са спрени всички детски на 3-членни семейства, които имат облагаем доход от въпросните 1 050, до максимума от 4 000 лв. БРУТО.

На 1050 лв. БРУТО държавата им взима точно 227,85 лв. осигуровки и данъци. Кажи ги 228 лв. Ако от тези пари се върнат 35 лв. като детски, то държавата, пак е на печалба от това семейство с цели 193 лв. месечно (228 - 35). Но нееее - не им връщат нищо и така им прибират всичките 228 лв.

Нямало пари ли ?! Някой изоообщо има ли си представа, какви детски са осигурени за циганчетата ? Знам че ще кажете - някакви си там 20 -30 лева. Неее драги.

Всяко циганче получава по 82 лв. месечно детски !

Ще попитате как така 82 лв. за всяко циганче ! Нали детските са 35 лв. на месец, за тези които са под прага от 350 лв. БРУТО ?

1) Всяко циганче получава тези 35 лв. месечно,

защото родителите им като не плащат данъци и осигуровки,

тоест "нямат доход БРУТО" - никакъв праг не ги лови !

2) Отделно от това са еднократните детски :

- 150 лв. при бременност

- около 300 лв. средно при раждане на живо дете

- 150 лв. за първолак

Общо това прави 600 лв.

Тези еднократни пари ги делим на 216 месеца (18 год. х 12 мес.)

600 / 216 = около 3 лв. месечно

3) След това всяко циганче получава допълнително 24,15 лв. социална помощ по ЗСП (Закон за Социално Подпомагане). С тези 24,15 лв. плюс детските от 35 лв., се достига т.н. ДМД (Диференциран Минимален Доход), който за всяко циганче е 59,15 лв.

4) От Мешерето, чрез партия "Евророма" всяко циганче получава още 20 лв. месечно.

Ще попитате, а тези пари защо ги включваш, те са си техни ? Но контрирам аз, ако циганите бяха плащали като нас данъци и осигуровки, ток и вода, щяха ли да икономисат тези 20 лв. ? Именно на наш гръб те са "икономисали" допълнителните детски, които раздават само на своите деца.

И така ... 35+3+24+20 = 82 лв. месечни детски за всяко циганче.

Тези детски се изплащат до 18 год. възраст.

За 18 години месеците са 18 х 12 = 216

82 лв. х 216 мес. = 17 712 лв. ни струва всяко циганче,

до навършване на 18 години !

Ако приемем, че са само половин милион = 8 млрд. 856 млн. лева !!

Освен това всяка "самотна майка" получава месечно индивидуална помощ от 78 лв. Ако приемем че те са само 100 000 майки х 5 чаавета ! И приемем че раждат чааветата през 2 години, значи тези 78 лева ще ги получават 30 години ... Тоест:

30 год. х 12 мес. = 360 месеца

360 мес. х 78 лв. х 100 000 майки = 2 млрд. 808 милиона лв.

Заедно с детските, те правят 11 млрд. 664 милиона лева,

които ще платим САМО за едно поколение циганчета ...

В тази цифра не са включени безплатните ток и вода, кратната, енергийната и хранителните помощи, безплатното за тях здравеопазване, безплатните училища и закуски - все разходи , които ние плащаме.

Работете и плащайте, колкото повече работите и плащате ...

толкова повече циганчета ще отгледате !

Съобщение:

Този пост бе публикуван в "ПРЕПОРЪЧАНО" на Blog.bg в 13,50 часа.

След 3 часа, в 17,00 часа, бе изтрит от там, по нареждане вероятно на някой от власта. От това по-голямо доказателство, че срещу бялата раса има заговор за унищожаването и, здраве му кажи ...

k045.gif

k045.gifk045.gif

Не бе, честно винаги съм се чудел как мисли един циганин, прави по цял отбор деца, а не мисли как ще ги изгледа, изхрани, това за изучаване вече клони към научната фантастика. Досега съм останал с впечатлението, че повечето от тях не се различават много от животните в природата, да не си помислите, че съм расист, не съм. Но като видим например тази пирамида 577px-maslow-pyramid_bgsvg.png и

нейната първа степен се чудя с какво аджеба родните цигани се различават от едно животно ?

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

.....се чудя с какво аджеба родните цигани се различават от едно животно ?

По същото, по което се отличаваме и аз, и ти - по самоосъзнаването.

Те също са хора, и очевидно са много по-умни от нас, щом без да работят си получават едни прилични пари от социалните помощи и т.н., както видяхме в сметката по-горе.

Аз и ти се блъскаме по цял ден на работа за да можем да си платим сметките, а в същото време циганинът без да си помръдне пръста.

Я ми кажи сега - кой е по-умен ? Ние двамата с теб или циганинът ?

http://news.ibox.bg/opinion/id_1869403609 нещо, което мисля отговаря на доста от зададените от много хора въпроси.

С риск да бъда хулен много-По-голямата част от ромите просто отказват да се интегрират.

Цитат от друг форум :

Малцинствата не трябва да бъдат толерирани повече от всички останали, всички са с равни права.Малцинствата трябва да се интегрират в обществото, а те не го желаят.Тяхна си воля-Това не значи, че трябва да угаждам на някой негър, който не работи или ром, който не учи, но е с големи претенции и се оплаква, че е дискримиран.Имал е възможността да се интегрира и да стане част от обществото, но просто не му ОТЪРВА.Буквално взе да се злоупотребява вече...Трябва да се сложи край на това, всичко е далеч от началната идея на хора като Мартин Лутър Кинг, всичко е изродено до такава степен, че просто нямам думи

Всички сме с равни права, това че си циганин, турчин, негър и т.н не те прави по-специален.

Никой няма право на преференции, затваряне на очи и т.н, само защото е от малцинство.

Който не може да се интегрира в обществото и мнозинството, най-малкото да се изучи и да си намери работа-Негова воля, аз няма да търпя, нито да държа на работа некадърници, които не са учили т.н и т.н, само защото са от малцинствата например.

Според мен вече се прекалява с "дискриминацията". Злоупотребява се с нея...

Това е мое мнение. Всеки има право на мнение и това е моето. Ако някой смята, че не съм прав, нека ме обори.

П.П Евала d1saster Много по-точно от мен си го казал.Респект!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

По същото, по което се отличаваме и аз, и ти - по самоосъзнаването.

Те също са хора, и очевидно са много по-умни от нас, щом без да работят си получават едни прилични пари от социалните помощи и т.н., както видяхме в сметката по-горе.

Аз и ти се блъскаме по цял ден на работа за да можем да си платим сметките, а в същото време циганинът без да си помръдне пръста.

Я ми кажи сега - кой е по-умен ? Ние двамата с теб или циганинът ?

Май те. Браво на тях. Да са живи и здрави и да ядат лебедите в Англия. :cool:

Дискриминация в България че има , има, няма смисъл да отричаме.. и че точно българския народ ( дори бих казал етнос ) направи циганите галеници в държавата и сега реве от тях, е също истина.....

Не искам да се конфронтирам с никого, но мисля че политическата недалновидност, и историческото заслепение в България по миналото, доведе до този парадокс... третия по големина етнос да си развява коня.. защото от поне 70 години насам, всички са заети да се плашат от нас турците.. и да използват циганите в противовес .....

Та така, сега същите тези галеници отхапват от всички нас... От мен , от Доктора, от всички които работим и си плащаме като попове честно и почтено....

Лично аз на кого трябва да се ядосвам, на циганина че се възползва..или на този който му даде да се възползва... Май е второто....

П.С Надявам се да не превърнете въпроса сега в българи срещу турци... темата е за циганите и защо се получи така

Редактирано от Diin (преглед на промените)

От Брюксел лесно могат да решат проблема.

Достатъчно е всяко по-заможно европейско семейство да вземе роми за отглеждане и изхранване. :cool:

При така създадените благоприятни условия мургавите ще се размножат като хлебарки и след сто години ще има Цигански, а не Европейски съюз. :)

Тъй като и след век циганите няма да са се научили да работят, те ще започнат да измират от глад или да се преселват на други континенти,

с което ще видят сметката на целия свят. Едва тогава всичко ще си дойде на мястото и експериментът "човечество" ще може да започне отново. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.