Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

реално IP с рутер

Featured Replies

Здравейте наскорох сложих рутерче и съответно нямам релно ИП ,но чух че имало начин да го направя с релно! Ако може да ми се прати линк или да се обясни подробно как става тоя номер с WIndows XP съм ! Благодаря предварително!

Я кажи малк по-подробно какво искаш да направиш. Ако не ти е реално IP-то , няма как да стане :)

• Автор

попринцип преди да сложа рутера IP-то беше реално ,но след като го сложих вече не беше давам пример с една игра warcraft 3 TFT Headoff сървър неможеш да хостваш игра без да ти е реално ИП-то и вмомента немога да хоствам

Тва няма нищо общо с реалното ИП :) Рутера си прави вътрашна мрежа (нали това е идеята) отвори си натройките на рутера и от Port Forward задай порта на сървъра

• Автор

е как да няма нищо общо познавам по 10 човека които са с рутер и немогат да правят игри?!

не е така пич.... IP-то което ти се вижда извън твоята мрежа (след рутера) винаги е едно и също трябва само да разрешиш от рутера порта който ползва сървъра и нямаш проблеми ако до сега си правил хост за играта и сега ще можеш ... не се плаши ако искаш пиши точния модел на рутера и ще ти кажа как става успех

е как да няма нищо общо познавам по 10 човека които са с рутер и немогат да правят игри?!

Ами очевидно тези 10 човека не могат да си настроят рутерите...

Ти имаш реален IP адрес който задаваш на рутера. След него закачаш един или няколко компютри на които рутера раздава вътрешни IP адреси. Те са най-често във вида 192.168.1.Х. И твоя компютър има такъв адрес вече, а не - реален.

Какво трябва да направиш - ако играта ти ползва порт напр. 6112, трябва този порт да го настроиш рутера да го пренасочва към компютъра ти /към неговото IP/.

Кой е модела на рутера ти?

• Автор

явно нещо не съм се изразил както трябва тва ,че отвън ми идва реално ми е ясно ,,но въпроса ми беше как да го направя такаче и до компютъра да стигне реално! е ще е перфектно ако ми обясните как става точно! модела на рутера е Netgear WGR614-900EER май тва трябва да е?!

Редактирано от naziteror (преглед на промените)

с магическа пръчка - скоро не е имало подобна весела тема за "Рялни IP-та"

влизаш си в настройките на рутера в ляво ще видиш каде е Port Forwarding там кликаш на Add Custom Service в Service Name пишеш примерно warcraft 3 портовете които ползва Starting Port 6112 Ending Port 6119 Server IP Address пишеш IP-то което е на твоето PC (192.168.1....)

ми сега вече трябва да можеш да правиш игра :hush: не пробва ли?

сега видях .... на първата снимка ... не си сложил отметката за де е активно трябва да стане

• Автор

и аз тва си помислих ам анемога да го отбележа слагам отметка и после акто дам рефреш на страницата се маха отметката и нямам опция apply зада се запази

Извинявам се че се намесвам в темата ама и аз немога да разбера точно откъде да ги отворя тези портове. Рутера е TP-LINK WR340G. Най-вече искам за localhost-a който е с порт 80. Кажете как да направя настройките. :whist: Мерси

Извинявам се че се намесвам в темата ама и аз немога да разбера точно откъде да ги отворя тези портове. Рутера е TP-LINK WR340G. Най-вече искам за localhost-a който е с порт 80. Кажете как да направя настройките. :) Мерси

отваряш си настройките на рутера

кликаш на Forwarding и от там на Virtual Servers

и в Add New си въвеждаш потр , IP , protocol ALL и status enabled и даваш Save :)

ps. Спри си скайп-а или му забрани да ползва порт 80 и 443 ПРЕДИ да пуснеш апачето

Успех

Най-лесния начин е просто да отвориш в настройките на рутера Forwarding и от там да избереш настройката DMZ не е необходимо да настройваш каквито и да е портове. На IP адрес пишеш адреса които е на твоя компютър във виртуалната мрежа и си готов.

отваряш си настройките на рутера

кликаш на Forwarding и от там на Virtual Servers

и в Add New си въвеждаш потр , IP , protocol ALL и status enabled и даваш Save :cool:

ps. Спри си скайп-а или му забрани да ползва порт 80 и 443 ПРЕДИ да пуснеш апачето

Успех

Най-лесния начин е просто да отвориш в настройките на рутера Forwarding и от там да избереш настройката DMZ не е необходимо да настройваш каквито и да е портове. На IP адрес пишеш адреса които е на твоя компютър във виртуалната мрежа и си готов.

И двете ги пробвах но пак не става :) . Давам линка на приятели ама казват че не се отваря. http://192.168.1.100/DJ който иска да опита.

И двете ги пробвах но пак не става :yanim: . Давам линка на приятели ама казват че не се отваря. http://192.168.1.100/DJ който иска да опита.

Даниеле, прочети малко за мрежи и по-специално за ИП адреси за да спреш да ръсиш глупости

Кажи какво да прочета?

не трябва да даваш това IP , а това което се вижда отвън (IP-то което ти е без рутера)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.