Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линк: Ylmf OS 5.0 Beta / 4.0 Final

Featured Replies

Една малко позната, но приятна и доста успешна китайска Линукс дистрибуция.

Публикувано изображение

Ylmf OS 3.0 Final:

# Базирана на Ubuntu 10.04;

# Класически интерфейс на Windows XP;

# Графична среда GNOME;

# Възможност за стартиране на програми за Windows с Wine;

# Голяма част от програмите се теглят директно от хранилищата на Ubuntu.

# Възможност за запис/редактиране от LiveCD-то върху всякакви файлови системи. При пробата работеше безпроблемно върху ext4 и NTFS.

Домашна страница:

http://www.ylmf.org/en/about.html

Изтегленият оттук диск представлява LiveCD, но разполага и с инсталатор, от който можете да инсталирате дистрибуцията на харддиска. Неприятен бъг са няколкото надписа на китайски, които остават дори и след изтеглянето на българския интерфейс.

Публикувано изображение

След инсталирането тези надписи успешно се заменят с такива на желания от потребителя език (в моя случай - български).

Няколко скрийншота:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Забелязани бъгове: проблем при инсталиране на някои аудиопрограми - XMMS/XMMS2 и Audacious така и не можаха да се инсталират заради проблем със зависимостите (не че няма още десетина други плейъри); в трея не се появи миксер дори и след инсталирането на gui и нарочното му стартиране (Alsamixergui/Kmix).

Като цяло дистрибуцията оставя приятно впечатление с бързината си и лесното боравене; подходяща е за хора, мигриращи от Windows към Linux с интерфейса си и начина, по който са отганизирани менютата - близък до този на Windows.

Допълнителни теми за нея могат да бъдат изтеглени оттук.

Ръководство за инсталиране от USB Stick

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Благодаря ти много! Тази операционна система беше нужна на един потребител, но и бях забравил името ;) Не ми се търсише :) Затова благодаря! Мисля да я поизпробвам скоро.... (То аз се каня от един месец :) ) Още веднъж благодаря ще я копирам в темата!

Само дето аз не успях от няколко пъти да я пусна от USB, иначе и аз съм навит да я засиля на потребителите (и да покажа среден пръст на някои институции и фирми :))

... в трея не се появи миксер дори и след инсталирането на gui и нарочното му стартиране (Alsamixergui/Kmix)...

Ами ;) кой те кара да махаш писъмцето :) има си го като в убунту

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

В тази тема има писано как се оправя http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=38313.0

П. П. Audacious си работи, не зная какво си сторил ;)

• Автор

Ами :wors: кой те кара да махаш писъмцето :) има си го като в убунту

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

В тази тема има писано как се оправя http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=38313.0

П. П. Audacious си работи, не зная какво си сторил :)

Хе хе, благодаря. Никога нямаше да ми дойде наум за писъмцето.

А за Audacious - нищо не съм човъркал по системата, инсталирах я само за проба и не съм променял друго освен темите. Даваше някакви несъвместимости в пакетите между Ylmf и Ubuntu. ;)

• 3 седмици по-късно...

Прекрасно нещо - инсталирах го върху Уин 7 и веднага забравих за него...допадна ми...работи се лесно и елементарно...браво на разработчиците... Публикувано изображение

Някой пробвал ли е да инсталира върху NTFS дял, защото мисля да я пробвам, но не ми се форматира в ext.

Някой пробвал ли е да инсталира върху NTFS дял, защото мисля да я пробвам, но не ми се форматира в ext.

Инсталирах я върху дяла на Уиндолс 7 - няма проблеми...спокойно я пробвай..Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

При мен забелязах един(за сега) проблем: Кога натисна на "старт" >> "Управление на софтуер" >> долу в лентата изписва "Стартиране на управление..." , и после изчезва, нищо не се появява.Защо така? Дъно: K7S41GX Процесор: AMD Sempron Видео: NVIDIA GeForce FX 5500

• 1 година по-късно...
  • Автор

Ylmf OS 4.0 Final (30.05.2011 г.):

Сваляне:

http://down.ylmf.org/Ylmf_OS_4.0.iso

Публикувано изображение

Ylmf OS 5.0 Beta 3:

http://www.openews.net/2012/ylmf-the-os-5-0-third-beta-released/

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.