Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стабилизация и забавяне до 2 секунди

Featured Replies

Чета си тука едно ново списание и кво да види човек:

Публикувано изображение

и 20 страници по-натам още:

Публикувано изображение

А сега де ?

Значи разправят на френски че обективите 70-300мм били евтини и ги хвалят .

Хубаво, за това им плащат на хората да хвалят. Ама покрай хвалбите, написали че системата за стабилизация на образа във визьора те забавя от 1 до 2 секунди при опита да снимаш нещо бързо. И освен това съветват, нагоре от скорости по-бързи от 1\500 сек да се изключва стабилзацията при снимане на 300мм , за да не развалят паразитните микро-вибрации  качеството на резкостта на снимката.  И поясняват че ако натисне прибързано чавек бутона да снима, даже и при висока скорост на затвора снимака ще излезе мътна заради стабилизацията която не е имала време да стабилизира картинката.

Значи аз бях чел на един фотографски форум един да дава акъл да изчакват "търпеливо" стабилизацията да си свърши работата по стабилизирането на образа във визьора, преди да правят тестови  снимки за качване във форума. Обаче друго си е да ти го напишат във фотографско списание, там не трябва да си позволяват да пишат случайни работи.

Миналата година във родния фото-базарски форум, разни съветници разправяха че нямало такова нещо. Стабилизарал си бил Никора 70-300мм бързо като светкавица.  Аз го пробвах нарочно и двата Никора 55-300 и 70-300 в един магазин, но изкарваха мътни снимки на 300мм при пускане да работи фотоапарата, бързо вдигане на нивото на очите ми и снимане. И стигнах до извода че така снимка няма да е възможна ако се чака моткането на стабилизацията:

Публикувано изображение

На един френски форум един дава акъл че, като видел че става нещо интересно, натискал спусъка наполовина за да се стабилизира обектива и така дебнел кога да щракне кадъра. Ако е скрит в палатка човек, може да си дебне на спокойствие. Ама по улиците като те видят да вървиш с един 300мм насочен готов за "стрелба" и се стряскат.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Не разбирам френски, и понятие си нямам какво си цитирал по-горе от списанието ... Но мнението ми е - ако търсиш стабилизиран зуум до 300 мм, включи в сметките и новия Tamron 70-300 VC . Чета добри работи за него.

• Автор

suggs супер врачка  на втория текст му изтрих трите букви USD за да не се разбере за кой обектив са писали. Следиме го яко на френски как се развиват ядовете на новите му собственици. На фото-базара пуснах даже и тема за него, ама го нямало още във Варна и не им беше интересно. Тука исках само като информация да пусна тази тема, независимо от марките, да си знаят хората какво се получава.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Пуснаха теста на най-сериозния сайт за новия Тамрон 70-300мм 

http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1339/cat/23

и там едно изречение казва много: 

Apart from a bit of a price hike, the old lens matches the new for sharpness, and in some cases, betters it.

което ако е вярно ...   :cool:

• 6 месеца по-късно...

като собственик на Tamron 18-270 бих казал че това е доста повърхностно казано понеже колкото повече се приближаваш до максималното увеличение толкова по малко светлина влиза към сензора по обед на слънце е добре но посред нощ на слабо осветление си е мъка може да е добре ако предната леща е 150-200мм обаче и те не стигт при 300-600

• Автор

оооо, нощно време не снимам. Надявам се че не си повърхностен човек и знаеш, че твоя 18-270мм е с зрителен ъгъл като истински 270мм само когато си го сложил фокуса на безкрайност. На моя 200мм като фокусирам на разстояние от 2 метра и става като 150мм реално спрямо другия ми 70-300мм пак тамрон. Та ако случайно искаш да снимаш някой гълъб да не е ситен в кадъра, 270-те мм са се стопили. При 70-300 няма такъв проблем, но пък в макро режим не можеш да се приближиш на по-малко от 95 см, срещу 45 см за 18-200мм тамрона. Та най-дългият туристически, е такъв само на теория, при другите малки е същото.

• Автор

А тука е на скорост от само 1/100 sec , на 200мм без стабилизация и без статив, клекнал съм и съм снимал, това е то да ти е здрава ръката. Днес я щракнах.

Публикувано изображение

трябва да се кликне на снимката за да стане по-голяма.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.