Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Тилт" (2011)

Featured Replies

Публикувано изображение

България избра ”Тилт” да се бори за Оскар

Филмът на Виктор Чучков-син "Тилт" е българският филм, който ще се бори за най-престижната кино награда Оскар тази година.

Спазвайки изцяло условията за участие на Американската филмова академия, Националният съвет за кино към Изпълнителна агенция “Национален филмов център” взе решение претендентът от родна страна за чуждоезична продукция да е именно любовната драма с Явор Бахаров и Радина Кърджилова.

Текстът на правилото, преведен на български език, гласи "Филмът трябва да е разпространен в страната, която го предлага, не преди 1 октомври 2010 и не след 30 септември 2011 г. и да е първоначално прожектиран публично в киносалон поне за седем последователни дни на 35мм или 70мм филмова лента, или във формата "дигитално кино" при 24- или 48- квадрата прогресивно сканиране".

84-то издание на церемонията по връчването на най-ценните кино статуетки ще се проведе през февруари 2012 година, по традиция в Kodak Theatre в Лос Анджелис, като водещ ще бъде комикът Еди Мърфи.

Източник: dir.bg

• 2 седмици по-късно...

"ТИЛТ" с поредна награда от филмовия фестивал в Уудсток

03 октомври 2011

Българският филм "ТИЛТ" ще се състезава на 84-те награди "Оскар" за чуждоезичен филм на Американската филмова академия. Може ли лентата да се пребори, с продукции от цял свят, за да влезе в петте номинирани филма в категорията, един от които ще грабне наградата на церемонията през февруари 2012 г.? Ето как мисли режисьора Виктор Чучков-син, след като само преди ден филма взе поредната си международна награда от филмовия фестивал в Уудсток.

Рекламата е много важна за промотирането на филма по света, сподели Виктор Чучков и допълни, че са започнали работа с опитни консултанти и PR-и, които им помагат с кампанията в Щатите.

Специално за зрителите на ТВ "Европа" режисьорът издаде тайната ,че в момента работи по сценария на нов филм, чието заглавие е "18% Сила". И ако догодина не грабне тъй мечтаната за българската публика златна статуетка, се надява с новият филм да покори сърцата на чуждата публика.

Източник: ekipnews.com

• 3 седмици по-късно...

Дебютната лента на Виктор Чучков-син – "Тилт" (Tilt), влезе в надпревара за номинация в категорията "Чуждоезичен филм" за наградите "Златен глобус". Прожекцията на филма в Лос Анджелис предизвика голям интерес сред журналистите и членове на журито, които определят номинациите за престижното отличие.

Сред тях са председателят на комисията Шантал Динадж и известният филмов критик Джон Назелтон.

В деня след прожекцията на "Тилт", той публикува статия в престижното издание Screen International, в която определя любовната драма с Явор Бахаров и Радина Кърджилова като "високо стойностна продукция с кинематография, допринасяща за настроението на филма", а сюжета като "интелигентно построена драма".

Според Джон Назелтон, "Тилт" е повече от добър дебют за режисьора Виктор Чучков и продуцента Борислав Чучков, който им отрежда заслужено място в световната кино индустрия.

Всичко това се случи само три дни, след като монтажът на филма (дело на Костадин Костадинов - Фози и Зорица Коцева) бе отличен с награда James Lyons за най-добър монтаж от престижния щатски фестивал в Уудсток.

Наградата бе присъдена от жури, състоящо се от известни имена във филмовата индустрия, сред които и Джей Рабиновиц (монтажист на "Реквием за една мечта", "Дървото на живота", "8-та миля" и др.).

Публикувано изображение

Дебютният филм на Виктор Чучков-син - "Тилт", бе отличен с приза за най-добър дебют на престижния кино фестивал "Рейнднес". Церемонията по награждаването се състоя на 8 октомври в кино "Аполо" в Лондон, където конкурсът се провежда всяка година от 1992 г. насам.

Надпреварата се определя като "най-добрият фестивал за независимо кино от тази страна на Атлантика", от британския "Гардиън".

В журито, определящо победителите тази година, бяха звездата от "Две димящи дула" Декстър Флечър, главният редактор на Новините в Screen International – Уенди Мичъл и актрисата Хелън Маккрой, известна с ролите си в поредицата "Хари Потър" и "Интервю с вампир".

В надпревара с родното заглавие бяха продукции от Япония, Норвегия, Италия и САЩ.

"В цялата селекция имаше изключителни филми, така че изборът на победителите тази година беше особено труден", коментира директорът на фестивала Елиът Гроув.

За сравнение, в предишните издания на феста, за победители бяха определяни отличеният с Оскар "Криминале" на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino), както и номинираният за Оскар "Мементо" на Кристофър Нолан (Christopher Nolan).

от Avtora.com

Честно...няма лошо. Не съм го гледал и в краден вариант. Обаче...ако пак играят изкуствено ... актьорите--няма шанс за повече от 4.

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Е извън България как да се преборим а -

и аз вчера го видях в наш торент тракер, но днес е изтрит.

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Мен ако питате бих си стояла там, как ли не ще се връщам отново в Страната на чудесата

• 5 седмици по-късно...
Вчера го гледах по БНТ и ми хареса. В интерес на истината аз само бях го чувал филма и мислех, че е няква комедия, а то се оказа съвсем различно-живота няколко тинейджъра по времето на промените 1989-1991г-тъжничък е на моменти-типично български филм-в смисъл българските филми са някак си по различни от останалите-все едно, че нямат определен жанр-комедия, драма или екшън има от всичко по малко в тях-хубав е филма, препоръчвам го на всички /и който иска да пише на ЛС ще му дам линк да го изтегли-естествено от българските тракери го трият, но да не забравяме че има и чуждестранни/

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Има го в интернет свободните тракери .във вариант TILT.2011.HDTV.1080i.x264.AC3-HBOHD.mkv(4.02GB) и TILT (2011) Xvid HDTV Rip.avi(1.36GB).Линк няма да ви дам(форума си има правила).

На мен пък единственото, което ми харесва в този филм е, че е български. Писна ми от филми за онова време и с подобен сюжет.

Филма е много интересен. Да, много от филмите са за от ония времена, но все пак на мен ми хареса.

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.