Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на PC - Мненията ви ?

Featured Replies

Здравейте! Значе един приятел искам да си закупи PC.И искам да ми кажете вашето мнение по въпроса.Отделил е около 700-750лв само за части без монитор.Аз съм му избрал някой елементи, но искам да ми кажете имали по-добър вариянти и какви за те? Избора е за домашно PC

MAIN BOARD- ASROCK K8UPGRADE-NF3/S754. 48$

CPU- AMD SEMPRON 3100+/64B/S754/BOX. 97$

RAM- 512MB DDR400 A-DATA. 57$

VIDEO- ASUS A9550GE/TD/256M. 63$

HARD- 80GB MAXTOR 7200/8MB CACHE. 51$

CD- LG CD/RW-DVD 52/32/52/16 BLACK. 33$

Има и още работи като: Кутия, мишка, клавиатура и т.н тях не ги слагам понеже не държа на тях.Те ми излизат някаде около 20-25$.

Благодаря предварително.

П.П- В цените е включено ддс.

Ами препоръчвам ти да смениш хард диска - избери Hitachi или Seagate - по-надеждни са.

• Автор
Ами препоръчвам ти да смениш хард диска - избери Hitachi или Seagate - по-надеждни са.

На каква цена е той?И какво поточно му е по-надеждното?

Дъно -това

Рам -,друг е въпроса,че трябва да помисли за 1Гб,особено ако е за игри

Хард диск -80GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB-59$

Захранване-PSU FORTRON FSP300-60THN-P-28$- изобщо,ама в никакъв случай захранване JNC,Codegen и т.н.,които вървят с евтините кутии-по-добре-кутия каквато и да е и посоченото захранване

Видеото е слабо,ако ще се играят игри, то и без това не става на другото дъно,което съм ти посочил,което пък от своя страна си има доста прилично вградено видео ,което ще върши работа,докато събере пари за отделно видео cool.gif

Това са ми корекциите(с много уговорки разбира се-тъй като се влагат пари за много остаряла система с.754 и то в много неподходящ момент-предстоящо излизане на нов сокет и намаляне на цените-което вече е факт-на останалите процесори на АМД).

Вярно,че може би това,което съм предложил е малко по-скъпо от първоначалното,но мисля,че това е минимално необходимото :)

Поздрави :bye1:

Ами харда,Хитачи или Сийгейт.Можеш да купиш по-слаб процесор (2800+64byt) и разликата да вложиш във Двд записвачка.

ДОБАВЕНО:

Аз съм с дъното с вграденото видео посочено от @kokomil и съм доволен от избора,видеото хич не е лошо.Играя NFSU2 и NFSMW.

• Автор

Благодаря ти kokomil.Но тази вградената видео карта ме притеснява, понеже незнам дали мога да си добавям допълнително друга?

dragozow- Едвали ще си взема по-слаб процесор за сметка на DVD записвачка, но ще го имам на впредвид. :-)

И каква видео карта бихте ми препоръчали ?

Хайде и аз да се изкажа.

За мен има 3 неща за замяна:

1- Друго дъно поддържащо PCI-E(посоченото от kokomil е добър избор)

2- Замяна на видеото с друго поддържащо PCI-E(примерно nVidia 7300 или 6600)

3-Maxtor го махни и вземи Hitachi или Seagate

Това от мен cool.gif

Ами харда,Хитачи или Сийгейт.Можеш да купиш по-слаб процесор (2800+64byt) и разликата да вложиш във Двд записвачка.

ДОБАВЕНО:

Аз съм с дъното с вграденото видео посочено от @kokomil и съм доволен от избора,видеото хич не е лошо.Играя NFSU2 и NFSMW.

Има възможност за добавяне на друго видео!

Разликата в процесорите е минимална, а DVD записвачката си има огромно предимство пред CD записвачката.

За видео разгледай тази статия тук

Сега хита при видео картите е Galaxy 7300GT с 128Мб и DDR3

Редактирано от STABILAR (преглед на промените)

Както и dragozow посочи,вграденото видео е nVidia GeForce 6100 и си върши работата много добре,изобщо-ама изобщо никакви притеснения за него cool.gif

Ето го и допълнителния слот за видеокарта 1 x PCI-E x16 -за него карти колкото искаш-трябва да уточниш дали е за игри и за какъв бюджет става въпрос.Карти на този слот -от 60$ до 400+$.

П.С.

Galaxy 7300GT с 128Мб и DDR3
-която в момента липсва-може да се намери XFX GEFORCE 7300GT DDR2 PCI-E 256MB DVI+VGA+TV, PCI-E, 1 DVI to VGA за 99$,която обаче е с ДДР 2 памети и не е за предпочитане cool.gif

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Съвет: махни тая "скала" за дъно и си вземи нещо по-класно! Аз лично само като му видя цената и няма нужда да му гледам характеристиките :ph34r: .

И 1 гб. РАМ задълже...няма значение, дали ще се гейми предимно, или не cool.gif .

Eто каква конфигурация ти предлагам, като обобщение на досегашните постове:

57a403970239b8481a7afa40cf782811.jpg

480,50$*1.55=744,80лв.

Едит:

Цените са крайни.

Edit2:

Според eХtreme PSU Calculator тази конфигурация при пълно натоварване харчи едва 187 Вата. И на 200 да ги закръглим, 300 ватовия PNF ще е напълно достатъчен за нуждите на системата. cool.gif

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Людмиле, тези новите на Nvidia 7300 и 7600, как са, що са, имаш ли впечатления, че съм с Асус ЕАХ550GE 256MB PCI-E и вече е за подмяна!? Има ли Ати достойни продукти за да ги бори тези 7мици, кои са те и на колко парици вървят! Всяко нещо е добре дошло, щом поддържа ОpenGL 2.0 и PixelShader 3.0 и баца между 600/800 Engine, 900/1100 Memory and more!?

Редактирано от rusimonov (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.