Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

12-те най-чести сънища

Featured Replies

Сънищата на хората съвсем не са толкова разнообразни, колкото изглежда на пръв поглед. Повечето от тях могат да бъдат обобщени в 12 основни теми, твърдят група американски учени в доклад, изнесен пред поредната годишна конференция по проблемите на съня в Бостън, САЩ.

След детайлни изследвания екипът учени под ръководството на проф. Патриша Гарфилд, основател на International Association for the Study of Dreams, твърди, че най-общо съществуват 12 сюжета на сънища. Водещи са сънищата за преследване. Второ място по популярност заемат тези, в които хората се губят. Трета позиция заемат сънищата за падения или сюжети, в които човек изпитва чувство на неудобство от това как е облечен на публично място. Важно място заемат и сънищата за нанесени рани.

Според американските учени сънищата могат да се определят като интензивна тренировка на организма, а това, какво сме склонни да сънуваме, най-често се определя още в ранните етапи на формирането на човека и психологически го подготвя за бъдещи опасни ситуации.

Други специалисти в областта твърдят, че сънищата са и своеобразна репетиция на възможните действия в момент на смъртна заплаха.

segabg.com

Темата за сънищата ми допада;) Мислиш ли, че съновниците наистина разкриват тайните на сънищата? Аз сънувам почти всяка нощ. Проверявала съм в съновници и се оказва, че нищо от тях не се сбъдва. А когато разкажа на баба си какво съм сънувала, тя ми казва какво означава и почти винаги излиза права. Разбира се, има сънища, които всеки знае какво означават, без да има нужда от съновник или от баба си ;) (Например всеки знае, че когато сънува бебе, ще има неприятности.) В моите сънища напоследък има много кръв (а не зная какво означава) и малко се притеснявам. Мисля също, че сънищата много често са отражение на подсъзнателните ни желания.

• Автор

Не питай старо, питай патило... Кръвта, доколкото знам, означава пари, но само ако е твоя... Ако е на някой друг(и) - неприятности в семейството...

Аз пък много 4есто сънувам, че устата ми е пълна със зъби..././.

А можете ли да бягате на сън??/Аз не!;(

Когато хората чуят за първи път за феномена на осъзнатото сънуване, те често питат: “Защо бих искал да имам осъзнати сънища? Каква е ползата от тях? Какво може да се постигне чрез тях?” В осъзнатите сънищата единствените ограничения, които имате, са тези, поставени от вас самите. Mожете да приживеете всичко, абсолютно всичко, което можете да си представите. Преживяването е изключително реалистично и вдъхновяващо и в същото време не е опасно. Всичко се случва във вашия ум. За някои хора такъв тип преживяване е едно от най-важните и дълбоко трансформиращи в живота им. Осъзнатото сънуване може да бъде използвано за усъвършенстване на личността, развиване на по-високоа самоувереност, творческо решаване на проблеми, научни наблюдения на връзката между ума и тялото, преодоляване на кошмари, разбиране на подсъзнанието ви, получаване на вдъхновение, транформиране и разбиране на сексуалността, придобиване на нови умения или усъвършенстване на стари, отказване от вредни навици и лекуване, довършване на дела, за които нямате възможност в будния си живот, мисловно моделиране, емоционално пречистване, изследване на възможния изход от дадено решение, проектиране и създаване на позитивно бъдеще, репетиране за будния живот, отваряне към трансцедентални преживявания, медитация и път към просветление.

В сънищата вие действате по начин, който е подобен на този в будния ви живот. Ако обаче знаете, че сънувате, вие можете да направите така, че да преживеете най-красивите си фантазии, примерно да летите, преодолявайки гравитацията и пътувайки до всяка точка на сънната вселена, преоткривайки себе си. В осъзнат сън вие можете да преживеете всичко, което можете да си представите, точно както в холодека от Стар Трек. В осъзнат сън мозъкът ви симулира реалността, всичко изглежда много истинско, но с тази разлика, че вие не сте ограничени от законите на физическата реалност. Не е нужно да спазвате нейните закони, нито предразсъдаците на обществото с неговите мерки за това, кое е морално и кое не е. Сънят е вашето лично пространство за експериментиране: полетете като Супермен или като феята от приказките, използвайте силата на джедаите като Люк от филма “Междузвездни Войни”, победете дракона, правете страстна любов на самотен остров, избавете света от надвисналата опасност, спасете дамата на сърцето си и спечелете правото да живеете дълго и щастливо като крал и кралица в магическото царство.

Можете да използвате осъзнатите сънища като виртуален тренажор за решаването на проблеми. Ако не сте сигурни как да постъпите в дадена ситуация, разиграйте всички варианти в осъзнат сън и вижте какъв ще е крайния резултат. Как се чувствате? Кое решение е най-добро за вас? Не случайно шаманите казват, че в сънищата си вие избирате пътя, който ще следвате в будния живот.

Както когато слънцето свети и вие не виждате звездите, така и в будния ви живот притока на сетивна информация заслепява вашите скрити възможности. В осъзнат сън този приток е сведен до минимум и това отваря голям потенциал за съзнателна творческа дейност. Открийте отговора на труден въпрос, помислете върху новата си книга или сайт, потърсете вдъхновение и идеи, попитайте висшия си Аз как да постъпите, създайте си магическа сънна лаборатория и вземете за консултант Айнщайн или някой духовен водач, подобрете творческото си мислене, докоснете се до неизразимото знание – всичко това е напълно възможно по време на буден сън.

от статия на Ивайло Станев

Аз пък много 4есто сънувам, че устата ми е пълна със зъби..././.

А можете ли да бягате на сън??/Аз не!;(

Много хора са ми разказвали как, като ги гонят насън, и не могат да бягат. На също ми се е случвало да сънувам такъв сън...много е странно, нали?

Колкото до осъзнатите сънища, колко често ви се е случвало да имате такива? На мен ми се случва наистина много рядко, така че не съм сигурна колко това би ми помогнало да се справя с проблемите в будния живот.

Трета позиция заемат сънищата за падения или сюжети, в които човек изпитва чувство на неудобство от това как е облечен на публично място.

смях ... :wub:

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Имам приятел, който почти всяка нощ сънува и сутрин, докато пътуваме за работа, ми разказва много увлекателно преживяванията си. Голям смях пада при аматьорските ни опити за тълкуване. Аз пък не сънувам или по-точно ми се случва много рядко. Никога не съм сънувала изброените в статията неща за загубване, голота, преследване и т.н. Обикновенно преживявам някакво приключение тип Лара Крофт или Индиана Джонс. biggrin.gif Сякаш контролирам действията си в съня и като се събудя се мъча да си представя продължението му. Много ми е забавно и странно, когато нощем мозъка ми работи и си прави номера с мен. Иска ми се да сънувах по-често.

Имам приятел, който почти всяка нощ сънува и сутрин, докато пътуваме за работа, ми разказва много увлекателно преживяванията си. Голям смях пада при аматьорските ни опити за тълкуване. Аз пък не сънувам или по-точно ми се случва много рядко. Никога не съм сънувала изброените в статията неща за загубване, голота, преследване и т.н. Обикновенно преживявам някакво приключение тип Лара Крофт или Индиана Джонс. biggrin.gif Сякаш контролирам действията си в съня и като се събудя се мъча да си представя продължението му. Много ми е забавно и странно, когато нощем мозъка ми работи и си прави номера с мен. Иска ми се да сънувах по-често.

Само че имай предвид,че невинаги сънищата са приятни. Аз например съм плакала насън много пъти (веднъж сънувах, че цялото ми семейство умира - как няма да се разплача, колкото и лигаво да звучи?).

Да търсиш свобода е единствената движеща сила, която познавам. Свободата да отлетиш ей там в безкрая. Свободата да се разтвориш; да се издигнеш; да бъдеш като пламъка на свещ, която независимо, че е изправена пред светлината на милиарди звезди, остава непокътната, защото никога не е претендирала, че е нещо повече от това което е: обикновена свещ.

Дон Хуан Матус

"Изкуството на сънуването" от Карлос Кастанеда

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.