Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйвер на звуковата карта

Featured Replies

Фак! Без да искам май си изтрих програмата за звука и сега нито Tv чувам, нито Winamp, а ве никакъв звук от компа..Кажете какво да свалям?

Явно си изтрил/а драйвъра за звука.

И аз имах този проблем.

Но при мен имаше 2 решения като си купих компа имах 1 диск с драйвърите за дъното.

Може би и ти го имаш.

Та, ако имаш мушкаш цд-то и ти показва кои драйвъри не са инсталирани гледаш този за звука и го инсталираш.

След това рестартираш и имаш звук.

Друг вариант, ако нямаш този диск е програмата Driver Genius.

Изтегли я от тук - http://driver-soft.com/ инсталирай я (15 дни пробен период) пусни я да сканира тя ще ти покаже кой драйвъри нямаш. След това гледаш за звука (надявам се поне името му знаеш(моето беше Realtel'97)) та гледаш името и имаш 5 линка от които може да го изтеглиш.

Теглиш, инстлаираш и рестартираш :stop:

ПП: Ако Driver Genius ти свърши работа и мислиш, че ще ти е нужна метни едно лс :clap:

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Фак! Без да искам май си изтрих програмата за звука и сега нито Tv чувам, нито Winamp, а ве никакъв звук от компа..Кажете какво да свалям?

Не е точно програма, а драйвери се нарича :stop:

Някъде по дисковете, които са дошли с компютъра.

Имаш ли идея дали е отделна карта или е на дъното?

Възможно е да не е от драйверите. Обикновено все някоя програма би се оплакала от липса на наличен хардуер за възпроизвеждане на звук (Winamp например си споделя веднага), което е следствие от прецакани или липсващи драйвери. Ако спектралният анализатор (онези подскачащи чертички) на Winamp се движат, значи плеърът си намира звуковата карта и драйверите трябва да са наред.

В случая е възможно просто да е Mute-нат звука от звуковите настройки в контролния панел. За целта: Start Menu -> Control Panel -> Sounds and Audio Devices. Ако в появилият се панел имаш нещо изписано отгоре, значи драйвери все пак има. Виж дали Mute няма отметка. Кликни първия бутон Advanced и провери дали и за Wave не спрян звука.

И все пак, дай повече информация за звуковата карта. Ако е вградена, кажи с какво дъно си.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Хора, някои от изреченията ви ми звучат на китайски:)

Като си пускам Winamp и ми пише, че Sound Control не може да открие Audio device..И ще пробвам да направя това, което krisku ми препоръча..И после пак ще пиша да ви кажа какво съм замесила..Ай, мерси на отзовалите се!

Хора, някои от изреченията ви ми звучат на китайски:)

Като си пускам Winamp и ми пише, че Sound Control не може да открие Audio device..И ще пробвам да направя това, което krisku ми препоръча..И после пак ще пиша да ви кажа какво съм замесила..Ай, мерси на отзовалите се!

Дам... липсва ти драйвер :love:

Виж заедно с компютъра дали не са ти дали някакви дискове - там би трябвало да има драйвери

• Автор

Да бъде звук!!!

Оправих го, много благодаря на всички, особено на krisku!

• 1 година по-късно...

Здравейте! Имам малък проблем, преинсталирах windows-а но сега нямам звук, преди бях с soundmax но сега не става, ето данните за компютъра ми

Дънна платка:

Тип централен процесор Intel Celeron D 345, 3066 MHz (23 x 133)

Дънна платка Asus P4P800-X (4 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Чипсет на дънната платка Intel Springdale i865PE

Мултимедия:

Звуков адаптер Analog Devices AD1888 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Моля ви се кажете какви драйвери да сваля!!!!!!!!!!

Драйвера за ХП е този ?

Оле Господ да те поживи момче!!! Спаси ми живота!!!! Не знаеш колко те обичам!!!!!!! Мерси многоооооо!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.