Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте конфигурация до 700 лв.

Featured Replies

Без монитора, обаче! Компютъра, ще се ползва предимно за игри...Сиреч - да е въжможно по-геймърски (с тези ограничени финанси, ще е малко трудно де, но все пак...).

Хайде, хардуерни разбирачи...Вие сте :whist: .

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

myd е прав. Разгледай темата,към която те е насочил.Ако нещо не ти харесва или имаш забележки и допълнителни изисквания,пиши - ще опитаме да помогнем :whist:

Поздрави

• Автор
myd е прав. Разгледай темата,към която те е насочил.Ако нещо не ти харесва или имаш забележки и допълнителни изисквания,пиши - ще опитаме да помогнем

Поздрави

Може и да е прав, но всичко е индивидуално и не ми се изчитат н-ти си мнения, за това и онова! Ако е така, щях да се поровя и в каталога на jarcomputers (примерно) и сам ще се опитам да си я сглобя (което също е възможност). Именно заради това пуснах тази тема, за да чуя вашите мнения, какво може да се "изстиска" за тези пари cool.gif .

MB :Аsrock AM2NF4G.Sata2 - 77$

CPU: AMD Athlon 3000+ /64B/BOX - 80$

После добавям -

Харддиск -160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB -72.5 $

Рам памет - 256MB DDR II 533 SUPER T х 2 - 52 $

Видеокарта - тази

Захранване - това

DVD/RW - това

+ 20-ина лв. за кутия .

По-този начин почти се събираме в бюджета :) ( Имам предвид,че ако успееш да вземеш поне някои от компонентите без ДДС -сметката излиза,а ако вземеш всички без ДДС -тогава дори ще успееш да добавиш още Рам или по-добра видеокарта ) - Това,което съм добавил съм го взел от Мост - фирмите във вашия град положително си доставят части и от Мост,които са един от най-големите дистрибутори.

има и допълнение

Добре -е -е :) След като критикувате - можем да направим следните замени -

Проца го заменяме с този

харда го заменяме с 80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M - 49.5 $

( от писачката могат да се спестят 1 - 2 $ ,така че нея не я смятам )

И спестеното го влагаме във видеокарта MP GF7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE -116 $ или с

MP GF7600GS 256M /HDTV PCIE - 116 $, която обаче е с ДДР 2 памети - ( за другите карти с ДДР 3 просто не стига бюджета ).

Всъщност ето ги двата варианта на конфигурацията ( след критиките ) -обобщавам

Първата е с по-добър процесор и двойно по-голям харддиск ,но е с по-слабо видео .

Втората е с доста по-слаб процесор и двойно по-малък харддиск ,но пък е с по-добра видеокарта.

Процесор - K8 Sempron 3000+ Socket AM2, BOX - 112лв

Хард - 80, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k - 96лв

Рам - 2х256MB DDR-2 533MHZ, Kingmax/Twinmos, 5Year Warranty - 92лв

Дъно - Elitegroup NFORCE4M-A, AM2, PCIExpess, DDR2, SB5.1, Lan, SerialATA Raid - 117лв

Видео - Galaxy GeForce 7300 GT 256MB DDR3 Zalman - 191лв (предоставил съм снимка и статия с подробни тестове в другата тема, ако искаш си направи труда да разгледаш :) )

Записвачка - NEC Black DVDRW ND-4551A/GNB, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x, LabelFlash - 70лв

или Samsung Black SATA DVDRW SH-W163A/BEBN, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 8x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x - 72лв - Serial ATA интерфейс

Захранване - ATX PowerSupply, 350W Fortron ATX-350PNF, Silent, 120mm - 61лв

Крайна цена: 740лв с ДДС

(kokomil Sempron 2800+ е с 128kb L2 кеш, затова по-добре 3000+ с 256kb :) )

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря и на двама ви (kokomil, myd) :eek: .

Обаче записвачката мисля да е LG (заради опита, който имам с тях, а и заради поддръжката на LightScribe).

Дъното също мисля да е друго (Elitegroup нещо не ми вдъхват доверие, също и Аsrock :) .)

Дъно: Asus M2V-TVM, K8M890, AM2, DDR2, VGA&PCI-Express, SB5.1, Lan, Serial ATA Raid -->126,15лв.

Процесор: K8 Athlon64 3000+ Socket AM2, BOX -->144,61лв.

Памет:2х256MB DDR 400MHZ, Kingmax, 5Year Warranty -->107,54лв.

Видео карта: Galaxy GeForce 7300 GT 256MB DDR3 Zalman --> 191лв.

Хард диск:80, WD, SerialATA, 7200, 8192k -->81,58лв.

СД: Sony/LiteON/ -->27,49лв. Като събереш пари си вземи DVD записвачка на Plextor

Кутия:ATX 400W, DLC-MF420, Сребристо/Черна, USB --> 48,20лв.

Крайна цена 724,87лв. с ДДС.

Редактирано от MC12 (преглед на промените)

(kokomil Sempron 2800+ е с 128kb L2 кеш, затова по-добре 3000+ с 256kb ;) )

;) Това ми е ясно,но първо гонех цена и ,второ - човека беше казал Казанлък ,затова му избрах части от Мост ,а те пък нямаха вчера K8 Sempron 3000+ Socket AM2, BOX :speak:

agentpat - нормално е да не се доверяваш на Елит труп (кой ли ги харесва),но за Асрок -дъната са стабилни и предлагат на ниска цена това,което другите на доста по-висока ( мисля че като поразгледаш малко ценови листи и характеристики ще се убедиш ;) ) .

Дъното на Elitegroup е едно от най-евтините на пазара, като не мисля, че трябва да бъде пренебрегвано с лека ръка заради стари предубеждения.

Все пак Elitegroup са един от най-големите производители на дъна и имат голям опит с дъната за масовия потребител :speak:

Да не казвам, че имам много познати с такива дъна, които са вече на по 3-5 години и още нямат оплаквания cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Дъно: Asus M2V-TVM, K8M890, AM2, DDR2, VGA&PCI-Express, SB5.1, Lan, Serial ATA Raid -->126,15лв.

Процесор: K8 Athlon64 3000+ Socket AM2, BOX -->144,61лв.

Памет:2х256MB DDR 400MHZ, Kingmax, 5Year Warranty -->107,54лв.

Видео карта: Galaxy GeForce 7300 GT 256MB DDR3 Zalman --> 191лв.

Хард диск:80, WD, SerialATA, 7200, 8192k -->81,58лв.

СД: Sony/LiteON/ -->27,49лв. Като събереш пари си вземи DVD записвачка на Plextor

Кутия:ATX 400W, DLC-MF420, Сребристо/Черна, USB --> 48,20лв.

Крайна цена 724,87лв. с ДДС.

Защо на дъно с.АМ2 ДДР Рам памет,след като му трябва ДДР 2 - пък и АМ2 са доста капризни откъм памет (особено Асус ) .Освен това захранване Делукс е прилично,но е далече от Fortron :speak:

Точно така трябва да си вземе DDR2 памет моя грешка. :offtopic_s:

От мойте наблюдения дъната на Asus са страхотни,някои са капризни от към памет но според мен това не е толкова страшно.

Да и за захранването си прав но исках да влеза в цената аз бих си взел ATX PowerSupply, 420W, Thermaltake, RealPower, Silent, 120mmFan, W0062R или нещо на Zalman.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.