Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за конфигурация.

Featured Replies

Мисля да си взема следната машина. Моля ви да оцените избора ми.

Попринцип не съм си определил бюджет, но не ми се дават много пари. Мисля да го ползвам за музика, филми, Internet, малко игри, но играя стратегии и мисля, че това ще ми стигне.

MB - MSI K9N Ultra-2F

CPU - Sempron 3000+ BOX

RAM - A-data 2x512 800MHz DDR2

Video - Asus GF 7300 GS

PSU FORTRON ATX-350PNF /350W

Всички други компоненти си ги имам. Колебая се само за HDD, защото имам 120GB ATA133, и ми стига, но SATA II все пак е доста по-бърз, но пък незнам дали си струва 80$.

P.S. Мисля да го клокна малко, но само за спорта :speak: без да гоня максимуми.

Мисля да си взема следната машина. Моля ви да оцените избора ми.

Попринцип не съм си определил бюджет, но не ми се дават много пари. Мисля да го ползвам за музика, филми, Internet, малко игри, но играя стратегии и мисля, че това ще ми стигне.

MB - MSI K9N Ultra-2F

CPU - Sempron 3000+ BOX

RAM - A-data 2x512 800MHz DDR2

Video - Asus GF 7300 GS

PSU FORTRON ATX-350PNF /350W

Всички други компоненти си ги имам. Колебая се само за HDD, защото имам 120GB ATA133, и ми стига, но SATA II все пак е доста по-бърз, но пък незнам дали си струва 80$.

P.S. Мисля да го клокна малко, но само за спорта :wors: без да гоня максимуми.

Здравей ;)

На пръв поглед конфигурацийката е добра.

Станах рекламно лице на тази видеокарта :speak: Препоръчвам я пред Asus-a biggrin.gif

За харддиска не мисля, че S-ATA 2 хард ще е значително по-бърз от сегашния ти, все пак ако мислиш да взимаш нов, заложи на най-новата технология ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Машината ,която си си избрал е добра ( като се има предвид бюджета :wors: )

Естествено,че има забележки ,но обикновенно те са свързани с влагането на повече пари.

Първото,на което искам да обърна внимание е паметта,не че не е хубава-напротив,но ако имаш възможност сложи 2Х 1 ГБ ( все пак Vista се задава ).

Второ - приготви си допълнително охлаждане за чипсета,че грее и ако клокваш ,такова допълнително охлаждане ще е просто задължително.

И понеже заговорихме за клок -имай предвид,че дъното не е много клокърско ;)

А пък за Сата диска - ти решаваш дали да даваш пари,но все пак Сата ІІ е по-бърз диск от АТА 133.

В крайна сметка за това,за което ще ползваш компа,мисля,че машинката е добра cool.gif

Поздрави и Добре Дошъл във форума :speak:

За работите които ще правиш конфигурацията ти е добра.

• Автор
Здравей :wors:

На пръв поглед конфигурацийката е добра.

Станах рекламно лице на тази видеокарта :wors: Препоръчвам я пред Asus-a biggrin.gif

За харддиска не мисля, че S-ATA 2 хард ще е значително по-бърз от сегашния ти, все пак ако мислиш да взимаш нов, заложи на най-новата технология ;)

Благодаря за отговора. Видеокартата е супер, но струва почти двойно повече пари, Asus 7300 GS е 63$, а 7300GT е 115$ ако не се лъжа. Сигурен съм че и 7900 е по-добър избор, но не съм обеден, че ми трябва.

Машината ,която си си избрал е добра ( като се има предвид бюджета ;) )

Естествено,че има забележки ,но обикновенно те са свързани с влагането на повече пари.

Първото,на което искам да обърна внимание е паметта,не че не е хубава-напротив,но ако имаш възможност сложи 2Х 1 ГБ ( все пак Vista се задава ).

Второ - приготви си допълнително охлаждане за чипсета,че грее и ако клокваш ,такова допълнително охлаждане ще е просто задължително.

И понеже заговорихме за клок -имай предвид,че дъното не е много клокърско ;)

А пък за Сата диска - ти решаваш дали да даваш пари,но все пак Сата ІІ е по-бърз диск от АТА 133.

В крайна сметка за това,за което ще ползваш компа,мисля,че машинката е добра cool.gif

Поздрави и Добре Дошъл във форума :offtopic_s:

Поздрави и Добре заварил(и).

С удоволствие бих чул забележките ти. Бюджета не е фиксиран, а само желателен - ако нещо ти се струва оправдано като по-добра инвестиция бих го разгледал като вариянт с удоволствие - аз точно за това постнах темата тук.

От отговора ти бих искал да повдигна 2 въпроса.

1. За дъното четох, че е едно от добрите решения за клок и, че е стабилно и няма толкова капризи като Asus. За това се спрях на него - не че мисля да правя екстремен клок. За Чипсета знам предвидил съм му перчица ;) Като цяло търся дъно което да е стабилно, защото мисля след година и нещо да му сложа някое ново CPU (двуядрен Атлон - като паднат към 50$) и не искам да имам проблеми. Клока е само екстра, а не цел.

2. За S-ATA 2 - въпроса е дали си струва прираста в производителността(иначе варианта е да сложа S-ATA 2 чак с процесора, когато вече 120ГБ може и да е малко.

За RAM-а знам че 2 е повече от 1, но и сега RAM-a струва колкото CPU и Видеото взети заедно - 130$ за 1Г, а 260$ само за рам е абсурд за тази система. А и VISTA - .........., ще чака по-добри времена.

Редактирано от 4Hell (преглед на промените)

Благодаря за отговора. Видеокартата е супер, но струва почти двойно повече пари, Asus 7300 GS е 63$, а 7300GT е 115$ ако не се лъжа. Сигурен съм че и 7900 е по-добър избор, но не съм обеден, че ми трябва.

Поздрави и Добре заварил(и).

С удоволствие бих чул забележките ти. Бюджета не е фиксиран, а само желателен - ако нещо ти се струва оправдано като по-добра инвестиция бих го разгледал като вариянт с удоволствие - аз точно за това постнах темата тук.

От отговора ти бих искал да повдигна 3 въпроса.

1. За дъното четох, че е едно от добрите решения за клок и, че е стабилно и няма толкова капризи като Asus. За това се спрях на него - не че мисля да правя екстремен клок. За Чипсета знам предвидил съм му перчица :wors: Като цяло търся дъно което да е стабилно, защото мисля след година и нещо да му сложа някое ново CPU (двуядрен Атлон - като паднат към 50$) и не искам да имам проблеми. Клока е само екстра, а не цел.

2. За S-ATA 2 - въпроса е дали си струва прираста в производителността(иначе варианта е да сложа S-ATA 2 чак с процесора, когато вече 120ГБ може и да е малко.

3. RAM знам че 2 е повече от 1, но и сега ми е множко 120$ за 1Г, а 240$ само за рам е абсурд. Особенно за тази система.

Няма да се впускам в подробно обяснение на разликата между техническите характеристики на двете карти, но както цената е 2 пъти по-голяма, така стои и въпросът с производителността, ако не е даже 3 пъти по-голяма :offtopic_s:

Все пак за стратегиики и избраната от теб ще върши работа, предполагам biggrin.gif

Относно S-ATA2 vs ATA133 повтарям, че разликата в бързодействието хич не е ударна. Доста тестове има по този въпрос, но в момента не мога да ти дам линкове към такива.

Като цяло, бързи дискове могат да се нарекат само новата серия на Seagate 7200.10 с перпендикулярен запис и 10000 оборотните Western Digital Raptor biggrin.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
Няма да се впускам в подробно обяснение на разликата между техническите характеристики на двете карти, но както цената е 2 пъти по-голяма, така стои и въпросът с производителността, ако не е даже 3 пъти по-голяма :offtopic_s:

Все пак за стратегиики и избраната от теб ще върши работа, предполагам biggrin.gif

Относно S-ATA2 vs ATA133 повтарям, че разликата в бързодействието хич не е ударна. Доста тестове има по този въпрос, но в момента не мога да ти дам линкове към такива.

Като цяло, бързи дискове могат да се нарекат само новата серия на Seagate 7200.10 с перпендикулярен запис и 10000 оборотните Western Digital Raptor biggrin.gif

Мерси и аз така предполагах, но не съм ровил да чета. Мисля, че ще мина и без S-ATA 2 за сега.

Мерси и аз така предполагах, но не съм ровил да чета. Мисля, че ще мина и без S-ATA 2 за сега.

И аз съм на същото мнение -няма да усетиш кой знае каква разлика между АТА и Сата . :) ( на практика) .

А иначе видеото не е съвсем зле с тия 550/800 MHz .

Що се отнася до дъното - за умерен клок ще свърши работа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.