Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X - TV-OUT!

Featured Replies

Здравейте!

Инсталирах си най-новите драйвъри за видео картата си - NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X , и сега не мога да настроя TV-то. Моля някой, който е вещ в настройките на NVIDIA, да обясни стъпка по стъпка как да свържа компа с TV-то.

Ако някой го направи и със скрийн шотове, ще бъде най-добре, така темата ще бъде полезна и за много други юзъри, които са със същата видео карта

Ето ми и ICQ-то 291-309-653

Благодаря предварително!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

nVidia ForceWare

Забележка: снимките на екрана може да са различни за различните платки, операционни системи и версии на драйверите.

За платките за настолни системи на nVidia (напр. GeForce или TNT), посетете сайта на nVidia за актуални драйвери, свалете ги и ги инсталирайте от http://www.nvidia.com!

Забележка: потребителите, използващи преносими компютри трябва да посетят сайта на производителя на техния компютър!

Уверете се, че TV-OUT на компютъра ви е свързан с телевизора, а той е включен!

1. Щракнете Start бутона на Windows! Отидете до Control Panel - Display.

2. Изберете рубриката Settings!

3. Щракнете бутона Advanced!

4. Сега щракнете рубриката GeForce blah blah (при различните видеоплатки надписът е различен! Ще познаете по логото на nVidia).

5. В случай, че допълнителният прозорец отляво не се вижда, щракнете по средата на зеления буон в десния прозорец ( arrow.gif )! Сега разширението на прозореца се вижда.

6. От допълнителния прозорец в ляво изберете nView Display Mode! От основния в дясно от падащото меню nView Display Modes изберете Clone! От падащото меню Display Pair задавате последователността на дисплеите - кой да е първичен и кой - вторичен.

1.JPG

7. От падащото меню Display изберете телевизора, след което щракнете бутона Device Settings >>>. От излязлото меню избетере Select TV Format. Тук се настройва какъв да бъде изходния сигнал. Изберете подходящия за вашия телевизор.

8. За настройките на целоекранно видео щракнете Full Screen Video от допълнителния прозорец в ляво.

9. В десния прозорец, в секция Full Screen Video Controls, от падащото меню Full Screen Device изберете кой дисплей да показва видеото при стартиране директно на цял екран или забранете тази функция (Disable).

2.JPG

Свършихме с настройките. Щракнете няколко пъти ОК!

==========================

nVidia Detonator

Забележка: снимките на екрана може да са различни за различните платки, операционни системи и версии на драйверите.

За платките за настолни системи на nVidia (напр. GeForce или TNT), посетете сайта на nVidia за актуални драйвери, свалете ги и ги инсталирайте от http://www.nvidia.com!

Забележка: т.нар. "detonator" драйвери са универсални драйвери за всички платки за настолни системи на nVidia, така че няма значение каква видеоплатка използвате. Бъдете сигурни, че сте избрали правилната версия н Windows!

Забележка: потребителите, използващи преносими компютри, трябва да посетят сайта на производителя на техния компютър!

Уверете се, че TV Out на компютъра ви е свързан с телевизора, а той е включен!

1. Щракнете Start бутона на Windows! Отидете до Control Panel - Display.

2. Изберете рубриката Settings!

3. Щракнете бутона Advanced!

4. Сега щракнете рубриката GeForce blah blah (при различните видеоплатки надписът е различен! Ще познаете по логото на nVidia).

detonator_1.jpg

5. В случай, че допълнителният прозорец отляво не се вижда, щракнете по средата на зеления буон в десния прозорец ( arrow.gif )! Сега разширението на прозореца се вижда.

6. За съжаление настройкити на платките на nVidia са малко по-сложни от тези на ATI. В допълнителния прозорец в ляво щракнете nView Display Mode!

7. Щракнете бутона Detect Displays, за да се подсигурите, че драйверите са "видели" телевизора!

8. Щракнете Clone!

detonator_2.jpg

Забележка: ако използвате DVI out за вашия монитор (обикновено при по-скъпите TFT/LCD дисплеи), ни не използвате адаптор за да преминете от DVI към VGA, тогава най-вероятно няма да можете да активирате режима "Clone". В този случай щракнете "Device settings", "Output Device" и накрая "TV"! Сега щракнете "Apply" - телевизорът трябва да показва компютърния екран.

9. За да се уверите, че филмите се поместват на целия екран на телевизора, трябва да отидете до Overlay controls, използвайки допълнителния прозорец отляво.

Филмите обикновено се показват използвайки т.нар. "Overlay" режим. Видеоплатката "знае" това и може да реагира на него като настрои телевизионния екран на цял екран (full screen).

10. В опцията Full Screen Device можете вече да зададете Secondary display. По избор можете да изберете Track overlay rotation.

detonator_3.jpg

Свършихме с настройките. Щракнете няколко пъти ОК! cool.gif

Редактирано от home (преглед на промените)

• Автор

Home, Благодаря ти много, но твоите драйвъри са по-стари, и при мен нещата са много по-различни, иначе имаше от мен +1, но не става, ту ми бяга TV-то, ту монитора. Ако филма се покаже на TV-то, не ми излиза пък на монитора, ако върви на монитора, тогава филма не се показва на TV-то!

Някой,ако има желание, може да ми обясни и по ICQ-то, ще съм много благодарна и задължена!

Еми нз. дали има начин за едновременно гледане и на Тв-то и на Монитора cool.gif

• Автор
Еми нз. дали има начин за едновременно гледане и на Тв-то и на Монитора cool.gif

Ами със старите драйвъри си гледах филма и на монитора, и на TV-то!

Проблемът е, че нещо делнах драйвърите и прозореца за настройки ми бе изчезнал, затова се наложи да дръпна от нета тези драйвъри, но пък виж какъв проблем стана, май пак ще има преинстал на Уйндоуса, ако не успея да върна старите драйвъри и всичко да си стане, както си беше преди да направя белята, явно, като съм почиствала регистрите, се е изтрило нещо, което не е трябвало, но станало вече...

MELL, какво имаш предвид под "най-новите"? За твоята видеокарта е най-оптимално да си най-много с WinXP-2K_56.72 . Всичко по-ново може да ти прави проблеми. Просто картата ти е старичка. Ако искаш да ти ги пратя, може да стане и по ICQ

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

• Автор
MELL, какво имаш предвид под "най-новите"? За твоята видеокарта е най-оптимално да си най-много с WinXP-2K_56.72 . Всичко по-ново може да ти прави проблеми. Просто картата ти е старичка. Ако искаш да ти ги пратя, може да стане и по ICQ

Мите,под "най-новите", разбирам същото - последните драйвъри,които NVIDIA е направила точно за моя модел - GeForce4 MX 440 with AGP8X, не съм инсталирала драйвъри, които са предназначени за по-нова, или по-стара модификация!

Инсталнах по-старите драйвъри от СД-то и работата стана, но сега пък картината ми бяга много в ляво, явно заради високите резолюции, на които ми работи монитора!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Девойко MELL,

повярвай ми.DVD и DVB киноманияк съм. Най-прекрасните драйвери за тази видеокарта са 53.06.Имам такава на Chaintech и аз като тебе търсих точката на кипене.Нещо различно от тях е сам да си създавам проблеми и после как да ги реша. :rolleyes:

Хм,вижте какво казват от Нвидия последните им драйвери 91.31 кои карти поддържат :rolleyes:

MELL ,ето го и оригиналното ръководство, пак на Нвидия ,с картинки, как се свързва и настройва ТВ cool.gif

Доста е подробно и нагледно обяснено,дано ти свърши работа.

Успех

• Автор
Девойко MELL,

повярвай ми.DVD и DVB киноманияк съм. Най-прекрасните драйвери за тази видеокарта са 53.06.Имам такава на Chaintech и аз като тебе търсих точката на кипене.Нещо различно от тях е сам да си създавам проблеми и после как да ги реша. :speak:

Поне да ми беше дал линкче за тях, или да ги беше пратилпо ICQ-то. :rolleyes:

Сега ще ги потърся да видим, дали ще ги открия! :wors:

Поне да ми беше дал линкче за тях, или да ги беше пратилпо ICQ-то. :rolleyes:

Сега ще ги потърся да видим, дали ще ги открия! :wors:

Поразгледай и линковете,които ти дадох ,пък после търси :speak:

• Автор
Хм,вижте какво казват от Нвидия последните им драйвери 91.31 кои карти поддържат :speak:

MELL ,ето го и оригиналното ръководство, пак на Нвидия ,с картинки, как се свързва и настройва ТВ cool.gif

Доста е подробно и нагледно обяснено,дано ти свърши работа.

Успех

Коки, аз също съм фенка на "сребърните стрели", но съм изтеглила последните драйвъри, които са точно за моята карта, а те са - 71.84_with2kxp :rolleyes:

Оки :rolleyes: Аз имах същата карта като твоята и вървеше перфектно с 81.95 .А иначе,едва ли можем да ти обясним как да пуснеш ТВ-то по-добре,отколкото са си го обяснили nVidia.

Поне да ми беше дал линкче за тях, или да ги беше пратилпо ICQ-то. :newspaper:

Сега ще ги потърся да видим, дали ще ги открия! ;)

Девойко MELL, нямам ICQ.

Намирам за уместно да ви подсетя при поредното тъпчене на драйвери и намиране на вашата точка на кипене да съблюдавате цитирания пост.

За по-старо поколение видео карти са по-удачни по-старо поколение драйвери. Освен това хич няма да е зле да са леко оптимизирани и затова предлагам

Ако вече имаш някакви драйвери инсталирани, ето как да ги деинсталираш най-добре:

1) Изтегли и инсталирай Driver Cleaner 1.5 Professional (2.7MB) и изтегли драйверите, които ще инсталираш.

2) Деинсталирай настоящите драйвери от Add or remove programs и рестартирай в Safe Mode (F8 преди да започне да зарежда Windows).

3) Стартирай Driver Cleaner, от падащото меню избери nVidia и кликни Start. Това ще почисти останките (файлове и редове в регистартурата на драйверите на nVidia). После от меню Tools избери Cab Cleaner и почисти двата .cab файла.

4) Рестартирай компютъра в нормален режим и си инсталирай драйверите.

Това ще почисти всички следи на на драйверите на nVidia и ще избегнеш евентуални конфликти и проблеми.

Ако нямаш никакви драйвери инсталирани, слагай новите директно. :ass:

Денят е дълъг, но не става ясно докъде сте я докарали.Ако решите да се възползвате от моето предложение, надайте писък и чрез някакъв комуникационен тунел ще ви подсигуря с драйверите.

Искрен успех

• 10 месеца по-късно...

незнам дали на правилното място питам,ама се нождая спе6но от мнение:

Коя от жидео картите е по добра:GeForce4 MX 440 или Radeon 9250

Благодаряви

• 2 години по-късно...

Искам да използвам темата да попитам защо като си дръпна драйвери от нета за моята nVidia GF5200FX и не ми се показва това ами ми се показва ето това

27214108.th.jpg

Редактирано от daniel1995 (преглед на промените)

Ами защото така са решили от NVidia - и аз се главоблъскам със същия проблем и се опитвам да си подкарам и ТВ-то, както си беше с по-старите, но УВИ!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.