Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NOD32 на български версия 2.51.8; 2.51.20; 2.51.26; 2.51.30

Featured Replies

Готови са четирите най-често използвани версии на NOD32 на български език. Сега има доста подобрения. Правописните грешки са намалени до минимум. На някои места вече има по смислен превод. Има някои заменени и добавени думи. Все още го има проблема при изпълнението на NOD32.exe. Проблема е в това, че прави CRC проверка и показва съобщение, че може файла да е заразен с вирус, но това не трябва да ви притеснава. Иначе си работи идеално. Не съм забелязъл някакни промени в производителността на програмата. Всички версии са тествани. Надявам се да помогна на много хора с превода на тази програма, тъй като все още от Eset нямат превод на програмата на български език. Ще се радвам за всеки, който използва превода ми. Напомням, че използването е на ваша отговорност, защото съвпада в категорията за нарушаване на авторските права на производителя. Лично на мен не ми пука и си е мой проблем.

Специални благодарности на моята приятелка за подкрепата и насърчаването.

Ще ви предложа 2 миръра за сваляне. Единия е от www.data.bg а другия www.hit.bg

www.data.bg

http://store3.data.bg/bfaf/NOD32_BG/NOD32_2.51.8_BG.rar

http://store3.data.bg/bfaf/NOD32_BG/NOD32_2.51.20_BG.rar

http://store3.data.bg/bfaf/NOD32_BG/NOD32_2.51.26_BG.rar

http://store3.data.bg/bfaf/NOD32_BG/NOD32_2.51.30_BG.rar

www.hit.bg

http://hardhelp.hit.bg/NOD32_BG/NOD32_2.51.8_BG.rar

http://hardhelp.hit.bg/NOD32_BG/NOD32_2.51.20_BG.rar

http://hardhelp.hit.bg/NOD32_BG/NOD32_2.51.26_BG.rar

http://hardhelp.hit.bg/NOD32_BG/NOD32_2.51.30_BG.rar

Във всеки архив има инструкции за инсталиране на български език. Ще ги постна и тук за да имате представа какво ви чака.

1. Отидете в услугите на Windows (Start->Run->services.msc->OK)

2. Намерете услугата "NOD32 Kernel Service"

3. Щракнете два пъти върху нея и от падащото меню изберете Disalbed. Натиснтете ОК

4. Рестартирайте компютъра и влезте в Safe Mode(преди да започне да се зарежда Windows

натиснете F8 някалко пъти докато се появи едно голяма меню и от него изберете Safe Mode)

5. Разархивирайте архива

6. Копирайте всички файлове от папката в папката където е инсталиран NOD32 2.51.20 с изключение на файла imon.dll. Него го копирйате в C:\WINDOWS\SYSTEM32\

7. Заменете ги всичките

8. Отидете пак в услугите на Windows

9. Намерете пак услугата "NOD32 Kernel Service" и нагласете опцията на Automatic

10. Рестартирайте компютъра

Това е всичко, което трябва да направите. Успех и приятно използване.

Ще помоля някой от модераторите да изтрие другите две теми свързани с превода на NOD32. Благодаря предварително. - tigertron: Готово!

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Браво приятелю :wors: Ползвам 2.51.8 и мисля да се възползвам от превода.

Дали е добър ще ти кажа на 4 очи.Продължавай напред.

• Автор

Благодаря. Ще продължавам напред, че иначе накъде ще ходя. Дано да е добър и да ти свърши работа. Приятно използване.

Здравей Bfaf имам един въпрос, един ден ако реша да деинсталирам НОД32 как да го направя така че да я очиста програмата изцяло. Искам да кажа да премахна и българския за НОД32 така че да ми се очистят и регистрите.

Поздрави за превода. ;)

• Автор

Просто използвай нормалния деинсталатор. Той ще премахне файловете на български език, защото са със същите имена описани във файла uninst.xml.

• 2 седмици по-късно...

Здравей Bfaf искам да попитам този проблем с грешката която дава НОД32 при сканиране не може ли да се отстрани. :)

Благодаря за превода.Работи, доволен съм защото съм привърженик на българското.Желая ти успехи в новите ти начинания. :)

• Автор

Аз не мога. За да се отстрани трябва да се промени самата проверка на файла за размера. Точно за това се появява тази грешка. Вижда, че размера е по-различен и показва грешката. Не е страшно, но ако наистина nod32.exe е заразен с нещо няма да разберете. Сори.

Лошото е, че ако някой може да го направи това да не дава грешка, когато е пипана основната програма и ... вируса и той ще може да го коригира... така, че дано никой не успее... ;))))) Нали съм прав?

• Автор

Не си прав. За да може вируса да промени проверката трябва да знае коя версия е файла и къде да направи промяната. Изглежда че все още писателите на вируси не са се сетили или ги мързи.

Не си прав. За да може вируса да промени проверката трябва да знае коя версия е файла и къде да направи промяната. Изглежда че все още писателите на вируси не са се сетили или ги мързи.

:) Неее .... Писачите на вируси отдавна са сложили промяна на CRC-то на файловете, които заразяват според новата големина на файла! Само ако проверката на програмата е направена интелигентно може да се разбере, че файлът е заразен!

• Автор

Добре. Ще знам за в бъдеще. Сори за грешната информация.

Все още сьм много на ВИЕ с РС и затова само ще гледам.NOD32-1.1215 има ли нещо общо с разглежданите по-горе/по-долу/?

Все още сьм много на ВИЕ с РС и затова само ще гледам.NOD32-1.1215 има ли нещо общо с разглежданите по-горе/по-долу/?

Не, преводът е за версии 2.51.8, 2.51.20, 2.51.26 и 2.51.30.

А аз ти препоръчвам да направиш ъпдейт на програмата до 2.51.26, за сега е най-добрата версия!

• 4 седмици по-късно...

А защо при опит да копирам imon.dll в system32 ми казва, че файлът се използва за друг процес и не мога да ги заменя?Това става и в Safe mode.

А защо при опит да копирам imon.dll в system32 ми казва, че файлът се използва за друг процес и не мога да ги заменя?Това става и в Safe mode.

Ами пробвай като изключиш NOD-а.

• Автор

Просто преименувай imon.dll на нещо друго и копирай преведения. Това е всичко.

Просто преименувай imon.dll на нещо друго и копирай преведения. Това е всичко.

Да, в крайна сметка това и направих :wors: Благодаря за отговора и за превода :wors:

много добре :wors: ,моя нод нещо не се update кажете как да го оправя , мерси много

• Автор

Превода е правен на файлове които не са кракнати. Просто си свали пач на nsane версия 2.1 и го инсталирай. След това пробвай да го ъпдейтваш. А ако имаш поребителско име и парола просто ги напиши наново.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

А ще има ли скоро БГ-превод за версия 2.7 ? 10ххх предварително :rolleyes:

• Автор

Може и да направя за няколко часа, но най-вероятно ще около нова година, за да ви зарадвам.

Може и да направя за няколко часа, но най-вероятно ще около нова година, за да ви зарадвам.

Благодаря, Дядо Коледа(или Дядо Мраз, или най-вече бих предпочел Снежанке):rolleyes: ! Аз обещавам да слушкам и да папкам(особено второто).

• Автор

Сори, ама не съм момиче. Иначе ти го пожелавам.

А дали има възможност "побългаряването" (в добрия смисъл) да се прави по по-лесен начин - например като при руснаците. Посещавал съм руски сайтове, където предлагат "русификатори" - файлове с разширение .exe - стартираш - посочваш директорията на програмата, за която е "русификатора" - ОК и готово!

Иначе това което правите е много хубаво но поне аз небих го направил по този начин. Непитайте защо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.