Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на Е6600+Asus P5B Deluxe

Featured Replies

Hi ! Правих опити за промяна на BUS speed-да ot 266 na 300 но безуспешно единствено мога да променям множителя.

Като казвам безуспешно имам в предвид, че когато го слагам на 300 при рестартиране на BIOS-a ми се връща отново на 266.

Дъното ми е ASUS P5B Deluxe P965 Chipset

Рама DDR-2 800 Mhz

CPU E6600 Core 2 Duo

:rolleyes:

Е-е-е,стига де :hush: То пък с това дъно и процесор ... и да не може да запали на 300 шина ..... :rolleyes:

Я попрочети тук и следвай стъпка по стъпка написаното и ще се справиш ;) Няколко поста по-надолу пък има пълно обяснение точно за твоето дъно. Не си написал с какво го охлаждаш това Conroe ,но ако охлаждането му е в ред,очакваме да постнеш резултат от порядъка на 3200-3400 МХц стабилни 24/7 на тази система cool.gif

• Автор

еми аз точно тази тема я гледах и пак не става с BOX съм. Дали има някви джъмпери по дъното които ме спират ?

еми аз точно тази тема я гледах и пак не става с BOX съм. Дали има някви джъмпери по дъното които ме спират ?

Няма джъмпери по дъното.Заключи в Биос-а PCI-E шината на 101 и PCI clock ( 33.33) ,изключи Spread Spectrum и C1E .

Тези всички неща са в менюто Advanced на Биос-а - разгледай Jumperfree configuration и по надолу CPU Configuration -иначе следвай указанията от темата .

• Автор

:rolleyes: и пак не става незнам вече кво да правя... след като направя всичко тва при излизане от биоса нали му давам save

компа огасва за 1-2 сек. после се рестартира влизам си в биоса да видя как са настройките и гледам че са си както сам ги настроил за клок, после си влизам в windowsa cpu-z показва 266 bus speed и все едно нищо не сам направил. BIOS-а ми е версия 1004 от 2007. :wors:

Ей ти настройки -

Memory Remap Feature: Enabled

PCI Clock Synchronization Frequency: 33.33

Configure DRAM Timing by SPD : Disabled

AI Tuning: Manual

Spread Spectrum: Disabled

Memory Remap Feature: Disabled

Configure DRAM Timing by SPD: enabled

Static Read Control: Disabled

Modify Ratio Support: Enabled

CIE Support: Disabled

Max CPUID Value Limit: Disabled

Vanderpool Technology: Disabled

CPU TM function: Enabled

Execute Disable Bit: Enable

PECI: Disabled

EIST : Disabled

PCI Express Frequency: 100MHz

Ето ти и малко снимки -

image022.jpg

image023.jpg

image019.jpg

image020.jpg

Ето ги нещата по Биос-а общо взето - след като направиш промените даваш SAVE&EXIT -рестарт , и след това не виждам начин да не тръгне с новите настройки.

• Автор

:rolleyes::wors: :wors: :wors: Браво най накрая успях, но имам следния въпрос дали тази температура е добра при пълно натоварване, дали да го оставя на 3 ghz при положение че сам BOX, дали да увелича bus speed-a и да намаля множителя и изобщо ако имате някви препоръки ще ви бъда много задължен.

http://img527.imageshack.us/my.php?image=e6600ac0.jpg

С какво си натоварил системата? Гледам,че CPU Usage е на 100 % .

При пълно натоварване температурата не е невъзможна ,но е висока ! В Idle режим на каква температура е ? Паметта в какъв режим си я поставил? ( Дай един шот от четвъртата графа на CPU-Z -Memory ).

Чакам отговорите ,че доста въпроси станаха :speak: После ще го караме нататък .

37 градуса е нормална температура ! Сваляй множителя на 8 и вдигай шината още малко , като не забравяш да гледаш и температурата ! Рам паметта е By SPD нали ?

Шината я вдигни на 410 ,множителя на 7 - после гледаш температурите пак .Ако задържи температурите в тия граници - до 45 гр. , го оставяш на 2870 МХц . Щом се снабдиш с добро охлаждане ще гониш истинските възможности на системата :rolleyes:

( Погледни в Биос какво е напрежението на процесора ,че CPU-Z не го показва точно).

• Автор

:speak:http://img260.imageshack.us/my.php?image=40ga2.jpg <<---напрежение на ядрото

Какво охлаждане ми предлагаш да си взема иска ми се да си кача Speed Bus: 400Mhz по множител x8; CPU: 3.2 Ghz.

Този BOX на интел нещо много зле се представа. Иска ми се да не е много шумен по възможност и да не е водно охлаждане.

10x.

това как ти се вижда --->> http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc=

Редактирано от unique (преглед на промените)

:)http://img260.imageshack.us/my.php?image=40ga2.jpg <<---напрежение на ядрото

Какво охлаждане ми предлагаш да си взема иска ми се да си кача Speed Bus: 400Mhz по множител x8; CPU: 3.2 Ghz.

Този BOX на интел нещо много зле се представа. Иска ми се да не е много шумен по възможност и да не е водно охлаждане.

10x.

това как ти се вижда --->> http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc=

Не е лошо но не очакваи много от него. По-добрия вариант е Big Tower + 2x120mm което ще ти излезе към 80лв но все пак кажи с какви пари разполагаш приблизително за куулер за да подбереме нещо подходящо ;)

ЕДИТ:Сложи множителя на 8 и шината на 380 ... свали волтажа на 1.25 и виж дали ще подкара. Ако не тръгне дигни волтажа 1.27 или 1.3 и трябва да запали при температури = на дефаут :)

Редактирано от peschka (преглед на промените)

Сложи множителя на 8 и шината на 380 ... свали волтажа на 1.25 и виж дали ще подкара.

Изобщо не мисля ,че съвета е добър :)Точно на шини между 360 и 400 МХц дъното има много ниска производителност защото се сменя страпа и по-принцип тези честоти при клок направо се прескачат ! Не случайно съм казал в предните си постове - първо шина 401 МХц , после 410 МХц (при тази честота NB има най -висока производителност преди да смени страпа на дъното).

Нека да обърна внимание на друго - както съм писал и в голямата тема за клок на C2D ,има два начина да клокнеш компютъра . Единият начин е да го засилиш възможно най-много ,за да се изфукаш .

Вторият начин е да го клокнеш така ,че системата да е стабилна и с възможно по-висока производителност . Гледам че предпочиташ високи честоти на процесора и ниски честоти на системната шина - при този вариант системата има по-малка производителност отколкото при по-висока системна шина и по-ниска (сравнително ) честота на процесора !

Веднага давам пример - на последния ти шот множителя на процесора е 9 , шината е 320 ,честотата на процесора -2880 МХц.

Какво ти поръчах аз - шина 410 МХц ,множител 7 , резултат - честота на процесора - 2870 МХц .

Както виждаш и при двата варианта честотата на процесора е еднаква , но при втория вариант ( с високата шина) компютърът има по-висока производителност ( което мисля че ти трябва повече,отколкото същите МХц на процесора и по-ниска обща производителност.)

Охлаждането за процесора е това ( Scythe Infinity )

b969863dbef34b00c839a923be9b53c3.jpg- тука ще го намериш на цена 96 лв. с ДДС

С това охлаждане вярвам че ще можеш да пуснеш процесора на 410х8=3280 MHz или на 410х9=3690 MHz .

свали волтажа на 1.25 и виж дали ще подкара
- Това не го прави ,преди да видиш в Биос какво е напрежението на процесора - не с Еверест или CPU-Z, а в Биос .Дъната на Асус са известни с дропа на напрежението и не се знае на точно какво напрежение ще пуснеш процесора (в момента е на Ауто и дъното го покачва само-при положение че гониш високи честоти това не е добре защото в един момент може да отиде до 1.5 В -оттука идва и греенето на процесора,де).

Извиняваи но просто не съм съгласен с това което казваш за шината. Доста пъти съм го палил така както казах без никакви проблеми.Според мен не е добра идея множителя да се сваля на 7 - при мен така губи стабилност и прозводителността спада осезаемо. Spead Spectruma след като се изключи дъното подава точно 1.325V на процесора което е достатачно да се подкара на 400FSB. Аз предложих да се свали волтажа за да се намали температурата :) Клока е прецизна работа и отнеме доста време а в повечето случаи е и индивидуална :wors: Към автора на темата погледни какво пише на маркировката на процесора ти и кажи ако има едно #002 :wors: Аз бих предпочел Noctua пред nfinity-то поради няколко прости причини: начина на захващането (ако инфинитито не се модне си е чиста нинджа) и разликата от ~4-5C в лоад :wors:

noctua_nh_u12f_1.jpg

Има я в http://www.kuntorov.com/ - 105 лв.

Дали си съгласен или не - това си е твой проблем .Това че при тебе дъното работи е добре -въпроса е не дали работи , а с каква производителност работи . Схемата на страпа на дъното ясно показва това ,което съм написал -( на когото му е интересно , да чете -който иска всичко наготово ..... ) -

captured1as5.jpg

Множителя се сваля ,за да се намали температурата на процесора ( като му падне честотата),когато не е с добро охлаждане.След подмяната на охлаждането естествено ,че ще опита и на 9 множител - волтдропа на Асус няма да го коментирам - в добавка към него като намалиш и напрежението ... - познай какъв ще е резултатът .

А

разликата от ~4-5C в лоад
- малко ли е ?

Ето и още малко обяснения !

http://www.thetechrepository.com/attachmen...mp;d=1160345315

http://www.thetechrepository.com/attachmen...mp;d=1160345914

• Автор

http://img185.imageshack.us/my.php?image=41xm1.jpg :ph34r::ph34r:

Днес си взех ZALMAN CNPS9500 LED za 97 лв. и ето резултатите.

Искам да попитам няколко неща:

1. Дали този FAN e добър ?

2. Температурите дали са в оптималнте граници ?

3. Да гона ли по добри резултати ?

4. Искам да бъде стабилен и производителен.

5. Ако може някой да ми обясни като на начинаещ клокър, къде точно трябва да пипна волтажа на CPU-то и дали това ще свали много температурата ?

6. Това са ми настройките --->>> http://img96.imageshack.us/my.php?image=mybiosvf2.jpg

:) 10x

7. Колко е нормалната допустима температура за моя случай

8. Имали защита от прегряване и ако има такава къде мога да проверя дали е активна.

Много ви досадих с ламерските ми въпроси за което се извинявам !!!

юоще нещо се сетих нормално ли е при настройване на биоса при излизане от него с SAVE & Exit да ми гасне компа за 2 сек. след което пак се пуска, понякога гасне пали пак гасне и после запалва и тръгва.

Охлаждането е добро (е,не е най-доброто - Scythe е по-добро) -температурите са добри . Можеш да опиташ и 410 х 8 или направо 401 х9 - ако тръгне на втората ще имаш 3609 МХц :) Тогава започваш тестовете за стабилност - имай предвид че чипсета също грее доста и няма да е зле да закрепиш някаква перка на кутията ( например на отвора на страничния капак ) да духа към него.

Добавено - останалите настройки после ( за Рам паметта ) - пускай да видим нататък .

• Автор
Охлаждането е добро (е,не е най-доброто - Scythe е по-добро) -температурите са добри . Можеш да опиташ и 410 х 8 или направо 401 х9 - ако тръгне на втората ще имаш 3609 МХц ;) Тогава започваш тестовете за стабилност - имай предвид че чипсета също грее доста и няма да е зле да закрепиш някаква перка на кутията ( например на отвора на страничния капак ) да духа към него.

Добавено - останалите настройки после ( за Рам паметта ) - пускай да видим нататък .

BTW би ли ми казал ID v SKYPE ако нямаш нищо против ? ;)

...и ако го оставя на 3.2 ще имали нужда да слагам перка за чипсета ?

BTW и това което в момента е супер за 24/7 - но и при това положение ще ти трябва охлаждане на кутията - стандартно -една перка отпред вкарва,друга перка отзад изкарва топлия въздух + тази за чипсета.

Ако решиш да оставяш компа така ,кажи да понагласим и паметта.

@kokomil нека ти пастна един пик с процесора на един приятел - коментарите оставям на теб ....

182165_orig.jpg

ЕДИТ: Охлажда се с Ноктуата която препоръчах с 1 перка ! Автора малко се е прецакал с тоя залман .. но няма значение ;)

• Автор

:speak: AUTO 1.5V 41 C --->>> http://img185.imageshack.us/my.php?image=41xm1.jpg

:) MANUAL 1.325V 31 C --->>> http://img128.imageshack.us/my.php?image=zalmanmk5.jpg

и само един бърз въпрос дали мога да сваля още волтажа и дали това ще рефлектира върху клока ???

:wors: :wors: :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.