Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате ли Nero-Burning ROM на български

Featured Replies

Ако искате тази програмка на български пишете в тази тема. До няколко седмици би трябвало да е готова. За сега съм превел на половиа StartSmart.

• Отговори 104
  • Прегледи 44,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• При мен стана и на Nero 6.6.0.15. При отваряне на Nero start smart натискате бутона конфигурация и от там в първия най-горен прозорец избирате руски.Успех!

За начинаещи е донякъде по-лесно на БГ. 10х.

офф:

откакто разгледах един сайт с десктопи на руски сисадмини, доста се замислих относно локализацията на ОС като цяло, а и на програмите. Щом заклети компютърджии предпочитат родния си език, при положение че допреди година-две се пишеше повече на шльокавица... то си е за замисляне. То си е друга работа, но братушките пускат и фрии версии на софта си, ако е на руски.

Честно казано никога не съм ползвал софтуер на български език, защото съм си свикнал с английските термини, но всеки път изпитвам голяма радост, като видя че има опция за бг интерфейс :yanim:. Трябва да има програми на български език, а толкова важна като Nero е направо задължително.

Принципно и досега сме се справяли с програмата, даже и не само с нея... какво като е на английски, ама за каузата - да, искаме :yanim:

Мен принципно не ме бърка дали една програма ще е на бг или на английски (дори понякога в повечето случаи ми е по-удобно на английски, защото така съм свикнала:yanim: Но все пак е супер идеята за Неро на Бг;) Много се радвам за това:)

Честно казано никога не съм ползвал софтуер на български език, защото съм си свикнал с английските термини, но всеки път изпитвам голяма радост, като видя че има опция за бг интерфейс :yanim:. Трябва да има програми на български език, а толкова важна като Nero е направо задължително.

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм на същия принцип: не ползвам български превод а английската версия на продукта, но като видя български и винаги много се радвам ;) Така че с теб сме и успех с превода!

Не просто за каузата. Има страни (Русия, да речем), в които, ако една програма не е на родния им език, повечето хора отказват да я ползват. В Русия са популярни т. нар. "русификатори" - къде професионални, къде недотам преводи на програми, за да могат те да се използват масово, иначе си остават само една новина. Горе-долу същото важи и за Германия. България е може би една от малкото страни, които НЕ УВАЖАВАТ собствения си език и в които английският е предпочитан пред родния... При мен на български е всичко, за което съм се докопал до някакъв превод, и възнамерявам и занапред да е така. Не защото не мога да се справя с английския или немски интерфейс...

Бих пробвал.Браво!Не че на английски не се оправям.

Тук не е от значение дали някой се оправя на английски или не. Естествено че никой от нас не изпитва нужда от интерфейс на български. Та нали всички ние ежедневно ползваме тези програми.

Ползата на първо място е привикването на младите хора да работят с българският език. Вече ми се повръща когати ми казват "Ако не знаеш английски никъде няма да те признаят за човек". Има хора които добре владеят езика, но в програмите често се използва характерна терминология. С какво съм длъжен аз да я уча? В Германия рекламните агенции си ползват Adobe Photoshop с немски интерфейс!

И друго - има по-възрастни хора, на които нерядко им се налага да ползват дадена програма, която въобще не познават. А знаете че по-възрастните хора по-трудно усвояват подобни неща, ако не са работили достатъчно време на компютър.

Българският интерфейс при всички положения е улеснение за всеки.

На мен лично български интерфейс за Nero не ми е нужен, главно поради 2 причини: справям се с английските менюта и вече не използвам тази програма, защото ми се инсталират хиляда и една дивотии, които няма начин да бъдат отказани по време на инсталацията, а аз така и не използвам. Става дума за Nero Speed Tool, Wave Editor, BackUp нещо си и т.н.

Като изключим това, нямам нищо протоив БГ интерфейсите, аз самият съм превел не малко програми на роден език. :)

• Автор

Щом смятате, че ще помогна на много хора ще трябва да правя преводите по- бързичко с по-малко правописни и друг вид грешки. А за репликата "Ако не знаиш английски..." и аз съм я чувал много пъти. Поради тази тъпа причина искам да помогна на хората да не я чуват честичко. Благодаря за отговорите ви в положителна насока. Това ме мотивира и за още по големи пректи. Имам няколко на ум само напишете с кой да започна след като приключа са Nero.

Adobe Phtotshop CS2 или Agnirum Outpost Firewall.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Adobe Phtotshop CS2 или Agnirum Outpost Firewall.

<{POST_SNAPBACK}>

Photoshop се използва много по- масово, така че ако ти е по възможностите ти препоръчвам да се занимаеш с него.

Някога proletsearch, ако не се лъжа, се беше заел с превода на Photoshop. Оттогава изтече доста вода, но мисля, че би могъл да го помолиш за съдействие - нямам представа докъде е стигнал, но все ще ти е от полза. Не вярвам и да откаже - рядко отзивчив човек е.

• Автор

Благодаря Wankata ще потърся помощта на proletsearch. Разбира се че Photoshop ще е голям, но това мен не ме интересува. За мен е по-важно да знаеш точно какво правиш, а не щракнах тук и се прецака всичко.

Благодаря Wankata ще потърся помощта на proletsearch. Разбира се че Photoshop ще е голям, но това мен не ме интересува. За мен е по-важно да знаеш точно какво правиш, а не щракнах тук и се прецака всичко.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще те боготворят за Photoshop-а... :)

• Автор

Имам един не знам дали е малък или голям проблем МАЙ Е ОГРОМЕН. За да мога да преведа Photoshop на български ще ми трябва hex едитор по възможност в режим Windows, а не DOS с поддръжка на кирилица. Случайно някой да знае на къде да се насочя да намеря това чудо.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Хм. WinHex? Не съм работил с нея, но можеш да пробваш - казват, че е добра...

• Автор

Благодаря при първа възможност ще я пробвам.

Обикновено на сървърите на Nero езиковите файлове се предлагат под формата на .exe, което replace-ва оригиналните файлове на програмата на английски, и то с внушителен размер: ftp://ftp2.de.nero.com/languages/Nero/6.6.0.12/ , а не на .lng или .dll, както е обичайно...

Чудя се за Фотошоп дали Адобе няма да се съгласят да ти дадат езиковия файл, за да го преведеш? Може поне да опиташ... аз ти пожелавам късмет!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.