Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви видове мишки(за PC) има?

Featured Replies

искам да ви попитам какви видове мишки има и да ми обясните с няколко думи коя е лазерна коя е оптична и така и да ви попитам също така на каква цена мога да си купя мишка със скролер(надолу-нагоре) и два бутона - единия за Back другия за Forward

Благодаря ви :)

Редактирано от dafighter (преглед на промените)

Mисля че това ще ти е от полза да научиш това - онова за мишките и хората :)

А за оптичен мишок бих ти препоръчал Genius. Много добри мишоци - и механичните и оптичните. В момента съм с този плъх. Взех го 19лв

• Автор

еми прочетох нещата не съм ги осмислял много много но достатъчно според мен това което ми трябва на мен е мишка с кабел оптична или механична (горе долу ми е все едно чувал съм че оптичните не били добри за gaming но това не ме интересува понеже не играя :) ) 2 бутона скролер и евентуална 2 допълнителни бутона както вече казах за back и за forward а относно това къде се включва ps/2 или usb сега съм с такава на usb и съм доволен...но 19 лева за мишка не ми се дават може би около 10

от къде би ми препоръчал да си купя мишката на прилична цена?

Препоръчвам ти двете най-известни марки при клавиатурите и мишките (и не само) - Logitech и A4Tech. На посочените линкове има доста модели, предполагам, че някой от тях ще ти хареса.

Относно фирмите - много са, всяка фирма предлага продукти от тези марки. Аз лично ти препоръчвам JAR Computers, Most, Smart Systems. Работил съм с тези фирми и съм доволен.

И аз препоръчвам Most. Но малко ме съмнява където и да е било да намериш мишок със скролер и 2 доп. бутона за 10лв.

(горе долу ми е все едно чувал съм че оптичните не били добри за gaming но това не ме интересува понеже не играя :)

<{POST_SNAPBACK}>

Това не е вярно, защото оптичните мишки са в пъти по-чувствителни от обикновените мишки с топчета.

Както правилно ти каза Sisyphos, не вярвам да намериш такава мишка, която хем да е оптична, хем да има два допълнителни бутони. Иначе нормалните оптични мишки са в диапазона от 4 до 6 долара, но нямат повече екстри от това.

На това място ще направя едно доста нестандартно за мен изказване - дълго време бях фен ан Genius ама сега вече смело мога да заявя - НИКОГА ПОВЕЧЕ. Ако искаш добра оптична мишка имаш само 2 варианта - Logitec или Microsoft - от 4 месеца съм с мишка на Microsoft и просто незнам как съм работил до сега с оня Genius ето с него изкарах цели 3 години и през цялото време имах проблеми с него, особенно под Линукс (който ползвам доста).

Колкото и да е зле софтуера - харудера на Microsoft не споделя участта му.

Мда Logitech rulz :)

Аз съм горд притежател на един Pilot и Cordless Click! Plus - най-удобната мишка която някога съм ползвал - струва си всичките $40 които дадох

• Автор

добре а в цялата тази история не разбрах какво е лазерна мишка???...тези старите които са с топче са оптично-механически(или само механически или механични което е по-благозвучно) ; тези които са без механика и имат монтиран светоизлъчвател и фото приемник са оптични ; а за кои остава да са лазерни ohmy.gif

и все пак да ходя до JAR Most или Smart Systems за една мишка не мисля, макар че сега ще разгледам офисите им и ако намеря някой, който да ми е по-близичко бих отишъл...с няколко думи нали оптичните мишки са по-добри от механичните. Все пак едното е по-нова технология и т.н...прав ли съм? и за да не казвам цена питам "колко пари мога да купя оптична мишка проводна 2 нормални бутона скролер и 2 допълнителни бутона ? за фирма майче и на мен ми допадна Logitech а и в момента в офиса, в който съм тук съм с един Logitech с 2 бутона и скролер оптична и не е лоша никак cool.gif

Благодаря ви, че прочетохте целия този текст и че ми помагате ;)

Редактирано от dafighter (преглед на промените)

добре а в цялата тази история не разбрах какво е лазерна мишка...тези старите които са с топче са оптично-механически(или само механически или механични

което е по-благозвучно) тези които са без механика и имат монтиран светоизлъчвател и фото приемник а за кои остава да са лазерни ohmy.gif

и все пак да ходя до JAR Most или Smart Systems за една мишка не мисля, макар че сега ще разгледам офисите им и ако намеря някой, който да ми е по-близичко бих отишъл...с няколко думи нали оптичните мишки са по-добри от механичните. Все пак едното е по-нова технология и т.н...прав ли съм? и за да не казвам цена питам "колко пари мога да купя оптична мишка проводна 2 нормални бутона скролер и 2 допълнителни бутона ? за фирма майче и на мен ми допадна Logitech а и в момента в офиса, в който съм тук съм с един Logitech с 2 бутона и скролер оптична и не е лоша никак  cool.gif

Благодаря ви, че прочетохте целия този текст и че ми помагате ;)

<{POST_SNAPBACK}>

1. Механична мишка - мишка с топче, вярно и тя използва светлината в голяма степен, но се води механична. Предимства: май само ниската цена остана sad.gif. Недостатъци - лесно се цапа, ниска точност на позиционирането на курсура на екрана.

2. Оптична мишка с обикновен светодиод - използва активен източник на светлина и приемник, отчитащ изменението на светлинния лъч. Предимства: по-лека е от механичната мишка, по-точно позициониране на курсора на екрана, не се цапа, безвредна за очите ако си светнеш с нея biggrin.gif . Недостатъци: по-висока цена.

3. Лазерна мишка - разновидност на оптичната мишка. Единствената разлика е в източника на светлинния лъч - вместо разсеян светлинен лъч използва лазерен лъч. Предимства: най-голяма точност на позиционирането на курсура на екрана. Недостатъци: това са най-скъпите мишки. Твърди се че лазерите са с ниска мощност и са безвредни за зрението, но аз лично тая известна доза скептицизъм по този въпрос - ако един производител е съвестен, то не всички са като него, а има и дефекти. Поне аз не бих си взел такава, но това е лично мнение.

Надявам се това да ти помогне в избора.

Редактирано от Hedron (преглед на промените)

На това място ще направя едно доста нестандартно за мен изказване - дълго време бях фен ан Genius ама сега вече смело мога да заявя - НИКОГА ПОВЕЧЕ. Ако искаш добра оптична мишка имаш само 2 варианта - Logitec или Microsoft - от 4 месеца съм с мишка на Microsoft и просто незнам как съм работил до сега с оня Genius ето с него изкарах цели 3 години и през цялото време имах проблеми с него, особенно под Линукс (който ползвам доста).

Колкото и да е зле софтуера - харудера на Microsoft не споделя участта му.

<{POST_SNAPBACK}>

Moже би мишока ти е бил на USB порт? Защото моя е на PS/2 и макар и за кратко, съм имал възможността да го изпробвам как работи под Vector Linux. Не е имало проблеми.

Както и да е, всеки си харесва различно ;)

P.S. Имал съм мишоци KeyMouse и Super Power които са отказвали да бачкат само след няколко дни работа.

Moже би мишока ти е бил на USB порт? Защото моя е на PS/2 и макар и за кратко, съм имал възможността да го изпробвам как работи под Vector Linux. Не е имало проблеми.

Както и да е, всеки си харесва различно ;)

P.S. Имал съм мишоци KeyMouse и Super Power които са отказвали да бачкат само след няколко дни работа.

<{POST_SNAPBACK}>

Не - беше си на PS2 и правеше каквото си иска - отваряше прозорци, местеше ги по екрана, даже веднъж за малко да ми форматира единя дял на диска. Не беше вирус, сигурен съм защото след като я смених и всичко това престана. Иначе до преди нея и аз бях много доволен от мишките на Genius.

Да форматира?????? :drink:  angry.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Да - да форматира - беше ми отворен Windows Explorer изведнъж мишката пак я прихвана, започна да се мести сама по екрана и в момента в който спря най-отпред на екрана стоеше онзи весел диалог за формат на диск. Добре че не беше стартиран формата - изтръпнах, защото като за капак прозореца показваше готовност за форматиране на дяла на който си държа всички по-важни документи и програми. На следващия ден смених мишката.

Ако щеш вярвай, само ти пожелавам да не ти се случва подобно нещо. Оказа се, че самата мишка е била повредена и е генерирала произволни съобщения към операционната система - ту за движение, ту за натискане на бутон. Не е никак весело да виждаш как прозорците се сменят сами, местят се по екрана, затварят се отворени от теб документи - абе става какво ли не на екрана ама ти нямаш никакъв контрол над събитията за 10-тина~15 секунди - кофти изживяване е.

Първоначално се проявяваше само под линукс и аз реших, че нещо не съм настроил както трябва, ама като почна и под windows и ми стана ясно каква е работата.

Редактирано от Hedron (преглед на промените)

• Автор

@C0ldblooded веднага извадих 80 долара и отивам да си я купя..хайде че тръгвам хаха...не наистина тръгвам от офиса но мисля да мина към офиса на Мост той бил на 10 минутки от тук та днес ще видя какво-що и сигурно утре ще си купя някаква cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.