Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя Windows Vista bootable DVD

Featured Replies

Някой знае ли как да си направя Windows Vista bootable ? Правил съм XP boot, но за Виста не намерих никаква информация.

Някой знае ли как да си направя Windows Vista bootable ? Правил съм XP boot, но за Виста не намерих никаква информация.

Същото е, но защо ти е тази играчка като оригиналните DVD-ta са bootable ?

Същото е, но защо ти е тази играчка като оригиналните DVD-ta са bootable ?

Човека може да не е с оригинална Виста, което не ми се вярва много...
  • Автор

Аз съм си на Виста 32 битовата. Но мисля да мина на 64 битовата. Затова ми трябва да си направя bootable DVD disk. И не е лицензирана разбира се Публикувано изображение

Аз съм си на Виста 32 битовата. Но мисля да мина на 64 битовата. Затова ми трябва да си направя bootable DVD disk. И не е лицензирана разбира се Публикувано изображение

Ти да не мислиш сам да си направиш Виста-та 64 битова че сам да си правиш диска bootable?
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Просто ми трябва .ima image файла с която става bootable.

От тук можеш да свалиш въпросният файл

http://www.bgshare.com/311217/boot.ima

Предлагам ти и едно обяснение как се прави Bootable CD/DVD.

Няма никакво значение дали ще бъде Windows XP или Vista.

Успех

Kak_da_Napravim_Bootable_Disk.doc

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

ne se polu4ava da napravi6 butva6t disk kakto ot xp ,ako nqkoi moje da obesni kak stava zapisvaneto na boot dvd pod windows vista

ne se polu4ava da napravi6 butva6t disk kakto ot xp ,ako nqkoi moje da obesni kak stava zapisvaneto na boot dvd pod windows vista

А бе ти поне направи ли си труда да прочетеш последния пост в темата преди да пишеш!!! Публикувано изображение

wowgeleto ти е дал обяснение като за "малоумници" и ти пак питаш! :speak:Публикувано изображение на всичко отгоре и не пишеш на кирилица :eek:;)

хич не е както при хп. аз смятах да правя виста със всички кръпки дето са излезли ама като разбрах, че става под виста и се работи с вече исталираната виста и тя се упдейтва и записва на диска се отказах... просто не си струва труда и си дръпнах торент

1. Install Vista RTM to a secondary partition (not the main boot partition). The primary reason for this is one doesn't want all the boot associated files of that computer related to BCD and boot.ini being part of the final image.

2. Once in the Out of Box Experience (OOBE) after setup, type Ctrl-Shift-F3 to enter Audit mode. In case you're wondering what/where OOBE is, it is the part after setup where the user is setting up his/her username, password etc.

3. The system will then reboot into Audit mode and a Sysprep window will pop up. Do not close the Sysprep window.

4. Run the Vista SP1 installer and let it do its thing.

5. After the SP1 setup is complete, you'll find yourself back at the main Vista desktop with the Sysprep window open and SP1 will be installed and ready to go. From the Sysprep selection window, select OOBE, Generalize, and to Shut Down the system.

6. Boot the system into a WinPE disk or another OS install (ie. XP), do NOT boot back into Vista, and run the following imagex command (imagex can be found in WAIK):

imagex /compress maximum /flags "Business" /capture d: c:\install.wim "Windows Vista Business"

where d: is the drive Vista is installed on and c:\install.wim is the location to store the new install.wim. Replace "Business" with whatever edition of Vista you are installing and replace the drive letters with your own.

7. Once the image has been built, replace the old install.wim in the Vista RTM ISO in \Sources\ with the newly created install.wim using a registered version of UltraISO (Version 8.0 or higher). Save the ISO and you're done.

http://www.keepingitreal.nu/2007/08/vista-...tion-guide.html

http://www.mydigitallife.info/2008/02/15/h...dows-vista-rtm/

освен това вистата ползва UDF 2.60 което не се поддържа от XP http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Disk_Format

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Здравейте сигурно се повтарям и даже на някой му е писнало да чете едно и също нещо, но повярвайте ми настина за първи път ще мие да инсталирам windows vista, и нямам никаква идея какво означава това bootvane или каке точно там. Искам ако може някой да ми покаже по някакъв начин както тук: http://forums.kaldat...-windows-vista/ (давам линка само за пример как бих искал да бъде показното, за индианци като мен в тази сфера ако може :D ) напише какво е по точно как става, кога трябва да се направи точно при преинстала, кои бутони се натискат, и въобще ако може подробно на лична даже ако може и ако не тука тъкмо повече хора ще се научат. Ако получа такава помощ предварително Благодаря.!!!!

e-mail за лична кореспонденция: [email protected] и [email protected]

Редактирано от GrandVIP (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.