Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сравнение между процесори

Featured Replies

Здравейте

Значи един мой приятел се колебае между Core 2 QUAD Q6600, 2.4GHz, LGA775, BOX, Quad-core И Core 2 Duo E8500, 3.16GHz, LGA775, BOX Плс помогнете ми, дайте ми някакви съвети

Мерси предварително за сякакви мнения

Редактирано от mafiq (преглед на промените)

На този Е8500 според мен са му малко надути цените.В момента под моста е 324$,а Q6600 е 316$.За сравнение по-слабият модел Е8400 е 236$.Разликата в цената нежду Е8500 и Е8400 е 90$,което както и да го подледнеш си е неизгодно.А и все пак 4 ядра са повече от две. :P

Те четирите ядра са повече от две, но Q6600 за игри не е по-добър от Е6750, а той е пък е по-зле от Е8200. Така че Е8ххх е по-добре като за игри. Само че наистина Е8400 е доста по-изгоден от Е8500. Четири ядрен процесор още не е необходим за нищо. Все пак печели обедително при тестовете, но иначе изобщо не се усеща.

Xactor,всичко това е много относително.Айде сега,например машина с 2/4 гб рам,добра видео карта(3870/8800) и Q6600 няма да вървят добре игри ли?Не казвам,че четириядрения е за предпочитане пред Е8400,напротив,разлика може да се вложи в някой друг компонент и така реално да се усети подобрение на производителността.Дали ще подкараш COD 4 с 100 кадъра под Е8400 или с 70-80 под Q6600 надали има разлика,освен да се изфукаш.Машината най-вече трябва да е баланцирана,да са от един клас компонентите по нея и да задоволят изискванията на потребителя в зависимост от това какво ще прави той на машината.Затова беше добре авторът на тази тема да сподели какви са останалите компоненти и ние да се опитаме да му предложим оптимален вариант. cool.gif

Ok. И все пак предпочитам по-евтиния Е8400 пред Q6600. Тия стотина долара разлика ще се намери къде да отидат. Поне за игри.

Виж за конвертиране на DVD/HDTV филми, за render-иране и запазване на големи файлове с програми като SonyVegas ...тогава 4-те ядра рулират :)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Да моя грешка несам споменал закакво ще използва.(та и да кажа бюджета муе около 1200-1500)

Та мисли даси взима 4 ядрен процесор 4 гб рам . Tой предимно ще използва предимно за сървъри предимно да пуска 2-3 сървъра (МУ , WoW i CS) Пак и е сериозен мн разбира от такиа неща затова иска си взима ново Пц, тА да кажа ,че видео не е обходимо да казвате мислиси няква за 80-100лв ВГА поече не затова да предложите ако можи Дъно процесор рам бе сичко само с Вга дае няква евтина ;)

Е тогава Q6600. Само че ме съмнява как ще се представи тая машина при такива обстоятелства. За взима направо 8GB памет (естествено и дъно, което поддържа такъв обем) и добро охлаждане и да се стяга за сериозен клок.

Дъно: ASUS P5K PREMIUM/WIFI-AP ... 336 лева

Памет: 2 x 2GB DDR2 800 A-DATA ... 153 лева (засега 4GB, ако не стигат да добави още 2x2)

Процесор: C2 QUAD Q6600/2.4/1066/BOX ... 505 лева

Охлаждане: SCYTHE INFINITY ... 79 лева

Видео карта: ...

Хард: 2 x 160GB WD в RAID ... 180 лева

Захранване:CHIEFTEC 550W ... 100 лева

DVD ако иска: ASUS SATA Lightscribe 1814BLT ... 55 лева

Кутия по избор, но да е по-проветлива ... тури ги 100 лева

-----------------------------------------------------------------------

Да тука са 1508 лева. Видео картата може да е всяка боза. Ако толко много не му трябва хубава да взима една 7300GT DDR3 и е готов.

Сега ... ще му трябва и добър интернет за да държи поне 3 сървара. А ако иска по повече от един за всяка игра ... То за МУ и УоУ по един му стига де, но на СS може да реши да пуска няколко. Предложената машина би трябвало да се спрява без проблем с всичко, но да има едно наум, че попринцип големите сървари се правят с сърварни машини, а на домашните компютри малко хора пускат по повече от 2 сървара.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Ок мерси много Ще му предам сичко ае със здраве :down:

• Автор

да попитам марката на даното асус ли дае както предложи хактор или нещо на гб . С коя щеси пасват най-добре :cheers:

Дъно: ASUS P5K PREMIUM/WIFI-AP ... 336 лева което са ти предложили е много добро дъно . Няма да сгрешиш с него . Gigabyte също правят много добри дъна , особено малко по ниско бюджетните им дъна са за предпочитане говоря за DS3 вариянтите с допълнения L , R и т.н ( които са в ценовия диапозон до 200 лв ) Имайки впредвид твоята конфигурация , която е максимално балансирана , ти трябва по високия клас дъна , на Gigabyte , като например DS4 или DQ6 подобренията спрямо DS3 не са малко , дават ти по голяма производителност поради по добрите връзки м/у процесора и останалите компоненти . Доколкото знам ASUS-ите малко повече греят спрямо Gigabyte-ите това си е мое лично мнение ако не е така някой да ме поправи , така че ако клокваш ти препоръчвам Gigabyte , в крайна сметка и ASUS-a да вземеш няма да съжаляваш , ако си фен на Gigabyte взимай поне DS4 или звяра DQ6 . Успех

Редактирано от ToYourAss (преглед на промените)

• Автор

На Gigabyte съм фен но попоточно кое дъно за тия пари (300лв) + или - 20 лв или нещо по ефтино дами варши работа

GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 - 278 лв с ДДС

GB P35T-DQ6 /P35/DDR3/LGA775 - 334 лв с ДДС

Ти си решаваш , за предпочитане е DQ6 , според мен и DS4 ще ти свърши много добра работа , изчакай все пак колегите да кажат , не съм на 100 % сигорен дали това е най доброто за тези пари .

ASUS P5K-E/WIFI-AP /P35/LGA775-290лв. По-добро за клок на q6600 от P35-DS4

GA-P35-DQ6-323лв. най-доброто за клок на Гигадръв след X38-DQ6

Редактирано от Tsqu@d (преглед на промените)

• Автор

неразбирам от клок но ако намеря някой дами клокни няма даму откажа иначе аз не мисля д аклоквам нищо

• Автор

а някой можили да кажи с това предложеното от Хактор какъв клок можи се направи изцяло :cant believe: ще сам ви много благодарен

а някой можили да кажи с това предложеното от Хактор какъв клок можи се направи изцяло :) ще сам ви много благодарен

Ако процесорът не опре в Wall-а, гониш 500 Мхц шина ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.