Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся текстови редактор с проверка на български правопис

Featured Replies

Привет,

Търсих из форума, но не успях да намеря, та затова пускам нова тема. Нужен ми е текстови редактор, който да може да следи за правописа на български, т.е. да има вграден или да може да бъде инсталиран допълнително модул за проверка на правописа. Не искам нищо супер тежко или с набъкано с функции - напротив, предпочитам лека freeware или най-добре opensource програма. Разгледах AbiWord, за съжаление все още не поддържа проверка на правописа на родния език... Другият вариант е да се ползва OpenOffice, сега съм с него, машинката ми е древна и слаба, на моменти й идва в повече. Та, ако някой знае за такава програмка ще се раздвам да сподели. Ако ли не - здраве, добруване и повече бира за всички :)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Виж в подписа ми - проверка на правописа на Microsoft Office 2007. Програмата, която съм препоръчал там във версия 2003 е безплатна и може да я инсталираш и на Office 2003, т.е. да позлваш или Word 2007 или Word 2003. Освен това Open Office също поддържа проверка за правописа на български език.

• Автор
Виж в подписа ми - проверка на правописа на Microsoft Office 2007. Програмата, която съм препоръчал там във версия 2003 е безплатна и може да я инсталираш и на Office 2003, т.е. да позлваш или Word 2007 или Word 2003. Освен това Open Office също поддържа проверка за правописа на български език.

Благодаря за бързия отговор! Честно казано за кирила не се бях сещал, погледнах подписа ти. Истината е, че ми се иска програмата да е open source текстови редактор с такива функции, но май Writer на Open Office се оказва за момента единственото решение, което всъщност е никак нелошо. В случай, че някой друг се сети за програма различна от оупън офиса ще се раздвам да сподели ;)

Редактирано от nobody (преглед на промените)

• Автор

Окс, ясно, Опън офис-а е решението. И сори на модовете за грешния раздел и недотам пълното заглавие на темата...(то май нямаше какво повече да объркам ohmy.gif )

Аз много лесно използвам финкцията на пощата ми в abv.

Копирам текста и давам провери.

13982323ku5.jpg

13982323ku5.76d9ebf44a.jpg

Редактирано от bankov (преглед на промените)

Няма да пиша за достойнствата на OpenOffice просто за тези които ползват Word на Майкрософт то ТАЗИ програма върши чудесна работа и е БЕЗПЛАТНА. (Така, че администраторите да не помислят, че нарушавам правилата :-)))

Ita Est означава на латински "Така е!". "Ita Est" се поставя като знак, че даден документ е правилно написан и редактиран.

"ItaEst - Така е!" се базира на електронния граматичен речник, разработван от сътрудници на Института по български език към Българската академия на науките, който съдържа над 75000 основни форми на думите, които на практика покриват основния речников фонд на българския книжовен език. Речникът позволява автоматично анализиране и синтезиране на правилни словоформи, чийто брой е над 1 млн.

Българската асоциация за компютърна лингвистика дава правото за безплатно и свободно инсталиране на продукта, използване в рамките на Microsoft Office и разпространяване на инсталационния пакет, при условие че не се променя целостта и съдържанието му. Пълният текст на лиценза на "ItaEst - Така е!" можете да намерите тук.

• 6 месеца по-късно...

flex word върши чудесна работа но ще ти трябва с crack. не съм работил с 2007, но е напълно съвместима с предишни версии на Word. мога да ти я пратя.

flex word върши чудесна работа но ще ти трябва с crack. не съм работил с 2007, но е напълно съвместима с предишни версии на Word. мога да ти я пратя.

Е, за 2007 излезе вече Proofing Tools.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.