Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5000 лева глоба за фас на улицата

Featured Replies

5000 лв. ще бъде наказанието за пушачите, които хвърлят фасовете си на улицата, съобщи столичният зам.-кмет по сигурността Юлия Ненкова. Санкцията е предвидена в новата наредба за обществения ред, която предстои да бъде приета от общинарите до края на годината. "Напоследък все по-често виждаме стопени контейнери за смет или горящи отпадъци в тях. Това е резултат от неизгасените цигари, както и на други огнеопасни предмети, които хората изхвърлят", твърди Ненкова. С тази разпоредба служителите на Столичния инспекторат и на Столична дирекция “Полиция” ще могат да налагат по-сурова санкция на нарушителите.

Забранява се още продажбата на пиротехнически изделия, хвърлянето на бомбички и други пожароопасни стоки на места като стадиони, спортни зали, увеселителни заведения, училища. Глобата отново е 5000 лв. С приемането на новата наредба за обществен ред вече няма да има и съседски войни заради ремонти или силна музика. Разпоредба в нормативния акт гласи, че ремонтните дейности могат да се извършват само в часовете между 8 и 14 ч и от 16 до 19 ч. Досега се позволяваше това да става до 21 ч. Санкцията за нарушаване на спокойствието през останалото време също ще е 5000 лв. за физически лица. За фирмите, които извършват строителни работи по обекти в близост до жилищни сгради, се въвежда задължение да изградят необходимата звуко- и шумоизолация, както и да монтират вентилационна система. Глобата за тях, ако са в нарушение, е 50 000 лв.

Проблемът с превишения шум от звуковата уредба на джамията също е решен в новата наредба. Там освен санкции от общината ще бъдат налагани и глоби от РИОКОЗ, ако се установят нарушения след проверките. До болка познатите графити или драскането по сгради и пътни знаци също е забранено. Виновниците, ако бъдат хванати на място, ще плащат сурови глоби. Досегашната санкция от 50 лв. за пияни пътници в градския транспорт вече ще бъде друга, каза Ненкова, но не уточни размера й.

Държавата обаче ще трябва да помисли за просията и за справянето с този проблем. Необходим е закон, който да уреди този проблем, защото той не е само от местно значение, каза Ненкова. До септември новата наредба за обществения ред трябва да влезе в комисии за обсъждане и промени по разпоредбите.

Източник: Новинар

Браво на Ненкова, ама малко ми звучи като в приказка.

Ако се намери сега и някой, който да следи дали се спазва наредбата и да прибира глобите не в джоба си ще е много хубаво.

Ако това влезе в сила и за Варна, там хората трябва бая да се оръсят. Последните ми посмени от миналото лято за централния плаж са пясъци, пълни с фасове... sad.gif

Брех, за едно фасче за какви космически суми става на въпрос...Като се замисля, че 5000 понякога убиец изплаща на семейството за престъплението си. Абсурд след абсурд. Не, че съм против, че цапаме -цапаме, че не е правилно - не е правилно. Но не е ли по-необходимо примерно да се превъзпитат хората, които пресичат на червено и тези, които си пресичат буквално, където си искат. Ама приоритети ко да ги правиш...

Ако това влезе в сила и за Варна, там хората трябва бая да се оръсят. Последните ми посмени от миналото лято за централния плаж са пясъци, пълни с фасове... sad.gif
"Там хората" не пушат, не пият и по жени/мъже не ходят да ти кажа аз biggrin.gif щото и на плаж не им остава време да отидат, туй мизерията я правят такива разни типове и типки от Плевен, Търново, София и други градове. biggrin.gif

Брех, за едно фасче за какви космически суми става на въпрос...Като се замисля, че 5000 понякога убиец изплаща на семейството за престъплението си. Абсурд след абсурд. Не, че съм против, че цапаме -цапаме, че не е правилно - не е правилно. Но не е ли по-необходимо примерно да се превъзпитат хората, които пресичат на червено и тези, които си пресичат буквално, където си искат. Ама приоритети ко да ги правиш...
5000 лв. ще бъде наказанието за пушачите, които хвърлят фасовете си на улицата, съобщи столичният зам.-кмет по сигурността Юлия Ненкова.
Динди, 5'000 лева за фасове, множествето число - не се уточнява колко броя! :) Сериозно, съгласна съм... само през последните няколко дни ми прави силно впечатление, че на червено пресичат родители хванали детето си за ръка... масово.

Досегашната санкция от 50 лв. за пияни пътници в градския транспорт вече ще бъде друга, каза Ненкова, но не уточни размера й.
Добре де, подпийваш си над порядъчното ниво, нямаш пари за такси и трябва да избираш между личен автомобил и автобус - сега кое от двете ще направят по-тежко престъпление?

Напънала се е и виж какво е излязло...каква заплата получава тази жена?!

Манталитета на населението трябва да се промени ! Обществено полезен труд е по-справедливо наказание.

JNenkova.jpg

Toва е женатa-работохолик!

Основната ми задача винаги е била да пазя гърба на кмета, обяснява  Ненкова. 

През нея минават всички актове и тя трябва да проследи законни  ли са.

Дейността на общината е изключително разнообразна, разказва тя.  

Правят се сделки с недвижими имоти и фирми, продават се и се купуват  жилища, сгради. 

Всяка кметска заповед трябва да бъде съобразена с  нормативната уредба, а това е изключителна отговорност, смята  правистката. 

Тя е специализирала законодателна техника в САЩ.

П.П. След 26 г. служба в Столичната община и аз щях да мисля простотии.

Динди, 5'000 лева за фасове, множествето число - не се уточнява колко броя! :) Сериозно, съгласна съм... само през последните няколко дни ми прави силно впечатление, че на червено пресичат родители хванали детето си за ръка... масово.

biggrin.gif Ми съмнявам се, че е на бройка шото не мога да си представя как ще ги отчетат biggrin.gif

офф разни тъпаци се чудят как да е прояват, тези 5 хил. лева глоба ще е добре някой правист да каже дали могат да паднат в съда, защото са абсолютен абсурд за едно фасче, несъизмерими неща са

5000 лв. ще бъде наказанието за пушачите, които хвърлят фасовете си на улицата, ..... "Напоследък все по-често виждаме стопени контейнери за смет или горящи отпадъци в тях. Това е резултат от неизгасените цигари, както и на други огнеопасни предмети, които хората изхвърлят", ......

Източник: Новинар

Нещо не разбирам... :speak: Ще глобяват ако хвърлиш фас на улицата или ако го хвърлиш в контейнер??? Защото като хвърлиш фас на улицата няма да се запали контейнера :wors: и обратното ако го хвърлиш в контейнера и той се запали няма да те глобят. Май е пак "умно" измислено решение.

Според мен, това едва ли ще стане, не ми е ясно и кой ще следи за изпълнението на наредбата.

Нямам нищо против санкцията (нищо че съм от тия типове от Търново, които посочи ивсот, и обичам да си гася фаса, като го "забождам" в пясъка на плажа :) ), но не смятате ли, че са се поизхвърлили с тая глоба от 5000 лева. В сравнение санкциите за нарушение на правилата на движение по пътищата са от 50 до 100 пъти по-малки biggrin.gif

"Там хората" не пушат, не пият и по жени/мъже не ходят да ти кажа аз biggrin.gif щото и на плаж не им остава време да отидат, туй мизерията я правят такива разни типове и типки от Плевен, Търново, София и други градове. biggrin.gif

Аааа, ако ти не ходиш, не означава, че всички варненци не ходят ;) Само ни прехвърляте топката вие.

Абе, това, българите, сме си напаст- такава хубава природа да имаме, а така безнаказано я замърсяваме...

..... но не смятате ли, че са се поизхвърлили с тая глоба от 5000 лева. В сравнение санкциите за нарушение на правилата на движение по пътищата са от 50 до 100 пъти по-малки biggrin.gif

Смятам, ама трябва да има санкции определено. За нарушенията на правилата на движение също, ама там може да ти се размине, ако бутнеш нещо на някого :)

Явно сме доста съвестните-като гледам що почернели кошчета има

biggrin.gif

кво мрънкате пак беееееееееееееее...

на всяка манджа - мерудия...

фасовете ви криви...

мръсотията и тя ви крива...

обърнахте го на плюване софия по варна и варна по цяла българия...

как един не каза простичко "ми супер...спирам да си хвърлям фасовете и хартиите по улиците"...

и никой не обърна внимание на строежи, щум и простотии от страна на безбройните фирми...

а доста от чернилките, мръсотията и шума са тяхно дело...

държава от професори сме ейййййййй...

пп.хайде един отворко да се изреже тук, как да са чисти градовете и улиците без глоби...

на само съзнание ли ще разчитаме още 120 години...

Ако стане ще е супер. Както останалите глоби и тази е измислена и няма да се прилага.

Както останалите глоби и тази е измислена и няма да се прилага.

Именно.

Общинарска им работа (или хора без работа ?!?)...

И не, че не ме дразният фасовете, но повече ме втриса от факта, че един обикновен пролетно-летен порой парализира града за часове и остави половината център без ток. Ама по-скоро ще намерят начин да глобят облаците, отколкото да почистят шахтите и каналите.

Споко колеги,това е за пред ЕС,иначе си знаем че нас това не ни лови biggrin.gif

Именно.

Общинарска им работа (или хора без работа ?!?)...

И не, че не ме дразният фасовете, но повече ме втриса от факта, че един обикновен пролетно-летен порой парализира града за часове и остави половината център без ток. Ама по-скоро ще намерят начин да глобят облаците, отколкото да почистят шахтите и каналите.

Мани,сега и билет за гондола ще ни искат

Много добре е че въвеждат такава глоба,прекалено мръсно е навсякъде,но искам да я попитам тази госпожа как мога аз да ги глобя,че няма достатъчно кошчета за боклук и често ми се случва половин час да обикалям с фас в ръка докато намеря къде да го изхвърля.

Споко колеги,това е за пред ЕС,иначе си знаем че нас това не ни лови biggrin.gif

Разберете,вече сме в Европа.Никой няма да ни търпи рогашкият манталитет.Те и в ЦСКА си мислеха че нищо не ги лови,ама...е на,хвана ги.

Иначе аз съм за такива санкции.Рогачите от блока първи ще го усетят.

ПП:Рогач - много,ама много див селяндур.

Разберете,вече сме в Европа.Никой няма да ни търпи рогашкият манталитет.Те и в ЦСКА си мислеха че нищо не ги лови,ама...е на,хвана ги.

Иначе аз съм за такива санкции.Рогачите от блока първи ще го усетят.

ПП:Рогач - много,ама много див селяндур.

В Европата скоро няма да бъдем,В ЦСКА не си мислят,а го прилагат-в друга държава А.Томов щеше да е в затвора.А за 5 000-те хиляди лева живо се интересувам как ще ги вземат от мен biggrin.gif Може би съдия изпълнител ще дойде да ми опише имуществото cool.gif

Май някои хора се престарават с правенето на "НИЩО" cool.gif

Като вземат да се изхвърлят пред Евросъюза с едни феноменални цифри се чудя да плача ли или да се смея? Като знам, че има случаи, в които дребни престъпници се отървават с по-малки глоби...

5000 лв е много, но нека да е 100 и да се превежда в пощата веднага, ако не - след седмица става 200, после 500 и така

Това е начина, за доста неща може да се приложи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.