Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за ТВ АУТ

Featured Replies

Искам да попитам. Като ходих да си купувам кабел за ТВ АУТ ми казаха че сигнала които се изпраща от компа доТВ-тоял да отсладне защото разстоянието ми е около 12-14метра. Това вярно ли е и ще окаже ли влияние върху картината (в смисъл качеството на картината ще се влошли)????

конктено не аз съм същиа случей обаче кабела трябва да бъде качествен

До 12-14метра няма никакви проблеми. Пробвал съм го на няколко системи.

Вземи си кабел от единия край да е S-Video (който ще влезе във видео картата), а от другия край да е чинч (който ще влезе в телевизора или първо в SCART буксата и после в телевизора), за да ти е цветна картината на телевизора.

Ако вземеш кабел S-Video към S-Video, няма начин да подкараш цветна картина, поне аз несъм успял досега.

От този сайт КЛИК ще разбереш как да си настроиш драйверите за АТI и nVidia.

Ако неможеш да отвориш линка цъкни ТУК

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Доста хора са ми казвали, че максималната дължина на кабела трябва да е 15 метра.Освен това, когато го включиш в телевизора, изкарай кабела на кабелната телевизия, защото прави проблеми с качеството на картината.За повече информация, прочети ТОВА

@stanley56, така е, но проблема с кабелната не е задължителен. Аз имам пролем (смущения), но при други трима приятели със сходни системи и на същата кабеларка - нямат пролеми.

Проблема си го реших като сложих един обикновен прекъсвач на ТВ-Аут кабела и същия такъв на кабела за кабелната.

Според мен тези смущения се дължът, ако сигнала на кабелната е прекалено силен, тъй като имам усиловател на сигнала за по-добра картина, а приятелите ми нямат такъв. Но... може и да не съм в грешка :)

• Автор

аз имим един кабел но той е много къс .Искам да питам такива ли трабва да са буксите :71804993.50.jpg тази нали е за видео картата,там се вкарва

а тази в телевизора71804994.50.jpg

такива ли трябва да бъдат буксите

@plioko, да такива трябва да са буксите. Единствената разлика е, че S-Video буксата при ATI картите е с повече крачета от тези на nVidia. Доколкото си спомням при nVidia са 4-ри, а при ATI са 6 или 8... :rolleyes:

• Автор

добре тая кадето е към телевизора не трябва ли да са две-една за картинаи една за да има звук (питам защото на телевизора имам три букси една за видео ,две за аудио L и R mono) а и има извод за евро букса

@plioko, ами не, понеже по този кабел върви само видео сигнала. За да подкараш и звука, си купуваш кабел който от едната страна е с такава малка букса, която да влезне в саунд картата, а от другия край (към телевизора или уредбата завършва с два чинча - за левия и за десния канал).

Ако към компа имаш и тонколонки и не искаш всеки път да сменяш кабели... продват едни такива малки чудесийки :rolleyes:, където се пъхат във входа на саунд картата, а от задния им край, имат два стерео изхода - единия към колоните на компа, а другия към телевизора или уредбта.

morfei1,мисля че грешиш по отношение на S-Video буксата-стандарта е един.Няма S-Videо букса с различен брой крачета.В допълнение ще кажа ,че аз ползвам кабел със S-Videо в двата края и картината ми е цветна.

Първо се изяснява какъв е телевизора и какви AV вход стандарти поддържа. Това

на телевизора имам три букси една за видео, две за аудио L и R mono
е стандартен вход за CVBS (комплексен сигнал). А SCART, който също имаш може в различни телевизори да работи в различни режими. Въпроса е дали в някое меню може да се превключи на SVideo и тогава ще ти трябва преходник. За разделянето на кабелната съм написал доста. Например тук. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9300

Модела на телевизора ???

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

@dikodi, S-Video-то на ATI-тата е с 7 крачета + 1 правоъгълно. Виждал съм на MX440 и GT6600 и доколкото си спомням са с 4-ри крачета + 1 правоъгално.

Иначе си прав, при всички телевизори е с 4-ри крачета + 1 правоъгълно

телевизора е LG Golden Eye 2

<{POST_SNAPBACK}>

Това НЕ Е модел. Това е търговска тъпотия, която не означава нищо. Като тринитрон например. Модела го пише отзад на капака. За да ми спестиш търсенето провери в менютата.

Няма никво значение къв е телевизора за да подкара картината! Просто мушкаш S-Video на компа, от другата страна телевизора, това за звука няма да го бараш щотото най-вероятно имаш вързани по-качествени колони към компа отколкото говорителчетата на телевизора! В настройките на видео картата ако е nVIDIA си нагласяш да виждаш едно и също и на двете, тоест "Clone"! на настройките на телевизора нагласяш на PAL only и картината ще ти е цветна!!! междудругото още в началото имаше бутон мисля Detect TV или нещо такова!!! Поне аз така си направих нещата и всичко беше ОК! Успех!!! cool.gif

• Автор

като прекарам ТВ АУТ-а ще мога ли да гледам филм на ТВ-то и да играя на комрютъра (да чатя,да разглеждам сайтове)??

И за да не гърмят разни неща винаги комутирай (включвай) кабелите когато и двете устройства са изключени! Също така е желателно да са на една фаза. Иначе най-малкото е шум ,а най-много е сервиз за телевизора или компа. :offtopic_s:

• Автор

някой ще отговори ли на въпроса

като прекарам ТВ АУТ-а ще мога ли да гледам филм на ТВ-то и да  играя на комрютъра (да чатя,да разглеждам сайтове)??

<{POST_SNAPBACK}>

като прекарам ТВ АУТ-а ще мога ли да гледам филм на ТВ-то и да  играя на комрютъра (да чатя,да разглеждам сайтове)??

Да, за сърфирането и чата няма никакви грижи. За игрите... зависи колко ти е бързо ПС-то и колко е тежка играта

• Автор

ПС-то ми е AMD XP2200+ ,512ddr400, GF FX5200/128DDR И игри като например

CS,FIFA,COLIN MCRAE 2005,World of Warcraft ЩЕ ПРАВЯТ ЛИ ПРОБЛЕ МИ????

Дори и да вървят нормално има друг проблем - саунд картата. Все пак тя е само една и няма как да стане, ти да си цъкаш играта със звук, а другия да си гледа филмчето в другата стая. Ще трябва да се лишиш от звука на играта.

...дали ще ти секът филмите или играта, докато играеш.... ами пробвай, едва ли някой може да ти каже със сигурност. Зависи на каква резолюция ги играеш с какви видео ефекти и т.н.т

• 3 седмици по-късно...

А какви са настройките за да се получи този ефект - мен конкретно ме интересува следния въпрос: Как да си настроя видеокартата, така че на телевизора да изкарва една презентация на POWERPOINT която да си тече, като в същото време аз да си работя на лаптопа други неща?

Видео контролера е Intel® 82852/82855 Graphics Controller Family.

Редактирано от johnnie (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.