Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой Windows Vista?

Featured Replies

Здравейте може да има подобна тема, но напоследък излязоха доста нови версии на Виста и искам да пусна нова тема, за да получа актуални отговори. Въпросът ми е следния - Виста в общи линии е:

1.Windows Vista Home Basic

2.Windows Vista Home Premium

3.Windows Vista Business

4.Windows Vista Ultimate

Компютърът си го купих преди 2 седмици и му сложих XP поради това, че много мои приятели ме плашиха, че ако сложа виста ще зацикля доста...

Та компютърът е с параметри:

INTEL PIV DUO 2.50GHz CONROE E5200, 2M, 800, BOX, Dual Core

GIGABYTE P35-S3G, P35, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, GLAN, LGA775

CORSAIR 2 x 1GB DDR II 800

SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

Препоръчайте коя от Вистите е най-добре за тези параметри...

Благодаря предварително!

• Автор
Home Premium или Ultimate .Няма да имаш проблеми

А с игри като Crysis или NFS Most Wanted ще товари ли много RAM-а или няма да има проблеми да вървят без сеч...?!

Ultimate е избора,по-тежка,но с много повече възможностти. biggrin.gif

А с игри като Crysis или NFS Most Wanted ще товари ли много RAM-а или няма да има проблеми да вървят без сеч...?!

Ако беше казал и какво ти е видео-то... можеше да ти отговорим нещо приблизително sad.gif

ако слагате виста само за проба, то най-разумния избор е хоум премиум (основно заради наличното аеро, с което се проверява повеедението)

но, дори и да е за постоянно по-разумния избор е виста хоум премиум - това че ултимейт има повече възможности за повечето хора е минус, те така или иначе използват външни програми

едни от най-големите плюсове на ултимейт спрямо останалите издания са възможноста за заключване на дялове и криптирането им

всичко останало, остава неизползваемо (което е жалко, защото софтуеъра е много добър)

на основните разлики (разлики!!!) са допълнителният плейър (който е отличен за съвременни решения за "домашно кино) и всичко което отива в графата "Windows Ultimate Extras": а тук влизат няколко игри, 1-2 приложения и малко повече звукови схеми

но моят съвет е да използвате Хоум премиум - така получавате един ултимейт, без добавки, които така или иначе няма да използвате

Aquaris, пропускаш още нещо, което го имат само Vista Business и Ulimate: Осигуряване на защита срещу отказ на хардуера с пълното архивиране и възстановяване (Windows Backup and Restore Center). Не знам защо се подминава с лека ръка...

Ето снимка:

anmski.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Aquaris, пропускаш още нещо, което го имат само Vista Business и Ulimate: Осигуряване на защита срещу отказ на хардуера с пълното архивиране и възстановяване (Windows Backup and Restore Center). Не знам защо се подминава с лека ръка...

Ето снимка:

anmski.jpg

Аз бих му предложил да изтества (и) Vista Enterprise, поне аз като по-простичък инсталирам и тествам нея. По разбираеми причини тя не присъства често като заглавие по българските форуми и тракери но от личен опит я препоръчвам.

Ето и кратки сравнения и описания на български език - цък и цък :speak:

• Автор
Ако беше казал и какво ти е видео-то... можеше да ти отговорим нещо приблизително sad.gif

Това е видеото, извинявам се...

SAPPHIRE 512M HD3650 DDR III PCI-E

благодаря за пояснението nologo - много правилно, това е полезна опция и ще я имам предвид при бъдещи коментари

но това ме навежда на друга мисъл - мнгоо хора изключват напълно бек-ъпа и систем рестор и дори самия сървиз на приложението. защо ли? не се намем да отговоря а и няма голям смисъл (от отговор)

Аз съм с Home Premium Service Pack 1 и съм адски доволен. Не съм пускал Ultimate на същата машина, но ми се струва че е по-пъргава. :P

по-пъргава от....?

(лично: от хр със сигурност е по-пъргава, по пътя на логиката би трябвало и от ултимейт)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.