Премини към съдържанието

odongur

Потребител
 • Публикации

  19
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за odongur

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  в зоната на здрача
 1. Истината е ,че и аз не искам да се заяждам, вкраяна краищата всеки е свободен и пълнолетен и има собствено мнение. Много искам учителите да успеят,защото мисля че го заслужават. Защото мисля че колкото по-добре се чувствува един учител-толко повече ще се старае. В края на краищата всеки иска да се докаже в своята област. Просто трябва да има стимул. Колкото до парите-всички плащаме данъци и според мене по-добре да се дадат пари на БЪЛГАРСКИТЕ учители, отколкото примерно на Франция за военни кораби. А за правописа съжалявам. Не съм неграмотен-просто трудно боравя с тази клавиатура. И ме ловят нерви.
 2. Незнаех, че съм безумец. Благодаря , че ми го обясни. Държавата,в която живееме е супер. И когато някой излезе на улицата да се бори за своето достойнство се среща с хора като тебе. Някой плаща ли ти или ти просто си зъл и зомбиран? Или си ченге. Или пак задавам безумни въпроси. Всеки който е против стачката е предател спрямо децата си. Ти имаш ли? Или не учат в държавни училища? Стига безумия. Мисля че това е провокация.
 3. Аз съм родител и вярвам в добрите им намерения. Ще кажа защо. Не знам ти дали имаш деца,защото ,като ти гледам отношението то е все едно че мразишдецата си. Защото , ако можеш да си позволиш, като нашите министри, например, ще изпратиш децата си да учат в чужбина. А ако не можеш? щЕ СЕ ПРИМИРИШ ЛИ децата ти да останат аутсайдери, за това , че някакви нещастници са решили, че другите деца/ различни от техните/ трябва да живеят кучешки живот и то при положение,че си плащаш редовно данъците. Това ли е ЕВРОПЕЙСКИЯ съюз. Там такива ли не3ща се случват? Покажи ми една страна от обединена Европа в която се случват подобни неща. Сега се говори усилено за купуване на гласове за изборите. Ти да не се продаде срещу учителите? Все едно че продаде душата си на дявола. НЕКА СИ ХАЛАЛ.
 4. Правителството твърди,че повишението на заплатите на учителите щяло да вдигне инфлацията. Тогава предлагам следната рецепта. Предлагам всички от пограничните райони, а и всички други които могат да си го позволят, да си харчат парите в чужбина. Като вземат заплата, да отидат в съседните нам държави и да си напазаруват всичко необходимо. Така няма да оказват инфлационен натиск върху българския пазар и гадните бизнесмени няма да вдигат цените. По този начин българския народ ще постигне две неща най- малко. Първо: ще помогне на учителите-Орешарски няма да може да твърди , че има много пари в обръщение и Второ: Ще отслаби финансово българските олигарси,които са истинските собственици на правителството.
 5. За тона съжалявам. Наистина. Заклевам се. Но това, че защитавам бясно учителите не е съвсем така. Значи, според мене учителите са тези, които по някакъв начин насаждат прогреса в главите на подрастващите. И не само това. Те така също спомагат при формирането на техните характери. Помисли например, как можеш да убедиш някое дете, че всичко на този свят се постига с труд, при положение, че в момента пример за подражание, са най-големите престъпници. Как може да постигнеш това като веднага ще получиш отговора: "Ти като се труди толкова та докъде достигна" . Тези които се отнасят с учителите по този начин не пращат децата си в държавни училища. На тях им дреме, дали децата там получават качествено образование, дали учителите са доволни от живота си. Аз може и да съм некомпетентен. Сигурно е така, защото иначе щях да съм в народното събрание. Там са компетентните. Виж каква държава построиха за себе си. Само че за сега и аз живея в тази държава и не искам да се чувствам аутсайдер, за това, че не съм такъв крадец като тях. Защо за да се чувствуваш човек да трябва да напуснеш България, която езавладяна от тези хайдуци. Казваш, че учители стават само тези които не стават за нищо. Ами за 300 лв. Какви да се хванат? Нали за това е целия зор. Когато предлагаш добри условия ще се хванат и отличници. Като например във футбола- всеки иска да играе в голям отбор. Ще кажа за последно. Индианците са загубили срещу бледоликите защото белите са носители на прогреса. Къде са индианците сега? Да не отидеме и ние там?
 6. Абе Мунчо, ако твоите деца си лягат гладни, или няма какво да облекат , или са смачкани от всякъде, или са аутсайдери,без самочувствие,или ти служиш за присмех, то можеш ли да учиш чуждите деца. И на какво ще ги научиш? Да приличат на тебе? Аз не искам такива учители за моите деца. Искам свободни, щастливи задоволени учители, защото те ще предадат това свое настроение на децата. А не злоба , комплекси и безсилие.
 7. Гледам мач, ама понеже сме много слаби,да внеса малко разнообразие. Значи, вучителския трут според мене това което наричаш производителност е малко относително. За какво говоря. Ако например ти си учител във "Факултета" или " Христо Ботев" дори и Аинщаин да си бате резултата ще ти граничи с нещо, което наричат "ЗИРО".Защото според мене Това,без да звучи цинично но наподобява малко на секс-трябва най-малко двама души и да го искат. Защото да дадеш не е като да вземеш. На човек може да му вземеш парите,телефона,дори жената, но не можеш да му дадеш,ако той не иска да приеме. Въпроса тук е дали искаш да дадеш-в случая знания. Ако ти си притеснен,ако децата ти са голи ибоси , защото не можеш да ги облечеш,ако няма какво да сложиш на масата,ако отиваш на работа със стари иовехтели дрехи-извинявай пич но какво ще дадеш тогава. По принцип дава този който има,който е спокоен и уверен. Като вдигнеш заплатите на учителите ще видиш кой е СТИСНАТ и ще го отстраниш. А така какво ще видиш? Според мене учителската професия не може да се сравнява с никоя друга.
 8. Аз мисля че правителството и синдикатите са от една страна-от другата. Синдикатите никога не са били синдикати на наемния труд. Иначе щяха да ги закрият. Ти представяш ли си да имаш толко власт и полиция на разположение и пари и съдебна система и фактори от подземния свят и да позволиш на някакви си синдикати да ти мътят водата. Синдикати които не могат да финансират и една стачка, ами се молят на банките да разсрочат заемите на учителите. Какъв авторитет имат тези синдикати? Но виж как се ежат. Защо? За да предизвикат правителството и премиерът да откаже да преговаря под натиск. Еми ще откажеV Това премиер ли е или кромид лук. Много ясно че ще откаже . На него му трябва време да вдигне цените. Ако не беше така до сега да е приключил и със стачници и със синдикати. За правителството това не е проблем. Техните деца не учат в тези училища.
 9. Извинявай Стачник но аз не разбирам дали си на страната на учителите? Значи за какво политизиране става дума-това което казвам е реалност. Според мене. Например; Учителите ли вдигат цените с техните мизерни заплати? Според мен-НЕ. Защо правителството не преследва спекулантите? Защо се ползва от инфлацията за да пълни бюджета с излишък и какво мислят да правят с него. В условията на валутен борд инфлацията не може да расте до безкрайност, защото реално парите ще се съберат в ръцете на малка част от обществото. Това е ясно и на врабчетата. Тогава защо инфлацията скочи шоково? Може ли това да продължи? Какъв ще бъде резултата на изборите? Ще има ли предсрочни такива? Кой ще ги спечели? Виждаш ли колко въпроси от нашия живот. Неща, които ще се случат на нас в няшата родина. Не казвам ДЪРЖАВАТя май не е наша. Но ние сме тук и не само за да платиме сметката. Учителите правят нещо наистина възхитително. Може ли да си толко беден и така да се заинатиш. Покланям се. А иначе мисля че ги използват за да правят пари на техен гръб и искам да го кажа на глас. Само тая клавиатура където ме вбесява. Извинявам се за правописа. И ако съм обидил някой.
 10. Гледам в момента телевизия и виждам тържествуващите физиономии на синдикатите. Постигнали били победа. Те може и да са постигнали победа . А учителите? Дали те постигнаха победа? Ако има някой учител по математика ей така от скука да си направи труда да пресметне след този ценови шок дали заплатата му не е намалена вместо обратното. Опитах се днеска да разсъждавам на глас по въпроса, но тази клавиатура ме изнервя и си обърквам мисълта. Все пак. Това е парадоксална стачка. Учителите стачкуват, а печелят спекулантите и правителството. Колкото по- дълго стачкуват-толко по добре. Хората си мислят, че цените се вдигат заради стачката и всичко протича по план. Аз мисля че щом правителството форсира така цените то това значи, че се кани да напуска власта. Сигурно социолозите предсказват крах на изборите и ще има натиск за предсрочни парламентарни. С този ценови шок се целят най-малко две неща; Първо- новото правителство да няма на къде да вдига цените и така новите кръгове да бъдат ограничени финансово и второ сегашните приближени бизнесмени да се налапат здраво, като за последно. А ние да платиме сметката. Както винаги. Бедни учителю, добре си изучил тия бандити, как не можа да ги научиш и да обичат родината си и народа си. В тази часове те вкупом са бягали.
 11. Предлагам, да помислиме за следното нещо. Учителите стачкуват вече толкова време и финансовият министър непрекъснато чертае апокалиптични картини как ще се увеличи инфлацията, как ще падне валутния борд, как ще избягат инвеститорите идр. През това време тайно и полека цените си растат ли растат. Според мене не учителите вдигат цените, защото те още нищо реално не са получили. Какво се оказва. Правителството използва учителите като параван за да стимулира спекуланти които надуваики инфлацията в условията на валутен борд реално ограбват българския народ, защото няма девалвация, която да изравни нещата. Оказва се, че от тази стачка реално печели правителството и обръчите около него. На практика колкото по-дълго продължава стачката, толкова по-големи приходи реализират те. За това стачката за тях е седянка-седят си иси трупат пари чрез инфлация. А ние работим от сутрин до вечер. Финансовият министър твърди, че ще си подаде оставката. Както се казва в оная реклама-" ДА ДА " Никой финансов министър не напуска хазна пълна с пари-плъховете напускат кораба когато започне да потъва. Къде тук е мястото на синдикатите? Те можеха отдавна да се споразумеят а не демонстративно да притискат правителството. Никое правителство няма така позорно да отстъпи. Тогава какво? Мисля че и синдикатите участваха във тоя фокус-аз стачкувам-ти печелиш. Това не го може нито Астор, нито Мистър Сенко, а дори и Дейвид Копърфийлд. За такова нещо трябва едновременно мисъл и организация. Нещо като мачовете на Левски. След тази парадоксална стачка според мене авторитета на синдикатите ще се срине окончателно, защото те никога не са били на страната на наемня труд, но банковите сметки на върхушката им-преценете вие.
 12. Правителството използва учителската стачка за да вдига цените чрез обръчите от фирми. Това е една форма на ограбване на българския народ. При валутен борд чрез инфлацията се исмукват реални пари от обикновените хора и се вливат в джобовете на кръговете и бюджета. За цялата тази операция после ще бъдат обвинени учителите. Това правителство леко полеко се превръща в основен враг на българския народ. Тяхната лакомия ще доведе до падането на валутния борд, защото европейският съюз няма да търпи тези спекуланти и да им плаща сметките. Както впрочем правиме ние. Комунистическите правителства обикновено падат. Мисля че и синдикатите участват в тези делавери. За това преговорите се протакат толкова дълго. За да може цените да се вдигнат колкото трябва и след това да се обвинят учителите. Правителството използва учителската стачка за да вдига цените чрез обръчите от фирми. Това е една форма на ограбване на българския народ. При валутен борд чрез инфлацията се исмукват реални пари от обикновените хора и се вливат в джобовете на кръговете и бюджета. За цялата тази операция после ще бъдат обвинени учителите. Това правителство леко полеко се превръща в основен враг на българския народ. Тяхната лакомия ще доведе до падането на валутния борд, защото европейският съюз няма да търпи тези спекуланти и да им плаща сметките. Както впрочем правиме ние. Комунистическите правителства обикновено падат. Мисля че и синдикатите участват в тези делавери. За това преговорите се протакат толкова дълго. За да може цените да се вдигнат колкото трябва и след това да се обвинят учителите. Правителството използва учителската стачка за да вдига цените чрез обръчите от фирми. Това е една форма на ограбване на българския народ. При валутен борд чрез инфлацията се исмукват реални пари от обикновените хора и се вливат в джобовете на кръговете и бюджета. За цялата тази операция после ще бъдат обвинени учителите. Това правителство леко полеко се превръща в основен враг на българския народ. Тяхната лакомия ще доведе до падането на валутния борд, защото европейският съюз няма да търпи тези спекуланти и да им плаща сметките. Както впрочем правиме ние. Комунистическите правителства обикновено падат. Мисля че и синдикатите участват в тези делавери. За това преговорите се протакат толкова дълго. За да може цените да се вдигнат колкото трябва и след това да се обвинят учителите.
 13. Ако бъдат оставени сами учителите няма да се справят защото на управляващите не им дреме. Техните деца не учат втези училища. Да не говориме че НЕДОНОСЕНИЯ ( Станишев) няма семейство и деца. Каквото и да се говори да натикаш учителите в ъгъла е не престъпление-ТОВА Е ГРЯХ. Това е самоубииство на нацията и държавата. Трябва да се види управляващите дали са българи или национални предатели. Главният прокурор какво спи? Той български прокурор ли е или е мекере? Нямало пари. А има за крадене. БТК Балкан, Автомагистрала Тракия, да изброявам ли още?Никакъв проблем щом е да се краде. Държава на мафията. От такива нищо добро не може да се очаква. Трябва час по скоро да си ходят. Иначе ще трябва да си ходиме ние. Според мене всички трябва да подкрепят учителите, а те не трябва да се плашат. За толкова пари винаги могат да си намерят работа. Сега не е 95г. Да видиме как правителството ще внесе Виетнамци да преподават по БЪЛГАРСКИ език. Гади ми се от тея копеляци. Дано се пържат в ада.
 14. Цялата работа е че нямаш деца. За сега. Пожелавам ти да имаш много. Но не ти пожелавам да гледаш как съседските понеже могат да си го позволят ходят в частни училища и след време стават хора, а твоите остават в зоната на здрача.Погледни циганчетата. Те сами са си го избрали. А вместо тебе избира някакъв гадняр (ВЪЛЧЕВ), който има претенции да се нарича БЪЛГАРИН. ДАНО СЕ ПЪРЖИ В АДА.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...