Премини към съдържанието

blipiblop

Потребител
 • Публикации

  10
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за blipiblop

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

897 прегледа на профила
 1. Началото сработи! За малко да се обеся от кабели, но успях да свържа лаптопа, проектора и ресийвъра на един контакт. Шумът е значително по-малко, да не казвам неуловим с просто УХО. Някой има ли идеи как може да се оправи това без да е нужно да правя ново окабеляване и основен ремонт на стаята
 2. Основният проблем при мен е разстоянието... В права линия, разстоянието от проектора до ресийвъра е около 6 метра. Плюс това в права линия, ще пречи на сваланято на екрана, който е монтиран на тавана. С извивките на стаята, ще ми трябва около 15 метра HDMI, за да компенсирам всички ъгли и височините. Другият основен проблем е, че използвам изхода за видеото на ресийвъра и съм включил в него телевизора. Ще е занимавка ако всеки път когато гледам филм на проектора, разкачам телевизора и закачам проектора. Знам, че има други варианти за извеждане на аудиото, но главно ме интересува, дали някой има идея от какво може да е този шум (пищене) и как може да се редуцира. Не виждам как ще стане това, тъй като проектора и ресийвъра са в два противоположни края на стаята.
 3. Да, тогава няма този шум, но звукът, който излиза от жака на проектора е много лош. Звучи все едно съм пуснал през ресийвъра .AMR файл (много зле). И дори и да ставаше, това не е опция за мен, защото проекторът е в единият край на стаята на стойка на тавана, докато ресийвърът е в другия край на стаята разположен ниско на секцията. Ще ми трябва поне 15 метра аудио кабел, за да прекарам звука от едното място до другото така, че да не се спъвам в него.
 4. Здравейте, Имам един казус с озвучение на импровизираното ми домашно кино. Използвам система в която свързвам към лаптопа си проектор Optoma HD66 като изкарвам звука през домашната си система 5.1 с ресийвър Pioneer VSX-531. Проекторът е свързан посредством HDMI кабел, а настройките на лаптопа ми (Lenovo G50-80) са да извежда аудиото вместо през HDMI, през аудио жака и е свързан с 3.5мм двоен аудио жак дълъг 5 метра. В момента съм поръчал външна звукова карта и 10М TosLink кабел (SPDIF), за да мога да свържа аудиото да минава през 6-те канала на системата (вместо през 2 както в момента със стерео жака). На този етап не мисля, че това ще оправи проблема, тъй като този проблем е отдавна и ту се чува по-тихо, ту по-силно, но винаги има едно "пищене" много високо-честотен звук. Понякога се е оправяло с нов аудио кабел, но в крайна сметка в даден момент винаги се появява. Има случаи в които слагам стар аудио кабел (който съм купувал преди и е правил проблем) и от него няма шум. Не мога да разбера от къде идва този шум. Какво открих: ... Наскоро забелязах една тенденция - Докато е пуснат звука през лаптопа и отива директно към ресийвъра не се чува нищо, но щом включа HDMI буксата на проектора, този шум се появява незабавно (без дори да е пуснат проектора). В тази връзка пробвах да изключа проектора от мрежата (тока) и шумът изчезва. Така съм в един омагьосан кръг в който имам или звук или картина (не може и двете, защото има шум). Пробвах да пусна звукът и през Bluetooth, но това не е решение. Вярвам, че това е проблем свързан с електрическото напрежение, но съм крайно незапознат с тази сфера. Знам, че има значение сечението, дължината на кабелите и други компоненти, но знанията ми по тази тема са оскъдни. Смятам, че аудио кабела е много дълъг (5 метра), но няма как при положение, че проектора е в едната част на стаята, а аудио системата в другия. Какво направих: ... Помислих, че тъй като проекторът е включен към разклонител с дълъг кабел и много гнезда, може това да създава някакво напрежение, което да се отразява на звука. Затова изключих всичко от разклонителя и включих проектора директно в контакта. Това не промени нищо, отново има същият шум. Моля, ако някой има теории, хипотези, предложения или друго, което може да е от помощ, нека пише. Може да ми пишете на лично съобщение ТУК, а аз ще публикувам отговора на този казус, ако бъде решен.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...