Премини към съдържанието

arincome

Потребител
 • Публикации

  39
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от arincome

 1. Съвет №6 е относно времето, което е най- ценният ресурс на предприемача.
 2. Съвет №5 е относно подбора на хората, с които работиш.
 3. Съвет №4 е за първостепенната важност на личния живот пред бизнеса. Бизнесът допринася за плодотворния личен живот.
 4. Съвет №3 е относно намирането на клиенти- колко сложен е този процес.
 5. Съвет №2 е за важността на ценообразуването и избягването на грешките, които могат да доведат до загуби.
 6. В бизнеса не е възможно да знаеш всичко. И никой не го очаква. Съвет №1 е за това как да постъпваш, когато не знаеш отговорите на въпросите, които възникват пред теб.
 7. Икономики не съществуват, докато някой не купи нещо! И икономиките престават да съществуват, когато не се извършва продажба. Мениджмънтът тогава решава „клиентите не купуват нищо, така че нека просто да уволним служители/работници, да орежем бюджетите, да се снишим и да се посвием по нашия път към величието!“ Да се проучват клиентите, да се срещаме с тях и да им задаваме въпроси, за да можем на определим какви са техните проблеми и възможности, а след това заедно с тях да намерим подходящи решения изглежда да е умение, загубено за цяло едно поколение. Как се случи това можете да прочетете на следния линк.
 8. Когато се подготвяте за успех през 2013, има 6 общи грешки в планирането, които трябва да се избегнат, за да постигнете своите цели. Тези грешки може да бъдат фатални и да ви донесат загуби. На вас ви е нужен план, за да постигнете победа, а не да загубите. Повече то темата на следния линк.
 9. В условията на криза осигуряването на високи доходи не винаги е възможно. Този процес става по- сложен, и подходът към осигуряването на необходимите и достатъчни доходи се променя. Възможността за получаване на високи възнаграждения намалява по ред причини- основната е свиване на растежа на брутния вътрешен продукт. Така приходите във фирмата, в която работите вероятно не нарастват със същите темпове, както в минали години. Може и да няма растеж. Как да по- добре да използваме доходите си по време на криза? Ето продължението.
 10. Аугментед Реалити технологията навлиза все повече и повече с конкретни приложения в различни сфери. Навлиза в живота на хората и чрез използване на публични места. Ето едно такова маркерно Аугментед Реалити приложение.
 11. Ако си попаднал тук по какъвто и да е начин, имаш изключителнана възможност да се запознаеш с едно от най- новите приложения за игри чрез помощта на Аугментед Реалити технологията. Следвай този линк. Там те очакват и други приятни приложения.
 12. Виждали ли сте куче да се катери на дърво? Много вероятно е да не сте. Всички знаем, че кучетата не се катерят по дървета. Има обаче отделни изключения. За първи път как куче се катери на дърво е било демонстрирано през 1986 година по едно телевизионно шоу в Съединените щати. Кучето и неговият стопанин са живели в малко градче в Южна Каролина. Впоследствие кучето, наречено Flat Nose- Сплескан нос (от порода булдог) става световно известно, влиза в книгата на рекордите на Гинес. За този забавен факт, и за размислите зад него ще научиш повече, ако посетиш следния линк. Там има и видео за това, как едно куче се катери на дърво.
 13. По Шон Лус. За да успяваме в нашите професии, ни е нужно силно здраве и издръжливост. Не само за спорта са необходими тренировки за физическа издръжливост. Това е нужно и за всички други професии. Следващият пример е прекрасно доказателство как подготвеният и трениран човек успява да постигне това, което желае. Става дума за Боби Фишер- световен шампион по шах през 1972 г. Събитието има не само спортен характер- това е времето и на Студената война, когато двете супер сили- САЩ и СССР, се противопоставят с всички възможни сили и средства. За шахматната корона спорят Боби Фишер- САЩ, и Борис Спаски- СССР. Светът наистина е изправен пред реална военна опасност- атомните оръжия и на двете държави са в готовност. Мачът между Фишер и Спаски е все едно война между двете супер държави. Затова и двамата състезатели за се готвили много сериозно за този финал. За да научиш повече за тази история, следвай този линк.
 14. Учените ни казват, че за едно денонощие човек е изложен на влиянието на 45 000 до 51 000 вътрешни размисли, които възникват в мозъка. Често на минута през мозъка ни минават около 150 думи, най- много 11 секунди може да минат без да се появи нова вътрешна мисъл. И какво се случва, ако тези вътрешни мисли са негативни- нещо, което се случва навсякъде около нас, и с нас самите. Неизбежно е при консултанти по продажбите, особено новите, когато срещат затруднения, да се отдава на вътрешните им размисли, за голямо съжаление често негативни. Често сме ги чували да казват: “Не смятам, че е готов, постоянно не мога да го открия на работното му място, винаги казва не, никой никога не му е продавал нещо преди, толкова е труден, и т.н.“ Всичко възможно негативно е изсипано в този сценарий. За това не се изненадвайте, че такива консултанти не могат да продадат. Как да убедят клиента да инвестира във вашия продукт, когато самите те не считат, че това може да стане? И тъй като отново става дума за положителната нагласа, ето една история, която илюстрира колко е важно да си позитивно настроен. Спомняте ли си приказките за шута на краля през средните векове? В кралството шутът е бил единственият, на който е било разрешено да забавлява краля. Един ден шутът разказал шега, която не се харесала на краля. А ето и продължението на историята.
 15. При всичките спорове що е то "нагласа" и как влияе тя върху човека, ето едно много забавно и кратко видео, което ще те развесели и ще ти помогне за положителната нагласа. Следвай линка към видеото.
 16. От Сет Годин- Лилавата крава (Seth Godin- Purple Cow) Помните ли доста одумвания „военнопромишлен компекс“? Идеята, която стои зад него, е пределно проста. Правителството купува оръжие. Фирмите получават пари от данъци, за да правят оръжия. В същото време откриват нови работни места. Хората плащат данъци. Тези данъци се използват за закупуване на още оръжия. Цикълът изглежда съвършен: правителството става по- силно, безработицата намалява и всички са щастливи. При все че военнопромишленият комплекс носи отговорността за доста от злините на света, не може да се отрече, че е истински симбиотична система. Ако една част от него се разраства, другите бързо я следват. През последните петдесет години обаче съществува друга симбиотична система, вероятно пораждаща дори по- голямо богатство от военнопромишления комплекс (с доста по- странични ефекти). Аз я наричам „телевизионнопромишлен комплекс“. Причината, поради която трябва да му обърнем внимание, е, че той УМИРА. Около тази идея беше построен един много сериозен икономически механизъм, който си отива. Краят на този комплекс е причината за целия смут, който цари между фирмите в момента. Системата беше проста. Намерете достатъчно широка пазарна ниша, която се разраства и все още никой не доминира в нея. Постройте фабрика. Купете голямо количество телевизионно време. Рекламата ще доведе до разпространение и продажби към крайни клиенти. Продажбите ще създават ДОХОДИ и ще осигуряват заетостта на фабриката. Ще научиш повече за телевизионно- промишления комплекс, изложено от гуруто на маркетинга Сет Годин, ако следваш този линк.
 17. По Шон Лус. Нагласата е заразителна. Големият лидер с положителната си нагласа може да увлече всеки със себе си към върха. Нагласата е едно от най- важните неща, което имаме на разположение в бизнеса, и специално в продажбите. Ето една житейска история, която показва различната нагласа към едно и също събитие, на различни хора. Историята е за двама Зен монаси, които се прибирали в манастира, когато срещнали една жена, която стояла на брега на реката, и плачела. Единият от монасите отишъл до нея и казал, "Уважаемо госпожо, защо плачете?" Тя отговорила, "Не мога да прекося реката, без да си намокря роклята, а отивам да се женя. Какво да направя?" Тогава този монах й казал, "Качете се на гърба ми и аз ще Ви пренеса през реката." След като преминали реката, той оставил жената на другия бряг. След това продължил с брат си- другия монах- към манастира. За да прочетеш историята до края, следвай този линк.
 18. Искам да създам малко забавление у четящите тук, като преразкажа нещо, написано от Марк Твен за Том Сойер. Днес, 135 години след излизането на книгата, можем да разсъждаваме за „бизнес“ нюх и умения за „продажби“ у Том Сойер, за неговата положителна нагласа, независимо че е нещастен от наказанието на леля Поли. Леля Поли наказа Том за това, че бягаше от училище. За наказание той трябваше да излезе в събота сутринта и да вароса ограда с размери девет на тридесет фута. Няма начин Том да се е чувствал щастлив от този факт. Докато всичките му приятели играеха навън, той трябваше да варосва ограда. Първоначално Том се почувства смутен, измамен и изигран. И все пак, какво направи той? В този тъмен и безнадежден момент го озари вдъхновение. Виж продължението, като последваш линка
 19. Разположена в Алпите на около 40-на км. на юг от езерото Бодензее, сгушена между Швейцария на запад и Австрия на изток и юг, държавата Лихтенщайн има територия 160 кв.км. и население от около 36 000 души. Официалният език е немски. В момента е най- богатата държава по Брутен вътрешен продукт на глава от населението- над 120 000 USD , и е държавата с най- малък вътрешен дълг. Освен това има и една от най-ниските безработици в света- около 1.5%. Лихтенщайн е конституционна монархия, управлявана от принц. Дели се на 11 общини. Столица е Вадуц, но най- големият град е Шаан. Населението на всеки от 2-та града е към 6-7 000 души. Лихтенщайн не е член на Европейския съюз, но членува в Еврозоната. Известна е още като "данъчен" рай. За да се запознаеш как можеш да "наемеш" държавата Лихтенщайн под наем- за 70 000 USD на денонощие следвай този линк.
 20. Списъкът е много интересен, започва с Исландия, която е на 20 място, и завършва с .... Класацията е страшно интересна и изненадваща, от нея ще научиш нови факти като Jersey, Guernsey- имена на острови в Нормандския залив. Както и колко малки държавици влизат в тази класация, а липсват огромни държави. Виж видеото, няма да съжалиш ...
 21. По време на предстоящото автомобилно изложение „2012 Qatar International Motor Show“, което ще се проведе между 25 и 28 януари тази година в катарската столица Доха, автомобилният гигант Mercedes-Benz ще представя новите си модели автомобили и нововъведенията по тях с помощта на технологията Augmented Reality. Виж целия материал и видео демонстрация на следния линк.
 22. По Крис Лайтъл. Ако вляза в магазин за дрехи, за да си купя нов син костюм, един добър продавач на дрехи ще ме погледне и ще каже:”Вие сте номер около 42 на дължина, нали?” Аз ще отговоря,”Точно така.” Преди да разбера, той ще е избрал син костюм за мен и ще каже, „Нека просто пробвате този за да видим как е размерът.” Със сигурност, ще бъде костюмът от $400. Значи, аз влязох в магазина с цената от $200 или $250 наум. Затова в момента, в който видя етикета с цената, аз се съпротивлявам, казвайки, че костюмът, който съм облякъл, е твърде скъп. Тук, добрият продавач на дрехи ще каже:”Просто исках да видите най-хубавият костюм, който имаме, г-не. Невероятна смес от вълна е. Погледнете подгъва и хастара. Пътувате ли?” Аз отговарям, „Да, около 150 дни на година.” „Този костюм излиза от куфара буквално без гънки, така че ще изглеждате изключително, когато пристигате в което и да е направление.” Трябва да се съглася, че е красив костюм и ще се почувствам поласкан, че той е решил да ми го покаже, въпреки че не искам да инвестирам тези пари. Но сега, когато продавачът ми показва костюмът за $300, той ми изглежда по-евтин. Той е повишил очакванията ми. Аз съм спестил $100, купувайки костюм, който е $100 повече отколкото бях склонен да платя. В крайна сметка, костюм от $300 е с 25 % по-евтин от костюм от $400. Но ако продавачът ми беше показал костюм от $150 за начало, той трябваше да вложи много повече усилия, за да ме накара да купя костюма от $300. Да запомним това: Пътуването надолу е по-лесно отколкото качването нагоре. Винаги започвайте от високо и се спускайте надолу, вместо да тръгвате от ниско и да се опитвате да надграждате. Колко от клиентите ви някога са ви питали дали могат да изхарчат повече, отколкото вие им предлагате? Още по темата за това как да имаме високи доходи следвай този линк - Доходите днес!
 23. За мен е по- добре, определено. Но от толкова много литература, която съм прочел, излиза, че масово четящите само сканират за няколко секунди текста, и едва тогава решават дали да останат, или да "отлетят". Сега както остана постът ще даде възможност на "бързите" да отидат на историята още в началото, ако желаят, а на други, "по- четящи" хора- евентуално след като прочетат анотацията. Благодаря Ви за изключително коректното отношение и споделените впечатления. Ценя ги високо.
 24. Добре, дописах анотация, дали сега е по-добре според вас?
 25. Lisa Haneberg (Лиза Ханеберг) е известна с книгата си- "Focus like a laser beam: 10 Wasy to do What Matters Most" (Фокусирай се като лазерен лъч: 10 неща, които имат най- голямо значение). Освен това Лиза е известна и като много интересен събеседник и мотиватор. Особено много харесвам едно видео на Лиза Ханеберг, което често си пускам. Многократно съм го използвал за мотивиране на екип, и за собствено "зареждане". Надявам се да се хареса и на други. Можеш да видиш това видео с хубаво музикално оформление , ако отидеш на линка "Остават ти 2 седмици до пробива, който ще извършиш!" . Отпусни се, гледай, слушай и обмисли.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване