Премини към съдържанието

andreas500

Потребител
 • Публикации

  347
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

38 Добра репутация

2 Последователи

Всичко за andreas500

 • Титла
  Почетен потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  IT, Компютърна техника, Компютърни технологии, Компютърни мрежи, Софтуер, Хардуер, Програмиране
 1. andreas500

  Някакви щети по телефона?

  100% лош контакт е бил, тъй като това стана при около 40% вкарана букса, реално тъкмо се докосваха пинчетата вътре. Лично направих опит. Ако беше накъсно - още сега търча във Варна да ми ремонтират телефона гаранционно, тъй като дори няма да запали. А относно камерата - на дневно картината е повече от перфектна, леко да се затъмни - започва да розовее. Другата седмица ще го карам на сервиза Благодаря ти
 2. andreas500

  Някакви щети по телефона?

  Разбира се, че съм го купил от легитимен магазин. gsm-bg.eu От там и мои познати са купували и са много коректни. Днес говорих с тях. Казаха ми че най-късно понеделник ще ми вземат телефона за профилактика и ремонт. Имам 2 години гаранция. Само не разбрах какво е причинило, ако изобщо е имало такова зъзкане? Лош контакт, на късо или?
 3. Здравейте. От днес съм собственик на HTC One M7, малко по-специфичен - 16ГБ модул. Тъй като очевидно години наред е стоял в склад нямаше фабричния заряд в батерията, който имат повечето телефони, за да можеш да го разгледаш и настроиш. Свързах го към зарядното, зареди се около 30%, настроих си всичко и изиграх една игричка. След това батерията падна на 0% и се изключи. Точно тогава реших да го свържа към зарядното. То вече беше включено в мрежата, трябваше да вкарам буксата. Докато вкарвах буксата, се чу (може и да ми се е причуло) един зъзкащ звук, все едно няма добър контакт. Веднага изкарах зарядното. Да мирише на изгоряло - не. Нито от буксата, нито от micro USB-то, нито от никъде. Абсолютно никакви щети. След това пак го сложих и всичко е напълно нормално. Според вас станало ли му е нещо или наистина е било просто лош контакт. Имам и още един проблем и очевидно не съм само аз: Камерата е розова/лилава на по-слаба светлина, на дневна е перфектна. Благодаря предварително Edit: Използввам оригиналното зарядно от кутията.
 4. Предполагам по най-циганския начин ще ми пуснат оптика от близкия суич, а до него пак с SFTP, FTP че дори и UTP пускат. Поне няма да се притеснявам за техниката. Благодаря за отговорите на всички. Simtech не се циганя за защита на сървърите и наистина съм в село, но с 1000 човека не с 300. Не ме интересува откъде ще ми я прекарат. Заради това не се отказах още вчера или ония ден. Както казах НЯМА да разделям мрежата. Не, че познания нямам, а мързел ме тегне отвсякъде вече. Не ми пречи да изградя и 200 мрежи в 20 квадрата помещение, но както и да е. Темата се изчерпа напълно. Както предположих - Дадох спестените пари за простотия, но поне ще имам опитка от тука до стълба! (Ама си нямате представа как се ядосвам сега, ако поне от града не ми прекарат оптиката).
 5. Ами да го режат. Те ще ослепеят после айшето ще ме съди, че заради мен станало.
 6. Сега. Днес се разходих до града и закупих 10 нови дънни платки от официалния сервиз на Dell (не знам колко е официален ама айде). Всичко работи по сървърите, само дъната са отишли. От вчера щях да си прекратя договора с тези боклуци ли боклуци. Дано simtech да знае какво ми казаха след това (работил е в интернет фирма). Започнаха да ми "целуват краката", че и оная работа може би да остана при тях. Казаха, че щели да ми опънат безплатно оптика до мене и такива измишльотини. Тогава аз ги питах - Добре щом толкова знаете от къде ще ми я прекарате тази оптика? Под пътищата дето няма асвалт а само 1 метър засъхнала кал и ако някой съсед е сипал камъчета да излизат лесно тракторите? Че да може всеки втори циганин да ми взима от трасето (и по възможност да ослепее от оптичното влакно) после аз ще изляза виновен (че като гледам какви закони има в тази държава). За това докато ми прекарат оптиката (отново по дърветата и стълбовете, но за мен важното е да си продължа с хобито без да трябва да бъркам в джоба кой знае колко ) ще използвам бавна сателитна връзка. За много хора да сложиш сървъри в мазята е просто служебно задължение, защото да кажем няма възможност за колокация и т.н. за фирмените сървъри, но аз не се занимавам с нищо чак толкова комерсиално. (Няма да споменавам какво държа и т.н.). + че който си е сложил сървърите в мазето и не е подсигурил хубави влагоабсорбатори и добри климатици да е готов да сменя скъпи машини като китайски крушки на всеки 5-6 дена. Сървърите ми се намират не в мазето а в съседната стая. Мисля, че пуснах една тема преди време как заврях един в плевнята (все едно мазето) и как ново захранване нестандартен форм фактор за 200 лева се взимаше и то 235 ватово... Все пак се радвам, че има хора които също обичат да експериментират къде да наврат сървърите си като мен, с разликата, че от това им зависи целия бизнес и като отидат всички отчети, схеми, информация, документи и т.н. на фирмата ще се бие с лан кабела като мен. Благодаря на simtech. Темата може да се заключва. Поне ще имам безплатна оптика след като техниците, които ме познават отдавна дойдоха и се хванаха за главата викнаха там някой от управителите да види какво се е случило. Edit: Сървърите вече работят нормално с нови маршрутизатори и суичове. Сега съм на сателитна връзка докато ми прекарат оптиката. Идващият лан кабел буквално от яд го разкъсах с голи ръце. До simtech - трябва да работим заедно някой път Лек ден на всички! Дефакто аз си дадох 2000лв за поправка, а сега безплатна оптика... то все едно си платих оптиката...
 7. Явно или в моя я няма или съм сляп (май второто по-вероятно.) Имам договор с тези мизерници 4 години вече. Не стига, че аз плащам за уж гарантирана свързаност, а получавам повечето време нестабилни с висока латентност 1-2 мегабита, а сега да ми изпържат техниката. Не, не не НЕ така НЯМА да се разберем с вас......... Утре ще ви пиша, че вече се преуморих от това. Лека вечер на всички.
 8. Абе май вие ме изкарахте глупак. Аз ти казах,че АКО ще изграждам такава мрежа ще купувам такива работи. Не съм казал, че ей сега ще тръгна да я правя. Мога максимум сега 500лв да дам за поправка, но поне 3000лв ще трябват за да възстановя на 99% нещата. Този 1% са нервите, които изкарах сега. Е в такъв случай може в съда съседите да дойдат като свидетели, че заради тяхната мрежа се случи това. Нищо не ми пречи да кажа: "Не ми пука, заради вас изгоря и моята и тяхната техника, а никъде в договора не е описано, че такова нещо може да стане и да взимам аз мерки против това." Наистина в договора нищо не пише за такова нещо.
 9. А не мога ли да им заведа дело за нарушаване на закон? А именно за хвърчащи жички, при условие, че в тези села има жители над 6000, а е описано максимум до 1000 и дори пак не е препоръчително. Толкова корупция... Такава огромна компания да съдя до никъде няма да стигна. Все едно да съдя Microsoft... Никакво дело няма да завеждам, защото всеки ще се скрие като мишка. От другата страна ще се оправдаят точно както каза Force, а и нямам доказателства, че заради тяхната мрежа е станало това. Може да съм им пуснал 20kV и сам... Ако съседите стават за свидетели, защото едва ли няма да си искат техниката. В крайна сметка аз ще си остана с опърлена стая мирищеша на пропилени пари и провалени мечти и проекти, отделно че не се диша там просто сега.
 10. Сплайсери за оптиката. ще има Няма да режа влакната със зъби я.. и да ги слагам с оста. Имах предвид, че крайните устройства на хората ще са устройства тип хибрид. Т.е оптиката влиза в тях и след това се преобразува в обикновен Ethernet. Така е най-безопасно, а за хората най-опростено. Иначе направо да домъкнат щайгите си тука в стаята ми и един къс 1 метър LAN и пак няма проблеми. P.S Не държа сървърен център с по над 1000 сървъра за да правя 2 бекъл трасета. Едно стига все пак имам само 10 сървъра. Сега ще видя какво мога да направя. Дъната им са по 100-200 лева около 2000лв само за смяната на дъната. Толкова пари от къде ще ги изкарам не знам. Суичовете още 100 лева + машрутизатора още 800лв. Нямам ли право да им заведа дело?! Има си закон според който не може да се опъват така трасета и задължително трябва да бъде заземено поне в 4-тири точки по мрежата (за мрежа до 1 КМ). Отделно, че зад всеки суич трябва да стои протектор от пренапрежение и мълнии.. аз виждам една малка кутийка със суиче за 2-3 лева от руския пазар. Не казвам, че са лоши, дават толкова скорост колкото и плащам, но поне протектор да сложат преди тях или да опънат оптики.
 11. Ами нали това казах в едита.. Да бяха изградили оптика. Ще дадат 4000-5000лв отгоре, ама ще имат качествени услуги. Протектор имам, но мрежата НЕ минава през него, защото не подържа такъв тип защита. Използвам едни APC за сървърите и общо взето за цялото помещение, че да не стоя на тъмно като спре тока, което ОТНОВО е редовно явление тук. Всеки ден спира и сме свикнали всички в тези села така. Маркови сървъри, поръчани и сега такова нещо да се случи. Да мине през първо у-во, да го направи да въгленче, да мине във второ и трето устройство (професионални суичове), да ги направи на циганска баница и да влезе в сървърите и компютрите ми. В никакъв случай тези тъпанари няма да направят нещо по върпоса. Като разбраха се крият като мишки и не вдигат телефона, защото много добре знаят с какво се занимавам и защото сега АМА НАИСТИНА заслужават да взема един трансформатор за 1000 волта и да го вържа ПРАВО към жиците на идващия кабел, който всъщност е SFTP (уж от най-добрите по стандарт, но уви...). Вече обмислям този вариант за тях. P.S Има един добър вариант за опъване на Ethernet кабели без да играят ролята на гръмотвод към домовете на хората, а именно чрез подземни тунели и нещо като шахти, които ще са като хъб точки между тунелите. Тунелите на 3-4 метра под земята и ядове няма... P.S2 Не съм ненормален да опъвам като тях кабелите. Ако ще го правя само оптични, нищо друго! И оптиката задължително до прозореца,вратата,стената,чешмата и т.н. на човека, а не до стълба отпред, а след това Ethernet кабел, и пак статичното в компютъра....
 12. Въпроса е, че нямам. До сега такава мизерия не ми се беше случвала. Едит2: Обадих се на хубавия им леснозапомнящ се телефон. Казах им какво е станало и както винаги казаха - Господине, не сте спазили елементарни мерки за безопасност по време на буря, а именно всичко да се изключи... Питах ги - А не е ли ваша работа да заземите мрежата си? Оператора - Мрежата ни е заземена във вашия район, няма какво да направим по въпроса ви. Можем да изпратим техниците на оглед, но предвид вашите обстоятелства ще е безполезно. Аз - Лека вечер. Оператора - Лека и на вас. Е. Това какво означава?! При условие, че тези села се намират в открито поле и е напълно нормално това да се случи. какво им пречи да направят мрежата оптична и ядове никакви няма да има ако ще и 500000kV да ударят някой кабел или да се вградят като статично електричество под много висока честота...
 13. Така. Беше преди 4 часа хубава нощ....... докато не започнаха да се събират облаци и започна да присвятка много силно, поради което цялата ел. мрежа започна да се смущава. Усетих, че ще има страшно силна буря и отидох в помещението ми с компютри и сървъри, за да ги изключа за 1-2 часа и да изкарам интернет кабелите (правя го редовно). Тъкмо отивам аз натам и - ослепителна мълния на може би 2 КМ от мен. В същото време всичко изпука в помещението и сърцето ми отиде да не казвам къде!!! Веднага разбрах какво се е случило - по селската мрежа някъде между селата е ударила мълния някой кабел и мълнията е дошла най-нагло в рутера ми, опустошила го е, насочила се е право към 16 портовия ми суич и в другия суич!!! От там ВСЕКИ сървър получи награда. Всеки компютър също! Всичко изгоря за 1 секунда! Писна ми от тези близу! Вече си изпросиха да ги хвърля в дерето, да ****** върху тях и да им хвърля ***** върху тях. Този път ама наистина прекалиха. Стигнаха до крайност със своята простотия и с тяхната незаземена селска мрежа, която минава през дърветата,дереците , оборите на хората и т.н. Също така и ел. захранването прекъсна. Отивам до таблото и включвам прекъсвачите - всичко беше ОК. Отивам в помещението ми, от което се носеще ужасна миризма на изгорял бакелит. Едвам се дишаше там. Виждам всичко - Рутера напълно изгорял, суичовете - изгорели отвсякъде. Отивам при горките сървъри... половината им дъно е с почернели пътчеки от мълнията. Всичко отиде в на ******* ******. Сега какво да правя? Тия ЕДНО МИЗЕРНО заземяване не можаха да направят на проклетата им мрежа! Не само аз а и на всички съседи са им изгорели рутерите, има и 2-ма с изгорели компютри. Сега какво да ги съдя, че 20 000 волта ми дойдоха и буквално изпържиха оборудването ми? Да им искам обезщетение за всичките ми неща?! За тези хора няма ли закони за изграждане на публична мрежа?! Ако искат мрежа по дърветата да си връзват техните центрове с нея, НЕ И МЕН! Едит: Първоначално предположих, че е статично електричество, но то едва ли ще направи такова нещо! При статично електричество най-много да изгори порта на първо устройство откъм главен кабел и това е, а не да изгори всичко наред и с миризма на разтопен кондензатор и т.н.
 14. andreas500

  Програма за LAN

  Този HP Classroom Manager е толкова бозляв, че няма накъде. Всички терминали свързани към сървъра забиват ли забиват... И аз съм търсил такова нещо. Една алтернатива е Radmin, но HP Classroom Manager има много повече (макар и страшно нестабилни) функции. Това само СТЕМО си го знаят. Помагах на един техник от там точно и докато го настройвахме с новите терминали поне 10 грешки изкара и то всички изключително странни и се чудехме от къде идват. В крайна сметка подкарахме терминалите, но и до сега имат проблеми с тях. (Да не говорим, че тъй като на мястото на терминалите имаше компютри на поне 12 години да не говорим, че интернет кабелите им бяха Cat.4 и тях използвахме за изграждането на мрежата. А те тези кабели вече с нарушена изолация.. и т.н.. Нямали възможност за прекарване на нови, защото щяло да отнеме месеци и така. По Cat.4 кабел над 10 MBPS не можахме да достигнем с два свързани лаптопа от двете страни на 1 такъв (просто тествахме), а сигнала беше с изключителна загуба на пакети и накъсваше.
 15. На мен ми се струва, че никой нищо не е разбрал от темата на човека. Той казва, че е пробвал и двете плочки във ВТОРИЯ слот и нищо не работи. Т.е слага старата рам във 2-ри слот - не работи. Маха я и слага новата рам отново във 2-ри слот - пак не работи. Когато повтори това (да ги слага 1 по 1) във първия слот и двете могат да работят, но трябва да пробва с да кажем 3 и 4 слот или 1 и 3 слот. Биос ъпдейт е първото, което трябва да се опита преди да се правим на майстори с листчета хартия в рам слотовете... Ако има само 2 слота - отива на сервиз да си търси правата. Ако и след ъпдейта отново не работи втория слот трябва с лупа да се види дали нещо не е изкривено. Да се обърне дъното обратно и да се види да не би пътищата да са прекъснати от нещо. Може при майсторлъка с махането и слагането на новата и старата памет да се е "прецакал" втория слот. Все пак всеки си решава какво ще прави със собствените си машини. Ако ще да ги търкаля по асфалта завързани за теглича, ако ще да ги пуска в язовира или в реката....
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия.