Премини към съдържанието

Въпросиньо

Потребител
 • Публикации

  34
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

Всичко за Въпросиньо

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

1491 прегледа на профила
 1. Здравейте, Преди десетина дни без да искам си изтрих важна за мен папка от компютъра. В последните няколко дни пробвам да си възстановя намиралите се в папката файлове, но безуспешно. Ползвам най - вече Recuva. Но и с Wondershare Data Recovery. Открива такива файлове, които са изтрити дори в предишни години или по - отдавна през тази година, но не и това, което искам да си възстановя! Има ли някакъв шанс с някоя друга (за предпочитане безплатна) програма да открия въпросните уърдовски файлчета?! Поздрави, Въпросиньо
 2. В някой от дните малко след публикуването на темата пуснах един филм, работи 10-12 мин. и дотам. Спря. Наскоро качих на флашката един филм, за да го гледат майка ми и баща ми. Преди това го преработих в MKV формат, понеже видях, че с такъв става. Днес са го пуснали и пак като миналия път: филмът е работил до някое време и след това е спрял. Защо така се получава? Защо филми в подходящ формат спират да работят след 10-12 мин. от пускането им??
 3. Проблемът е решен. Мониторът работи нормално. Имало е изгорели кондензатори. Един познат ми ги смени. Весели празници.
 4. И защо гасне точно в началото? Защо непосредствено след включването на компютъра? После с часове си работи съвсем нормално. От малко населено място съм. Ако ще е по - скъпа поправката, по - добре нов монитор.
 5. Модел: H782E. Не мога да кажа средно по колко часове е работил в последните 10 г., защото в продължение на години е имало месеци, в които почти не съм си бил у дома. Но когато съм си бил у нас (а това е било през повечето време от тези 10 г.) съм си го експлоатирал сериозно. Да речем, средно 7 часа на ден за тези 10 г. Но това е произволно казано. Много е работил. И в жега, и в студ.
 6. Става дума за 10-годишен монитор KSA. Ако ще се сменя, искам това да е краен вариант. Ако не се оправи - тогава нов монитор. Проблемът. В последните две седмици, секунди след включването на компютъра - мониторът просто изгасва. Не при всички включвания, но в едно 90% от включванията мониторът гасне. Като изгасне - рестартирам го. Изключвам го и пак го включвам. В първите дни от проблема 2-3 рестартирания бяха достатъчни. Проблемът изчезваше до следващото включване на компютъра. След това обаче взе да се налага да изключвам и включвам по десетина пъти, за да престане да ми гасне. Като спре да гасне след това си работи напълно нормално - не ми гасне. Защо се получава това? Защо гасне само непосредствено след като съм включил компютъра? През останалото време си работи съвсем нормално. Поне засега е така... Вирус някакъв или ниска температура в стаята (дори това да е причина - не би трябвало да е единствената, защото и при затоплена стая се получава същото, макар и по - рядко). Някакви настройки на дисплея? Проблем с LAN карта?
 7. Нямам възможност за варианта с кабела, защото въпросния телевизор и компютърът са далечко един от друг. Опитвам се да се науча как да направя нещата главно заради майка ми и баща ми. Благодаря за информацията. Нещо не успявам да се ориентирам съвсем в програмата Медиаинфо...Ако може някой да каже къде да отворя и за какво по - конкретно да гледам. На една от страниците ми излезе един дълъг списък с разни параметри. Може и на английски да ми кажете имената на съответните опции.
 8. Не е от флашката, защото други филми тръгнаха. Телевизорът е Samsung T24E310EW. Благодаря, Без умствен капацитет. Ще погледна програмата. Разгледах документацията в кутията от телевизора - не намерих нищо за това какви видеофайлове могат да се пускат на него. Другото което ми направи впечатление е че ако филмът е със субтитри и не са вградени в самия файл, а потребителят трябва да си ги добави: на телевизора не може да бъде пуснат със субтитри или поне аз не успях...Може ли да се направи нещо относно това?
 9. Мислех да погледна сервизното описание, но като видях, че поддържа AVI и се отказах. Написал съм, че два филма във формат AVI са тръгнали. Но филмът чийто формат беше MKV, а след това го форматирах в AVI - не тръгва (при все, че пробвах няколко пъти). Телевизорът е Самсунг. Ами освен да форматирамфайла и в мп4. Да не би да е проблем това, че първоначално форматът е бил такъв, който не е поддържан от телевизора...
 10. Свалих филм от известен български сайт. Файлът с филма беше във формат MКV. Сложих го на флашка, а флашката - в телевизора. Излезе ми съобщение, че засега не се поддържало такъв формат. Промених формата на FLV - същата история. Бях свалил два епизода от един сериал. Епизодите бяха във формат AVI. Качих единия епизод на флашката и като я сложих в телевизора - успях да пусна съответния епизод. Реших, че филмът, който не тръгва, трябва да го направя във формат AVI. Направих го с FormatFactory 3.9.0. И...пак не мога да го пусна, пак ми излиза съобщение, че засега не се поддържал такъв формат. П.п.: Пробвах и с още един филм, свален в AVI и той си тръгва нормално, но не и онзи с оригинален формат MКV, който форматирах в AVI.
 11. Поне от една седмица нямам интернет връзка на телефона. По - точно: частично нямам интернет връзка. Понеже съм си инсталирал мобилна версия на Фейсбук и през съответната икона, преспокойно си влизам във Фейса. Но когато пробвам да вляза в Интернет през браузъра ми (Опера) или през една друга икона за Фейсбук (която ми излиза на екрана след отварянето на Операта) или през икона с име "Internet" - тогава вече не става работата. Не мога да си ползвам интернет връзката. Каква може да е причината? Имам икона с име "Електронна поща", през която преди време съм си влизал в абв-пощата. По някое време услугата стана недостъпна, та чак до ден днешен. Не съм питал Мтел по този въпрос, понеже не ми е особено важно. Но някъде преди седмица, въпреки че вече плащам по - висока такса, стана невъзможно да си ползвам интернета извън мобилната версия на Фейсбук! На какво може да се дължи това?! Някаква повреда в софтуера на телефона ми ли? Ако да - какво може да се направи?
 12. Въпросиньо

  Търся един филм, но не му знам името

  Преди 1-2 месеца гледах малко от един филм по телевизията (мисля, че по Диема го излъчиха). Не мога обаче да си спомня заглавието. Става дума за някакъв остров и някакви хора, които са в опасност на острова. Там има нещо като диктатура на някаква цивилизация различна от нашата. Има звероподобни типове с черни качулки, а край тях - знамена много подобни на нацистките. Един мъж беше хванат от хората на диктаторите и искаха да го трепят, а друг ги молеше да не го правят. Господарите в черни качулки бяха седнали на тронове, качени върху платформи (мисля, че край тях освен нацистоподобни знамена имаше и факли).
 13. Въпросиньо

  Хакнат компютър?

  Имам Гугъл Хром (май съм го правил това със синхронизирането), но не го ползвам по принцип. Не помня кога за последно го ползвах. Преди малко му изтрих цялата хронология, но пак ми изскача онова име..., ползвайки Опера междувременно (а и по принцип). Сега се сещам, че това elvira89 се появи след като разглеждах снимка, на която присъства лице със същото име, родено през 89-та година, но без да са качени в неин профил. Хммм... Най - вероятно си прав. Благодаря за отговорите.
 14. Въпросиньо

  Хакнат компютър?

  Те че ползват, ползват - ама нали ви казвам. Повече от седмица никой от двамата не е ползвал компютъра, а до вчера - не виждах въпросното непознато женско име. Какво ти довчера, до преди няколко часа - преди да изляза днес си погледнах пощата в абв-то и там не излизаше непознато име. Преди минути, пак отидох да я погледна - и освен моя ник в абв.бг., изскочи някакъв непознат никнейм, който видях и при входа на друг сайта. При входа на Фейсбук - не изскочи нищо непоэнато. Непознатият никнейм е elvira89. Няма как да е на баща ми. Със сигурност не е и на майка ми - тя си влиза във Фейсбук през телефона, а на домашния компютър не е сядала от седмици. Нито е Елвира, нито е набор 89, а и не е човек, който да тръгне да си прави такъв несъответстващ и на името и възрастта ник, който се появи днес. Сестра ми пък сигурно от месеци не е ползвала настолния компютър, а за последно беше у дома преди повече от месец. Няма как, това появило се днес име да е на някой от семейството. Проверих си историята на пощата в абв.бг. - влизано е само и единствено от моя ай пи адрес. Но някой някъде е въвел гореспоменатия никнейм, та да ми изскочи при входа на абв.бг. и на един друг сайт - не знам къде го е въвел, че да се запише на компютъра ми, но някъде е въведен. Случвало ми се е мои никове въведени в един сайт, да ми изскачат после при входа на други сайтове. Но винаги е ставало дума за никове, въведени от мен или от някой друг от семейството, а в случая става дума за нещо появило се днес (докато ме нямаше днес у дома, със сигурност никой не е включвал компютъра, защото е нямало никой). Връщам се, пускам компа, отивам при един сайт, отивам при абв.бг. - и на двете места ми изскача elvira89 , при положение че това име го нямаше нито снощи, нито днес преди обед. Още повече, че аз всеки ден си трия най - малко по веднъж хронологията на сърфиранията в мрежата, в това число и бисквитките. И изведнъж - непознат женски никнейм. Как ли е станал този фокус...
 15. Значи отивам аз при входа на един сайт и кликвам върху полето за потребителско име, за да си въведа потребителското име за сайта. Изскачат ми две имена. Едното - мой никнейм в абв.бг. (който е различен от ника ми във въпросния сайт). Другото име...някакво непознато, женско!! Убеден съм, че никой от родителите ми не ползва този непознат никнейм, та да ми изскочи при входа на сайта. Да не говорим, че никой от тях не е сядал на компютъра повече от седмица. На всичкото отгоре, вчера когато влизах в сайта - не ми излизаше въпросния непознат женски никнейм, който не съм виждал никога преди. Има ли външна намеса в компютъра ми? Влизал ли ми е някой в профила в онзи сайт? Как така ще излезе ник, който никой не е въвеждал преди това през този компютър?! Вчера допуснах сайтът на една куриерска фирма да локализира местоположението ми, възможно ли е този факт да има нещо общо с необиснимото за мен явление, за което ви споделих? П.п.: Въпросният непознат никнейм ми излиза и при входа на абв.бг.!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.