Премини към съдържанието

Joro Mithrata

Потребител
 • Публикации

  13
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за Joro Mithrata

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  BCN
 • Интереси
  photografia ,history
 1. Joro Mithrata

  Истината за падането на България под турско робство

  Истинската причина за падането на българите под робството на османците е Светата Инквизиция и чумата по това време!Няколко пъти османците са викани като наемници на Балканите,тогава Исляма не е изглеждал на хората толкова жесток!По подобни причини и в Испания се разполага за дълго време!
 2. Joro Mithrata

  Историческа приказка за Стара Велика България

  По древен така изписан преди Фотий няма да намериш ,тогава след неговата реформа са въведени малките буквички в грцкия език и след него има още реформи!Разбира се тези описания на Кубрат (той дори не се кава така) са пълни измислици !даже по негово време е нямало нито прабългари и Византия .Най смешното според мен е че тези простовати разказвачи се водят някакви научни работници,получават заплати от държавата (от данъкоплатеца) и издават Н-ти брой научна литература ,която не струва и пукната пара!
 3. 1.Колкото и "илияди" да са написани все са копия ,на копията или копия на легендата описана в "илиядата" няма ориджинал? Нямам представа за най ранната "илияда" от кога е ? 2.Не може да се взимат такива писаници на човек ,който не е бил свидетел ,това е фалшификат ! както и Библията,която е написана 400 г. след събитието за което се говори и нямаме източник от списвателя и! Колкото до латинския надпис "BOLGAR" си мисля ,че не е много латински ,или е някакъв много "VULGAR"-ски ,някакъв страшно неизвестен диалект.дори и за профисИонали като този Мошев! Бай Ганьо е герой на масона Алеко Константинов ,истинско парвеню подражаващо на френските лентяи по Шан лиЗе както те така и той мързеливец харчещ на готово парите изкарани от баща му.Може би е имал задача да оплюе българите ,защото Бай Ганьо не е представител на българския етнос а само на онази малка алчна прослойка ,която е придобила турската култура и нейната ценностна система!Така ,че това болгар болгар би ми звучало на руско тюрски балгхар балгхар и е по точно! Колкото да грцката връзка ,аз преди бях помолил някой да покаже подобен надпис дори на латински където се говори за грцки принцеси,грци и т.н. бих бил много доволен ,ако някой ми покаже такъв надпис дори и да има някаква грешка (при толкова много грцки диалекти) например до тази Тетида да пише "греце" или "греке" или там както е по правилно и достоверно!Защото такива разкази всеки може да си състави и да ги разправя по един научен и класически начин! Нали?
 4. Joro Mithrata

  Космическият код в Именника на българските канове.

  да ,точно това имах в предвид ,че авторът симулира някакво познание ,което било скрито и само на "посветени" и постоянно говори за някакви древни българи и прочие ,като в този т.н. "Именник на български ханове" няма нито българи нито ханове или по новото канове и т.н. Това исках да кажа с обаждането ми по темата ,че изброените "открития" на автора са някакви напъвания с рекламна цел да си продаде евентуално някакъв материал или книжле(незнам,просто това което пише е невярно) Колкото до самият "именник" мога да кажа ,че и самият му откривател(Попов) не знае от къде се е взел и как е попаднал в "Летописец элиннский и римский" Така е обяснил в своята компилация "Обзор хронографов русской редакции"където е принадена като "вставка" Това е фактът и нищо повече ! Предполаганията на повечето теории са като приказки ! п.п. интерсното е ,че продължението на списъка завършва с Навухудоносор и самият "летописец" е историята или генеалогията на асирийски владетели??!?
 5. Joro Mithrata

  Космическият код в Именника на българските канове.

  На прецесията ли?
 6. Joro Mithrata

  Космическият код в Именника на българските канове.

  ...................... това е копипейст и не е от този автор ,той просто е преписал!Автори ,които търсят някаква лична изява от неща ,които са известни на други и разчитат на незнанието на аудиторията са как да кажа ...?
 7. Joro Mithrata

  Космическият код в Именника на българските канове.

  Този "Именик" е една руска измислица,за която нямаме друг източник потвърждаващ ,че българите имат различен календар от Рим.Цялата празнична и фолклорна система у българите е репит на римските ! Затова и руския "изследовател" е подпъхнал тази страничка в летописите на Рим! Останалото са мозъчни спекулации и евтини навивации за величие!
 8. Аз се гордея ,че принадлежа към българския етнос с няколко неща ... едно от които е следният факт: Печат на „Победотвореца Симеон“ откриха край Велики Преслав Оловен печат на владетеля Симеон откриха при разкопки в старата столица Преслав археолози от екипа на проф. Маргарита Ваклинова, с ръководител на проучванията ст. н. с. Ирина Щерева. Печатът е с диаметър 27 милиметра, с изображение от лицевата страна на Исус Христос,благославящ от трон и с кръгов надпис на гръцки около него „На победотвореца Симеон многая лета“. От другата страна е изобразен българският владетел в царски одежди и със символите на властта в ръцете. Около добре запазения релеф на фигурата по периферията на печата се разчита надписът „Симеон во Христа Василевс на ромеите“.
 9. Това са мозъчни спекулации ,на човек ,който е редно да се прегледа преди да почне да се занимава с подобна материя!Има много такива кухи теории ,които разчитат на спекулативни отколкото на истински артефакти! В Анонимния "хронограф се споменава за вулгари а не за българи !Защото вулгарите са били т.н. народ ,който не е класифициран като някакви в РИ и понеже са им давали да се издигат ,но без потекло не е било възможно ,затова са ги вкарали в този списък с юдейска генеалогия! Това го обясняват западняшки изследователи и никой от тях не го свързва с никакви българи! Съжалявам ,ако с такива мнения разрушавам някакви измислени велики истории за българите! п.п.ако на някой му е интересно мога да му покажа каноничен съдебен речник за понятия от 17 век и ако разбира от латин ,може да ни осветли какво са разбирали под това понятие ,което сега някои свързват с българите!
 10. Богомилите са юдейска секта и нямат общо нито с катари ,нито с манихеи!Манихей е използвал митраизма за да си "сглоби" някакво учение ,както е ползвал теология и от Заратустра! Френските изследователи на катарите говорят за Балкански църкви ,а не за богомили! Учението на богомилите идва от Фригия и не е измислено от поп Богомил,ако беше ,католиците щяха да го анатемосат ,а те го изучават! Всъщност това е фактът ,който поставя богомилите в списъка на Старозаветниците! Инфото ,което имаме за богомилите е само имената на техните така наречени "легенди" ...защо легенди не е ясно?
 11. Joro Mithrata

  Ние Българите - кои сме и откъде идваме

  Всички европейски народи си пазят историята и с нея си вдигат само-чуствието,така и ние ще правим с нашата! Българите се върнаха в лоното на европейските държави влизайки в ЕС и НАТО ,ние винаги сме били в Европа.Няма никъде другаде да ходим в никакви азиятски каламбури и прочие на недоразвити и несвойствени за нас популации.Въпрос на време е да влезем и в Шенген и остава само да се възползваме от това ...както го правят всички останали!
 12. Joro Mithrata

  Ние Българите - кои сме и откъде идваме

  Здравейте,всички фенове на "калдата"! Забравих си паролата понеже не съм плавал отдавна по тези ширини ))) и затова се регнах наново ! Видях ,че сте отворили тема "История" както навремето една моя стара приятелка каза ,че ще направи и явно го е ... Не можах да се стърпя и съвсем добронамерено заявавам ,че това което е написано от ужажаемия юзер @октим е напълно невярно и мисля ,че с такива постове се объркват още повече обикновенните читатели ,които търсят инфо за българите и тяхната история! Единственият ,който заявява ,че е арий е Дарий.В неговите надписи не се споменават нито траки,българи,грци дори и юдеи?!?! Не можем да го виним ,че не се е образовал и се е объркал ,нали? Какво има за българите във Ватикана все още не знаем,ще трябва да изчакаме по добри времена докато се изпратят в хранилищата истински българи и истински учени и най вече милеещи за намирнето на истинска и достоверна информация ,а не както е било до сега да се пращат разни ченгета нямащи нищо общо с науката! В"Балшенския надпис" няма данни за покръстване на никакви българи,а в "Наръшкия" дори се говори за бургари а не за българи ,а както знаем бургарите РИ са военни, а не етнос! Всички данни показват ,че българите не са кръстени през 9 век ,защото в "Отговорите до българите" от папата става ясно ,че те са езичници,еретици и най верни християни и т.н. Официалната историческа наука е била в услуга на други исторически школи и затова има толкова неясноти и вече има хора ,които се занимават съвсем сериозно с промяната на тези глупости въведени от явно хора работещи срещу българския етнос!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.