Премини към съдържанието

Joro Mithrata

Потребител
 • Публикации

  13
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за Joro Mithrata

 • Титла
  Потребител

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  BCN
 • Интереси
  photografia ,history
 1. Истината за падането на България под турско робство

  Истинската причина за падането на българите под робството на османците е Светата Инквизиция и чумата по това време!Няколко пъти османците са викани като наемници на Балканите,тогава Исляма не е изглеждал на хората толкова жесток!По подобни причини и в Испания се разполага за дълго време!
 2. Историческа приказка за Стара Велика България

  По древен така изписан преди Фотий няма да намериш ,тогава след неговата реформа са въведени малките буквички в грцкия език и след него има още реформи!Разбира се тези описания на Кубрат (той дори не се кава така) са пълни измислици !даже по негово време е нямало нито прабългари и Византия .Най смешното според мен е че тези простовати разказвачи се водят някакви научни работници,получават заплати от държавата (от данъкоплатеца) и издават Н-ти брой научна литература ,която не струва и пукната пара!
 3. 1.Колкото и "илияди" да са написани все са копия ,на копията или копия на легендата описана в "илиядата" няма ориджинал? Нямам представа за най ранната "илияда" от кога е ? 2.Не може да се взимат такива писаници на човек ,който не е бил свидетел ,това е фалшификат ! както и Библията,която е написана 400 г. след събитието за което се говори и нямаме източник от списвателя и! Колкото до латинския надпис "BOLGAR" си мисля ,че не е много латински ,или е някакъв много "VULGAR"-ски ,някакъв страшно неизвестен диалект.дори и за профисИонали като този Мошев! Бай Ганьо е герой на масона Алеко Константинов ,истинско парвеню подражаващо на френските лентяи по Шан лиЗе както те така и той мързеливец харчещ на готово парите изкарани от баща му.Може би е имал задача да оплюе българите ,защото Бай Ганьо не е представител на българския етнос а само на онази малка алчна прослойка ,която е придобила турската култура и нейната ценностна система!Така ,че това болгар болгар би ми звучало на руско тюрски балгхар балгхар и е по точно! Колкото да грцката връзка ,аз преди бях помолил някой да покаже подобен надпис дори на латински където се говори за грцки принцеси,грци и т.н. бих бил много доволен ,ако някой ми покаже такъв надпис дори и да има някаква грешка (при толкова много грцки диалекти) например до тази Тетида да пише "греце" или "греке" или там както е по правилно и достоверно!Защото такива разкази всеки може да си състави и да ги разправя по един научен и класически начин! Нали?
 4. Космическият код в Именника на българските канове.

  да ,точно това имах в предвид ,че авторът симулира някакво познание ,което било скрито и само на "посветени" и постоянно говори за някакви древни българи и прочие ,като в този т.н. "Именник на български ханове" няма нито българи нито ханове или по новото канове и т.н. Това исках да кажа с обаждането ми по темата ,че изброените "открития" на автора са някакви напъвания с рекламна цел да си продаде евентуално някакъв материал или книжле(незнам,просто това което пише е невярно) Колкото до самият "именник" мога да кажа ,че и самият му откривател(Попов) не знае от къде се е взел и как е попаднал в "Летописец элиннский и римский" Така е обяснил в своята компилация "Обзор хронографов русской редакции"където е принадена като "вставка" Това е фактът и нищо повече ! Предполаганията на повечето теории са като приказки ! п.п. интерсното е ,че продължението на списъка завършва с Навухудоносор и самият "летописец" е историята или генеалогията на асирийски владетели??!?
 5. Космическият код в Именника на българските канове.

  На прецесията ли?
 6. Космическият код в Именника на българските канове.

  ...................... това е копипейст и не е от този автор ,той просто е преписал!Автори ,които търсят някаква лична изява от неща ,които са известни на други и разчитат на незнанието на аудиторията са как да кажа ...?
 7. Космическият код в Именника на българските канове.

  Този "Именик" е една руска измислица,за която нямаме друг източник потвърждаващ ,че българите имат различен календар от Рим.Цялата празнична и фолклорна система у българите е репит на римските ! Затова и руския "изследовател" е подпъхнал тази страничка в летописите на Рим! Останалото са мозъчни спекулации и евтини навивации за величие!
 8. Аз се гордея ,че принадлежа към българския етнос с няколко неща ... едно от които е следният факт: Печат на „Победотвореца Симеон“ откриха край Велики Преслав Оловен печат на владетеля Симеон откриха при разкопки в старата столица Преслав археолози от екипа на проф. Маргарита Ваклинова, с ръководител на проучванията ст. н. с. Ирина Щерева. Печатът е с диаметър 27 милиметра, с изображение от лицевата страна на Исус Христос,благославящ от трон и с кръгов надпис на гръцки около него „На победотвореца Симеон многая лета“. От другата страна е изобразен българският владетел в царски одежди и със символите на властта в ръцете. Около добре запазения релеф на фигурата по периферията на печата се разчита надписът „Симеон во Христа Василевс на ромеите“.
 9. Това са мозъчни спекулации ,на човек ,който е редно да се прегледа преди да почне да се занимава с подобна материя!Има много такива кухи теории ,които разчитат на спекулативни отколкото на истински артефакти! В Анонимния "хронограф се споменава за вулгари а не за българи !Защото вулгарите са били т.н. народ ,който не е класифициран като някакви в РИ и понеже са им давали да се издигат ,но без потекло не е било възможно ,затова са ги вкарали в този списък с юдейска генеалогия! Това го обясняват западняшки изследователи и никой от тях не го свързва с никакви българи! Съжалявам ,ако с такива мнения разрушавам някакви измислени велики истории за българите! п.п.ако на някой му е интересно мога да му покажа каноничен съдебен речник за понятия от 17 век и ако разбира от латин ,може да ни осветли какво са разбирали под това понятие ,което сега някои свързват с българите!
 10. Богомилите са юдейска секта и нямат общо нито с катари ,нито с манихеи!Манихей е използвал митраизма за да си "сглоби" някакво учение ,както е ползвал теология и от Заратустра! Френските изследователи на катарите говорят за Балкански църкви ,а не за богомили! Учението на богомилите идва от Фригия и не е измислено от поп Богомил,ако беше ,католиците щяха да го анатемосат ,а те го изучават! Всъщност това е фактът ,който поставя богомилите в списъка на Старозаветниците! Инфото ,което имаме за богомилите е само имената на техните така наречени "легенди" ...защо легенди не е ясно?
 11. Ние Българите - кои сме и откъде идваме

  Всички европейски народи си пазят историята и с нея си вдигат само-чуствието,така и ние ще правим с нашата! Българите се върнаха в лоното на европейските държави влизайки в ЕС и НАТО ,ние винаги сме били в Европа.Няма никъде другаде да ходим в никакви азиятски каламбури и прочие на недоразвити и несвойствени за нас популации.Въпрос на време е да влезем и в Шенген и остава само да се възползваме от това ...както го правят всички останали!
 12. Ние Българите - кои сме и откъде идваме

  Здравейте,всички фенове на "калдата"! Забравих си паролата понеже не съм плавал отдавна по тези ширини ))) и затова се регнах наново ! Видях ,че сте отворили тема "История" както навремето една моя стара приятелка каза ,че ще направи и явно го е ... Не можах да се стърпя и съвсем добронамерено заявавам ,че това което е написано от ужажаемия юзер @октим е напълно невярно и мисля ,че с такива постове се объркват още повече обикновенните читатели ,които търсят инфо за българите и тяхната история! Единственият ,който заявява ,че е арий е Дарий.В неговите надписи не се споменават нито траки,българи,грци дори и юдеи?!?! Не можем да го виним ,че не се е образовал и се е объркал ,нали? Какво има за българите във Ватикана все още не знаем,ще трябва да изчакаме по добри времена докато се изпратят в хранилищата истински българи и истински учени и най вече милеещи за намирнето на истинска и достоверна информация ,а не както е било до сега да се пращат разни ченгета нямащи нищо общо с науката! В"Балшенския надпис" няма данни за покръстване на никакви българи,а в "Наръшкия" дори се говори за бургари а не за българи ,а както знаем бургарите РИ са военни, а не етнос! Всички данни показват ,че българите не са кръстени през 9 век ,защото в "Отговорите до българите" от папата става ясно ,че те са езичници,еретици и най верни християни и т.н. Официалната историческа наука е била в услуга на други исторически школи и затова има толкова неясноти и вече има хора ,които се занимават съвсем сериозно с промяната на тези глупости въведени от явно хора работещи срещу българския етнос!
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.