Премини към съдържанието

borko81

Потребител
 • Публикации

  99
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

8 Неутрална репутация

Всичко за borko81

 • Титла
  Редовен потребител
 1. borko81

  SA Dictionary не пише на кирилица

  Как така не е .exe? не е ли windows програма инсталирана през вине, ако е така пътя трябва да е примерно /home/потребителско име/.wine/drive_c/Program Files/... ако случайно е .msi се подкарва така: env LC_ALL=bg_BG.UTF-8 wine msiexec /i пътя до exe.msi
 2. Завършил съм тази специалност в ТУ-София, твърдя от личен опит че натоварването е голямо, но пък съм се и забавлявал много, т.е оставало е време и за друго. Държи се много на присъствието, но пък вече може и да се е променило това правило
 3. В "Екстрасите" сложи отметка да се стартира автоматично със системата, би трябвало да се покаже прозорец с избор на парола, ако не тя се конфигурира в "секюрити-то" от същото меню. Махни компютъра от акаунта и го добави пак, би трябвало да те пита за парола за автоматичен логин. Не би трябвало да имаш проблем.
 4. Извинявам се за грешката, (забрани би трябвало да е), т.е. да точно си го разбрал.
 5. Не няма, само както е споменал "exaFlop", на твоя рутер зарани DHCP-то за да не става конфликт в мрежата. Бих те посъветвал, ако искаш да смениш каналите за wifi на двата рутера, т.е. да не са еднакви (примерно 1-ият 11, 2-ият 7 или както решиш сам).
 6. Според мен програмката е досовска, а това би означавало, че нямаш шанс да я пуснеш от windows 7 нагоре. Ако не е така, стартирай cmd-то, ползвай cd за да отидеш до bat файла и го стартирай от там, така би трябвало да ти даде каква точно е грешката.
 7. Сваляй диска и записвай каквото можеш от него, Като го закачиш на друга система, ако примерно го прихване като буква d: пусни това ckdsk d: /f Може да го провериш и с ХДД Регенератор, поне до 50% ако не ти се чака до края.
 8. =VLOOKUP("*"&A1&"*";$I$1:J2360;2;FALSE) Първа колона Втора колона Резултат 1 11 44 None 2 22 33 3 3 33 11 1
 9. borko81

  Конзолни решения

  Благодаря за отговорите, нямам възможност в момента да го пробвам, но миндептх не ми вършеше работа. Идеята е да позлвам find заради последващата команда -exec, която трябва да ползвам, иначе решението си е това: ls -l | grep ^d Мисля че решението на Топпер, ще ми свърши работа. Отновп Благодаря п.с. Товa свърши работа find /papka -mindepth 1 -type d Аз сам пишел глупости от вида на: find /papka -maxdepth 1 -type d
 10. borko81

  Конзолни решения

  В папка "papka" имам няколко фаила и две под папки "first" и "second" (примерно де) Въпроса ми е, защо при командата: find /papka -type d ми показва това papka first second т,е, как да премахна визуализирането на papka, не би ли трябвало да покаже само вътрешните папки?
 11. borko81

  Помощ за инсталиране на сървър

  Ако не е рестартирана машината (съмнявам се затова): ps aux | grep apt kill номера на процеса ако има такъв или пък mv /var/lib/dpkg/lock /var/lib/dpkg/lock.old или rm -rf /var/lib/dpkg/lock
 12. borko81

  Конзолни решения

  Може ли да помогнете малко с това файлче: op=`pidof opera | wc -l` multi(){ until [[ $op > 1 ]];do echo -n "x " sleep 1 done } multi Идеята е да пълни реда с х докато не се запали процеа, в случая опера. Проблема ми е че процеса не спира след стартирането на браузера.
 13. borko81

  Конзолни решения

  Може ли да споделите, как да направя глобален файл в който да са упоменати алиасите и настроиките които искам. Ползвам zsh и искам да направя нещо подобно на /etc/profile. Намерих го пишело се в : /etc/zsh/zprofile, извинявам се че избързах с въпроса.
 14. borko81

  Конзолни решения

  Благодаря Ви, видях че това също работи: set Start, но ще работя с вашият пример.
 15. borko81

  Конзолни решения

  Бихте ли помогнали пак. Имам следното питане, какво точно прави командата test -x $ip при положение, че имам $ip=/usr/bin/iptables Проверява дали наистина реда /usr/bin/iptables съществува ли? И втори въпрос: Имам следното: [ -z $1];then $1=$(echo "Start") Това валидно ли е, т.е искам ако не е зададен параметър да се приеме стойност ""Start" за $1. Въпросите са елементарни сигурен съм, но вече се обърках, Благодаря.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...