Премини към съдържанието

No Pain, No Gain

Потребител
 • Публикации

  264
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от No Pain, No Gain

 1. Да точно за това питам, но оставам с впечатлението че това е съсвем различна услуга IPTV GO, докато аз съм с стандарната интерактивна телевизия по оптика, там има ли такава възможност да се свърже применичето с wi-fi вместо с UTP кабела?
 2. Добре в крайна сметка най-вероятно ще направя така, както казваш да звъна на 123 и да поискам да ми сменят рутера с това OHT приемник и суич. Обаче като си толкова запознат, можеш ли да ми кажеш тези модеми за IPTV могат ли да се ползват през wi-fi, и ако НЕ, другия ми въпрос е, два модема могат ли да се вържат към 1 LAN port?
 3. Да точно такова нещо ми трябваше, и още от самото начало можеше да ми дадеш такъв отговор а не да спамим 3 страници. Сега друг е въпроса дали ще тръгне както емо казва, не ми пречи да пробвам, по принцип. Въпроса е в бг има ли от къде да се купи такова нещо?
 4. Точно това което съм написал, това съм искал и да кажа. Нека пак да повторя, втория UTP кабел който излиза от рутера на виваком (нокията) влиза в моя рутер, но не в WAN порта му, а в някой от всичките LAN портове и за да работи това нещо, трява да му пусна access point mode. След това лаптопа ми ми го връзвам към мрежата на моя рутер и на практика нямам нито 1 кабел който ми стига до лаптопа, а и това няма как да стане защото рутерите стоят в коридора пък лаптопа ми е в мойта стая, капиш? Тоест имам два рутера с две техни си wi-fi мрежи, като ползвам мрежата от моя рутер а не тази на вивакомския. Всичко което ми се искаше да направя @Емил Костов почти го каза: "Съответно как ще накараш едно ОНТ като това , където WAN портър му е оптичен да стане рутер", мислех си че може да сложа някакво малко адаптерче/преходниче на оптичния кабел и самото преходниче да е с WAN порт в единия му край и да го вкарам директно в WAN порта на моя рутер, но явно не може да стане... Относно скороста, пак казвам, че скороста е както и ти се изрази дори повече от тази в договора и съм доволен, обаче свържа ли се към техния чрез wi-fi към техния рутер, пада на 30, в някой случей и под 10 ми ги мереше, докато през моя рутер е над 100, дори 200 стига, което е окей, разбирам че има някакви загуби и няма как да е колкото е и на кабела. И ако си чел внимателно ще стигнеш до извода че вивакосмия рутер ми е напълно излишен и за това искам да го махна.
 5. ДА и аз почвам да се чудя, реално ме подтикна факта че може те единсвенно могат да ми предложат бърз интернет (300 мбпс) с ИПТВ на моя адрес...
 6. Като те гледам ти си още по-голям, и с доста малко мозъчни клетки. Много добре знам какво трябва да стане, въпроса е как и дали може. ЯВНО НЕ може, защото виваком са си олигофрени., аз не искам да имам 5000 устройсва по трасето, а шибания кабел да влиза в моя рутер и ДО ТАМ, но щом не може окей, разбрах ви. Няма какво повече да коментираме.
 7. Именно това питам, как става номера, защото няма как оптичния кабел просто да го вкарам в моя рутер, между моя рутер и оптиката трябва да има някакво устройсва/преобразувател или каквото и да е коеот да служи като мост, аз ако знаех какво е това нещо, как се прави и настройва мислиш ли че щях да питам тука? Меря като се свържа с рутера на виваком, ако се закача директно към ЛАН порн скороста е окей,.
 8. Защото няма на кой друг да е, след като говоря за на виваком интернета, както логиката така и контекста все си мисля че подсказват че искам да премахна тяхното устройство. Когато подписах договора жената и казах изрично че не искам техен рутер, а тя отвърна че трябва да го взема, обаче не съм длъжен да го ползвам и мога да си сложа мой. Обаче днес когато дойдоха техниците, ми обесняват че без рутера нямало как да стане, защото той приема оптичния сигнал и разпределя интернета за IPTV и Wi-Fi, имало някакви суйчове вместо тези рутери но в системата им било заведено че само рутер могат да ми дадат.. Пълна простотия според мен... Да не говорим техния рутер колко е зле, само 30 Мbps при 300 по договор.
 9. Не разбирам защо се правиш на интересен, ако нямаш желание да помогнеш или не можеш, то кому е нужен този спам в момента който ще се получи? Къде съм написал този или такъв рутер че не виждам? Мисля че е достатъчно ясно кой рутер имам напредвид под "Та това което е искам да премахня техния рутер". Абсалютно на всякъде съм написал техния рутер, и след като става дума за виваком, ти как мислиш чии рутер искам да махна? Сигурно този на бабата в съседния блок?
 10. Привет, Днес ми инсталираха интернет и телевизя на виваком, като ми сложиха техния шибан рутер до който дори нямам достъп. Разбира се аз си вързах моя чрез access point mode след техния обаче това не ме се нрави много, също така губя някой фунционалности като QoS защото се поддържат в този режим. Та това което е искам да премахня техния рутер и да си ползвам моя като основен и единсвен, обаче не ми е ясно това как точно ще стане и през какво устройсвто (предполагам някакъв суич). Ето каке направено в момента, оптичния кабел влиза в техния рутер Nokia G-140W-C и от LAN портовете излизат два UTP кабелия, единия от който отива към модема за IPTV, а другия отива към моя рутер. Сега това което си мисля че трябва да стане е че ми трябва някакъв вид суич/адаптер който да преобразува оптичния сигнал в WAN (най-вероятно говоря някакви глупост) и съответно вече преобрзувания сигнал да влиза в WAN порта на моя рутер, а лан портовете да си ги ползвам за IPTV-тата или за просто да си вържа компа към кабел ако не искам wi-fi. Другия вариант за който си мисля е почти същия, но с разликата е че адаптера който ще преобрзува оптичния сигнал от него да има 4 изхода за ethernet port (един за моя рутер и 3 за IPTV).
 11. Това за жалост го пробвах няколко пъти, както автоматично така и ръчно, изглежда че там всичко е наред, все пак имам интернет, получавам SMS-и и т.н. В понеделник ще ходя до виваком да си платя фактурата и по-точно да попитам защо фактурата ми е напълна стойност за месец сепемтври кат аз съм им абонат от 24 септември, просто нелепо :Д:Д та тогава ще питам и за това, но изглежда че всички оператори са един дол дренки. Може би единвеното с което виваком превъзхождат са по изгодни планове, както за мобилни услуги така и за интернет/тв.
 12. Звъннах на оператора, сиреч 123 и от там ми казват че те не поддържали услугата iMessage и нямало какво да направят. Да съм бил проверя в интернет, защото се въвеждало някакъв код ама и той не знае какъв точно е тоя код или къде се въвежда... Просто нямам думи уникален support, вече започвам да съжалявам че минах на vivacom.
 13. Окей мерси много за отговора, аз също намерих познати с айфон който са на виваком и изглежда че и те нямат проблем, утре ще опитам да звънна на оператора. Като опитах да извадя сим картата и после да я сложа пак, при което имаше малък напредък, поне успях да му кажа да използва ай клауда и сега мога да ползвам iMessage, но другите хора получават съобщение от емайл на айклауда, тоест самия телефонен номер всякаш не е свързан с iMessage, което ме кара по-скоро да вярвам че проблемма е в оператора.
 14. Привет, От два дни преминах от Telenor на Vivacom с запазване на номера, обаче нещо се обърка с iMessage и в момента не иска да се активира. Някой друг имал ли е подобен проблем или като цяло има ли някакво решение. Опитах доста неща, network setting reset, изклчвах и вклчвах телефона, многократно се оптивах да пусна iMessage, но при всички опити 'Activation unsuccessful.' Пуснати са ми мобилните данни и Wi-Fi. Проблема дали е от оператора? Ако някой друг е на виваком то има ли такъв проблем? Докато бях на теленор нямах никакъв проблем.
 15. Точно, щото в България са на принципа щом не е наше значи може да го съсипем, 'кво ни дреме на оная работа'.
 16. Да разбрах вече за какво иде реч и благодаря за отговорите, ще вкаравам по-бърз нет видело са е :Д Единственото нещо което ме притесняваше е да не би като подпиша договора и техниците дойдат да ми го инсталират, да искат новия кабел да ми сложат в ъгъла на стената например и да правят грозни дупки или нещо от сорта.
 17. @iИ.дИоNд.Ni Извинявам се за което, но често казано не разбрах особено нещо от тази снимка и от това което трябва да проверя. Може би ще трябва да ми го обясниш малко като за по-прости хора...
 18. Привет, мен ми е ясно че са две различни технологи и без да трябва да чета, но от интерес се разрових, въпроса ми по-скоро ми беше свързан с това дали текущия лан кабел който е зад стената може да се използва за високоскорстен интернет. Всъшност лан кабела не е зазидан, а минава под гипсокартона, но според мен ако трябва кабела да се замени с друг, няма да е толкова лесно да се извади този и да се вкара новия. Има ли начин как да проверя това което ми е инсталирано в момента с какви възможности е? Прикачвам няколко снимки на кабела от входа преди да влезне в апаратмента. https://prnt.sc/tgvwfg https://prnt.sc/tgvxap
 19. @jhoro може ли да ти задам само един финален въпрос. Става дума за оптичния интернет и как стоят нещата с него, тъй като разгледах как стоят цените и въобще бих казал че не е скъпо та започнах да се замислям да мина на поне 300 Mbps.. И по конкретно оптичния кабел очевидно е различен от стандарния LAN или Ethernet с който съм в момента, това значи ли че трябва да се сменя кабела и питам понеже ме притеснява факта че текущия ми е под стената, а къртенето просто не е вариант. Тъй като до колкото гледах и четох Ethernet кабелите имат възможност да поддържат до 1 Gbps, а дори и до 10 в някой случай.
 20. Туко що пак го измерих пак е така за пробоно и даде доста адекватни стойности, над 50 Mbps което ме задоволява за момента. И да напълно си прав и много добре те разбирам, че ползва от рутер на който не мога да му използвам максималния капацитет е може би излишна инвестиция, но никога не се знае може пък да си вкарам гигабайтов нет, тъй като в днешно време 100 Mbps бих казал че не е нищо впечатляващо, а по-скоро минимума. Както и да е, въпроса може да се счита за приклчен макар и че не отркихме точната причина за тези ''смущения''. Адски много съм ти благодарен че ми обърна толкова много внимание което рядко се случва по бг форуми, помогна ми много и мога да ти пожелая лека вечер.
 21. Привет, хехе мерси за комплиметка до сега не ми бяха казвали че имам доста високо IQ Та направо да мина на темата, без да има нищо друго вързано към рутера, направих следния тест: - първо се подсигуроих че и двата лаптопа имат еднакви настройки, и по точно че е избрано 802.11n на 2.4 GHz (то няма как да е на 5 всъщност предвид факта че рутера не поддържа толкова). - след което пуснах спиид тест от асуса при което получих резултат от 56 Mbps download и 78 Mbps upload. (5 ms ping) - след което с асуса се откачих от мрежата и се свързах с другия лаптоп, пуснах му и на него спиид тест при което получих 40 Mbps и 37 Mbps респективно. (22 ms ping) - също така се подсигурих спид теста да бъде към един и съши сървър а в случая избрах като опция VIVACOM (София). - рутера е с заводски настройки, тъй като от фактори ресета който правих снощи не съм пипал нищо. Както забелязваме, скоростите са твърде променливи и не мога да разбера на какво се дължи това, но винаги при асуса скороста е една идея по-добре въпреки че е с по стар network адаптер. В общи лини текущите стойности ме задоволяват като бързина и стига да не паднат пак рязко, аз съм окей с тях. Като цяло нямам нищо против да видиш за хвърлиш и ти едно око с TeamViewer, но ми се струва че изгубихме твърде много време и не си струва да се занимаваме повече. Така или иначе вече съм го решил че ще си взимам нов рутер, просто никога не се бях замислял че технологите се развиват, а пък аз все още си ползвал рутера от преди 5+ години за 20 лв. Относно този рутер който съм си харесал, понеже гледах разни статийки и останах с впечатлението че за днешно време като минимум е поне дву-ярден процесор с 128 MB рам памет и нагоре. И другата причина поради която искам да си купя нов рутер е че поне преди като играех CS:GO и имах много гаден лаг през няколко секунди и това ставаше само когато съм на Wi-Fi, което ме накара да се замисля че рутера не може да ми достави достатъчно стабилна връзка за онлайн игри.
 22. В общи линии искам само едно нещо и то е доста просто, а именно да си оправя проблема и да имам нормалени скорости каквито ми се предоставят от доставчика, тоест да получавам за това което плащам, както би искал всеки нормален човек, нали? Относно 802.11, просто дадох един пример, разбира се че лесно мога да прочета в гоогле и да разбера че е протокол за имплентиране на безични мрежи. Просто исках да кажа че не съм запознат много с това как работят мрежите, нейната терминология и прочие тъй като никога не съм се интересувал, нито пък ми е трябвало, разбира се поне например mbps знам какво е и разни по-елемнтарни неща без който няма как. И да говорех за две скорости, осъзнавам че са две различни неща , като не бях точно сигурен каква е разлигата но ти ми обесни много добре и вече знам за което благодаря. Показах ги и двете тъй като исках да съм напълно изчерпателен и да ви покажа на двете места какви са стойности за да не се налага да ми вадите думите с 'ченгел'. Относно това че договора е до 100Mbps, на вярно си прав, никога не съм го чел и не знам точно какво пише. Обаче аз в общи линии гледам скороста директно от кабела където в Wi-Fi Status пише 100 Mbps, а спеедтест показа 80 Mbps, тоест аз очаквам да има малка загуба предвид факта че съм на рутер, но не и до 20 mbps.. камоли пък до 1 mbps. Може би аз съм те подвел че са 5-6 устройства, така де те реално са толкова, но при factory reset, всичко се е откачило автоматично и по времето на тестовете не е имало други устройства закачени тъй като реших да използвам друго име (SSID). Сравненитето ти за лампата не съм сигурен колко е релевантно за този случей, но хайде както и да е. Да за лаптопите не съм казал тъй като не сте питали, а пък аз не съм мислел че има значение тъй не виждам каква връзка има лаптопа с Network Adapter-а. Да правилно предполагаш, лаптопите са различни. Единия и този който дава по-добрите резултати е ASUS ROG G550JK с 4-то поколение i5-4200H процесор, GTX 850M видео карта и 8GB рам. Докато другия е сравнително по-скромен (ползвам го за работя основно), а именно Lenovo ThinkPad L380 Yoga. Процесора е i5-8250U и 16 GB рам, видеото е вградено. Може би най-важното са wi-fi адаптерите, първият е с Intel Dual Band Wireless-N 7260, а втория с Intel Dual Band Wireless-AC 8265. Относно новия рутер, дори съм се ориентирал към Archer A7/C7.
 23. Не знайно защо не мога да си редактирам последния пост, та продължих да дълбая и да оптивам различни неща, реших да ъпдейтна фърмуера което също явно връща рутера до фабрични настройки, а резултатите са на единия лаптоп пак трагични стройности ~6, докато на другия доста по добри но все пак не достатъчно ~26... просто рутера явно си го харесва единия лаптоп повече.. но въпреки това не дава максимални стойности и за двата..
 24. П.п Сега видях че има още постове. Значи направих всичко което сте ми казали, от Advanced таба съм променил следните пропъртита: 802.11a/b/g Wireless Mode: - Стара стойност: Dual Band 802.11a/b/g - Нова стойност: 2.4GHz 802.11b/g 802.11n/ac Wireless Mode: - Стара стойност: 802.11ac - Нова стойност: 802.11n Preferred Band: - Стара стойност: No Preference - Нова стойност: Prefer 2.4GHz band Roaming Aggressiveness: - Стара стойност: 3. Medium - Нова стойност: 5. Highest И след промяна на всичките тези настройки скороста на пропускане е 65.0 Mbps и/или 72.2 Mbps (горе доло ги върти на няколко секунди тези две стойности). Speedtest.net показа една идея по-добри резултати на upload speed, а именно 50 Mbps, докато download speed все още си седи на 20 Mbps. Тоест подобрение въпреки тези настройки няма особено много. Като цяло съжалява че трябва да ми вадите думите с ченгел, тъй като нямам никакви задълбочени познания по мрежи, имам по-скоро някакви базови, нито знам какво е тва 802.11 и като цяло няма как да знам къде искате да влезна и какво да променя за това правя каквото ми кажете и след което пускам няколко спиидтеста, като от 1mbps стигнахме до 20 което си е направо постижение, но според мен има нещо наистина не редно тъй като няма как вече повече от половин година да го ползвам този лаптоп с "default"-ните настройки (тъй като никога не съм пипал по тях) и изведнъж да се прецака нещо. Добрем реших малко да си поиграя и да пробвам с двата лаптопа какви резултати ще показва тъй като другия лаптоп попринцип го ползвам рядко. В общи линии почвам да си мисля че самия рутер си е за боклука. Другия лаптоп показа същите резултати при първоначалния тест. Обаче реших да дам един Factory reset на рутера при което веднага след това като го тествах изкара 40down и ~70up което е доста си е доста добре тъй като предвид факта че рутера не е до лаптопа и има вързани поне 5-6 устройства си казах най-накрая се оправи. Обаче след това след което си направих стандарния quick setup като минах през стъпките и основното което беше да си напиша парола и някакво име SSID, при което веднага след това пуснах нов тест и бам скороста пак беше много надоло, дали и 10 изкара, а пък на другия лаптоп в който си мислех че е проблема нещата бяха хептем драгични върнахме се на началните 1-2 mbps, сменяайки там настройките който ми бяхте препоръчали (канал 11 и 20 Mhz ширина на канла) нещата леко се подобриха до към 20 mbps за единия лаптоп и 5 за другия. Тоя рутер май се гаври с мене и си мисля че си плаче за нов... Тъй като ако проблема беше в някой от лаптопите нямаше да вада по-добра скорост когато съм свъръзан през телефона.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване