Премини към съдържанието

Костадин Колев

Потребител
 • Публикации

  76
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Костадин Колев

 1. Към момента нямам възможност да бърникам по хардуера, тъй като компютърът ще ми трябва за работа. А и честно казано нямам опит с бърникане по хардуера и предпочитам тая работа да я оставя на по-опитни от мен хора, на които имам доверие. Някой ден може да се наема да го занеса в сервиз за тест без допълнителната видеокарта и дали паметите са в изправност, но няма да е сега. Иначе, драйверите за вградената видеокарта са актуални – обнових ги наскоро. Засега оставам с допълнителната видеокарта. Имайки предвид че играя едва няколко игри, най-взискателната от които е GTA V, ще го преживея. Благодаря ви за съдействието. Ако науча нещо повече по проблема, ще пиша тук. П.П.: Ако е възможно към момента, ще изтрия препратката към снимката, защото не знам дали от щракане по него няма да ми се навърти публичен трафик в OneDrive поради който от Microsoft да решат да ми спрат временно публичните линкове (поне от Dropbox така правят).
 2. Не, не съм пробвал да махам допълнителната видеокарта. А и ако в общи линии тя е по-добра от вградената в случая, има ли смисъл? Ще си карам на допълнителната и това е – при ползването й няма проблеми като при вградената (поне засега). За паметите. Наскоро пусках тест на RAM паметта (мисля че беше с програмата MemTest86) и не показа да има грешки. За смяна на процесора или взимане на по-добра допълнителна видеокарта и дума не може да става с текущия ми бюджет. Поставих въпроса тук главно за да разбера евентуално от къде може да идва проблема, ако и друг се е сблъсквал с него. Не ми е наложително да го решавам, имайки предвид че с допълнителната видеокарта той не се проявява и мога засега да ползвам нея. Просто го забелязах този проблем и исках да разбера от какво може да се получава. Та така.
 3. Премахнах снимката, тъй като не знам дали от щракане по линка няма да ми се навърти твърде много публичен трафик и да ми спрат временно публичните линкове в OneDrive (от Dropbox така правеха). А и оставям проблема така засега, поради нисък за мен приоритет.
 4. Да, явно 128МБ е минималната заделена памет, защото иначе ми показва че като заделена от системната RAM памет има 2ГБ.
 5. Здравейте, Юни месец си взех нова компютърна конфигурация. Е, не е баш нова – втора ръка е, но е по-нова от предишната ми. Машината е мисля някаква немска асемблирана марка (май „Tierschund“) и е със следните параметри: Дънна платка: ASUS H87Plus. Може да е и ASUS H87M-Plus – не съм сигурен коя от двете е. AIDA64 ми показва че е ASUS H87M-Plus, но това е Micro ATX дънна платка, а машината е настолна с голяма кутия – нима е възможнода се ползва Micro ATX дънна платка в нея? Процесор: Intel Core i5-4670 на 3.40GHz. RAM памет: 8.00GB. Графика: Palit GeForce GT 630 с 1024MB собствена DDR5 памет. Графика: Intel HD Graphics 4600 със 128MB собствена памет (поне мисля че е толкова, ако изобщо има такава). Звукова карта: Realtek ALC887 на Intel Lynx Point PCH - High Definition Audio Controller. Обикновено използвам допълнителната Palit видеокарта и нямам проблеми. Но тъй като установих че с тази интегрираната на Intel мога да правя записи на игри посредством лентата за игри (Game Bar) на XBox, реших да превключа на интегрираната видеокарта. А и май тя има малко по-добри параметри от външната, колкото и странно да ми звучи дори на мен самия това нещо. Отидох в UEFI на дънната платка и от настройките й превключих видеото от „PCIE“ на „iGPU“ (което е интегрираната видеокарта). Опцията „Multi-Monitor“ я оставих изключена. Въпреки това, в Windows се виждаха и двете видеокарти, но не пробвах дали мога да извеждам сигнал едновременно и от двете – само поотделно (или от едната, или от другата) и работеше. Но започна да се появява някакъв проблем. Както си работи, машината вземе че забие и се налага да я рестартирам (не се рестартира сам). Когато се случи това забиване, с картината се случва нещо много странно. Ако системата на форума ми позволи, ще прикача снимка и видео, в което се вижда какво имам предвид, защото ми е трудно да го опиша. Мой познат ми каза, че и при него се получавало това с интегрираната видеокарта на Intel, но не каза нищо относно това дали има решение на проблема. Е, поне с Palit видеокартата това не се получава, тъй че имам какво да ползвам. Но ми се искаше да мога и да записвам видео от игри, което с Palit незнайно защо не се получава (Windows показва че машината не отговаря на изискванията когато ползвам нея). Хъмм, явно с прикачване към темата няма да стане, тъй като и снимката, и видеото са твърде големи (надхвърлят 3МБ). Някакви идеи?
 6. Здравейте, Имам желание да сменя текущия си интернет доставчик (Vivacom, ADSL). В града ни (Пещера) има няколко доставчика: областната "Телекабел", М-Тел и БулСатКом (и Vivacom с тяхната ADSL интернет услуга, разбирасе). Доколкото прочетох в сайта на "Телекабел", те предлагат само пакети интернет+телевизия, което мен не ме устройва, тъй като към момента телевизия не ми трябва (а и плановете им не ме устройват като предлагани интернет скорости за съответна сума). Остават М-Тел и БулСатКом. Доколкото разбрах, БулСатКом със сигурност имат оптика, включително и в блока ни (кабела им минава на около 30-40 см. от входната врата на апартамента ни). За М-Тел не съм сигурен че мрежата им е изцяло оптична и ще трябва допълнително да го проуча. И в този ред на мисли, имам няколко въпроса относно интернет услугите, предоставяни съответно от БулСатКом и М-Тел. А именно: 1. Скоростите на сваляне и качване зависими ли са една от друга, както при М-Тел, така и при БулСатКом? Тоест - ако примерно съм на план с 50Mbps, от БулСатКом (там пише че скоростите на сваляне и качване са еднакви) и свалям с 40Mbps в даден момент, с колко ще мога да качвам в същия този момент - с останалите 10Mbps, или с 50Mbps? 2. Бива ли ги рутерите давани от М-Тел? Или ще трябва да си взимам друг рутер, ако избера тях? От БулСатКом не дават рутер, доколкото знам. 3. Предполагам, че и при двата доставчика няма ограничение за количеството интернет трафик, употребявано за месеца? 4. Паметта ми ли ме лъже, или от скоро от М-Тел са си намалили скоростите на качване? Наскоро като ги гледах, примерно при план с 50Mbps сваляне, качването беше с 35Mbps. Сега обаче, при същия този план, качването е с 30Mbps. 5. Четох, а и от онлайн чата на БулСатКом го потвърдиха, че при тях договора е безсрочен. Тоест - мога да се откажа по всяко време, без да плащам неустойки. Наистина ли е така? Или има някакви уловки в това? Та, май това са ми въпросите към момента. Предварително ви благодаря!
 7. Костадин Колев

  Всичко за Grand Theft Auto V

  Благодаря ви за отговорите. Ще помисля по какъв начин да я купя. Но май първо за по-сигурно ще е добре да сложа още 4ГБ RAM, тъй като четох че при само 4ГБ RAM е по-вероятно да насича. Знам че в Steam в момента има намаление. Преди няколко седмици пак имаше и тогава щях да си купя GTA IV за 12 лв. Но като тествах Steam клиента за Windows, той се оказа недостъпен за работа с екранни четци (това е важно за мен). Затова и сега се колебая за GTA V през къде да я купя. Предпочитам си физическия носител, като една от причините е че не ми се теглят над 60ГБ данни през интернет, но ще видим. Още веднъж - благодаря за отговорите. П.П.: Може би ви се струва странно, че човек ползващ помощни технически средства като екранен четец играе игри, но пуста слабост към тия игри... А и имам остатъчно зрение. То е достатъчно за да се оправям с менютата на игри като GTA IV и GTA V, но не и за работа в програми като Steam клиента за Windows. Горе-долу се оправям и с геймплея в самите игри като серията Grand Theft Auto. Та така ...
 8. Костадин Колев

  Всичко за Grand Theft Auto V

  Здравейте, Имам няколко въпроса относно играта Grand Theft Auto V за PC, на които се надявам да можете да ми отговорите: 1. Ще тръгне ли играта на следната компютърна конфигурация: - Операционна система: Windows 10 Pro, 64-bit. - Процесор: Intel Core i5-2320 at 3.00GHz. - RAM памет: 4.00 GB (възнамерявам живот и здраве да добавя поне още 4GB в най-скоро време). - Видеокарта: Palit GeForce GT 630, 1024MB собствена памет (DDR5) + 2047MB споделена RAM памет. 2. Ако си закупя играта на носител от магазина, на какъв носител ще е тя - DVD или BlueRay? Предварително ви благодаря!
 9. Здравейте отново, Само ще допълня, че след като споделих за проблема тук: http://getsatisfaction.com/mozilla_messaging/topics/ctrl_shift_t_doesnt_work_if_thunderbird_is_not_in_english_bulgarian_in_my_case Един от отговорилите ми е пуснал и официален доклад за проблема в системата за докладване на бъгове на Mozilla: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=633807 Засега няма реакция, но все пак се надявам че нещо може да се направи по въпроса.
 10. Здравейте, Capnemo, Пробвах да потърся из базата данни на Mozilla, но направо се "изгубих" сред резултати, които в повечето случаи нямаха нищо общо с търсеното от мен. Все пак си направих регистрация в форума за поддръжка "Community-powered support for Mozilla Messaging" и пуснах тема там - да видим дали ще има отговор и какъв. Но ме съмнява че това което казва колегата Iliev72 е вярно и това с неработещата клавишна комбинация е някакъв бъг в продуктите на Mozilla, който поне засега няма оправия.
 11. Здравейте, Имам един проблем с Mozilla Thunderbird, който се проявява само когато той е на български. А именно: клавишната комбинация за проверка на всички акаунти (Control+Shift+T) не работи. Възможно е и комбинацията за проверка на текущо избрания акаунт (Control+T) също да не работи, но не съм го тествал. И това се проявява само когато Thunderbird е на български - когато програмата е на английски този проблем го няма. Ползвам най-новата стабилна версия на Thunderbird - 3.1.7, но този проблем се появи още преди време (може би във версия 3.0.x или 3.1.x). Програмата я ползвам под 32-битов Windows 7 Ultimate на български. Но проблемът бе потвърден и от мой познат под Windows XP също с български интерфейс на Thunderbird. Мислех да приложа чиста инсталация, но при моя познат Thunderbird е инсталиран наскоро начисто и проблема пак го има, тъй че това едва ли ще оправи нещата. На какво смятате че може да се дължи този проблем и може ли да се оправи? Предварително ви благодаря за указаните помощ и съдействие! П.П.: Знам че има вариант с една добавка да си добавя специален за целта бутон в лентата с инструментите и по този начин да си проверявам всички акаунти за нови писма, но аз за работа с компютъра си разчитам главно на клавиатурата и това решение не ме устройва. Знам и че бих могъл да ползвам програмата на английски и така да си реша проблема, но предпочитам да я ползвам на български, ако е възможно. Освен това тази клавишна комбинация би трябвало да си работи независимо на какъв език е e-mail клиента (поне така мисля). Поздрави!
 12. Здравейте, Windows-а ми е на български, но това не е от значение - мога да се оправям и с английската терминология . Като отидох в "Персонализиране -> Цвят и облик на прозорците -> Разширени настройки на облика...", видях следното съобщение: От опита си досега знам, че започна ли да правя модификации на темата в този прозорец, Windows AERO ще бъде изключен, а заедно с него и полезните му функции. Всъщност, доколкото разбирам съобщението по-горе, дори да правя промени в този прозорец, те няма да се отразят върху стандартната тема на Windows 7 с включен AERO. А и като погледнах, цвета за селекцията там е ясно видим, Само че в менютата и в Windows Explorer изглежда така, все едно е полупрозрачен. Даже сега пробвах да сменя цвета за "Избрани елементи" в този прозорец за персонализиране, но това наистина не се отрази върху Windows 7 AERO темата. Тъй че явно не в цвета е проблема, а в неговата прозрачност при менютата и елементите в Windows Explorer. Сигурно има начин да се промени това без да се изключва AERO, но въпросът е - "Какъв е той?". Все пак ви благодаря - оценявам желанието ви да ми помогнете . Явно наистина не може. А модифицирането на тия файлове не е нещо с което съм запознат, и не ми се иска да бърникам и да прецакам нещо. Жалко наистина, че от Microsoft не са успели да направят висококонтрастна AERO тема, или да накарат екранната си лупа да работи на цял екран без AERO.
 13. Здравейте приятели, Ползвам Windows 7. Тъй като съм със зрителни увреждания, доскоро ползвах една от висококонтрастните теми на Windows с черен фон и бели букви. Но, в ползването на такава тема има куп недостатъци: 1. Темата използва класическия стил за прозорци, менюта и пр., което означава че всички благинки на Windows AERO отпадат (примерно "Flip 3D", задържане на превключвателя на задачите като вместо само ALT+TAB се натиска Control+Alt+TAB и така можем да прегледаме списъка ползвайки стрелките, и др.). 2. Екранната лупа на Windows 7 може да работи на цял екран, но само при включен AERO - иначе не. А на мен ми се иска да я ползвам точно в този й режим - на цял екран, защото така мога да намаля мащаба до 100% когато не ми се налага да увеличавам, и да ползвам само опцията й за инвертиране на цветовете. И като е на цял екран, тя на практика не заема никакво място по екрана като прозорец. Пробвал съм и други екранни лупи, но все нещо не ми харесва в тях и не ми се иска да ги ползвам. 3. При висококонтрастната цветова тема нерядко се случва да се получават цветови конфликти в дадени приложения. Примерно съвпадане на цвета на текста с цвета на фона. Това може да се случи, ако дадената програма има зададен или само цвета на текста, или само цвета на фона, и за цвета на другия елемент разчита да й бъде подаден от Windows. И така - понякога попадам на място в дадена програма, което е или с бял фон и белия текст от темата се слива, или черен текст зададен от програмата, който се слива с черния фон зададен от Windows. Ако ползвам екранната лупа с инвертирани цветове, хем видимостта е що-годе добра, хем ги няма тия цветови конфликти. И така - стигаме до главния ми проблем - в оригиналната AERO тема на Windows 7, цвета с който се отбелязва селекцията в повечето менюта в Windows, както и селекцията на елементите в Windows Explorer, е твърде блед в сравнение с фона, и дори при инвертирани цветове е много труден за виждане. Та въпросът ми е - има ли начин да променя цвета който се използва за селекцията с някой по-открояващ се такъв? Или по-скоро - да се намали прозрачността на цвета на тази селекция, защото мисля че точно високата степен на прозрачност прави селекцията трудно видима (?). Или трябва да изключа някой от ефектите в Windows (в раздел "Производителност"? И ако трябва да изключвам някой ефект - кой? Пояснявам, че пробвах да изключа прозрачността като цяло в раздел "Облик" на "Персонализиране", но това не подобри видимостта на селекцията. Предварително ви благодаря за указаното съдействие!
 14. Имам един въпрос, който може би не е много подходящ за тук, но е свързан с плейъра. А именно: има ли начин да се свържа с разработчика на PotPlayer - Mr. Jiang Longxi? Желателно по e-mail и на английски - не знам корейски . Благодаря ви предварително.
 15. Здравейте, приятели, Имам проблем с програмата Total Recorder 7.1 под Vista. Вчера се опитах да запиша един wave файл с параметри 16-bit, 48,000 Hz, Stereo, Bit rate 1536kbps в mp3 файл (използвайки енкодера lame_enc.dll от директорията на Winamp). Изходния mp3 файл трябваше да има параметри 48 000Hz, Mono, 64kbps (constant bitrate), very high quality. Но след като в прозореца за запис на файл задам желаните от мен параметри и натисна бутона Save за да започне съхраняването, Total Recorder се самозатваря без никакво съобщение за грешка (само чувам звука за критично спиране в Windows) и нищо от файла не се съхранява . На какво може да се дължи това? Гледах из Event Viewer на Windows за някаква грешка на Total Recorder, но нищо не открих. Пробвах да запиша файла в друг формат (ogg) - нямаше проблеми - явно проблема е някъде в mp3 енкодера. Някой знае ли дали и как мога да оправя този проблем? П.П.: Работя с Windows Vista Home Premium 32bit (Service Pack 1). Имах същата версия на Total Recorder и на Windows XP SP2 и там го нямаше този проблем. Благодаря ви за помощта предварително! С пожелание за всичко най-хубаво!
 16. Да, правилно. Наистина е по-добре чрез кабел. Телефонът ми е Nokia N73ME и има USB кабел в комплекта. Явно така ще процедирам оттук нататък. Поне през кабела имам достъп до паметта на microSD картата. Благодаря за помощта! С пожелание за всичко най-хубаво!
 17. Здравейте приятели, Първо, извинявам се, ако темата не е за тук. А сега по въпроса ми: Имам bluetooth с инсталирани драйвери и софтуер на BlueSoleil. По принцип чрез BlueSoleil може да се осъществява FTP връзка с други устройства (например мобилни телефони). Да, но на мен не ми харесва тоя софтуер на BlueSoleil - в прозореца за FTP навигация не може да се работи с клавиатурата (например не може като е маркирана дадена папка да натиснеш Enter и тя да се отвори, не може да натиснеш backspace и да се върнеш на предходната папка и т.н.). А аз по принцип работя най-вече с клавиатурата. Та именно затова искам да Ви питам - Има ли начин да отворя файловата система на телефона си чрез bluetooth през Windows Explorer? Телефона ми е Nokia N73 Music Edition. Знам, че мога да инсталирам софтуера на Nokia - "Nokia PC Suite" и по този начин да стане работата, но не ми се ще да инсталирам програма, която ще ми заеме над 200МБ на компютъра, само за да осъществя FTP връзка с телефона си. Знам и че има версия на BlueSoleil, която използва Windows Explorer интерфейс, но тя е платена или нещо такова. Тъй че моля Ви - препоръчайте ми нещо или някакъв начин за такава FTP връзка. Предварително Ви благодаря за помощта! С пожелание за всичко най-хубаво!
 18. ОК. Ще потърся из форума. Ще видя какво ще правя. Благодаря Ви за съдействието! С пожелание за всичко най-хубаво!
 19. Благодаря за съвета. Може и да пробвам този метод. А има ли начин въпреки наличието на два акаунта, да се влиза автоматично с единия от тях, а не да се избира при стартиране на компютъра?
 20. Ако имаш предвид, че някой друг може да ми пипа по компютъра освен мен - гешиш - само аз си работя на него. Ако имаш предвид заради вирусите, и че така е по-лесно за тях - май е време да се замисля по въпроса. Иначе чакам помощ по въпроса ми.
 21. Здравейте, приятели, Имам един въпрос относно функцията на Windows - "Планирани задачи". Честно казано ми писна от бъгави програми-напомнители и затова реших да ползвам функцията на операционната система за планиране на задачи. Дотук добре, ама ... когато планирам задача ми иска име на потребител (акаунт) и парола. Аз съм с администраторски акаунт. По принцип нямам зададена парола (поне така мисля). Да, ама тая дивотия си иска парола, за да се изпълни планираната задача (която всъщност е стартиране на дадено приложение в уречени час и ден). И като не задам парола, ми излиза следното съобщение: Не че ще е проблем да задам парола на акаунта си, но не искам да ми се изисква тази парола всеки път, когато влизам в Windows. Тъй че, ако имате решение на проблема ми, моля Ви да ми помогнете! П.П.: Забравих да кажа, че съм с Windows XP, Service Pack 2 и български интерфейсен пакет. Ако ви трябва още информация, моля - питайте. Предварително Ви благодаря за указаното съдействие! С пожелание за всичко най-хубаво!
 22. Здравейте, @bob4o: Вярно е, не са идеални тия телефони, но ... за цената им си ги бива. Всъщност, той не е мой, а на баща ми и той го взе главно заради двете СИМ карти. @RefreshMe: Благодаря ти за линка! В темата там мисля, че открих отговора на въпросите си за видео файловете и за Bluetooth. Знам, че възстановяването на изтрити от форматирана памет файлове е почти невъзможно, но все пак реших да питам. Не е нещо фатално - ще слагаме друга музика и видеоклипове . Между другото, интересен факт беше, че файловете на картата памет (музика, видеоклипове и др.) бяха copyright защитени, т. е. не можеха да се копират. Мислех, че само производители като Nokia правят тия работи, но явно греша . С пожелание за всичко най-хубаво!
 23. Здравейте, приятели, Наскоро си купих GSM марка Privileg, модел X6. Имам няколко въпроса относно него: 1. Поради невнимание и незнание форматирах вървящата в комплекта карта памет и поради тази причина цялото й съдържание бе изтрито (предимно съдържанието, което си върви в комплект с телефона - музика, клипове и др.). Има ли някаква възможност съдържанието на картата памет да бъде възстановено и ако ДА - как става това? 2. В инструкциите пише, че телефона поддържа клипове във формат mp4. Но когато с програмата "Total Video Converter" направих клип в такъв формат, той не тръгна на телефона (изписа, че формата не се поддържа). Параметрите на клипа са следните: Видео: DIVX4, 320x240, променлива побитова скорост: около 280-350КБ/сек.; Аудио: AAC, 48 000 Хц, 2 канала, 16 бита, 1 536КБ/сек. Та въпросът ми е какви аудио и видео кодеци трябва да използвам в mp4 видеоклипа, за да тръгне на телефона Privileg X6? 3. Винаги, когато телефона получава файл чрез Bluetooth, той (телефона) го съхранява на паметта на самия телефон, която е малко (2МБ). Проблемът е в това, че ако се получава по-голям файл, той не може да се побере на паметта на телефона, и следователно не може да се съхрани - изписва, че дискът е пълен и прехвърлянето се проваля. Има ли начин да се настрои телефона да записва получаваните през Bluetooth връзка файлове в картата памет и ако ДА - как става това? Предварително Ви благодаря за помощта! С пожелание за всичко най-хубаво!
 24. Ами пичове, още веднъж благодаря на всички ви за съдействието и за желанието ви да ми помогнете - оценявам го . Засега обаче няма да предприемам нищо, защото както казах телефона и така си работи и не ми се занимава в момента. @S-U-F-F-E-R: Благодаря ти, че изявяваш желание да ми помогнеш. Обаче не съм от Пловдив и няма как да стане поне засега, а и както казах, за в момента няма да предприемам нищо. Пък и кой знае - може да ми се усмихне късмета и да имам възможността да си купя нов телефон . Та в този ред на мисли, искам да Ви попитам: Има ли в момента телефони, чийто размер на шрифта може да става голям като на моделите на Siemens (при Siemens-ите това ставаше чрез една опция наречена "едър шрифт", която я има в контекстното меню на главното меню на телефона). Питам Ви не за друго за шрифта, ами съм с намалено зрение и трудно намирам телефон с достатъчно голям размер на шрифта на дисплея. Предварително Ви благодаря за помощта! С пожелание за всичко най-хубаво!
 25. Благодаря ти за съпричастността! Ще си помисля какво да правя. Все още нищо не съм предприел. Не за друго, ами нямам време с тия изпити и прочее. Но това ... както и да е . Ако отблокирането става само с въвеждането на някакъв доста дълъг код - може би ще го направя - не знам. Просто телефона и така си работи засега . Най-вероятно ще стане и чрез флашване, но не ми се ще по този начин да бърникат телефона ми. Ще погледна в сайта на Омнител и ще преценя какво да правя. Още веднъж - благодаря ти за съпричастността! Благодаря и на всички останали за помощта им! С пожелание за всичко най-хубаво!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване