Премини към съдържанието

Zyner

Потребител
 • Публикации

  6
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Zyner

 1. Ееебаси темата стана, зарадни една нищо и никаква ЧЕКИЯ........
 2. За да знае да не се прекара 2ри път... За ваше сведение България се намира в ЕС, и тези директиви важят за всички страни. Освен това континентът Европа продължава до планините Урал.
 3. На българистанска комисия и закон не вярвам! На българистански политик също! На българистански търгаш и мошенник - НЕ! На лекар - още по малко! http://www.ebay.co.uk http://www.dostavka-anglia.com/как-да-пазаруваме-от-англия/ Намираш си монитора, купуваш си го 40% по евтино, плащаш 12-16 лв (в зависимост от теглото)на тези пичове да ти го докарат и си свиркаш. Аз си купих монитор от Англия на половин цена и съм много доволен. Нямаше запецнали пискели нямаше нищо! Единственото нещо което трябва да направиш е да отсечеш щепсела и да сложиш българистански бакелитов боклук, или да си купиш китайски преходник от качествена и жилава пластмаса който никога няма да се счупи!! Може и сам да си сложиш хубав щепсел след като отсечеш английският, но бълхаристанският търгаш иска между 5 и 7 лева за такъв направен от качествена жилава пластмаса!! Затова по добре отиваш в магазин за 1 лев и си вземаш хубав преходник. Вървят между 1 -1.5 лв. Освен това английският щепсел има вграден предпазител!
 4. Няма такова нещо. Имате право да върнете стоката в 14 дневен срок. Можете да подадете оплакване онлайн пред Европейската комисия за защита на правата на потребителят, какво и през българската Комисия за защита на потребителя. Върнете монитора НЕЗАБАВНО, като позовете горе споменатите институции, и законови рамки. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_bg.htm Докато българинът не се научи да си иска правата, търгаши и мошенници ще го КЛАТУРЯТ, и Бълхария ще бъде Бълхаристан!!! Заради такива като тебе с наведени глави въпросният търговец има самочувствието че може да прави каквото си поиска!
 5. Изключително дилетантски коментар. Господине, вие знаете ли как работи твърд диск? Някога отваряли ли се твърд диск? Интересували ли сте се за принципът на работа и устройството на твърд диск? Бихте ли ми казали какво точно би се повредило, при пренос на изключен твърд диск? Било той обикновен за настолна машина, такъв за преносим компютър или външен преносим? Аз ще ви кажа: Точно нищо. Защо? Защото когато твърдият диск е изключен, главата се премества в крайно положение и остава блокирана там, като не влиза в досег с плочата на диска. Ето вижте как изглежда твърд диск когато е изключен: Единственото нещо което би могло да се движи при изключен твърд диск е самата плоча с електродвигателят (въртейки се около собственият си шпиндел). Забравих да добавя: от години много производители на съвременни твърди дискове (предназначени основно за преносимо използване, преносими компютри) вграждат защита. Твърдият диск има акселерометър, и в случай на ускорение (преместване, изтърване, удар на устройството) премества главата в крайно положение и я блокират за няколко секунди, с цел предотвратяване на повреди по плочата. Такава защита защитава диска по време на работа (ако например изтървете своят лаптоп) или го ударите случайно.
 6. Твоят пиксел не е умрял ами 'запецнал' (заседнал/блокирал). Вземаш един МОЛИВ С леко изтрита гумичка. Гумичката трябва да е сравнително ( но не МНОГО ) мека. Върху екрана може да подложиш нещо (например лист фолио,) и започваш леко да "масажираш" пиксела и околонего в радиус на няколко мм. ( и да не забравиш да изтриеш леко гумичката на лист чиста хартия за да няма случайно графит останал по нея) Постепенно увеличаваш натиска. В същото време може да пуснеш въпросната или друга програма която бързо да сменя цветовете. (ако случайно нямаш молив под ръка може да ползваш гума за триене или друг подходящ предмет дори и пръст, освен ако пръстите ти не са като македонки 😁 Това е единственият начин за възстановяване на блокирал пиксел. (ако дефекта е в зоната на самият пиксел) В редки случаи има дефект който засяга цял ред/колона пиксели и тогава горещо проепоръчвам да се смени монитора. Разбира се, аз ти препоръчвам първо да върнеш монитора(което е малко вероятно предвид факта че сме в Булгаристан и търгашите едва ли ще се съгласят), и да получиш нов, като този път си носи лаптопа и пусни видео/слайдшоу на което се сменят основните цветове за да провериш дали всичко е наред. Различните производители/препродавачи/търговски марки на монитор имат различна политика относно връщане на монитор в случай на запецнали или напълно умрели пиксели. Ако имаш само 1-2 дефектни пиксела, а мониторът ти не е професионален, можеш просто да забравиш за смяна с нов, защото повечето производители признават дефекта ако имаш повече от 3 или 4 пиксела. Направи това което колегата по горе е казал. Това е в общи линии.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...