Премини към съдържанието

Julian Burkovski

Потребител
 • Публикации

  21
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Julian Burkovski

 1. Извинявай ако постоянно ти досаждам ама малко се обърках. В момента е по следният начин. Червеният е от + на акумулатора и е над 2 метра. Жълтият е вързан за шасито на автомобила. А синият (по средата тънкият) е свързан с мултимедията. Сега ако правилно съм свързал всичко, следва да свържа от шасито още един кабел към синият?
 2. За червеният захранващ кабел става въпрос нали? По тънък е от самият минус наистина. Но такъв ми продадоха от музикалния магазин. Да питам освен за по дебел? Възможно ли е също и чинчовите кабели да предизвикват същия проблем? Те с малко по-дебели от remote кабела.
 3. Питах директно и в Авител точно за този говорител и както @Димитър 59 каза правилно съм го бил свързвал. Двата чинча сочещи надолу към усилвателя. Съответно плюс към плюс и минус към минус. А тези които сочат нагоре са за свързване с друг говорител.
 4. Извинявай не съм от най компетентните. Това ли имаш предвид да направя?
 5. Плюса от говорителя е към плюса към усилвателя и съответно минуса към минуса. Просто направих първо снимката и после видях разликата и оправих но коректната снимка беше над 3мб и не можах да я кача 😕
 6. Ако правилно ти разбирам въпроса. Включен е от мултимедията да. Имаше обозначен изход за субуфер. След това от самата медия се цъка On и на колкото и херца да работи 80 120 не открих разлика. Пробвах с другия канал, но слаба работа, ако не е на бридж едвам вади бас.
 7. От телефона пиша да. Но не знам за кои кабели говориш. Няма запоявани кабели. Бяха взимани от магазин за аудио техника Coral но фалира преди години. Двата кабела от Line in идват от мултимедията.
 8. Двата чинчови които влизат в усилвателя line in и remote a тънкия син кабел. Иначе и на другият канал е същото положение.
 9. Един усилвател. Към усилвателя е свързан само баса (субуфера). Колоните са свързани към мултимедията. Пробвах да свържа само на единия канал, но много слаб бас/звук/сила изкарва. Като са на бридж е по-добре, но пак ми прави впечатление че понякога е много силен баса/силата а друг ден на друго палене на колата е по слаб(една и съща песен). Пробвах с един друг усилвател но е само 200w и си работи но пък е много слаб. Ако наистина е проблема в усилвателя, то ще търся нов, просто да не е проблема в мен и моето свързване.
 10. Аз само бридж свързване знам 😃 От всичко което разбрах значи всичко съм си свързал правилно и наистина проблема е някъде по платката на усилвателя? Мога ли да ги свържа само на единия канал за да видя дали има разлика? Видях също, че говорителя има схема. До колкото разбирам има вариант за мост от +към+ и-към- на чинча на говорителя и после към единия канал на усилвателя? Като цяло опитвам се да разбера дали наистина проблема е в моето свързване или в самия усилвател. Най важното ми е да запазя говорителя цял, усилвателя така и така беше овлажняван преди години...
 11. Абсолютно е възможно и това да е проблема. Би ли ми казал как да го свържа и да опитам да видя дали има разлика?
 12. http://magnitola.ru/Boschmann-JA-728ATX-p-7998.html Само това успях да открия за усилвателя. Усещам аз че нещо не съм вързал като хората но не знам какво. Модела на усилвателя е Boschmann JA-728ATX
 13. Забравих да допълня. Сменях няколко мултимедии проблема остава. Всички бушони работят. Да не би връзването да е сгрешено някъде? Замислям се да не съм ги вързал грешно, след като говорителя е 4 ома а усилвателя 2 ома?
 14. Здравейте колеги, много ще съм благодарен за вашето съдействие и помощ. Първо да споделя не съм абсолютен експерт разбирам тук там, но тук запънах доста. Усилвателя ту работи ту не. Носих го в един сервиз, един дядо го погледна каза че го е почистил и всичко си му изглежда наред. А. Паля колата сутрин всичко работи нормално. Б. Паля колата сутрин баса изобщо не се чува. В. Паля колата карам всичко работи нормално и от време на време включва и изключва сам. Винаги свети зелено лампата на усилвателя. Акумулатора работи перфектно. Говорителя е Hertz 200.05 Es. Boschmann 600w 2 ohm Ще съм благодарен за помощ.
 15. Така направих, много благодаря! Определено има голяма рязлика, много рядко се чува тази вибрация вече. Удължих и двете тръби, сега са почти до края по дължината на касата, сякаш стана по-дълготраен баса и повече ми харесва. Наложи се да сложа нова лицева дъска за говорителя, тъй като старата толкова здраво е захванало това лепило, че дори с чука и отвертка не успях да я премахна. Стана още по-грозно ама хич не ми е приоритет това, тамън няма да я заглеждат за кражба... Сложих и вата отдолу, не усетих голяма разлика. Сега имам следният проблем. От преди доста време ми дава ядове усилвателя и не мога да хвана къде е проблема. Понякога удря силно баса, след това удря слабо, после пак силно и се редува така. Понякога го прави като е слушано повече време музика, а друг път когато е на студено колата. Преди време натисках и мърдах копчето за кросоувъра и пръсках с контактен спрей и сякаш се оправи, но до сега... Не е от радиото, защото пробвах и с друго радио и пак го прави. Не е от кабелите, защото ги проверих всичките. Минуса е дебел и хванат за купето. Не е и от говорителя, защото и с друг 12 инчов говорител пак го прави. Мога да снимам усилвателя отворен ако така се разбира нещо.. Бихте ли ми препоръчали сервиз в региона София- Перник където мога да го занеса? Чел съм само лоши отзиви за "Бушона", а други не знам. Поздрави!
 16. Благодаря Митко! А къде да го сложа от лявата страна, срещу говорителя, или отгоре в дясно? Ако е по-добре според теб, мога и да сложа по-голям диаметър пак на същото място?
 17. Здравейте колеги, извинявам се за дългото забявяне, просто имах доста проблеми вкъщи, колата се счупи 2 пъти, единия път на морето, другият път в София.... В крайна сметка успях да го позавърша проекта с малко козметични корекции които трябва да направя. Много съм доволен от резултата и по-нататък съм решил да направя същото нещо но от МДФ, до колкото знам то е най-добрият вариант. Взех говорителя Hertz ES 200.5. За този обем резултата е много добър. Реших да преместя тръбата отпред понеже, като беше срещу говорителя като се усили повече се чува едно завихряне/ леко дрънчене или нещо такова, не знам как точно да го нарека, но е от тръбата. След като го преместих отпред и скъсих малко тръбава се получи доста по-добре и мн рядко се чува само при много басови песни (които рядко се слушат) . Мислех си дали ако не е малко по голям диаметъра на тръбата няма да изчезне изцяло това? Да предполагам ще ме критикувате за външният вид и аз не съм много доволен, но за сега това е beta версия.. От къде купувате (близо до София) подходящи плоскости за бас каси? Поздрави и благодаря за помощта на всички!
 18. Този до колкото четох описанието трябва да бъде монтиран в затворен обем? Ground Zero-to няма л ида е по-добре ако е монтиран отвън + бас рефлектора срещу него? Ако имаш и други предложения от други сайтове, с удоволствие ще разгледам. Просто това са тези които знам
 19. До тук така съм го и направил отвътре е със лепило на момент за дърво и няма фуги никъде. А тапицерията пак с това лепило мога ли да я залепя? И вата да слагам ли, или е твърде малък обема за вата? @FusE можеш ли да ми помогнеш и с изобра на говорителн от горе-посочените?
 20. Да колега, наистина е със материали от едно легло, но и преди направих един бокс 60литра пак с такива материали и резултата беше много добър, но ми трябва нещо по-компактно за да свободен багажника на колата. Ще се монтира между седалките на колата понеже е с по-голям обем от Helix-а и си мисля че с един хубаво говорител би се получило нещо добро. Пък и гледам нещо да изработя с подръчните материали които имам. Главно това е причината за такава самоделка е финансова. Да грозно е наистина, втората кутия която правя е това реално... но поне ще я тапицирам след това, иначе от вътре няма празно пространсто. Като за работа само с един флекс и винтоверт съм горе долу доволен. Жената вика че прилича на обувка на великан.. :D Колега благодаря за мнението и помощта, наистина. А можеш ли да ми препоръчаш говорител 8 инча които би бил подходящ? За сега съм се спрял на тези -> https://aval-bg.com/product/3950-subufer-dd-audio-rl108 https://aval-bg.com/product/3046-subufer-ground-zero-gziw-200x https://aval-bg.com/product/4064-subufer-match-pp-8w-q https://soundstore.bg/subuferi/327-subufer-dd-audio-rl108.html Смятам да го сложа на В1 страната и срещу него на В2 рефлектора както ме посъветва. И пак да кажа, благодаря за мнението на теб и @FusE
 21. Здравейте колеги, Нов съм във форума, реших да се регистрирам и да опитам тук, след като Авител, Авал и още няколко други фирми отказаха да помогнат и да ме консултират. Изработих си бас каса която да се вписва точно в мястото между седалките ми. 1. Говорителят 2 х 6*, 8*или 10* инча да бъде и къде да го позиционирам? Бихте ли ми препоръчали някой 2. Рефлекторът къде да го позиционирам и с каква дължина и диаметър да бъде? (В момента имам Ф50 тръба която мога да я скъся) Или изобщо да няма рефлектор и да е в затворен обем? 3. Да слагам ли вата отвътре също? До колкото успях да разбера смятах в една онлайн програма и излезнаха 15,08литра. Прикачам и размерите поради лошият ми почерк.. Размерите са външни. Ширина - 23см Д1- 44,5см В1-32см Д2-25см Д3-13см В2-19,5см Поздрави!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване