Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся човек който може да свърже Receiver DENON AVR-2808ci за София

Featured Replies

Здравейте,

Имам receiver DENON AVR-2808ci и т ърся човек за региона на София който може да ми помогне със свързването. Ще си платя услугата, просто не успяхме да се справим и аз и един приятел също.

Идеята е да се свърже от компютъра към него и ТВто към него. Има всякакви съпровождащи кабели, но не можем да го накараме да изкара звук...само шум. Нищо не му разбирам. Системата която трябва да се свърже е 5.1.  Ще съм благодарен ако някой се отзове - 0889041382. Юлиян.
Благодаря и поздрави!

Тук трябва да има ръководство на български.   Около 93 страници. Същото го има в оригинал и трябва да е пред Вас!

https://www.xn--80adah2aybmok5f.bg/denon/avr-2808ci/ръководство-на-потребителя

Тази техника колкото и да не ви се вярва не е направена така, че всеки да може да се справи, като прочете увода на описанието. Правилно сте се ориентирал за помощ. Иначе, по думите ви - нищо няма да направите.  Във форума потърсете "Евлампи" и го помолете за помощ. Може би ще се съгласи да ви помогне. Успех от мен и не се опитвайте по вече с гората от кабели и куплунзи, за да не търсите след това сервиз за ремонт.  Говорете и с AGD - той също посещава тази секция на форума.

x033AV2808C-b.jpg

преди 1 час, Julian Burkovski написа:

Здравейте,

Имам receiver DENON AVR-2808ci и т ърся човек за региона на София който може да ми помогне със свързването. Ще си платя услугата, просто не успяхме да се справим и аз и един приятел също.

Идеята е да се свърже от компютъра към него и ТВто към него. Има всякакви съпровождащи кабели, но не можем да го накараме да изкара звук...само шум. Нищо не му разбирам. Системата която трябва да се свърже е 5.1.  Ще съм благодарен ако някой се отзове - 0889041382. Юлиян.
Благодаря и поздрави!

за кой адрес става въпрос

и имате ли трансоформатор за 220 v 50 hz

да стане 120 v 60 hz

• Автор
преди 34 минути, Banesc написа:

за кой адрес става въпрос

и имате ли трансоформатор за 220 v 50 hz

да стане 120 v 60 hz

Здравейте, за Град София става въпрос, сега обнових адреса в профила си. Трансформатор не знам дали има признавам си.  
Честно казано не разбирам изобщо от тези неща предният ресивър го свързах на магия... но този хич не мога. Имам почти всичко налично но това мисля че не.

преди 29 минути, NewRedDragon написа:

ул. Владайско въстание 1, 2304 Перник

Здравейте, за Град София става въпрос, сега обнових адреса в профила си. Младост 3 се намирам.

преди 1 час, Julian Burkovski написа:

но не можем да го накараме да изкара звук...само шум.

преди 1 минута, Julian Burkovski написа:

Трансформатор не знам дали има признавам си.  

да не е шум на изгоряло

далече ми е софия 

преди 1 минута, Banesc написа:

да не е шум на изгоряло

далече ми е софия 

На тебе и кенефа ти е далеч, щото е в двора!

Разкарай се от техническите раздели, бе винкел! 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

На тебе и кенефа ти е далеч, щото е в двора!

Разкарай се от техническите раздели, бе винкел! 

че няма да ми е  до кухнята 

всичко е ясно то си го  пише 

New-Bitmap-Image-2.png

120V 60 Hz

тая техника не е читава щом са  нямали акъл кабелите да не се прескачат  в упътването

преди 46 минути, Julian Burkovski написа:

Трансформатор не знам дали има признавам си. 

Какво пише отзад на ампа?  За 220 v 50 hz или за 120 v 60 hz. Ако е бил за 120 и сте го включвали в нашата мрежа - може и да е за боклука, крайните транзистори са изгоряли  от пренапрежение.

Тука става въпрос за външен понижаващ трансформатор от 220 на 120 v.

преди 9 часа, AGD написа:

Какво пише отзад на ампа?  За 220 v 50 hz или за 120 v 60 hz. Ако е бил за 120 и сте го включвали в нашата мрежа - може и да е за боклука, крайните транзистори са изгоряли  от пренапрежение.

Ако е бил за 120V освен крайните ще изгори и трансформатора ,а автора пише ,че ресивъра шуми - тоест работи.

Серж ви е подвел с поста си за трансформатора.

преди 11 часа, Julian Burkovski написа:

Идеята е да се свърже от компютъра към него и ТВто към него.

Телевизора с какви изходи разполага - марка модел?

Компютъра с изход от аудио картата/DAC  поредством 3.5мм жак към чинч ли свързвате ?

След свързване на устройствата избирате ли правилния вход от селектора на ресивъра на който е свързано устройството?

• Автор
преди 10 часа, AGD написа:

230v 50hz пише отзад сега това видях. Дали бихте имали възможност да се чуем да го погледнете?
Според мен е нещо до настройките на самият ресийвър. Сменяхме и местихме кабелите на всеки канал и от никъде звук.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ако е бил за 120V освен крайните ще изгори и трансформатора ,а автора пише ,че ресивъра шуми - тоест работи.

Телевизора с какви изходи разполага - марка модел?

Компютъра с изход от аудио картата/DAC  поредством 3.5мм жак към чинч ли свързвате ?

След свързване на устройствата избирате ли правилния вход от селектора на ресивъра на който е свързано устройството?

Да от компютъра е посредством 3.5 жак към чинч на усилвателя. С HDMI я и също опитах но и така не става.

Телевиза има доста изходи 2xHDMI, USB. Audio jack.. LG smart TV е нои точният модел трябва да поровя..

Мисля че проблема е в самият ресивър и настройките му...  Сменяхме и местихме кабелите на всеки канал и от никъде звук.. Доста е сложен за употреба. Случайно дали бихте имали възможност да го погледнете на живо?

преди 38 минути, Julian Burkovski написа:

Да от компютъра е посредством 3.5 жак към чинч на усилвателя. С HDMI я и също опитах но и така не става.

Телевиза има доста изходи 2xHDMI, USB. Audio jack.. LG smart TV е нои точният модел трябва да поровя..

Мисля че проблема е в самият ресивър и настройките му...  Сменяхме и местихме кабелите на всеки канал и от никъде звук.. Доста е сложен за употреба. Случайно дали бихте имали възможност да го погледнете на живо?

Чинчовете от компютъра включвате към ресивъра в Audio in DVD входа, а телевизора от Аудио жака към Audio in TV/ CBL или цифровите входове (in) HDMI DVD. Селектора на ресивъра трябва да е на позиция отговаряща на входа.

Токолоните са на Front A за ляв и десен канал, център и съраунд - ляв и десен канал за 5.1.

Едно малко пояснение по повдигнатия въпрос!

Снимката на задния панел на усилвателя е посочена от мен, а не от притежателя му! В интернет има десетки такива, за да се ръководи някой от отговарящите по нея. Този модел на снимката е за USA и други области по света и тя не е предмет на коментар. Постнал съм я за такива като Ванекс за да не участват в коментари, там където не им е мястото. Неговият коментар може да бъде само това: "Имаш ли си гадже". Постващият темата е трябвало да даде много по вече информация за всичко, свързано с усилвателя, за да му бъде полезен някой, който може и във форума да го напътства. Изрично е посочено, как се задават въпроси в технически форум.

Към питащият: Виждам че "Михайлов " е в момента на линия и може да се насочи към него за помощ, който може да му предложи и човек от София, занимаващ се сериозно с тази техника. И всичко това се прави на място с грамотен човек в областта, а не да се разлепят разни приказки и глупости, какво трябва да се предприеме.

На магия нищо не се прави по света - то е само и единствено в България!

Има и още един момент в цялата работа. Телевизорът откъде взима сигнал? Ефирна телевизия, кабелна, сателитна, нещо друго? Защото, ако има външен приемник/декодер, по-добре е да се изведе аудио директно от него.

Ако няма такъв - точен модел на ТВ-то ще е много полезен.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

никой нищо не е подвел в упътвеното пише 120 v

преди 1 час, Гост. написа:

И всичко това се прави на място с грамотен човек в областта, а не да се

а ако беше 120 V ?

трудно се намират грамотни да прочетат упътването

вярно

и  мисля че не може да се закачат едновременно телевизор и компютър

Аз си мълчах по темата, защото от години не съм пипал AV ресивър, а домашния отдавна съм го разкарал и минах изцяло на двуканално стерео. Т.е. не се чувствам достатъчно компетентен да свързвам непознат модел ресивър от непозната марка (някогашният ми опит беше с ресивър Онкио).

А по принцип - въпросният ресивър Денон има по няколко оптични и коаксиални цифрови входа, където може да се подаде сигнал от телевизор и компютър. Повечето съвременни телевизори имат само оптичен изход, т.е. необходим е оптичен кабел. Стандартно компютрите имат от вградената звукова карта някакъв цифров изход SPDIF под формата на конектор за минижак с 3 или 4 секции - не помня, със звукови карти не съм се занимавал повече от 10 години. Оттам по принцип може да се извади сигнал към ресивъра със съответен преходен кабел - минижак - коаксиален RCA конектор. Какъв точно - не знам.

Голямата тънкост при ресивера е съответните цифрови входове да се настроят от ресивъра така, че да се избират през съответен бутон на дистанционното. Как се прави това за конкретния модел ресивър - нямам представа.

Т.е. накратко - съжалявам, но не съм компетентен да помогна.

преди 1 час, Banesc написа:

и  мисля че не може да се закачат едновременно телевизор и компютър

Щом така си мислиш, значи си нямаш понятие от тази материя, и трябва да спреш да пишеш простотии в тази тема! :mad:

преди 24 минути, Михайлов написа:

Т.е. не се чувствам достатъчно компетентен да свързвам непознат модел ресивър от непозната марка 

Голямата тънкост при ресивера е съответните цифрови входове да се настроят от ресивъра така, че да се избират през съответен бутон на дистанционното. Как се прави това за конкретния модел ресивър - нямам представа.

Ееее, стига де. Сигурен съм, че можеш да го свържеш. Принципите са едни и същи - подаваш звук от изхода на устройството към съответния вход на ресивъра, внимаваш за вида на сигнала (цифров/аналогов) и да съвпаднат накрайниците. Озвучителните тела е ясно как се свързват. За дистанционното не мислѝ - сигурен съм, че дава възможност да се избира всеки един вход. То не е твоя грижа, ползващият усилвателя трябва да си прочете упътването. 

Аз съм убеден, че мога да го свържа. Ама съм на около 450 км. от София :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.