Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видео карта :)

Featured Replies

• Автор

610 вата ми е захранването silencer мисля че е. Качил съм последните драйвъри за видео. Мисля че рама е малко за резолюцията която съм пуснал 1680x1050, но защо ще забива картата на старо рали от 2005 година. sad.gif

• Отговори 70
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

RAM-a не е причина да забива и да се включва VPU Recovery. Захранването ти има ли собствен 6-пинов захранващ конектор за видеокартата или ползваш преходник? Преди с каква видеокарта си бил(вградената ли си ползвал?) и изчисти ли старите драйвери преди да инсталираш? Инсталира ли .NET Framework преди да инсталираш Catalyst-a? С последният BIОS 2.20 ли си? Овърклокната ли ти е машината? Ако да, задай PCIE Frequency (MHz) ръчно на 100MHz, a PCIE Spread Spectrum го изключи(Disabled). В края на краищата може да се окаже, че е някаква несъвместимост между дъното и видеокартата, но това може да се каже след като опиташ да оправиш нещата по всички останали начини, дори ако трябва преинсталирай Windows на чисто.

• Автор
RAM-a не е причина да забива и да се включва VPU Recovery. Захранването ти има ли собствен 6-пинов захранващ конектор за видеокартата или ползваш преходник? Преди с каква видеокарта си бил(вградената ли си ползвал?) и изчисти ли старите драйвери преди да инсталираш? Инсталира ли .NET Framework преди да инсталираш Catalyst-a? С последният BIОS 2.20 ли си? Овърклокната ли ти е машината? Ако да, задай PCIE Frequency (MHz) ръчно на 100MHz, a PCIE Spread Spectrum го изключи(Disabled). В края на краищата може да се окаже, че е някаква несъвместимост между дъното и видеокартата, но това може да се каже след като опиташ да оправиш нещата по всички останали начини, дори ако трябва преинсталирай Windows на чисто.

Така захранването има 2 конектора, включил съм единия във видео картата. Бях с вградената за малко, но преди да сложа атито изтрих всички остатъци на драйвъри на нвдиа. NET Framework ми е до последна версия от auto update иначе като качвах диска с драйвърите то пак го качи. Биоса и последен. Нищо не е овърклокнато. Ако може да кажете как точно да слагам драйвърите, защото са 2 единия е control center а другия display driver и не знам как точно. Аз го правя по следния начин: първо качвам драйвърите от диска после трия control center i display driver и рестартирам компютъра после ми открива нов драйвър и го качвам като сканира за него от диска и после качвам display driver и след това control center.

Нещо много си омазал драйверите ми се струва. Свали си Driver Cleaner PRO, свали си Catalyst Software Suite 8.11 инсталирай Driver Claner, отвори Add/Remove Programs и деинсталирай всичко що е ATi, после рестартирай и зареди Windows в Safe Mode, пусни Driver Cleaner и изчисти всички остатъци от драйверите, рестартирай нормално, инсталирай новите драйвери(в пакета си има всичко необходимо и не е необходимо да пускаш отделно CCC и драйвера), още един рестарт и си готов.

• Автор
Нещо много си омазал драйверите ми се струва. Свали си Driver Cleaner PRO, свали си Catalyst Software Suite 8.11 инсталирай Driver Claner, отвори Add/Remove Programs и деинсталирай всичко що е ATi, после рестартирай и зареди Windows в Safe Mode, пусни Driver Cleaner и изчисти всички остатъци от драйверите, рестартирай нормално, инсталирай новите драйвери(в пакета си има всичко необходимо и не е необходимо да пускаш отделно CCC и драйвера), още един рестарт и си готов.

Благодаря. А това AVIVO codecs, да го махна ли. То се качи от диска.

avivo.JPG

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Бре как случвате все на такива карти не знам?!? На личния ми компютър съм имал всякакви видеокарти, включително и такива за които някои от вас не са и чували(Tseng, Trident, Permedia...) и никога не съм имал проблем с каквото и да е, освен ако не е било нещо хардуерно. Лични АTi карти съм имал Rage PRO, Radeon 8500LE, 9100, 9550, 9600PRO, 9800SE, 9800XT, X1950GT и сега съм с референтна Sapphire HD4850 чието охлаждане по-късно смених с Accelero S1 и VPU Recovery съм виждал само на старата 9800SЕ когато се опитвах да я модна до PRO или ако е ядрото е прекалено овърклокнато. Не знам що за Windows-и и драйвери инсталирате, и какво пипате по настройките, но е факт, че 95% от проблемите се дължат на задклавиатурното устройство. btw с какво захранване си?

Здравей! Моля те кажи ми какви температури поддържа сега твоята видео карта след като си и сменил оригиналното охлаждане, защото аз имам същата и при натоварване държи към 88 градуса. С поздрави!

Редактирано от Kameniada (преглед на промените)

karrlito, цъкни на ATI Software Uninstall utility и то ще махне всичко.

Kameniada, 35-38 в 2D и около 55градуса при тормоз с Furmark с 8х АА при 24 градуса стайна температура. Сложил съм един 120мм вент на Акселерото на 5V да не шуми и се охлажда идеално добичето.

Еми като дръпна гта4

Че тя излезе ли вече. :) Ей сега ще огледам по "магазините" :)

• Автор
karrlito, цъкни на ATI Software Uninstall utility и то ще махне всичко.

Kameniada, 35-38 в 2D и около 55градуса при тормоз с Furmark с 8х АА при 24 градуса стайна температура. Сложил съм един 120мм вент на Акселерото на 5V да не шуми и се охлажда идеално добичето.

Еми като дръпна гта4 ще го направя и ако пак се появи тоя проблем по време на игра пак ще пиша.

П.П. Аз от някакъв чуждестранен тракер свалям. Казаха че е истинската.

П.П. Направих всичко. Само да питам имам програма gamer hud на диска с драйвърите. Трябва ли да го качвам. И от драйвърите за дъното кои да кача, защото на тях има драйвъри за вградената видео карта на нвидиа. Аз отделно съм качил драйвъри за аудио и имам отделна лан карта, така че тези с дъното няма да ми трябват също.

driveri45t6.JPG

gamer%20hud.JPG

И така става.....давай.

• Автор

Как да провря кой pixel shader е картата защото сканирах в canyourunit и показва че е версия 3 и се уплаших.

kartasdad.JPG

Как да провря кой pixel shader е картата защото сканирах в canyourunit и показва че е версия 3 и се уплаших.

kartasdad.JPG

Защото си под XP а то не работи със DX10 и SM4.0.

• Автор
Защото си под XP а то не работи със DX10 и SM4.0.

Благодаря направо удар щях да получа.

• Автор
Абе ти нормален ли си?

Не biggrin.gif Просто ако има някави проблеми няма да го преживея. Никога не съм имал късмет с частите за компютър винаги нещо е развалено или пък го няма в магазина, или съм разочарован от него. Толкова пъти съм се връщал в магазините че сигурно пътека съм направил biggrin.gif

:yanim: Брато,и мен ме гони хардуерен карък,зарязвай всичко и давай да ходим да играем голф... :wors: :wors: :wors:
  • Автор
:yanim: Брато,и мен ме гони хардуерен карък,зарязвай всичко и давай да ходим да играем голф... :wors: :wors: :wors:

Нямаш проблеми. Само кажи кога. biggrin.gif Може и на поло да отидем (rofl)

Не biggrin.gif Просто ако има някави проблеми няма да го преживея. Никога не съм имал късмет с частите за компютър винаги нещо е развалено или пък го няма в магазина, или съм разочарован от него. Толкова пъти съм се връщал в магазините че сигурно пътека съм направил biggrin.gif

Интересно,и при мен е така и не само с компютрите като цяло а и със друг вид техника.

• Автор
Интересно,и при мен е така и не само с компютрите като цяло а и със друг вид техника.

Ех не ни върви хора. Дайте един голф клуб да си напраим biggrin.gif Сега съм решил телефон да си взимам и от 2 месеца го избирам да не стане пак гаф.

Айде и аз идвам с вас :) Спокойно, само продавачът да не те манипулира и ще уцелиш нещо свястно поне от третия път ;) Аз вече уцелих, но колко ядове брах дотогаваа...

Ех не ни върви хора. Дайте един голф клуб да си напраим biggrin.gif Сега съм решил телефон да си взимам и от 2 месеца го избирам да не стане пак гаф.
Of topic-а за нищо го нЕмаме-ще ни (Е нема па да напиша буквата)баннат... biggrin.gif ГолЕма загуба... biggrin.gif Ако ще си купуваш евтин,дай да ти подаря една нокиа...белким счупиш каръка... biggrin.gif колегата...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.