Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кафето предпазва от самоубийство!

Featured Replies

Ако направят изследване, в което да заменят кафето с червено вино, е повече от сигурно, че ще стигнат до заключението, че мед. сестри, които редовно вкусват от тази божествена напитка са по-склонни да флиртуват и да правят секс още на първа среща :P, следователно може да достигнем до заключението, че последните ще имат по-малко хормонални проблеми, понеже сексът има това доказано въздействие върху тялото на жената. Също така последните ще страдат сравнително по-рядко от сърдечно-съдови заболявания, от което логически следва да се изведе отново дръзкото твърдение, че сестрите правещи секс докато пият червено вино ще се оливат по-често от своите колежки, неизвършващи подобни несъвместими дейности и ще пускат по-често своята пералня, ползвайки Ариел колор и Аче. И не на последно място, от последното твърдение следва, че честата употреба на червено вино води до завишена употреба на кафе рано сутрин - с цел разсънване.tongue.gif

така, така- аз пък ще кажа, че не само медсестрите пият от наистина божествената напитка :P Не мога да кажа, че честата му употреба води до секс на първата среща (поне при мен не е така), ама определено помага за почти мигновено заспиване (зависи от количеството, де). А пък относно кафето- мляко с нес брои ли се :) Защото аз чисто кафе не консумирам, та какво ще следва- че ще се самоубия ли ;)

Вие защо, мислите, че пия кафе ?! biggrin.gif Иначееее, мамата си тракало, страх ме е, кой знае до къде може да се стигне някой ден, не дай Боже :dancing18:

Може ли да вмъкна, че това изследване има за цел да покаже резултатите от употербата на кафето!

Все пак не е казано че като не пиеш кафе, трябва да се самоубиеш нали!!!

По-вероятно е да се самоубия, отколкото да откажа кафето biggrin.gif

Вие защо, мислите, че пия кафе ?! biggrin.gif Иначееее, мамата си тракало, страх ме е, кой знае до къде може да се стигне някой ден, не дай Боже ;)

от кафето се променя кожата и стават черни точки в 80 % от случаите

• 1 месец по-късно...

Що за глупости!!! Да изследват какъв процент от самоубийците са пили кафе редовно и това да се интерпретира като последица от кафето е гнусна манипулация. Много искам тия учени да ми обяснят с кое си свойство или съставка кафето влияя на нервната система и на психичното състояние като антидепресант. Мам... побеснявам от такива рекламни статийки които ни внушават каква ли не дивотия.

Зависи от кафето. Ако е "illy" или "lavazza", разбирам. Но ако е някой 'мирикански бълвоч, забрави'...

Та отивам аз с приятелки в бая баровски, 'мирикански ресторант. След всичките му там ястия си поръчвам кафе, естествено. Сервитьорката носи нещо в доста грубичка чашка. "Не, не, чай, а кафе си поръчах". "Ами че това е кафето" сопна ми келнершата. "Ама на кафето не трябва да се вижда дъното на чашката ("Blumchen Kaffe", защото му се виждат цветенцата на дъното на чашката)", запростестирах.

Пък може и перколаторът им шантав да се е "повредил"..., кой знае...

:scared:

446138y.jpg

Жените, които пият кафе, по-рядко извършват самоубийство от онези, които не пият, показват резултатите от 10-годишно изследване върху 86 626 медицински сестри, продължило от 1980 до 1990 година под ръководството на д-р Ичиро Кавачи от Харвардския медицински институт и болницата ”Бригам енд Уиминз” в Бостън. Сред жените, които пиели две-три чашки кафе дневно, се самоубили 11, докато сред колежките им, които казвали, че почти никога не пият кафе, самоубийствата били 21. Авторът на изследването предупреждава, че не е била взета предвид вероятността, че лекарите може да са посъветвали жените, страдащи от депресия, да не пият кафе. Въпреки че любителките на кафе са изложени на риск от депресия и самоубийство, защото пушат и пият алкохол и животът им е изпълнен със стресови ситуации, изглежда, че има фактор, който пази душевното им равновесие.

Изследване от 1990 година е открило, че само 100 милиграма кофеин дневно са достатъчни, за да предизвикат усещане за благополучие, прилив на енергия и мотивация за работа. Според американското управление за контрол на храните и лекарства 140- грамова чаша кафе съдържа 40 - 180 милиграма кофеин.

Д-р Джон Гридън, специалист по депресия в университета на Мичигън, критикува изследването на Кавачи, защото в него не е бил проверен ефектът на антидепресантите и на лекарството за кръвното налягане, което има потискащ ефект. Експертът по депресиите е на мнение, че е трябвало да се провери колко от медицинските сестри, посегнали на живото си, са правили опит да спрат цигарите, което също може да отключи депресия.

Така или иначе изследването на Кавачи съответства на изследване от 1993 година върху 128 934 мъже и жени, което също е показало, че рискът от самоубийство е по - малък сред хората, които пият повече кафе.

http://scullboxteam.org/kefeto_predpazva_ot_samoubiistvo/

Интересно защо са избрали само медицински сестри за изследването?! biggrin.gif

Интересно би било какъв ще е резултата ако се проведе изследването в България. Ние тук пием доста концентрирано кафе за разлика от която и да е друга държава. Още повече, че някои от скука го пият по цял ден biggrin.gif. Не знам дали самоубийството на кафеджиите ще е във висок процент или нисък, но инфарктите със сигурност ще са рекордни.

• Автор
Ние тук пием доста концентрирано кафе за разлика от която и да е друга държава.

Ммм, май пропусна Италия ;)

Ммм, май пропусна Италия ;)

Е да пропуски сигурно имам доста повече, но то е защото да не се редя при тия статистици дето пишат подобни статии ;)

• Автор
Е да пропуски сигурно имам доста повече, но то е защото да не се редя при тия статистици дето пишат подобни статии ;)

Хубаво, че не влезе в статистиката, но пък затова се нареди в стъкмистиката. :P

Иначе съм съгласна с теб, както вече писах - това си е чиста реклама за лековерници. biggrin.gif Това не означава, че не трябва да се пробват. Друг е въпросът, че няма да ме накарат да пия повече, нито пък по-малко кафе от сега.

..... Друг е въпросът, че няма да ме накарат да пия повече, нито пък по-малко кафе от сега.

:dancing18: Лошо.... Тъкмо се надявах, че ще спреш да пиеш кафе и ще почнеш да си мислиш за други работи-ама ей го - на, и този вариант пропаднаgrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.