Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2x2 gb или 4x1 gb RAM?

Featured Replies

Здравейте!

Имам едно такова питане - в момента имам някаква памет Aeneon - 2х1 гб, мисля да сложа още 2 гб - някаква друга - най вероятно kingston или a-data. тук започват сметките:

1. има ли въобще смисъл да слагам още РАМ? Играя главно игри, малко филми и фотошоп. Мисля, че към момента не ползвам много приложения, който да се възползват от по-големия обем памет. Предполагам трябва да премина на 64 битова ОС - вероятно още проблеми :speak:

2. Ако взема кит 2х2 гб за около 100 лв и продам старата за около 20 лв :ph34r: определено ще ми е по-изгодно да взема просто още 2 плочки по 1 гб на цена за всяка около 25 лв. Така ще имам 4х1 гб - слотове празни имам, единствено няма ясна представа дали 4х1гб или 2х2 гб ще се представят по добре. Естествено в дуал ченъл. Предполагам няма да има голяма разлика.

Надявам се да съм обрисувал добре ситуацията :blink:

Редактирано от pinhead (преглед на промените)

Определено ще ти е по-изгодно да вземеш още 2х1, но си с AMD, контролера на паметта е вграден в процесора и на теория би трябвало да работи вичко нормално, но на практика често се получават проблеми когато си с 4 модула, та от гледна точка на съвместимост ще е по-добре да си с 2х2GB. A за това дали си заслужава - имаш ли парите RAM-a никога не е излишен. :baby: И не знам защо се шири мит, че щом си с 4GB задължително трябва да сложиш 64-битова OS. И с 32-битова ще работи прекрасно, но ще ползваш 3.5GB вместо всичките 4, което реално не се усеща в 99.9% от приложенията.

И не знам защо се шири мит, че щом си с 4GB задължително трябва да сложиш 64-битова OS. И с 32-битова ще работи прекрасно, но ще ползваш 3.5GB вместо всичките 4, което реално не се усеща в 99.9% от приложенията.

Така е. Даже в момента го изпитвам на собствен гръб. То и без от това от тия 3,5 гигабайта не успявам да заема дори и един, та какво остава за всичките biggrin.gif

Ааа нали 32 битова Виста със SP1 хващаше 4ГБ РАМ?

От гледна точка на клок е по-добре да са две, отколкото четири. А аз примерно бих дал повечко пари за по-скъпа памет, не само повече - по-ниски тайминги, повече честота и т.н.

От гледна точка на клок е по-добре да са две, отколкото четири. А аз примерно бих дал повечко пари за по-скъпа памет, не само повече - по-ниски тайминги, повече честота и т.н.

Ами ако е AMD заложи на тайминги,ако е Intel заложи на честота.Не е задължително да е скъпа.Transcend,TeamGroup,Crucial Ballistix,GSkill,Cellshock,A-data,supertalent.А за клока- вярно,по-добре 2Х2,отколкото 4Х1.

• Автор

Като цяло идеята ми е да не влагам много пари в момента в този комп, за да мога малко по-нататък да му събера пари за сериозен ъпгрейд. Така, че мисля да мина с 50 кинта и 2х1 гб, надявам се да не влияе много на производителността. А в уин-а като разпознава да кажем 3.5 гб, паметта ще работи ли в дуал ченъл? И друго-кое е по добре- да купя кит 2х1 гб или две по 1 отделно, изобщо каква е идеята от тези китове :) З-то гледам тука кит 2х1 гб кингстън = 54 лв, а 1 гб пак кингстън на същата честота = 25 лв? Не че е кой знае какво ама защо има разлика в цената. Не е ли все тая?

• Автор
2x2 gb за работа в Dual-Channel

angry.gif 4x1 gb - не виждам къде има проблем за работа в дуал ченъл??!

angry.gif 4x1 gb - не виждам къде има проблем за работа в дуал ченъл??!

Може би, че за dual channel трябват поне 2 платки рам?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-channel

Edit: 4x1, 1x4...трудно се вижда разликата biggrin.gif Извинявам се за грешката ми от недоглеждане..

Редактирано от the_X_files (преглед на промените)

• Автор
Може би, че за dual channel трябват поне 2 платки рам?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-channel

4x1 e са 4 броя памет х 1гб angry.gif защо говорим изобщо за това?!!

И пак се връщам на това, з-то в предните постове не видях голям смисъл:

Като цяло идеята ми е да не влагам много пари в момента в този комп, за да мога малко по-нататък да му събера пари за сериозен ъпгрейд. Така, че мисля да мина с 50 кинта и 2х1 гб, надявам се да не влияе много на производителността. А в уин-а като разпознава да кажем 3.5 гб, паметта ще работи ли в дуал ченъл? И друго-кое е по добре- да купя кит 2х1 гб или две по 1 отделно, изобщо каква е идеята от тези китове smile.gif З-то гледам тука кит 2х1 гб кингстън = 54 лв, а 1 гб пак кингстън на същата честота = 25 лв? Не че е кой знае какво ама защо има разлика в цената. Не е ли все тая?

едит:

Купих от същата марка Aeneon - 2 плочки по 1 гб ДДР2 800 мхз - по 24лв парчето. Надявам се да е ок всичко :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.