Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При голям трафик нетът пада, Ланът и той с него :(

Featured Replies

• Автор

Опитах се сега да ъпдейтна драйвърите, направих го и сега на LAN-а ми пише "A network cable in unplugged" ... Тъпа работа sad.gif

П.П. Сложих драйвърите, които са на диска за дъното и заработи :beer: Asrock...

Редактирано от adrenal1n (преглед на промените)

Вчера преинсталнах Уин-а... Същият проблем.

Опитах да повиша броя полу-отворени TCP/IP конекции на 1000, но пак си остава проблемът. В понеделник сигурно ще ходя да сменят ЛАН-картата.

И ъпдейта на Xu6THuK не помогна sad.gif

A бре пич за кво са ти 1000 конекции при положение че доставчиците дават максимум 100 сесиии. Къде си се засилил с толкоз голям брой връзки?

Опитах се сега да ъпдейтна драйвърите, направих го и сега на LAN-а ми пише "A network cable in unplugged" ... Тъпа работа sad.gif

П.П. Сложих драйвърите, които са на диска за дъното и заработи :huh: Asrock...

Сложи си външна. Колко човека искаш да ти го кажат? Сигурно ти звучи тъпо и с право, но за съжаление само звучи така.

Мой клиент сподели че с външна карта нета му е чувствително по-бърз. А дънцето му е за пет стотака, не че картите не са еднакви по дъната, ама все пак. Да не забравим че като перне тока ако си с вградена и изгори само тя си щастливец без гаранция. Ако изгори цялото дъно си само без гаранция. А ако си с външна карта означава че си прежалил 10-20 лв.

Опитах, тръгнах да тегля един торент и след няколко минути като стигна скорост от 970kb/s издъхна... Disable/Enable на картата оправя проблема sad.gif

Това е сигурен показател, че картата е заминала. Взимай външна и си гледай кефа!

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Взех си нова мрежова карта - Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC - и пак същият проблем... Да не би да идва от "Maximum TCP/IP Connections Exceede", понеже четох някъде, че след определен брой конекции самият Уиндоус реже връзката? sad.gif Или от драйвъри...

Фалшива тревога :rolleyes: Сложих най-новите драйвъри, които са общи за всички Realte-ци и всичко работи :huh: Благодаря за помощта на всички :idea:

Сега пък друг проблем. Като си рестартирам, в My Network Places няма "Local Area Connection"-а, т.е. все едно няма мрежова карта. Драйвъри сложих от сайта на Realtek, но пак нищо sad.gif

Edit: И този проблем го оправих :help: И искам да се извиня на iovi за нередактирането на коментара :hush:

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

iovi

Редактирано от adrenal1n (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Аз мисля че съм със същия проблем от много време вече, аз съм със локална мрежа през PPPoE, проблема беше там че както върви интернета изведнъж спирам да получавам пакети от PPPoE Server-a както изцяло от Lan картата, рескането оправяше проблема, много нерви - голямо чудо. Вчера не, предишния ден решиш да си го оправя защото от фирмата доставчик на интернет ми обясниха че проблема е от мен, вградената ми лан карта е същата като твоята RLT8168C(P). Решиш че може лан картата да се е повредила - преди това беше паднал як гръм няколко съседни компютъра бяха съсипани аз се оттървах единствено със рестарт, та купи си нова лан карта RLT8139 слагам я пак същоия проблем. Преинсталирах си PC-то и се оправи. Сега интернет-а ми върви без да спира вече 2-ри ден.

Ще ти дам един съвет, винаги карай със някоя може би не много скъпа ВЪНШНА лан карта отколкото с вградената, според мен при един токов удар е по-добре да прежалиш 10лва за нова лан карта от колкото 130 лева за ново дъно, да не говорим примерно ако дъното ти е 500-600 лева. А и от дъното може много други чаркове да изгорят.

Другото е че проблема при мен беше от някакъв супер прост вирус наречен Downadup/Conficker може да прочетете по чичо гугъл какво прави - прави проблеми с интернета..... уш успях да го премахна с някои програми но явно от това е бил проблема, интернета си мъ върви с двете лан карти но ще карам на външната :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.