Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще е достатъчно ли захранването

Featured Replies

Ами вапроса се разбира от заглавието на темата.

В крайна сметка си харесах това дъно:ASUS M2N68, nForce 630a, DDR II 1066/800/667, SATA II, GLAN, AM2+

този процесор:AMD ATHLON64 5200 X2, 2048c, AM2, DUAL CORE, BOX

това видео:GALAXY 512M GF9500GT DDR III

и може би:2х ADATA 1GB DDR II 667.

заедно с 1 хардиск и 1 записвачка(двд)

Захранването мисля че е "no name" на него има етикет на който пише следните неща:

+3.3V +5V +12V -12V -5V +5VSB

16A 23A 12A 0.81A 0.3A 2A

това е във вид на табличка от долъ пише също "total output is 235W max"

Ако няма да стане за тези неща които сам посочил предложете някое захранване не от мн. висок клас но да си струва парите.

Благодаря предварително... cool.gif

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

В крайна сметка си харесах това дъно:ASUS M2N68, nForce 630a, DDR II 1066/800/667, SATA II, GLAN, AM2+

Захранването мисля че е "no name" на него има етикет на който пише следните неща:

Ако няма да стане за тези неща които сам посочил предложете някое захранване не от мн. висок клас но да си струва парите.

Не !

Това ще стигне.

• Автор

a това захранване как ще се монтира?

Имам предвид на снимката перката е от горе на самата кутия(захранването)а в моята кутия сегашното е легнало смисал перката(задницата) е на тясната страна.

ще има ли проблем при монтирането?

a това захранване как ще се монтира?

Имам предвид на снимката перката е от горе на самата кутия(захранването)а в моята кутия сегашното е легнало смисал перката(задницата) е на тясната страна.

ще има ли проблем при монтирането?

Нямаш проблем с монтирането :P Перката на Фортрон-а не е на задният панел на захранването. Перката гледа към вътрешността на кутията ( към процесора).

Приятел, смятай си консумацията по следният начин:

- Избраният процесор - 120вата

- Графичният адаптор - 250вата

- Харда (средностатистически) - 50вата

Това са основните консуматори, а също и записвачката. Върху тези ватове си остави още поне 20% за другите консуматори и това прави малко над 500 вата. И това са реални ватове, а не китайски.

Накратко, не пести от захранване, защото графичният ти адаптор лапа яко :angry:

Направо 1000W! biggrin.gif Не шашкайте човека.Приятел,погледни тук.Не,че kokomil не ти е казал...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Кво? А я погледни малко по детайлно тук: http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9500gt_us.html

Ако не ти е ясно ще коментираме.

50W е мощност, а не консумация.

Редактирано от korbulon (преглед на промените)

Кво? А я погледни малко по детайлно тук: http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9500gt_us.html

Значи тебе ще те наричам Професор Бучков, не знам кой по ред професор си във форума, но това няма значение.

Та, ПБ(Професор Бучков), хайде цитирай ми в прав текст от сайта на Nvidia къде пише че картата дърпа двеста и кусур вата? Ти тая карта виждал ли си я? Знаеш ли как се захранва? Ще ми обясни ли някой как от PCI-E слот могат да се изсмучат 250 вата????? Максимума на слота, е...............намери си и прочети!

На мен не ми е ясно. Хайде коментирай!

Цитатът е от посоченият линк cool.gif

Maximum Graphics Card Power (W) - 50 W ; Minimum System Power Requirement (W) - 350 W
Значи тебе ще те наричам Професор Бучков, не знам кой по ред професор си във форума, но това няма значение.

Та, ПБ(Професор Бучков), хайде цитирай ми в прав текст от сайта на Nvidia къде пише че картата дърпа двеста и кусур вата? Ти тая карта виждал ли си я? Знаеш ли как се захранва? Ще ми обясни ли някой как от PCI-E слот могат да се изсмучат 250 вата????? Максимума на слота, е...............намери си и прочети!

Та за да помогна на ПБ ще му дам информация ,която от тебе научих (go6o_kara)...

6 пина: 75 вата

8 пина: 150 вата

PCI-E слот: 75 вата

е ?

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Minimum System Power Requirement (W) 350 W

Обясни ми ти какво значи това.

И не се правя на професор и затова коментирам.

Обясни ми ти, че явно си професор.

• Автор

ок значи да се насоча към това на фартрон(не запомних как се пише) или и някое по-слабо ше стигне.

sad.gif

Драги ми ПБ, това означава да отидеш на уроци по английски език.

Ей там малко по нагоре колегите са се смилили и са ти пуснали малко гювеч, направи нещо необикновено, като да го прочетеш примерно.

ок значи да се насоча към това на фартрон(не запомних как се пише) или и някое по-слабо ше стигне.

sad.gif

Хубаво ще да е то, но ако ти е скъпо вземи варианта с 350 вата PNF Fortron. Имат доста разлика в цената(от край време е така, не знам защо).

Ще работи и ще пее даже. На твоята конфигурация максималната консумация няма да превиши 200 вата, ако ще и до небесата да го клокнеш тоя процесор.

• Автор

ок под това 350вата разбираш това http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=936&t=0 или нещо друго няма да го купувам от jar-a просто питам за този модел ли става вапрос или нещо друго щото не сам мн в ред неска.

Благодаря за помощта.

EDIT:ама ако наистина няма да качи много над 200(аз не сам по клоковете(за сега де) то няма ли да мога да карам 1 седмица с моето "no name" пак после да сабера за по хубаво или ше издъхне работата?

Редактирано от parpan (преглед на промените)

Драги ми ПБ, това означава да отидеш на уроци по английски език.

Ей там малко по нагоре колегите са се смилили и са ти пуснали малко гювеч, направи нещо необикновено, като да го прочетеш примерно.

Наместо да се правиш на Саурон, помогни на Парпан (защото си разбирач). А на мен, невежият, ще съм благодарен да преведеш и разясниш. Аз на критика нося :)

Наместо да се правиш на Саурон, помогни на Парпан (защото си разбирач). А на мен, невежият, ще съм благодарен да преведеш и разясниш. Аз на критика нося :)

Объркал си рейса, опа - трамвая,пич
cool.gif

Прочитейки предходния пост реших да редактирам поста си до второ четене...

Ех колко мъка има по този свят....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Прочитейки предходния пост реших да редактирам поста си до второ четене...

Ех колко мъка има по този свят....

Много комплекс, много негативизъм, много недоволство - давай я по леко.

Май много работи те друсат, та още дълго ще се мъчиш. Сполай :)

И не се правя на професор и затова коментирам.

Обясни ми ти, че явно си професор.

System Power Requirement - удебеленото според теб какво значи? От nVidia препоръчват захранване от 350W за целия компютър ако си с такава видеокарта. А заради "китайските" ватове са понадули малко изискаванията, иначе на подобна система и 300W марково захранване ще стигнат, но за да не работи захранването постоянно под товар се взима малко по-мощен модел. Ако измериш реалната консумация на тази система при пълно натоварване надали ще надвиши 200W. Ето ти извадка от едно ревю на много по-мощните HD4850 и 9800GTX+ на следната машина:

Intel Core 2 Quad QX9770

Gigabyte X38-DQ6

4GB Corsair PC2-9136C5

Western Digital SATA RaptorX

Corsair HX620W

power_consumption.jpg

Сега стана ли ти ясно?

System Power Requirement - удебеленото според теб какво значи? От nVidia препоръчват захранване от 350W за целия компютър ако си с такава видеокарта. А заради "китайските" ватове са понадули малко изискаванията, иначе на подобна система и 300W марково захранване ще стигнат, но за да не работи захранването постоянно под товар се взима малко по-мощен модел. Ако измериш реалната консумация на тази система при пълно натоварване надали ще надвиши 200W. Ето ти извадка от едно ревю на много по-мощните HD4850 и 9800GTX+ на следната машина:

Intel Core 2 Quad QX9770

Gigabyte X38-DQ6

4GB Corsair PC2-9136C5

Western Digital SATA RaptorX

Corsair HX620W

power_consumption.jpg

Сега стана ли ти ясно?

Благодаря ти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.