Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въздушен Поток

Featured Replies

Знам, че има такава тема, но не видях такъ вапрос като моят.

Той е следният-някаде (мисля във форума) прочетох, че е най-добре да се получи нещо като течение в кутията.

Да засмуква въздух отпред и да го изкарва отзад.

Да, ама аз като сам със стара кутия какво мога да направя?

Аз доколкото виждам имам място за вентилатори само отзад на кутията.

Нямам нито странични нито отпред.

Имате ли някаква идея как ще мога да получа по-добър въздушен поток.

В момента това не ми е проблема но скоро ще правя ъпгрейд на комп-а

пък и ми е интересно относно този въпрос ако имате идей споделете ги :clap:

Слагаш отзад колкото перки можеш, който да изкарват топлия въздух навън. А откъде ще влиза тоя въздух не се притеснявай, всяка кутия има предостатъчно дупки по себе си, повечето имат една огромна отпред отдолу.

• Автор

Ахам благодаря ти.

Отдолу наистина има дупка но е дълга 8см. и е широка 1.4 .

Мислиш ли, че ще стигне?

Аз в момента нямам вентилатори никаде за мърдане на въздоха де.

Имам само на видеото и на процесора ама те са си стандартните а на захранването(старо е)

вентилатора духа назад(искарва въздуха от котията)

Та вапроса сега ми е има ли смисал кутията да ми е затворена след като тогава само от захранването въздуха ще излиза а то е в кутия и не миля, че ще има голям ефект?

Отворена ли да я остава или да я затворя?

Става вапрос за 2/3 дена докато се сдобия с вентилаторче?

По принцип когато има създаден въздушен поток кутията трябва да стой затворена, за да има смисъл от всичкитте тия вентилатори.В твоя случай за 2,3 дни е все тая дали ще стой отворена или затворена след като после ще сложиш вентилатори(освен ако не грее прекалено много).А и нали досега си е била затворена. :clap:

• Автор

Ами точно от това се притеснявам като пусна да играя warcraft 3 frozen throne и то не на максимални настройки

пипам видето и мога да кажа, че не е много хладно и си мисля че така както няма какво да искарва въздуха когато е затворена ще стане още по-топло...

Вие какъв вентилатор бихте си взели???

Трябва ми нещо по-евтино(на кой не му трябва...)но все пак да си струва паричките.

Джар-а гледах ама нямах много време и за това по-набързко го видях.

Слушам ви ако имате идей.

Ами точно от това се притеснявам като пусна да играя warcraft 3 frozen throne и то не на максимални настройки

пипам видето и мога да кажа, че не е много хладно и си мисля че така както няма какво да искарва въздуха когато е затворена ще стане още по-топло...

Вие какъв вентилатор бихте си взели???

Трябва ми нещо по-евтино(на кой не му трябва...)но все пак да си струва паричките.

Джар-а гледах ама нямах много време и за това по-набързко го видях.

Слушам ви ако имате идей.

Зависи от кутията какви по размер вентилатори позволява да се закрепят. Иначе - можеш да си избираш оттук.

• Автор
Eдин или два такива - http://www.dekada.com/catalog/product_info...830b9666a4dc2b4 (зависи колко места имаш) Ако имаш 120 мм места, вземи 120мм от същия модел.

Ами имам място за 2 такива: http://www.dekada.com/catalog/product_info...830b9666a4dc2b4 92 мм.

Ама то пише че се захранва със 3пинов ама вазможно ли е да нямам такова чудо?

Уш гледам захранването ама...

А към 3 пиновия 3 жички ли трябва да влизат?

Защото има 2/3 които изглеждат като 4 пинови ама само 3 жици влизат в тях?

Ако имате идей казвайте.

Закача се към дъното или с едно преходниче към 12те волта на захранването (черна и жълта жичка на онова дето влиза в твърдия диск и оптичното у-во.) В най-лошия случай се преправя ръчно, но в Декада имат такива преходници.

3-pin конектори има по дъното ... малки, бели, от които стърчат 3 телчета право нагоре. Поне две имаш, въпроса е дали едното не е в долната дясна част на дъното. Ако е там има вероятност кабелчето едвам да стигне и да стои като простор вътре в кутията. И не ги взимай тия дето си показал. Закрепването на някои кутии не е добро. Вземи такъва http://www.dekada.com/catalog/product_info...830b9666a4dc2b4 ... или ония 80мм дето ти показах.

Тези са направени точно за системни, да извеждат навън въздуха, това ги прави силно неподходящи за отпред или в страни. Но за отзад и отгоре са перфектни, за това са направени. Недостатък е че не стават за другаде....Тези на които не им е ясно, има галерия от снимки, разгледайте я.

А дали не съм слагал два такива отзад на кутията (не моята) ... или просто си чеша клаватурата. Не можаха да се затегнат ... хлопат.

Шайбата колега.....шайбата му е майката.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Ами имам място за 2 такива: http://www.dekada.com/catalog/product_info...830b9666a4dc2b4 92 мм.

Ама то пише че се захранва със 3пинов ама вазможно ли е да нямам такова чудо?

Уш гледам захранването ама...

А към 3 пиновия 3 жички ли трябва да влизат?

Защото има 2/3 които изглеждат като 4 пинови ама само 3 жици влизат в тях?

Ако имате идей казвайте.

3-pin конектори има по дъното ... малки, бели, от които стърчат 3 телчета право нагоре. Поне две имаш, въпроса е дали едното не е в долната дясна част на дъното. Ако е там има вероятност кабелчето едвам да стигне и да стои като простор вътре в кутията. И не ги взимай тия дето си показал. Закрепването на някои кутии не е добро. Вземи такъва http://www.dekada.com/catalog/product_info...830b9666a4dc2b4 ... или ония 80мм дето ти показах.

Тези са направени точно за системни, да извеждат навън въздуха, това ги прави силно неподходящи за отпред или в страни. Но за отзад и отгоре са перфектни, за това са направени. Недостатък е че не стават за другаде....Тези на които не им е ясно, има галерия от снимки, разгледайте я.

А дали не съм слагал два такива отзад на кутията (не моята) ... или просто си чеша клаватурата. Не можаха да се затегнат ... хлопат.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Извинете, че не правя нова тема но така или иначе почнахме да говорим за кабели.

Значи в 1 клип който гледах в youtube се обясняваше как да си склобим компютър.

Та докато го гледам аз виждам че на видео картата и трябва някав захранващ кабел.

Някой може ли да ми каже колко пинов трябва да е защото аз имам само 1 четири пинов кабел и той ще трябва да захранва новото дъно та кажете ако и картата се захранва с 4 пинов имате ли някакви идей освен да си купя ново захранване.

Картата която си харесах е 9500GT

9500GT няма нужда от допълнително захранване - стига и тока от PCI-E слота.

• Автор
9500GT няма нужда от допълнително захранване - стига и тока от PCI-E слота.

Добре благодаря ти много. :rolleyes:

Като говорим за охлаждане исках да ви попитам как мога да намаля оборотите на видео картата, защото всеки път като инсталирам нови драйвери, вентилатора на видеото си увеличава оборотите с 15% и така в нормален режим на работа температурите на картата са 38-39 градуса, а преди бяха 42-43 градуса. Обикновено оборотите ги контролирам с Vtune, но след инсталацията на новия дравер вместо Fan speed има само Temperatures. Видеото ми е Palit 9600GSO. Предварително благодаря!

Редактирано от borko_and (преглед на промените)

Riva Tuner ще ти свърши работа. Пусни търсачката на форума и ще откриеш доста написано по въпроса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.