Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много ли са правата на българския учител?

Featured Replies

Тъп спор... с предизвестен край. Пореден ученик, който "мрънка" против учителите.

Защото е прав.Това е все едно да кажеш,че България гласува за ГЕРБ,а не за Бойко Борисов и че не е сбъркала

• Отговори 147
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Бравоо браво,смъкнете им даже заплатите.Ако можехте щяхте да го направите нали? И после искате хубави учители...а знаете ли,че има учители,които взимат 250лв?Много ли е?Вие опитвали ли сте да живеете

• На мене една даскалка ми каза, че ако не са били парите, които взима, никога нямало да работи такава професия .. за какво говорим? Ако имаше свестни учители и добра образователна система, нямаше 50

• Заплатите им са смешни,защото и самите Учители са смешни.Поне повечето.Тези по-“дъртите„ нека дойдат в учелищата да видат кои са по-големите боклуци,ние или учителите и след това да дават акъли колко

Ти можеш ли да ми докажеш че не са търсени.Някои професии изискват години изискват висше.Да има какво да се научи през тези оставащи години.Но това не значи че всички възрастни са се възползвали от този свой шанс(дори и да не са те пак могат да знаят достатъчно),но и дали ще са научили нещо.Проблема ви е,че се слагате под общ знаменател,както слагате и нас под общ знаменател

Не споря с теб ,братле...каквото искаш това мисли.Изказах мнението ,че за състоянието на образованието на са виновни само учениците ,учителите или обществото а е комплексен резултат от цялото състояние на социалната ни среда в момента.

Не споря с теб ,братле...каквото искаш това мисли.Изказах мнението ,че за състоянието на образованието на са виновни само учениците ,учителите или обществото а е комплексен резултат от цялото състояние на социалната ни среда в момента.

Много интересно тълкуване на безмисления иначе твой коментар,който първоначално нямаше нищо общо с изказаното сега от теб

Много интересно тълкуване на безмисления иначе твой коментар,който първоначално нямаше нищо общо с изказаното сега от теб

Уфффф , ама не си от най-умните нали ?:biggrin:

Уфффф , ама не си от най-умните нали ?:biggrin:

И най-умният човек не може да обясни на тъпия че греши

И най-умният човек не може да обясни на тъпия че греши

Затова не искам да ти обяснявам нищо де:biggrin:

каква полемика само .......какво красноречие , каква мисъл тече тука ......посред нощ! Стана ми забавно - не се отказвайте деееее....

Абе хора съгласете се, че монетата има две страни!Няма един виновник.Всички сме виновни.И е грешно да се казва, че само учениците или само учителите са виновни.Обаче учителите в моето училище, на които мога да кажа евала за труда им се броят на пръстите на едната ми ръка.И скоро се пенсионират.Усещате ли ме накъде бия? :rolleyes:

Обаче учителите в моето училище, на които мога да кажа евала за труда им се броят на пръстите на едната ми ръка.И скоро се пенсионират.Усещате ли ме накъде бия? :rolleyes:

Аз бих допълнил "А младите учители са толкова образовани в повечете случаи,че се налага ние да им казваме кое как се прави".Ако трябва да разчитаме на тях да ни образоват...Бог да пази България...

Аз бих допълнил "А младите учители са толкова образовани в повечете случаи,че се налага ние да им казваме кое как се прави".Ако трябва да разчитаме на тях да ни образоват...Бог да пази България...

Така е.Съгсласна съм с тебе.Моите млади учители идват на училище за да разпуснат, както казах по-горе ... да споделят терзанията си ... ама кой го отразява това? Никой.

Какво значи "елитно" и по-малко елитно училище. Аз лично не схващам това разграничение в образователно отношение. Най-малкото е глупаво. Мене ако питаш и езиковите гимназии не са на кой знае какво елитно ниво, но щом предпочитате да ги квалифицирате като елитни, ок.

Ами под елитно разбирам училище,в което ги скъсват от учене(от 7,30 сутринта до към 15,00),но под учене разбирам учене,а не игра на белот в часа(с едно уточнение-и аз не съм от ученолюбивите по простата причина,че 50% от всичко,което учим,въобще няма да ми трябва,т.е. уча само това,от което ще имам полза във висшето и бъдещата ми работа.И ако трябва да уча всичко+подготвяне за матури и изпити,вместо диплома на края на годината ще получа жълта книжка).И въпреки,че има корупция навсякъде,елитно е и училище,за което не е обществена тайна,че се влиза за 600лв.А за правата на учителите-сигурно те имат право да ми викат в час,да ме вдигат на дъската да обяснявам материал,който не сме взели,да се заяждат персонално...Не всички са такива,но тенденцията е те да си избиват комплекса за малоценност върху нас...

Какво значи "елитно" и по-малко елитно училище. Аз лично не схващам това разграничение в образователно отношение. Най-малкото е глупаво. Мене ако питаш и езиковите гимназии не са на кой знае какво елитно ниво, но щом предпочитате да ги квалифицирате като елитни, ок.

Под елитно се има предвид училище с висок бюджет, висококвалифицирани преподаватели и малко, но подбрани ученици. Езиковите гимназии са много далеч от елита. Бъркат се понятията оборотно и елитно. :rolleyes:

Аз завърших (випуск 2002ра) елитно училище и видях какво е. Пълна дисциплина. Много добри преподаватели. Голям респект ученици към преподаватели, педагози, директори и пр. ... Просто нищо общо с традиционните училища...

Там обаче никой не говори на кой колко били правата. Който не му харесва да заминава където иска.

Всичко най-свежо и късмет на шайките през 2рия срок! :biggrin:

Не всички са такива,но тенденцията е те да си избиват комплекса за малоценност върху нас...

Да.И аз съм го изпитвала това.Седиш си тихо и кротко ... слушаш скучните уроци и изведнъж те вдигат, и те питат нещо съвсем различно и непознато от това, което знаеш .. После ми се караха, че не съм учила и куп други проблеми, за които не им е мястото тука.Всеки учител си има своите симпатии, колкото и да ми казва, че всички за него са под един знаменател.Ние дори махме учител педофил, които се опита и на мен да посегне... абе няма какво да ви обеснявам.Просто помислете малко, преди да се обърнете с всичка към учениците.

Учители всякакви-не ги слагайте под общ знаменател.

Обаче и учениците не са цветя за мирисане.

Имам си и пресен пример:

По география учителката ни е испанка и знае много малко български.При нейните часове(както и при почти всички останал) няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА тишина.Всички си говорят,закачат,гримират и т.н.После на контролното казват:"Това не сме го учили" Е да ама ако ония бяха мълчали щяха да знаят,че сме го учили и че упражнения сме правили...

И да аз съм на 15, уча в "елитна" езикова гимназия и не знам кой знае колко от училище,защото през всичките часове учителите ни се карат заради дисциплината.Затова спрете да обвинявате учителите.Макар и да са виновни отчасти.

Защото ВСИЧКИ са виновни - родителите,че не са си възпитали децата като хората ; учителите,че нямат достатъчно здрави нерви да изтърпят всички 30 човека в стаята и че не могат да ги надвикат ; учениците,че не си мърдат и пръста в опит да научат нещо..

Имам си и пресен пример:

По география учителката ни е испанка и знае много малко български.При нейните часове(както и при почти всички останал) няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА тишина.Всички си говорят,закачат,гримират и т.н.После на контролното казват:"Това не сме го учили" Е да ама ако ония бяха мълчали щяха да знаят,че сме го учили и че упражнения сме правили...

И да аз съм на 15, уча в "елитна" езикова гимназия и не знам кой знае колко от училище,защото през всичките часове учителите ни се карат заради дисциплината.Затова спрете да обвинявате учителите.Макар и да са виновни отчасти.

Защото ВСИЧКИ са виновни - родителите,че не са си възпитали децата като хората ; учителите,че нямат достатъчно здрави нерви да изтърпят всички 30 човека в стаята и че не могат да ги надвикат ; учениците,че не си мърдат и пръста в опит да научат нещо..

Ами да им напише на всички двойки,да остави двама-трима на изпит и готово...но нещо не и се занимава явно...

А тя двойки написа.От 29 човека имаше една четворка(която моя милост получи),едно 3.25 и една чиста тройка.Останалото 2-ки.И после моите съученици викаха класната да се оплакват...абе никой не харесва тази госпожа,освен мен и три мои приятелки.

Редактирано от iordanka_h.s (преглед на промените)

Аз имам учителка която изпитва на материал който никога не сме взимали,въпреки това и казвам всичко вярно както е в тетрадката,но тя без да поглежда ми казва че е грешно :)

Имам си и пресен пример:

Отчасти и ти си права.Но не слагай и учениците под общ знаменател.Как може да привлечеш вниманието на едно 8-9 годишно дете с яки диктовки и предаване на уроци, използвайки думи, които малкото дете не е чувало.И когато попита г-жата си каква означава думичката, тя да му отговори "Ми не знам, така пишеше в учебника"

Чудно ми е ... как така в часовете на вече бившата г-жа Ангелова от моето училище имаше толкова добра дисциплина, чудя се защо всички учехме като луди за нейния час, чудя зашо ни беше интересно в нейните часове, защо макар и да се плашехме малко от нея, нямахме търпение да дойде историята?Защо? Защото, когато тая жена говореше и муха да бръмне се чуваше и ен защото ни е било страх,ами защото разказваше все едно приказка, с примери, с показване с карти ... абе просто чудесно.В момента няма такъв учител в моето училище.И никога няма да има, защото да си учител не е престижно.Просто поредната работа, от която можеш да си изкараш пари.Жалко за тези, които са след мен.Аз тази година завършвам.И се радвам.Не завиждам на дечицата, които като мене искат знаят, а няма кой да ги научи.

Аз имам учителка която изпитва на материал който никога не сме взимали,въпреки това и казвам всичко вярно както е в тетрадката,но тя без да поглежда ми казва че е грешно ;)

Е това, приятел, се нарича избиване на комплекси :wors: Как така ще знаеш повече от даскалката, сакън :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Отчасти и ти си права.Но не слагай и учениците под общ знаменател.Как може да привлечеш вниманието на едно 8-9 годишно дете с яки диктовки и предаване на уроци, използвайки думи, които малкото дете не е чувало.И когато попита г-жата си каква означава думичката, тя да му отговори "Ми не знам, така пишеше в учебника"

Чудно ми е ... как така в часовете на вече бившата г-жа Ангелова от моето училище имаше толкова добра дисциплина, чудя се защо всички учехме като луди за нейния час, чудя зашо ни беше интересно в нейните часове, защо макар и да се плашехме малко от нея, нямахме търпение да дойде историята?Защо? Защото, когато тая жена говореше и муха да бръмне се чуваше и ен защото ни е било страх,ами защото разказваше все едно приказка, с примери, с показване с карти ... абе просто чудесно.В момента няма такъв учител в моето училище.И никога няма да има, защото да си учител не е престижно.Просто поредната работа, от която можеш да си изкараш пари.Жалко за тези, които са след мен.Аз тази година завършвам.И се радвам.Не завиждам на дечицата, които като мене искат знаят, а няма кой да ги научи.

Е това, приятел, се нарича избиване на комплекси :) Как така ще знаеш повече от даскалката, сакън ;)

Не го дописах второто че за материал който вече сме взимали ме изпитва аз го казвам вярно и тя си знае нейното че е грешно въпреки че аз казвам това както тя го е диктувала

Защо всички говорите за ВИНА ???? Търсете решения ! Говорете за тях - какво трябва, а не кой е виновен!

Защо всички говорите за ВИНА ???? Търсете решения ! Говорете за тях - какво трябва, а не кой е виновен!

На ТЯХ им плащат да НИ обучават.За това,че самите ТЕ не са добре обучени,НИЕ вина нямаме,нито пък можем да ИМ помогнем.ТЕ сами трябва да го направят.Но явно нямат желание...

Ех ремикс1912 и другите, които пишат негативно в темата след 10 години по друг начин ще мислите.

Чак ми се ще да съм учител и като ми се отвори някой като вас да го потроша от бой, пък после ако ще на арменския поп да иде да се оплаче.

А автора на темата беше написал, че иска да има право да псува учителите. Ок я напсувай родителите си да видиш какво ще стане. Я напсувай някой на улицата да видиш после как ще се запознаеш скорострелно с доста лекари и медицински сестри.

Ех ремикс1912 и другите, които пишат негативно в темата след 10 години по друг начин ще мислите.

Чак ми се ще да съм учител и като ми се отвори някой като вас да го потроша от бой, пък после ако ще на арменския поп да иде да се оплаче.

А автора на темата беше написал, че иска да има право да псува учителите. Ок я напсувай родителите си да видиш какво ще стане. Я напсувай някой на улицата да видиш после как ще се запознаеш скорострелно с доста лекари и медицински сестри.

Ако след 10 години въобще има образование в България,че като гледам как вървят нещата...А относно боя-предполагам си гледал по телевизията как биеха учителка по английски,само защото им направила забележка.Представи си какво ще стане,ако удариш някой...ще ти скочат всички

На ТЯХ им плащат да НИ обучават.За това,че самите ТЕ не са добре обучени,НИЕ вина нямаме,нито пък можем да ИМ помогнем.ТЕ сами трябва да го направят.Но явно нямат желание...

Докато масата народ мисли примитивно - резултатите ще са такива! И не видях смисъла на акцентите ти! Въпроса ми беше съвсем друг! Това което си упоменал като коментар под цитата изобщо не резонира с цитираното! Помисли преди да пишеш! Аз не се заяждам......не го прави и ти!

Докато масата народ мисли примитивно - резултатите ще са такива! И не видях смисъла на акцентите ти! Въпроса ми беше съвсем друг! Това което си упоменал като коментар под цитата изобщо не резонира с цитираното! Помисли преди да пишеш! Аз не се заяждам......не го прави и ти!

И аз не се заяждам.Просто се опитвам да си изразя мнението.Голяма част от тях не разбират това,което преподават,просто го диктуват,респективно ние не разбираме нищо.И вместо да отделят време,за да го разберат и да го обяснят на нас(все пак за това им плащат),те не правят нищо.На мен не ми пречи особено-каквото ми трябва,уча си го сам вкъщи.Но от 30 човека в класа,5 биха отделили време за това(дори да има други,които да искат да го разберат,съмнява ме да отделят време).Не е ли по-лесно учителят да разбере това,което преподава,да го обясни,а който иска да слуша,който иска да играе карти,отколкото сами да се образоваме?Съжалявам,но аз няма как да им го налея в главите,нито пък мога да ги накарам да научат това,което преподават(говорим за част от тях,защото както е споменато в горните постове,има и хора,които наистина искат да ни научат на нещо.И те за съжаление стават все по малко...)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.