Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Горна Баня - дъ скул


DemoVision

Препоръчан отговор

Сега като прочетох отново темата на SOLAR се сетих за училището в Горна Баня :sobbing: И тъй като слабо вълнува някой как аз или вие сме прекарали първият учебен ден , нека поне споделим (макар и със закъснение ) радостта на ВИП с*п*л*нк*вц*т* от даскалото на "избраните" .

"Едва ли на вчерашния ден е имало някъде по-голямо стълпотворение на ВИП персони, отколкото в училището за надарени деца в столичния кв. "Горна баня". И тази година Националният учебен комплекс по култура събра на тържеството си за първия учебен ден куп известни татковци и майки.

Най-развълнувана от всички беше лидерката на Партията на българските жени и депутат от НДСВ Весела Драганова, чиято дъщеря Мария е първолачка. Коалиционната партньорка на Симеон Сакскобургготски с гордост обясни, че от 41 деца щерка й се е класирала на 18-о място при входния изпит. Важността на момента се подчертаваше от солидното изпращане на малката. Цялото домочадие бе дошло в Горна баня - таткото Георги Илиев, сестричката Йоана, тъстът и тъщата. Фамилията пристигна със семейния "Опел Астра". Докато депутатката бодро водеше Мария към школския двор, дядото дундуркаше бебето. "Избрахме това училище, защото исках дъщеря ми да има конкуренция от знаещи и можещи деца", обясни Драганова. Тя ценяла високо и факта, че децата в Горна баня учат още от I клас чужд език.

Депутатът от ДПС Лютви Местан и съпругата му Ширин, която е шеф на Държавната агенция за закрила на детето, също развълнувани изпращаха първолак. Синът им Евгин спокойно чакаше край тях учителката с голям букет в ръце. Бащата обясни, че малкият е ходил в Горна баня и на детска градина, затова ни най-малко не се притеснявал от обстановката. Семейство Местан избрали школото за надарени деца, защото "то е изработило механизъм за ранна диагностика на заложбите на ученика", а и имало целодневна форма на обучение. Депутатът обясни, че семейството няма баби и дядовци в София, които да помагат за отглеждането на челядта. Затова целодневните занимания били много важни - инак или той, или съпругата му трябвало да се откажат от работата си.

Атанас Папаризов от БСП и съпругата му също изпращаха в I клас малкия Атанас. Първолаци в Горна баня проводиха още лявата депутатка Жени Живкова, колежката й от НДСВ Милена Милотинова - която обаче в момента е в чужбина, и шефката на БНР Поля Станчева. Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев сам запечатваше с камера първия учебен ден на сина си Божидар. В Горна баня учат още децата на тв водещите Влади Априлов, Александър Авджиев и Цветанка Ризова, на певеца Михаил Белчев. Ексвоенният министър Бойко Ноев пък доведе лично дъщеря си Калина - вече седмокласничка.

За първи път в училището въвеждат униформи - първи ги облякоха, екпериментално, тазгодишните второкласници. Те са в светлосиньо и бежово - по дизайн на Жени Живкова."

www.segabg.com

Може да се намерят доста статии и за далаверите на даскалото и кои други ВИП дечица учат там . Горещо препоръчвам на всеки да прочете и други писания по темата . :angry:

Ако някой знае интересни неща за това училище надявам се да ги сподели с нас ;) .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще споделя моето скромно мнение като родител, чието дете вече единадесета година учи в това училище, т.е вече е в 11-сти клас.Нямам намерение да се обявявам защитник, но се усмихвам на думи като горенаписаните.Когато дъщеря ми кандидатства за първи клас и моето семейство беше подвластно на подобни реплики. Въпреки това решихме да опитаме дали едно обикновено дете, непретендиращо с VIP фамилия, живеещо в непретенциозен квартал и посещавало обикновена детска градина/но с огромното желание да се занимава с изкуства/, би могло да се справи с една стартова ситуация, каквито са изпитите за първи клас в НУКК.Без претенции за абсолютно нищо и без надеждата да бъде прието сред многобройните VIP конкуренти. И така, дъщеря ми се оказа тринадесета в списъка на БОГОизбраните, казано простичко! И повярвайте ми, тогава изненадата ни беше невероятна!Сега вече след 11-т години, мога да кажа без притеснение че това училище наистина " заслужава това което, може да се заслужи"! Бих оспорила всеки един родител, който си е позволил недостойни реплики, заради това че детето му не е било прието там.Бих оспорила и доста неправдиви статии написани по повода! Бих ползвала дори и "високопарни" думи за целия училищен апарат начело с директорката и завършващ с хигиенния персонал:) И бих казала...ДА....това е училище в което много се учи...но и много се получава като знание. Там всички ученици са равни и няма VIP приемущества, но има VIP наказания! Бих споделила още толкова много, че може би няма да ми стигне времето....!Но сега ще допълня само още едно изречение.Мили родители, ние всички искаме най-доброто за децата си! Не вярвайте на злобни слухове и на непроверени указания!Вярвайте в децата си! А НУКК - Г. Баня.....това е една добра атестация за перфектно българско училище! Желая на всички най-доброто!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Немога да оспорвам думите ти , защото не съм и запознат с темата от първо лице . Дълбоки съмнения обаче буди наличието на толкова ВИП персончета .

Да те питам все пак между другото : казваш ,че "...Там всички ученици са равни и няма VIP преимущества... " - Така ли е и при влизането в това училище ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че има привилегия. При записването за кандидатстване всяко дете се води само под номер.В деня на кандидатстването никой не се допуска дори в двора на училището, а децата се привикват по десет в група със съответните им номера на записване и се въвеждат от преподаватели, които не преподават в училището/т.е външни/ по стаите за изпит.Никой от тях не познава децата, нито знае имената и фамилиите им.Родители и външна намеса е абсолютно невъзможна, защото там кандидатите винаги са много и групите надхвърлят винаги бройката 20-т.Въпреки това, организацията е изключително стройна и стриктна, което е впечатляващо.Децата влизат сами с групите си и от там вече никой нищо не знае, докато не се появят първите излизащи и не споделят своите детски впечатления. Всичко това извън двора на училището, където ги чакат придружаващите ги.Изпитите за първи клас са много елементарни - тестове направени като детска игра...и рисуване при което не се изискват художествени умения, а се проверява уникалното детско мислене.Те се съставят от психолози, които също не работят в училището и се удобряват от Министерство на културата.Отварят се непосредствено преди изпита пред децата които, вече са настанени в стаите за изпит.Всяко дете работи само и индивидуално и преподавателите които провеждат изпита е невъзможно да помагат, защото помагайки на едно дете, то цялата групичка вижда, а децата са много добре запознати, че това е абсолютно забранено. Изпитът трае 60-т минути, но всяко дете което е готово предава работата си и може да излезе вече навън от училището. След изтичането на това време изпитът приключва, като се събират всички писмени работи.Кой каквото направил е направил....а който не....докъдето стигнал. След това всички писмени работи се проверяват от комисия психолози, които също не работят в училището и се оценяват по точкова система. При изнасяне на резултатите се класират всички деца по точките които са могли да съберат и списъците много ясно показват че, намеса от вън е невъзможна и при класирането.Жалкото е това че бройката на прием е много малка и някой деца се разминават дори само със стотни.Просто училището е много малко за да поеме повече паралелки.Недоволни винаги е имало и ще продължава да има, но и за това е помислено стриктно.Всеки един родител недоволен или не, има право да изиска работата на детето си като психолог от училището показва работата на детето, обяснява защо и как е оценена със съответните точки и също сравнява с друга работа на дете класирано в предна позиция. Обяснява се на родителя и нивото на оценяване.Изобщо за всичко е помислено за да се избегнат конфликти, но все пак тях винаги ги има.Защо ли? Този въпрос засяга друга тема, а на тази се опитах да отговоря изчерпателно колкото мога. Дано съм успяла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Успя,успя . Благодаря за изчерпателният отговор :clap:

За мен винаги трябва обаче да се търси " конспирацията " . Все пак тя неизменно следва места като тези . :wors:

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...